Şimdi Ara

Focal SUB-300P ve Pioneer SC-LX58 bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Yeni evde salona kurduğum sistem için Focal Aria serisi 926,905/906 ve CC900'dan oluşan bir hoparlör setine karar vermiştim. Henüz bütçe müsait olmadığından geçici olarak Atmos destekli SC-LX58 av receiver'ı eski pioneer uydular, Magnat IC62 tavan hoaprlörleri ve normalde pc için kullandığım Z5500'ün subwoofer'ı ile kullanıyordum. Ancak Z5500'ü artık asıl yerinde kullanmaya başladığımdan subwoofer alımına öncelik verdim. Genelde tersi olur ama benim durum bu şekilde. Alacağım hop. setini de Focal Aria serisi olarak belirlediğimden takıma uysun diyerekten Focak SUB-300P modelini aldım.

    Subwoofer'ın arkasında aşağıda kırmızı daire içine aldığımi R+L Line girişleri ve bir adet de LFE girişi var.

     Focal SUB-300P ve Pioneer SC-LX58 bağlantısı


    SC-LX58 arkasında da iki subwoofer bağlamak için iki adet pre out çıkışı var.
     Focal SUB-300P ve Pioneer SC-LX58 bağlantısı


    Ben receiver arkasındaki pre out çıkışların birincisini, sub'ın arkasında LFE girişine digital coaxial rca kablo ile bağlantı yaptım. Şuan bu şekilde kullanıyorum.

    Sorum şu; bu bağlantı şekli doğru mu, farklı bir bağlantı yapmalı mıyım?

    Saygılar.







  • ZvAnA kullanıcısına yanıt
    En uygunu o şekilde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

    En uygunu o şekilde

    Teşekkürler.
  • Sub ve Amfiniz hayırlı olsun.
    Aynı amfiden bende almayı düşünüyorum. Yeni cihaz olduğu için pioneer amfi bölümünde daha kullanan yok o yüzden yorumda yok.
    Cihazdan biraz bahsede bilir misiniz. Özellikle stereo performansını merak ediyorum aslında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cypresshilltr

    Sub ve Amfiniz hayırlı olsun.
    Aynı amfiden bende almayı düşünüyorum. Yeni cihaz olduğu için pioneer amfi bölümünde daha kullanan yok o yüzden yorumda yok.
    Cihazdan biraz bahsede bilir misiniz. Özellikle stereo performansını merak ediyorum aslında.

    Teşekkürler hocam.

    Cihazdan genel anlamda çok memnunum. Ancak stereo performansı hakkında yorum yapabilmek için hi-fi bir kule hoparlörler ya da kaliteli bir çift monitör kullanıyor olmam gerekir. Maalesef şuan sadece sinema için kullandığımdan uydu tipi küçük pioneer hoparlörlerle idare ediyorum. Kafamda Focal Aria serisi bir set kurmak var. Ama bütçe ayarlayana kadar maalesef stereo konusunda bir yorum yapmam yanlış olur. Elimdeki küçük uydularla müzik; anca ext. stereo modunda ya da hazır çok kanallı müzik modlarıyla bir şeye benziyor. Diğer türlü bu uydularla stereo dinlemek hiç haz verici değil. Müzik dinleyeceğim zaman stereo modu direk geçiyorum.

    Bunun dışında sinema performansı ve diğer özellikleri hakkında yorum yapmam gerekirse ben çok memnunum. A/V receiver 20m'lik hdmi kablo ile içeri odadaki pc'ye bağlı. Film vs. Pc üzerinden izliyorum. Dolby Atmos hoparlör kurlumum da olduğundan özellikle atmos destekli blu-ray rip ve mkv'lerde tam bir sinema şöleni yaşıyoruz. Bir de güzel bir hi-fi hoparlör setine kavuşabilirsem herşey on numara olacak.




  • Peki nereden kaça aldığınızı sorsam?
  • 4-5 ay oldu sanırım alalı. Ankara GSA Elektronikten Orhan beyden aldım. Direk amfiyi kaça aldım tam hatırlamıyorum, çünkü 4 adet tavan hoparlörleri ve 50m hop. kablosu da almıştım. Hepsine 5850TL vermiştim.
  • Teşekkür ederim.
    Tekrar hayırlı olsun. En kısa sürede Focal serisine kavuşmanız dileğiyle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.