Şimdi Ara

Muzio JM200 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
6.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar, uzun bir zamandan sonra (3 yıl kadar) discmanimle aramdaki herşey sona erdi.. aslında ani bir kararla oldu, (soundchaser iyi bilir nedenini) o anda muzio çarptı gözüme (özellikle tasarım olarak) ve gittim 1 saat kadar inceledim vega bilgisayar'da ve satın aldım..(bu da sancılı oldu tabi biraz) neyse ayrıntıları geçip cihaza gelelim..

     Muzio JM200 İncelemesi


    benim aldığım model jm-200 (bazı yerlerde 240 olarak da geçiyor) 1 gb hafızaya sahip.. jm 250 ile bunun arasında baya bir gidip geldikten sonra bu cihazda karar kıldım..


    kutu içeriği şöyle;

    kulaklık
    usb kablosu
    kılıf
    usb çevirici (host&device fonksiyonu için, ne işe yaradığını ileride anlatacağım)
    iki tarafı da 3,5mm uca sahip line in kablosu
    boyun askısı
    hızlı başlama klavuzu (türkçe değil.. ayrıca cd'nin içinde ayrıntılı kullanma klavuzu mevcut, ama o da tr değil.. tr klavuz için muzio'nun sitesine uğramak gerekiyor)
    muzio manager,mediaSync manager vb. programların bulunduğu cd

     Muzio JM200 İncelemesi


    kutudan ayrı olarak prizden şarj için adaptör de verdiler..

    ürünün kutusu içinden çıkanlara oranla küçük gibi.. dandik bir kartonla da işi bitirebilirlerdi, ama kutuyu açında sert bir malzemeden kapaklı bir kutu daha çıkıyor içinden.. emek verildiği belli..


    soundchaser'ın deyimiyle "çekiç" şeklindeki kulaklıkların kulağa oturması biraz sorunlu.. çünkü irice bir kulaklık.. ama sesi beklediğimden çok daha iyi çıktı, basslar ve tizler yerli yerinde, yalnız özellikle düşük frekanslı midlerde sorun var.. eğer kulağınıza oturuyorsa gidip de 25-30 ytl verip philips,sony vb. kulaklıklardan almaya gerek yok diye düşünüyorum.. ses ve üretim kalitesi olarak o seviye kulaklıklara taş çıkartıyor.. ayrıca altın kaplama jack'a sahip..

     Muzio JM200 İncelemesi


    jm200, yanında verilen kılıfa mükemmel oturdu.. kılıfın iç kısmı kadife benzeri yumuşak bir kumaşla kaplı ve yine kalite olarak hiçbir eksiği yok.. ayrıca arka kısmında bele takılabilmesi için çıtçıtlı bir bağlantı yeri de var..

    boyun askısını hiç kullanmayacağım için poşetinden çıkarma gereği bile duymadım.. (ne öyle boynuna as dolaş falan)

    yine dikkatimi çeken birşey line in kablosunun kutuya dahil edilmesi ve uçlarının altın kaplama olması.. ama yanında tr kullanma klavuzunun verilmeyişi bence büyük bir eksiklik.. yanında gelen cd'de player'ın açılış kapanış animasyonlarını düzenleyebileceğiniz, firmware ve font upgrade vb. işlemleri yapabileceğiniz muzio manager 3.0 programı ve lyric fonksiyonu için mediaSync programı mevcut..


    öncelikle malzeme kalitesini beğendiğimi söylemek istiyorum, elinize aldığınızda kalite hissini duyabiliyorsunuz.. 2 renkli geniş bi OLED ekrana sahip.. (4 satır, 128x64 pixel) contrast ayarını yapabildiğimiz ekranın görüntüsü pırıl pırıl desem yeridir.. yine de güneş altında biraz soluk kalıyor..(OLED'lerin genel problemi)
    ekran tek seferde klasör adı, dosya adı, kbps ve khz değeri, pil durumu, şarkının süresi,dosya formatı vs.vs birçok bilgiyi görmenize olanak veriyor.. sizin ayarladığınız süreye göre ekran koruyucuya devreye girebiliyor.. kalpler veya küçük bir civciv ekranda dolaşıp duruyor yani.. yine ekran koruyucu devreye girdiğinde ekrana gelecek şekli çizmenize de izin verilmiş..(muzio manager programıyla)
    dosya isimleri ekrana dikey mi, yatay mı gelecek, hangi hızla kayacak, ekranda tag bilgileri mi yoksa dosya isimleri mi gösterilecek, baştan kaç harfi gösterilecek gibi çok geniş ayarlara yer verilmiş.. (maksimum 64'e kadar gösterebiliyor) ayrıca türkçe karakter desteği var.. yani ç,ş,ğ gibi harflerin yerinde garip garip şekiller görmüyorsunuz..

