Şimdi Ara

Türkiye de Fiyatlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar eminim bu konular çok yazılmış çizilmiştir ama ben dayanamadım konuyu açtım.Neyse sadede geleyim... Bugün tavsiyeler üzerine karar verdiğim klipsch rf82 hoparlörün siparişini vereyim dedim ve fiyat araştırması yaptım , sonuç hüsran...Yurtdışında şuan 400 dolara satılan ürün malesef güzel ülkemde 1500 avro. Biri bana bunun sebebini açıklıyabilir mi? Ciddi ciddi merak ediyorum sonuçta yurtdışındaki satıcıda vergi ödüyor ve para kazanıyor. Türkiye de fiyatın neredeyse dört misli olmasının mantıklı bir sebebi olmalı diye düşünüyorum. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • mantikli bir sebebi yok hocam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Hocam ozaman bizi soyuyorlar işin kısacası.Gerçi bu kadar da kesin konuşmak istemiyorum ama bilen varsa açıklayıversin bu fiyatların sebebini. Şimdi Amerika fiyatlarını geçtim Almanyada ki fiyatlara baktım nerdeyse yarı yarıya bir fark söz konusu. Biz Türkiyede bu kadar zenginmiyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece bu cihazlarda degilki aklina gelen herseyde boyle ornegin tasitlarda turkiye disi 20000 euro ise turkiyede bu cihazi 45000 euronun altina alamiyosunuz malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • headbanger6 H kullanıcısına yanıt
    Hocam araçlarda zannedersem özel vergiler var? Yanlış hatırlamıyorsam yurtdışı fiyatlarını araştırmama da vesilede sizin bir mesajınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen hemen her alanda öyle zaten.


    Hem daha az kazanıyoruz, hem de daha yüksek rakamlara ürün alıyoruz.
  • Ben Marantz pm6005 için fiyat araştırması yapmıştım. Türkiye'de 2300 TL olan amfiyi Almanya'dan 1200 TL'ye alabiliyorum. Fakat hoparlör konusunda şöyle bir durumla karşılaştım; almayı düşündüğüm hoparlör Dali Ikon2 MK2, Türkiye'de 2000 TL civarında. Almanya'da da hemen hemen 2500 TL. Hoparlör çifti almak için araştırma yaparken şunu gördüm ki Alman sitelerinde genelde hoparlörün adet fiyatını yazıyorlar.


    Tek fiyatı = 439 Euro
    http://heimkino-partner24.com/index.php?cl=details&anid=78b76766bc4ff764c1f0d428cb40b7a7&lang=0


    Çift fiyatı = 878 Euro
    http://www.yourhifi.de/dali-ikon-2-mk2-lautsprecher-paar.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperborea61 -- 21 Nisan 2015; 13:01:37 >




  • hyperborea61 H kullanıcısına yanıt
    Hocam bilemiyorum sizin kadar ayrıntılı araştırmadım. Hoparlörleri google üzerinden amfiyi ise Alman mediamarkttan baktım. Ama fiyat farkları genelde çok bariz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400 usd tekinin fiyatı. çifti 790/800 usd civarıdır.
    ama Amerika fiyatları ile Türkiye fiyatları arası en az 2 hatta 3 katı fiyat farkları normal karşılanıyor artık.
    Bunun pek çok sebebi var. Amerika fiyatlarına bakmayın moraliniz bozulur böyle
    Ama bu hoparlörlerin 2. elde 2-3 bin tl aralığında satıldığını da gördük. O yüzden temiz bulursanız bu tür ürünlerde sıfır yerine ik,inci elden temin etmeye çalışmanız bütçenize fayda sağlar. Zira bu sektörde bu ve benzeri ürünler ile elektronikler ikinci el oldu mu neredeyse yarı yarıya fiyat farkediyor. Bu tür ürünlerin alıcısı ve pazar sınırlı olduğu için ve bu hobide sık ürün değiştirmek elzem olduğu için ikinci el piyasası daha hareketlidir ve iyi şeyler bulabilirsiniz uygun fiyata.




  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bende şimdi baktım tek fiyatıymış ama yinede iki misli farkediyor ikincielde güzel ürünler var zaten ilgimi çeken merak ettiğim birşey varsa alıyorum fakat nispeten uygun fiyatlı cihazlar. Hoparlörleri sıfır almayı düşünüyorum amfi dac vesaire onlarıda yurtdışından getirticeğiz artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klipsch Rf7II modeline kadar klipsch modellerini ben parlak ve basslı buldum. Basslı çalması güçlü amfi ile avantaj olabilir ama parlak ve sert geldi bana biraz ve demo ettiğim amfi pm8005 ve sa8005 takımıydı. Cinamada iyi sonuç verirler ama müzik için dediğim gibi. Tr de 2500 e kovalayabilirsin satanda gördüm.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Hocam benimde çok ısındığım hoparlörler değiller ama pekte dinleme şansım olmadığı için dinleyebildiklerim arasında klipsch'e (rf82 dinlemedim) karar verdim. Pm-7005 ile dinleyip kesin kararımı vericem. Amfiyide Almanyadan istedim olmazsa onuda satar yenisine sağlık deriz. Beğenmezsem tek problem başka istemeye yüzüm yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet elektronik zaten üretim maliyetleri çin menşeli olan ürünlerde çok komik derecede düşük olmasına rağmen ülkemizde çok yüksek fiyatla satılıyor. Aşağıdaki forum konusunda amerikada bile 1000 usd ye satılan bir kiti 100tl ye bulduğum ile ilgili bir hatırayı sizlerle paylaşmak isterim.
    http://www.turke****.com/satforum/showthread.php?t=327734 (Noktalı yerler turkey forum)

