Şimdi Ara

BROADWELL İŞLEMCİLER NİSAN AYINDA RAFLARDA YERİNİ ALICAK!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
3.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel’in merakla beklenen 14nm’lik Broadwell işlemci ailesi bekleyenlere güzel haberlerimiz var.

    VR Zone kaynaklı habere göre Intel önümüzdeki aydan itibaren Broadwell işlemci ailesinin üst seviye üyelerini piyasaya sürmeye başlayacak. LGA ve BGA soket formunda gelecek olan Broadwell işlemci ailesinin en üst üyesi olan Core i7-5775C 65 watt TDP değerine sahip. 3.3 Ghz saat hızına sahip işlemci Turbo Boost modunda 3.7 Ghz hıza çıkıyor. 4 çekirdekli ( HT ile 8 izlek ) işlemcinin 6 MB L3 önbelleği bulunurken dahili grafik ayağında ise Iris pro 6200 GPU’suna yer verilmiş.


    5775C’nin küçük kardeşi i5-5675C ise ağabeyi gibi 65 Watt TDp değerine ahip fakat HT özelliği kapalı. 4 MB L3 önbelleği olan 5675C işlemcisi 3.1 Ghz hıza sahipken Turbo Boost ile 3.6 Ghz’e kadar çıkıyor. Aynı zamanda ıris pro 6200 dahili GPU da üst modeldekiyle aynı.


    Intel çarpan kilitsiz işlemcileri için kullandığı “K” kodunu Broadwell serisinde bırakıp “C” kodlamasına geçiyor. 5775C ve 5675C dışında Intel BGA yani anakarta entegre soketli i7-5775R, i5-5675R ve 5575R işlemcilerini de duyurdu. C olanlardan farklı olarak R kodlu işlemcilerde çarpan kilidi mevcut ve de soket değişimine müsaade edilmiyor.


    Intel Broadwell serisi ile birlikte Iris Pro dahili grafik birimini de standart hale getiriyor. Daha önce sadece üst seviye dizüstü modellerde yer alan Iris Pro GPU’su bu kez masaüstünde de yer alacak. 64 MB SDRAM ( L4 ) belleği bulunan Iris Pro 6200’de (GT3e ) 48 adet işlem birimi 1 Ghz hızda çalışıyor. Tüm Broadwell işlemci serisi mevcut 9 serisi LGa 1150 anakartlarla uyumlu.


    Broadwell serisi Nisan-mayıs döneminde raflarda yer almaya başlayacak.
     BROADWELL  İŞLEMCİLER NİSAN AYINDA RAFLARDA YERİNİ ALICAK!!

    Kaynak: vr-zone, donanımcı baba


     BROADWELL  İŞLEMCİLER NİSAN AYINDA RAFLARDA YERİNİ ALICAK!!







  • bu haberin orjinalinde bir şey dikkatimi çekti. mevcut lga 1150 anakartlar destekleyecek diyor. sadece 9 serisi anakartlar destekleyecek demiyor. acaba ben mi yanlış anlıyorum?

    http://www.techpowerup.com/210997/intel-to-launch-just-two-lga1150-broadwell-parts.html
  • Cache i niye kıstın a be intel.

    Testler yok henüz ortada ama anlaşıldığı ve tahmin edildiği üzere haswell refreshlerin üstüne çıkacak işlemciler olmayacak. Yani şimdiden uyaralım gaza gelip 14 nm ve 20 watt tdp düşüşü için, 4770, 4790 ları satıp bu işlemcilere göz dikmesin kimse, hayal kırıklığı yaşarlar. Açıkçası intelinde zaten broadweller için masaüstü tarafında çok iddaalı olmadığı biliniyordu, bu işlemciler 14 nm nin avantajı, daha düşük güç tüketimi, yeni dahili gpu ile birlikte mobilite üzerinde gidecek bir işlemci olacak, (core m modelleri) intel broadwellerin kaymağını mobil cihazlardan yiyecek, ehhh 14 nm çıkarmışken ordan kırpmışlar burdan kırpmışlar i7 sinide çıkarmışlar z9 çipsete çeşit gelmiş oldu :)

    Broadwell işlemcili ultrabook ve tabletler çıkmaya başlar yazın. Bu cihazlar için ciddi cpu+gpu performansı getireceği kesin. Biz masaüstü kullanıcıları için ise fiyatları 4790 dan uygun olursa z9 çipsete geçiş yapmayı düşünenler için iyi bir giriş olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 24 Mart 2015; 23:35:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hugues de Payen

    bu haberin orjinalinde bir şey dikkatimi çekti. mevcut lga 1150 anakartlar destekleyecek diyor. sadece 9 serisi anakartlar destekleyecek demiyor. acaba ben mi yanlış anlıyorum?

    http://www.techpowerup.com/210997/intel-to-launch-just-two-lga1150-broadwell-parts.html

    evet son bölümde bios güncellemesi ile alacağını söylüyor fakat sanmıyorum mevcut z97 lerin bios güncellemesinden bahsediyordur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Cache i niye kıstın a be intel.