     Muzio JM200 İncelemesi

    geniş ekran sayesinde tek seferde bir çok bilgiye ulaşmak mümkün..

     Muzio JM200 İncelemesi

    işte civcivimiz yola çıkmış


    üründe 2 adet kulaklık kullanmak mümkün (line in girişi kulaklık çıkışı olarak da kullanılabliyor..) 2x12mw + 2x8mw çıkış gücüne sahip.. srs, wow, trubass ve focus efektleri ilgilenenler için iyi özellikler.(şahsen ilgi alanım dışında) bunların yanında 10 adet ön tanımlı ve 1 adet kullanıcı tanımlı 9 band eq'a sahipsiniz.. ses kontrolü joystick'in dış kısmındaki halkayı çevirerek sağlanıyor, hi-fi sistem havasında sanki.. ben IE 4 ile 40 kademe olan ses ayarını ortalama 25-28 arası kullanıyorum.. son ses sağır edecek seviyede olduğu gibi, bunun üstüne bir de srs veya wow açarsanız kulaklarınız için hiç de iyi olmuyor.. (nerden mi biliyorum?)


    üstünden geçeceğim 3 ana özellik var.. çalma, radyo ve kayıt..

    değişik çalma modları eklenmiş cihaza, aynı şarkıyı tekrar çalma, aynı klasörü tekrar çalma, hepsini tekrar çalma, aynı klasörü rasgele çalma, bütün hafızayı rasgele çalma, aynı klasörü hem rasgele hem tekrar çalma, bütün hafızayı rasgele ve tekrar çalma, tek şarkı çalma ..vs.vs.vs. toplam 12 mod var.. jm200 ayrıca kendi playlistinizi oluşturmanıza da olanak sağlıyor.. tabi bu playlist için de tekrar çalma vb. modlar mevcut..

    çalma esnasında şarkı hızını ayarlayabilir, (%60-%140) veya şarkı içerisinde istediğiniz bir bölümü tekrarlatabilirsiniz..navigasyon özelliği sayesinde dosya ve klasörler arasında kolayca gezinebilirsiniz.. jm-200'de klasör limiti yok..sınırsız sayıda klasör oluşturabiliyor..

    radyoya gelelim.. 3 ayrı bölge tarama seçimi var.. amerika, kore ve japonya.. bu radyonun frekans aralığını belirliyor.. tr'ye uygun olarak kore'yi seçtim..(87.5-108mhz) evde yaptığım denemelerde müzik seti kadar iyi çektiğini gözlemledim radyonun.. yürürken de problem yok, ama otobüs vb. hareket halindeki taşıtların içinde, belli başlı frekanslar hariç cızırtılar duymanız olası.. 20 adete kadar frekans kaydedebiliyorsunuz.. bunu cihaz üzerinden manuel yapabilir, bunun dışında iyi çeken ilk 20 istasyonun taranıp otomatik olarak hafızaya alınmasını sağlayabilirsiniz.. ayriyetten muzio manager yardımıyla bilgisayar üzerinden hafızaya alınacak frekans listesini jm200'e kolayca aktarmanız da mümkün..

    kayıt modu: kayıt için 3 ayrı kaynak var.. radyo, line in, ve yerleşik mikrofon.. radyodan 44khz-192kbps kalitesine kadar kayıt yapabiliyorsunuz.. tabi bu değerlerle istediğiniz şekilde oynayabilirsiniz...(stereo/mono, 16/44khz, 16/192kbps) aşağıda 192 kbps'le radyodan yaptığım kaydı dinleyebilirsiniz..