    Hoparlör gibi ürünler hemen hemen hiç talep olmaması nedeniyle çok az sayıda ithal edilip satıcılar tarafından vergi gibi bahanelerle fahiş fiyatlara tutturabildiğine satılıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 22 Nisan 2015; 9:31:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • prosecutor kullanıcısına yanıt
    Hocam vergi falan biraz da bahane... En basitinden Çinden alıp sahibinden üzerinden satanlar bile on misli fiyat yazıyorlar bazı ürünlere. Örnek vermem gerekirse cmc marka rca soket fiyatlarına bir bakın link ve isim vermek istemiyorum ama aynı soketleri ben 20 küsür liraya aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum vergi bahane.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar. Konunun özünden çıkmak istemem ama gerçekten ülkemizde herşey pahalı. Vergilendirmenin bu pahalılıkta inanılmaz yüksek bir payı var, ancak yine de ben bu sorunun bir kısmının da halktan kaynaklandığını düşünüyorum. Herhangi biri yukarıda arkadaşımızın da dediği gibi çinden 20 ye aldığını burada 85 e satıyor. Ben emek eden kazanmasın demem hiç bir zaman ama dinimizce de fahiş haramdır. Daha dün telefonumu sattım. 4 müşteri vardı istediğim fiyattan. 2.ye sattım ve toplam ilan sürem 2 gün sürmedi. Ben bu telefonu 100 tl daha yüksek bir fiyata koyup da satabilirdim (950 ye verdim). Ama bence ederi bu kadardı. Daha fazlası aç gözlülüğe gircekti. Keşke herkes aç gözlülükten uzaklaşmış olsa..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ötv+ kdv + Gümrük vergisi + Tedarikçi firma+ Kar payı derken vatandaşa geçiriyorlar.....

    tabi ülkemizde üretemedikleri için ucuza alamıyoruz malesef....

    misal aynı kalitede bir hapörlör yapmak çok mu zor....

    tüm ürünlerde aynı yurtdışında 20bin 30bin avroya lüx bmwye binerken burda 60bin 70bin avro

    telefondada durum aynı teknolojik ürünlerdede..

    aynı kalitede bir hapörlör yada anfi üretemiyoruz....demekki. Üretim yok ülkede bol bol tüketim böyle olunca daha çok geçiricekler merak etmeyin. haziran ayından sonra zaten yerli ürünleri koruma maksatlı bir yasa çıkcak

    dahada zamlanıcak ithal ürünler... özellikle teknolojik ürünlerde...
  • Olayın içinde vergilendirme vs de var fakat insanlar gönül verdikleri zevk hobi gibi şeylere karşı bir zaafı olur işte bu ülkedeki fiyatlarında böyle olması tamda bu noktada devreye giriyor :) kısaca zaafımızı kullanarak ceplerini doldurma peşinde koşan firmalar esnaflar dolu. Hepsi için söylemiyorum tabiki para kazanacaklar ama ben 70 liraya çok rahat bulunan birşeyi aynı marka aynı model farklı bir mağzada 140 tl ye görüyorum
    Ne oldu şimdi ? İleride o mağzanın potansiyel müşterişi olabilme ihtimalim başlmadan yok oldu :)

    Ayrıca hiç unutmam o iki katı fiyata satış yapan mağzaya birgün girdim yıllar önce Ozaman multimedya ses sistemi kullanıyor hi-fi hakkında hiçbir bilgim yoktu. Beğendiğim bir seti alacakken ağzımdan bir multimedya ses sisteminin markası çıktığı gibi ilgi ve alakayı kestiler. Bunda para yok bu adam bu ürünleri satın alamaz düşüncesiyle ilgi ve alaka kesildi bende almadan çıktım Kibir ve yaslama ikisi bir arada.


    Tek derdi insanları düdüklemek olan esnaflar olduğu kadar fiyat konusunda yardımcı olan firmalarda var onlara lafım yok
    Türkiye de bir hobi zevk tutuluyor ve insanları heycanlandırıyorsa bilinki o sektörde düdükleme hatsafhadadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox90 -- 1 Mayıs 2015; 5:05:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.