    Testler yok henüz ortada ama anlaşıldığı ve tahmin edildiği üzere haswell refreshlerin üstüne çıkacak işlemciler olmayacak. Yani şimdiden uyaralım millet elindeki 4770, 4790 ları satıp bu işlemcilere göz dikmesin hayal kırıklığı yaşamayın 14 nm ve 20 watt tdp için.

    14 nm olmazı cazip kılıyor fakat çıkınca herşey ortaya daha net çıkacak
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    işlemci performansında gözle görülür bir fark beklemiyor ama dahili gpu baya fark atacak gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hugues de Payen

    işlemci performansında gözle görülür bir fark beklemiyor ama dahili gpu baya fark atacak gibi

    sanırsam öyle olucak fakat yinede sağlam oyuncular için durum farklı olmayacak ekran kartı şart fakat sıradan basit oyunlar için alternatif olabilir
  • raflarda peynik ekmek gibi mi satılacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaksimenes35 -- 24 Mart 2015; 23:14:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhyildiz

    raflarda peynik ekmek gibi mi satılacak?

    sanmam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan_1907

    quote:

    Orijinalden alıntı: gokhyildiz

    raflarda peynik ekmek gibi mi satılacak?

    sanmam

    konu başlığına göre öyle olucakmış gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhyildiz


    quote:

    Orijinalden alıntı: kaan_1907

    quote:

    Orijinalden alıntı: gokhyildiz

    raflarda peynik ekmek gibi mi satılacak?

    sanmam

    konu başlığına göre öyle olucakmış gibi duruyor.

    konu başlığı gayet normal nisan ayında çıkacağını söylüyor ve çeviri.
    sen nasıl anlıyorsun bilemem
  • orası öyle tabi hocam ama ekran kartının başına servislik bir durum gelirse bu 6200 üzmez gibime geliyor
  • Hugues de Payen kullanıcısına yanıt
    aynen öyle ekran kartının yokluğunda idare edecek cinsten
  • Sahsen hic merak etmiyorum 14 nm yle gelior ama bundanda onemlisi fiyati. i7 lerin fiyati bile tr pazarinda pahali olduguna bakarsak bunlar pekte merak uyandirmiyor en azindan benim gibi kullanicilar icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pervanee

    Sahsen hic merak etmiyorum 14 nm yle gelior ama bundanda onemlisi fiyati. i7 lerin fiyati bile tr pazarinda pahali olduguna bakarsak bunlar pekte merak uyandirmiyor en azindan benim gibi kullanicilar icin

    fiyatları yine el yakar büyük ihtimalle
  • peki donanım uzmanı sana bir sorum var: şimdi elimde i5-4670k işlemci var. anakart olarak ya msi z97 pc mate alacağım ya da asus h97m -plus. bunlardan başka da seçenek yok.hangisini seçeyim?
  • Öngöruler gerçekleşirse bir nevi amd'nin e serisi hamlesi gibi olacak guç tuketimi dusuyor ama performans sıçramıyor.Zaten broadwell'in hemen ardından skylake'in gelecek olması performansın ne olacağına dair bilgi veriyordu uzun suredir.i3'den atlama yapacaklar için iyi alternatif ama i5 ve i7 sahiplerinin işlemcisini satmaya zorlayacak bir hamle değil.
  • Maxwell ve Haswell akar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spellfore103

    peki donanım uzmanı sana bir sorum var: şimdi elimde i5-4670k işlemci var. anakart olarak ya msi z97 pc mate alacağım ya da asus h97m -plus. bunlardan başka da seçenek yok.hangisini seçeyim?

    z serisi anakart zaten alman avantajlı olacak fakat pc mate servise çok geldi çok uğraştırdı biraz verimsiz bir anakart.
    ayrıca öyle bir durum yok h97m e 350 lira verene kadar biraz daha eklenip z serisi başka anakart alınır eğer yeni seri işlemci düşünülmücekse mesela z87g45 tercih edilebilir.
    h97m hem z serisi olmadığı için hemde micro atx olduğu için tercih etmezdim iyi bir overclock yapmayı düşünüyorsan matx bir anakart almanı önermem bileşenler daha yakın olduğu için sıcaklık olarak 2- 3 derece fark edebiliyor. asus bazı h serisine overclock imkanı tanımıştı fakat h97me getirdimi bilmiyorum mesela asrockda h serisi anakartlarla overclock yapılıyor.
    http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-z97-hd3-intel-z97-soket-1150-ddr3-3100mhzoc-hdmidvi-anakart.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih211

    Öngöruler gerçekleşirse bir nevi amd'nin e serisi hamlesi gibi olacak guç tuketimi dusuyor ama performans sıçramıyor.Zaten broadwell'in hemen ardından skylake'in gelecek olması performansın ne olacağına dair bilgi veriyordu uzun suredir.i3'den atlama yapacaklar için iyi alternatif ama i5 ve i7 sahiplerinin işlemcisini satmaya zorlayacak bir hamle değil.

    bende öyle düşünüyorum açıkcası
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.