Şimdi Ara

PlayStation 3 Japonya' da satışa sunuldu !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
5.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yılan hikayesine dönen PlayStation 3, nihayet en son belirlenen çıkış tarihinde, yani bu hafta başında Japonya' da satışa sunuldu. İlk etapta sadece 100.000 adet dağıtım yapılacağı açıklanmasından sonra, konsolun fanatikleri daha önce PS2' de olduğu gibi bir önceki geceden dükkanlar önünde kuyruklar oluşturmaya başladılar. En büyük stoğun 1980 adet ile Osaka' daki Yodabashi Umeda' da olacağını duyan kullanıcılar buraya akın ettiler. Aşağıdaki videodan festivali andıran görüntüleri inceleyebilirsiniz.

    Yodabashi' nin dışında kalan birkaç büyük satış noktası dışında diğerlerine Sony tarafından 10 ila 20 adet arası PS3 dağıtımı yapılmış. Yodabashi yetkilileri elimizdeki 1980 adet PS3' ü daha sabahın ilk saatlerinde sattık, 4000 adet olsa onu da satardık şeklinde açıklama yapmış. Bu arada Sony bir sonraki partinin ne zaman dağıtılacağı hakkında henüz bir açıklama yapmış değil. 20GB PS3, 49,980 yen ( yaklaşık 425$) ile satışa sunulurken 60GB' lık model 62,700 yen (yaklaşık 535$) ' dan satışa sunuldu. İşin ilginç tarafı daha ilk günden PS3 karaborsası oluşmuş ve normal fiyatının 3 katına varan değerler ile satışlar gerçekleşmiş :)

    Önceki günden kuyruğa giren insanları ve oluşturdukları manzarayı izlemek için tıklayın

    Japonya' daki PS3 çılgınlığı ve satın almayı başaran sınırlı sayıdaki kullanıcıların sevinci izlemeye değer görüntüler oluşturuyor. Asıl merakla beklenen, 1 hafta sonra Amerika' da satışa sunulacak olan PS3' ün orada nasıl sonuçlar doğuracağı. Avrupa' lı oyuncular resmi olarak daha çok beklemek zorunda kalsalarda, bu dağıtılan ilk PS3 serilerinin ardından az sayıda da olsa kaçak PS3' ün Avrupa pazarına sızacağı söylentileri dolaşıyor. Garantisiz de olsa PS3 ü almak isteyen çok sayıda Avrupalı oyuncu olduğu düşünülürse, bu oldukça sevindirici bir haber.

    Blu-ray optiklerinin teminindeki sıkıntı (yada en azından Sony' nin bu şekildeki açıklaması) yüzünden ilk etapta sadece 500.000 adet üretebilen Sony, Amerika pazarına önümüzdeki hafta 400.000 adet göndereceğini açıkladı. 2006' nın sonuna kadar üretilmesi hedeflenen rakam ise 2 ila 2.5 milyon adet civarında. 20GB' lık düz versiyon PS3 Microsoft XBOX 360' ın dörtte biri kadar pahalı satılıyor. Microsoft XBOX360' ı 2005' in sonlarına doğru piyasaya sunmuştu ve 2006 sonuna kadar 10 milyon civarında satış rakamı yakalamış olacak. Sony ise eğer şu anda açıklamış olduğu üretimi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirse dahi en fazla 2,5 milyon adet satışa ulaşabilecek. Sony' nin bu gecikişinden tek karlı çıkan Microsoft değil tabiki, Nintendo' da Wii konsolu ile boşluktan faydalanıp hedeflediğinden daha fazla satış rakamları yakalayan diğer bir firma.

    Sony' nin kaybı sadece konsol satış rakamlarından ibaret değil. Herhangi bir konsolu seçen kullanıcı o dakikadan sonra sadece o konsolla uyumlu yazılımlara para verecek duruma geliyor. Olaya bu açıdan baktığımızda Sony üretim sıkıntısı yüzünden beklediğinden çok daha büyük oranda zarar etti. Tabi bu arada Avrupa pazarının tamamen 3. plana atılması da ayrı bir kayıp. Bakalım PS3 Avrupa pazarına gelene kadar Sony daha ne kadar pazar payı kaybedecek.


