Şimdi Ara

.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archspire -- 26 Mart 2015; 4:29:01 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >



  • Güzel kardeşim sen kafanı yorma bunlara . Yarın okulun var beslenmeni hazırla git

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen dinleri ve inançları insan yapımı bir eser olan ideolojiye indirgeme hatasına düşmüşsün.İdeolojiler hayatımızı biçimlendiren ve sınırlayan düşüncelerden oluşmuş sistematik bir zincirdir.En önemli yakıtı ise ülkü diğer adı ile gayedir.Her ideolojinin farklı farklı gayeleri vardır.Dinlerin gayeleri ise birbirlerine benzer aslında.Dinler aslında aciz bir insan olduğunu senden üstün olan tanrının varlığını hatırlamanı,bilmeni ve ona şükür etmeni ister temelde.Ama din kendi içinde sorgulamaları kabul etmez yani dogmatiktir.İdeolojilerin önemli bir kısmı da öyle.Fakat din hayatın kendisidir ve yaşamın her alanına müdahale eder ve ilahi kaynaklıdır.İnsan yapımı olamayacak muazzam bir öğretiyi barındırır.

    Dinler ve milliyetçi tabanlı sağ görüşler asla yok olmaz.Çünkü inançlar ve milli duygular hep varlığını koruyacaktır
  • başlık ve içerik farklı. başlıkda dinlerden bahsetmişsin yorumda tanrıdan...

    dinler yokolup ve ortaya çıkar. geçmişte pek çok din yokoldu. yerlerine yeni dinler çıktı.

    tanrı konusu ise henüz net cevap verilemediği için devam ediyor. yani neyi biliyoruz da tanrı tahmininden vaz geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz . Tanrı -varsa ya da yoksa- olmaya devam edecektir biz yokolona kadar. ama tanrı tasvirleri değişecektir. zaten dinlerde tanrı üzerinde geliştirilen ,tanrıya rol biçen insana eol biçen ve bu şekilde cevaplar olusturan ve toplumsal düzeni sağlamaya yarayan felsefelerdir.

    zaman değiştikçe tanrılarda değişecektir.tanrılardan beklentilerde değişecektir. insanlardan beklentiler de değişecektir. toplumsal dzeni sağlamk için yeni felsefeler çıkacaktır.

  • KB'de 6 yıldır duyduğum en saçma soru, ve cevabı da çok basit;
    Başka bir konuda yazdığımı özetleyerek cevaplayım; ( O konuda epey önce çok seviyesiz birisine cevap olarak yazmıştım, burada soruyu cevaplamak için alıntıladım yalnızca )
    " Dünyada her sene best seller olan 3 kitap vardır;
    1) İncil
    2)Kuran
    3) Fırıncının kızı "

    Kısacası dinler ortalama altı sıradan insana hitap etmeyi becerdiklerinden dolayı hala ayakta kalıyorlar. Ortalama altı insanda dünya nüfusunun çoğunluğunu oluşturuyor.

    Ama şurası da kesinlikLe atlanmamalı, tarihsel olarak. Dinler tam bir çöküş halindeler, özellikle son birkaç yüz yıldır. 1789 Fransız Devriminde 20-40000 arası rahip öldürüldü, Rusya'da Stalin 16-18000 arası tahmin edilen kilise adedini yalnızca 20 yılda 60 adete indirdi! Dinler ve tanrı inancı, insanoğlunun kendisine ve toplumuna değerler oluşturmaya başladığı son birkaç yüzyılda, insanın yaşamından def edildiler, ve def edildikleri sürece de insan insan olabilmeyi başardı.
    Darısı insan olamayı başaramayan bazı dinlerin başına!

    Ek: Tanrı 500.000 parsek uzaklıktan tam 3 kitap attı, ( 4'de olabilir bu konuda bir iddiam yok ), Ortadoğu'dan 3 kişiyi şişledi gibi hikayelerin hiçbir şansları yok.Tanrı inancı daha uzun süre devam eder, ama hiçbirisinin bir şansı olduğunu düşünmüyorum!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 26 Mart 2015; 3:03:40 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.