    http://rapid share.com/files/3229126/FMRC003.MP 3.html (MP3 ile rapid ve share kelimelerinin arasındaki boşluğu silin)

    line in'den kayıt modu,maksimum 44khz-192kbps kalitesine izin veriyor.. (yine değişik kalitelerde kayıt etme imkanı sunulmuş) sesle senkronize şekilde kayıt otomatik olarak başlatılıp, durdurulabiliyor.. senkronizasyona istediğiniz gecikme değerini de verebiliyorsunuz.. (saniye olarak)
    örnek:
    http://rapid share.com/files/3228359/AUDI001.MP 3.html (MP3 ile rapid ve share kelimelerinin arasındaki boşluğu silin)



    yerleşik mikrofon için 192kbps biraz yüksek bir değer gibi.. adamlar yine de koymuşlar.. (çeşitli kalite ayarları yapabildiğinizi söylememe gerek yok sanırım) sese duyarlı kayıt yapabiliyor.. kayda başlaması için ne kadar şiddetle ses gelmesi gerektiğini ayarlayabiliyorsunuz.. (hassasiyet)

    http://rapid share.com/files/3229686/VORC001.MP 3.html (MP3 ile rapid ve share kelimelerinin arasındaki boşluğu silin)

    cihaza açılış-kapanış ve şarkı esnasında istediğiniz zaman ekranda dönmesini sağlayabileceğiniz animasyonlar yükleyebilirsiniz.. muzio manager'la birlikte birkaç hazır animasyon geliyor.. ama isterseniz kendi animasyonunuzu da yaratabilirsiniz.. jm-200'ün animasyonu arka arkaya gösterilen resim dosyalarından (jpg,bmp,gif) oluşuyor.. burada dikkat çekmek istediğim nokta, hareketli bir gif dosyası değil, hareketsiz resimlerin arka arkaya gösterilmesi mantığıyla oluşan bir animasyon..(maksimum 60 kare) animasyon hızını da oluşturma esnasında ayarlayabildiğinizi belirteyim..

     Muzio JM200 İncelemesi

    şarkı sırasındaki animasyonlardan birtanesi..

     Muzio JM200 İncelemesi

    cihazı açılışına kendi hazırladığım animasyonu koydum

    cihazın en önemli özelliklerinden biri de host&device fonksiyonu.. böylece diğer cihazlardan(dijital fot. mak., mp3 player, usb bellek vb.) istediğiniz dosyaları alabilir, istediğiniz dosyaları yollayabilir, istemedeğiniz dosyaları da silebilirsiniz.. kendi yaptığım denemelerde hafıza kartı okuyucuya taktığım hafıza kartından çeşitli dosyalar çekip, yolladım.. ve hiçbir sorun yaşamadım.. bu özellik cidden önemli, yanınıza alacağınız hafızakartı vb harici belleklerle hafızanızı dolaylı yoldan büyütmüş oluyorsunuz..

     Muzio JM200 İncelemesi

     Muzio JM200 İncelemesi

    aslında kendi güç kaynağı olmayan bir cihazdan veri çekebileceğimi pek sanmıyordum.. bildiğim kadarıyla dahili piller 3.7 volt oluyor.. usb cihazlar ise 5volt ile çalışıyor.. bu farklılık nedeniyle umudum yoktu pek, ama jm-200 dahili piliyle hem hafıza kartı okuyucuyu, hem de kendini besleyerek beni şaşırttı..

     Muzio JM200 İncelemesi

    işte cep telefonumun hafıza kartının içi..


    bu cihaz hakkında merak edilen bir konu ise, usb 2.0 desteğinin olmayışı.. aslında cihaz usb 1.1'in nimetlerinden bile sonuna kadar yararlanmıyor.. usb 1.1'de veri aktarım hızı 11mbps iken, jm200'ün aktarım hızı 5mbps.. ilk aldığımda beni de düşündürmüştü, 1gb hafızada usb 1.1 sorun olur mu diye, 950mb. civarı şarkıyı atmam yaklaşık 20 dakikamı aldı.. uzun gibi, ama sadece bir kere bu kadar bekliyorsunuz, sonradan tek-tük şarkı attıp sildiğim için aktarım hızı çok sorun olmadı..