    Sayfanın Linki : http://www.joystiq.com/2006/11/13/the-japanese-ps3-launch-weather-report/




  • ps3 konsolda devrim yarattı
  • sony gibi bir dev de yavaş yavaş çöküyo bütün herşey microsoftun eline mi kalacak ya!!
  • next gen şimdi başladı
  • bu gecikmeye rağmen umarım sony iyi bi iş çıkartmıştır.konsolun X-BOX 360 dan daha iyi olmasını bekliyo insan ister istemez.
    anlayamadığım bir şey var ama; henüz tam oturmamış blue ray disk mevzuu.sony neden blue ray de bu kadar diretti hala anlayabilmiş değilim.kopya oyunları çok olmaz onun bize de günah

    herneyse.türkiyeye de en kısa zamanda gelir ve evlerimize konuk olduğunda bu uzun bekleyişe değdi dedirtir.fiyatı bana öyle geliyor ki biraz tuzlu olacak ama ne yapalım.
  • İşin ilginç tarafı daha ilk günden PS3 karaborsası oluşmuş ve normal fiyatının 3 katına varan değerler ile satışlar gerçekleşmiş :)


    :D:D
  • Zaten karaborsa ilk günden oluşur. :) Bekleyin 1-2 ay,normal fiyata bulursunuz....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solidfb -- 16 Kasım 2006; 3:09:23 >
  • Amerika yada Japonyadan Ps3 getircek arkadaslar voltaj düsürücü almanıza gerek yok Sony Ps3 her bolgenin voltajına uygun olucak.
  • valla pcler böyle saçma konfiglerle gitmeye devam ederse ps3 çok satar. bende alıcam nasipse. x800xl yi bi yılda ha kullanırım hiç olmazsa ps3 de en az 4-5 yıl idare eder. pc gibi al 6 ay sonra demode olmuyor. bakalım vakti gelecek tabiki
  • Görünümü de çok şıkmış
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident Evil

    Amerika yada Japonyadan Ps3 getircek arkadaslar voltaj düsürücü almanıza gerek yok Sony Ps3 her bolgenin voltajına uygun olucak.

    dostum emin misin bölge kodunu anladım ama voltaj çok farklı iş???
  • sadece oyun oynamak için alınabilecek bi ürün diil bence. sadece PS için demiyorum bu katagorideki tüm ürünler için aynı düşüncedeyim..
    nasıl desem bana ters
  • ulan şu resimdeki japona bak nasılda nispet yapıyo.
  • japonyadan ve amerikadan ps3 alacak arkadaşlar..regin free ayrı voltaj ayrı bi olaydır..kesinlikle alıp direk fişe takmayın elinizde patlar..çevirici kullanmanız şart..
  • Türkiyede kaç paradan kakalarlar bize çipti şuydu buydu die Allah bilir...
    Zaten Cumhurbaşkanlık olayında kriz yaşanıp dolar fırlayacak o zaman kadar aldınız aldınız
  • daha erken bu alet için şimdi 600$ makineye verdik diyelim...100$ her bi oyunamı verecez...turkiyede çoğunun bütçesi dayanmaz....peki napacaz....biraz bekliyecez chipsete artı 100$ gibi para bayılıp 5 ytl alacağımız oyunlarla işi götürecez...
    gerçi şu bluray işi biraz kıl bi işmiş gibi duruyo ama bekleyecez..görecez şartlar oluşunca play stationımızı kapacaz........
  • Sen çok yaşa PS3.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cathedral

    japonyadan ve amerikadan ps3 alacak arkadaşlar..regin free ayrı voltaj ayrı bi olaydır..kesinlikle alıp direk fişe takmayın elinizde patlar..çevirici kullanmanız şart..



    Voltajda sanırım her bolgeye uyumluymus arkadasım.
  • 8800ler gelmeye basladı seytana uymadan gel artık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident Evil


    quote:

    Orjinalden alıntı: cathedral

    japonyadan ve amerikadan ps3 alacak arkadaşlar..regin free ayrı voltaj ayrı bi olaydır..kesinlikle alıp direk fişe takmayın elinizde patlar..çevirici kullanmanız şart..



    Voltajda sanırım her bolgeye uyumluymus arkadasım.
    Evet kesin olarak bilmek lazim 110-240 ise ikisindede sorunsuz calisir,eger 110 ise kaliteli bi cevirici almak lazim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.