Şimdi Ara

Mpeg,wmv to divx

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Filim dosyalarımın yedeğini alıyım istiyorum. Bunun için filmleri Divx yapıp Dvd'ye kaydetmek istiyorum. Ancak yaptığım denemeler hiçte iyi sonuçlar vermedi.
    1 Mb'lık mpeg dosyayı divx'e çevirdiğimde 8-9 Mb yer tutuyor. Kaliteyi düşürdüğümde Bu sefere kalite gerçektende yerlerde sürünüyor.
    DrDivx Kullandım, Divx Converter Kullandım Olmadı. Nedir Bu işin sırrı. 2 cd'lik filmi Çok kaliteli bir şekilde 1 cd'ye sığdırabiliyorlar adamlar. Hem de daha kaliteli oluyor. Hangi programı Hangi parametrelerle kullanmak gerekiyor?



  • auto gk ile yapabilirsin
  • MP4 Video formatına çevirirsen aynı kalitede oldukça sıkıştırmış olursun, istersen dene convert için, Im too mpeg encoder ı tavsiye ederbilirim.
  • Bu Mp4 formatını benim dvd playerım tanırmı. Palyerda divx desteği var.
  • Tanır. Şüphen olmasın.
  • ARKADAŞLAR BU CONVERT OLAYLARINDA BİLGİSİ OLANLAR BANA DA YARDIM LAZIMMM


    VCD FİLMLERİN GÖRÜNTÜ VE SES KALİTESİNİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA KAYBETMEDEN MÜMKÜN OLDUĞUNCA SIKIŞTIRARAK PDA im DE SEYRETMEK İSTİYORUM...BU KONUDA BANA KALİTELİ , KULLANIMI KOLAY VE ÜCRETSİZ BİR CONVERT PROGRAMI ÖNERİRMİSİNİZ ACABA????EĞER ÜCRETSİZ OLARAK İİ BİR PROGRAM YOKSA ŞÖYLE HESAPLI BİR PROGRAMDA OLABİLİR...BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN DAHA ÖNCE DENENMİŞ OLMASIDIR,DENEYİP TE ÇOK MEMNUN KALDIĞINIZ BÖYLE BİR VİDEO CONVERT PROGRAMI OLARAK NE ÖNERİRSİNİZ???
  • Auto GK kullanmış biri olarak mpeg i divxe başarılı çeviriyor son versiyonu 2.37 ama ben 1.60 kullanıyorum

    1.6 linkihttp://dl.drenik.net/spawn/dl.php?id=1986

    Resimli anlatım(Alıntıdır)

    http://img47.imageshack.us/my.php?image=autogk29ky.jpg

    http://img312.imageshack.us/my.php?image=autogk36xa.jpg

    1)Program açılışında karşımıza gelecek olan ekran ilk resimde gözükmektedir. DVD movie encode etmek isteyenler sol üstteki seçim yerinde "DVD input" seçimini yaparken, progdvb den kayıtlarını encode etmek i steyenler (bizler) buradan "File input" a tıklıyoruz. DVD input seçiliyken karşısında "DVD Directory" adılı bir seçenek mevcutken File input karşısında "İnput file" seçeneği mevturtur.

    2) İnput file a tıklayıp encode etmek istediğimiz mpeg2 dosyayı seçeriz... Output file seçeneğindeyse hiç bir değişiklik yapmayacaksak işlem sonunda aynı klasör içinde divx/xvid dosyamız bulunacaktır.. istersek buradan kayıt klasörünü değiştirebiliriz.
    Audio Track ve Subtitle Track DVD İnput için geçerli olur, file input için görmemezlik edeceğimiz bir menüdür.
    Sol alt kısımda ya "Custom Size" diyip orjinal dosyamızın kaç MB'a düşürülmesini istiyorsak onu tıklıyoruz, yada "Percentage" a tıklayıp belirli bir yüzde tayin ediyoruz.
    3) "Advanced Settings" menüsünde tıklayınca karşımıza ufak bir ekran çıkar, sol üstte çözünürlükle ilgili ayarları değiştirebilirken onun altında codec seçeneklerinde DİVX veya XVİD, sağ taraftaysa seslerle ilgili VBR,CBR AC3 en bitrate ini tayin ederiz.
    OK tuşuna tıkladıktan sonra ADD JOB butonuna basalım...
    seçmiş olduğumuz dosyanın "Job Queue" altında gelecektir..
    bu işlemleri tekrarlayarak birkaç dosya daha ekleyebilirsiniz... böylece siz dışarıda dolaşırken veya uyurken bilgisayarınız siz yokken tüm dosyaları divx/xvid hale getirir.

    DVD için öncelikle klasör gösterilir (dvd drive). subtitle track ve audio track tayin edilir.
    Kaç cd ye yazmayı planlıyorsak onun seçimi yapılır. advanced options kısmındaki ses ve görüntü ayarları yapılır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 1 Aralık 2006; 3:49:00 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.