     Muzio JM200 İncelemesi




    jm200'ü almadan öncede baya cıncıkladım vega bilgisayar'da, ve beğenerek aldım.. 155ytl de bu cihaz için oldukça uygundu.(özellikle bir süre önce 250-300ytl seviyesindeolduğunu düşünürsek) jm250'den farkı renkli ekran olmaması ve saat bulunmaması.. ama bunun yanında host&device fonksiyonunun olması gibi bir artısı var.. ve renkli ekran olmadığı için pil ömrü daha uzun.. vega bilgisayar'da aynı şarkı, aynı ses seviyesi ve aynı kulaklıklarla yaptığım denemede, jm250 ile aralarında ses şiddeti bakımından fark göremedim) almak isteyenleri pişman etmeyecek bir seçim jm200..

    edit: bozuk türkçe için özür dilerim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 14 Kasım 2006; 19:13:29 >







  • Eline sağlık Mehmet abi, çok profesyonel bir inceleme olmuş, hiç sıkılmadan okudum. Öyle gaz verdin ki bende gidip bir JM200 alsam mı diye düşünüyorum. Devamını bekleriz böyle incelemelerin.
  • en sonunda aldın,hayırlı olsun,ancak hiç beklenmeyen bir marka oldu sanırım, özellikler güzel gözüküyor,ses kalitesinden bahsetmemişsin onu merak ettim,birde neden bu marka?
  • Süper inceleme olmuş emeğine sağlık...
    Abim jm250 almış dediğin gibi aynısı zaten ve ses kalitesine hayran kaldım tek kelimeyle mükemmel.
    Ama bence büyük bir eksi si var USB 1.1 bunuda hesaba katın alırken hafızayı doldurmanız uzun zamanınızı alıyor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uskan

    en sonunda aldın,hayırlı olsun,ancak hiç beklenmeyen bir marka oldu sanırım, özellikler güzel gözüküyor,ses kalitesinden bahsetmemişsin onu merak ettim,birde neden bu marka?


    Uskan görmeden sanada bi cvp yazmış oldum galiba ses kalitesi gerçekten mükemmel srs wow efektleriyle bassların tadına doyulmuyo...
  • teşekkürler,şu srs wow efektlerine benim kulaklar pek sarmadığından benim içinde pek önemli değil,ses çok yapay geliyor.
  • eline saglik
    biraz tasarimdan bahsedebilirmisin,ergonomikmi sekli semali konusunda nasil kabami yoksa ele alinca kibarmi duruyor,,170mlyon denliyor fiyati 1gb ustelik radyolu hicde fena gelmedi bana
  • @uskan
    teşekkür ederim.. evet beklenmedik bir marka.. t10 derken bu nasipmiş.. srs, wow vs. efektler olmasına karşın kullanmıyorum.. ses kalitesi oldukça iyi.. zaten orada almadan önce iyice dinledim.. IE4 ve UM1 vardı.. çünkü soundchaser da yanımdaydı.. o da denedi, ondan da olur alınca daha bir içime sinerek aldığımı söyleyebilirm.. dip ses yok gibi, şarkı geçişleri hızlı, geçişlerde cızırtı-çıtırtı vb. şeyler yok..
    neden mi bu marka dersen, bilindiği üzere bu eski bir model, ve ben bunu ilk çıktığında biraz araştırmıştım, özellikleri ve özellikle de tasarımı gayet hoşuma gitmişti.. tabio zamanlar fiyatı 300ytl'lerde geziyordu.. sonradan da stoklarda görünmemeye başladı.. burada bir arkadaşın açtığı konuda gördüm tekrar ve bir şans vereyim dedim.. çünkü fiyat çok uygundu.. gittim, denedim, beğendim ve aldım..

    @muzo2000
    çok küçük olduğunu söyleyemem, ama eline alınca gayet kibar duruyor.. benim gibi cep telefonunu taşımaktan bile sıkılan biri için bile büyük gelmedi,öyle diyim yani.. şu fotoğraf fikir sahibiolmana yardımcı olur sanırım..
     Muzio JM200 İncelemesi




  • son olarakta dier jm modelleriyle arasindaki fark ne vede creative nano plusla karsilastirabilirmisn eyer kullandiysan
    tsekkurler..
  • jm250ile arasındaki farkları yukarıda belirttim.. jm100 ise harici pilli bir model.. oled ekranı tek renk ve usb'si üzerinde.. jm200ve 250'deki gibi ogg formatı desteği ve srs-wow vb. ses efektleri yok.. ses çıkışı jm200-250'ye göre biraz daha düşük (fark çok az) vega'da bunu da inceledim biraz, usb'si üzerinde olduğu için biraz daha kalın.. diğer modeller hakkında yorum yapamıycam,kullanmadım çünkü..
  • tmm sagol,almayi dusundugum modeller arasinda jm200 de koyuyorum
    aklimda bisey olursa gene sorarim sana,sagol
  • EXcom hayırlı uğurlu olsun dostum güle güle kullan, yanlız discman le birlikte bir devir kapandı
  • Eline sağlık çok güzel olmuş.Siparişi verdim hepsiburadaya bakalım ne zaman gelecek....Ben yıllar önce j300'ü inceleyip karar kılmıştım.Arkadaşın dediği gibi bir ara ortadan kayboldu.Baktım sonradan bunlar düşmüş bunlara yöneldim.

