Şimdi Ara

Güç kaynağını LED adaptörü olarak kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evime LED ışık döşemeye karar verdim. Şeritleri ve adaptörü aldım. Yalnız şerit çok uzun olduğu için fanlı adaptör kullanmamız gerekti. Gürültülü olduğu için vazgeçtim. Fansız bir adaptör aldım. Ama ne yazık ki bir süre sonra aşırı ısınmadan dolayı yandı.
    Ben de bir bilgisayar güç kaynağı denemeye karar verdim. Güç kaynağından çıkan sarı kablolar 12 V elektrik dağıtır. Tüm siyahlar da nötrdür. Netice olarak denedim ve oldu. Güç kaynağından ana karta taktığımız geniş beslemenin üzerinde bulunan yeşil kabloyu siyah bir kabloyla kısa devre yapınca güç kaynağı devreye geçiyor.

    Fakat ufak bir sıkıntı oluştu. Ne ısınma sorunu ne de ses sorunu var şu anda. Tek sıkıntım şu ki, güç kaynağını besleyen anahtarı ilk açtığım zaman ışıklara güç geliyor. Fakat ışıklar yanıyorken anahtarı kapatıp açarsam tekrar yanmıyor. Burada takıldım. Bir şekilde bu ışıkların anahtarın her açılış kapanmasını sağlamam gerekiyor. Anakarta takılan geniş beslemeye taktığım kısa devreyi açıp kapatmak sorunu çözüyor. Oraya eklemiş olduğum kısacık kabloya bir anahtar daha ekleyebilirim. Ama iki anahtar da benim işime gelmiyor. Bu konuda aklına bir fikir gelen var mı?
     Güç kaynağını LED adaptörü olarak kullanmak







  • anlattığınız senaryodan çıkan ilk sonuç, güçkaynağınız kısadevre korumasına sahip ve bu yüzden direk anahtarı kullanıp kapadığınızda tekrar açınca direk çalışamıyor. yada cihaz arızalı :)
  • Soru yanlış diyorsunuz yani

    Esasen cihazın korumalı olma ihtimali var. Ama buna çözüm olarak ne olabilir? Konnektör eklemeyi düşünüyorum ama buna ihtiyaç duyulmadan bir çözüm olsa daha iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_ogr -- 9 Nisan 2015; 16:58:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.