    Yalnız dışarıdan kayıt ettiğin sesin linki silinmiş.Dosya bulunamadı diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkin -- 14 Kasım 2006; 3:37:53 >
  • inceleme için çok sağol

    yeniden güle güle kullan
  • tekrar hayırlı olsun, bu arada sana bir görev daha düşüyor malum bu cihazla t10 un karşılaştırması,sanırım bunu benim gibi merak eden çok arkadaş vardır.

    quote:

    Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko

    @uskan
    teşekkür ederim.. evet beklenmedik bir marka.. t10 derken bu nasipmiş.. srs, wow vs. efektler olmasına karşın kullanmıyorum.. ses kalitesi oldukça iyi.. zaten orada almadan önce iyice dinledim.. IE4 ve UM1 vardı.. çünkü soundchaser da yanımdaydı.. o da denedi, ondan da olur alınca daha bir içime sinerek aldığımı söyleyebilirm.. dip ses yok gibi, şarkı geçişleri hızlı, geçişlerde cızırtı-çıtırtı vb. şeyler yok..
    neden mi bu marka dersen, bilindiği üzere bu eski bir model, ve ben bunu ilk çıktığında biraz araştırmıştım, özellikleri ve özellikle de tasarımı gayet hoşuma gitmişti.. tabio zamanlar fiyatı 300ytl'lerde geziyordu.. sonradan da stoklarda görünmemeye başladı.. burada bir arkadaşın açtığı konuda gördüm tekrar ve bir şans vereyim dedim.. çünkü fiyat çok uygundu.. gittim, denedim, beğendim ve aldım..

    @muzo2000
    çok küçük olduğunu söyleyemem, ama eline alınca gayet kibar duruyor.. benim gibi cep telefonunu taşımaktan bile sıkılan biri için bile büyük gelmedi,öyle diyim yani.. şu fotoğraf fikir sahibiolmana yardımcı olur sanırım..
     Muzio JM200 İncelemesi





  • @derkin
    eyvallah, saol.. jm300 mü sipariş ettin? bu arada linki düzelttim..

    @MyStİCaL
    saol, yeni bir çağ başladı artık..

    @ghan87
    teşekkür..

    @uskan
    t10'u denedim,ama kafadan 6 ay oluyor.. aklımda kaldığı kadarıyla (t10'un eu versiyonu bu arada.. ses çıkışı 2*15mw) ses çıkışının yüksekliği daha az t10'un.. ama özellikle davul seslerini daha çiğ veriyordu, daha hoştu.. ama yanılma olasılığım yüksek, çünkü uzun zaman oldu.. t10 da yok ki deneyelim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 15 Kasım 2006; 0:37:21 >




  • @EXcom_Zkko

    Sesi doğalmı yoksa iriver'lar gibi her durumda biraz şişirilmiş bir sesimi var.Benim denediğim bütün iriver'lar eq flat ve tüm efektler kapalıyken dahi özellikle basları biraz doldurup veriyorlar..Benim tek derdim sesin berrak ve doğal gelmesi bu konuda bu alet nasıl sence biraz daha ayrıntı verebilirmisin.Özellikle tizleri ve midleri merak ediyorum.Hoş ie4 ile tizler hakkında yorum yapmakda zordur çünkü ie4'lerin tizleri zaten bir alem :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: A Dying Wish

    @EXcom_Zkko

    Sesi doğalmı yoksa iriver'lar gibi her durumda biraz şişirilmiş bir sesimi var.Benim denediğim bütün iriver'lar eq flat ve tüm efektler kapalıyken dahi özellikle basları biraz doldurup veriyorlar..Benim tek derdim sesin berrak ve doğal gelmesi bu konuda bu alet nasıl sence biraz daha ayrıntı verebilirmisin.Özellikle tizleri ve midleri merak ediyorum.Hoş ie4 ile tizler hakkında yorum yapmakda zordur çünkü ie4'lerin tizleri zaten bir alem :)


    tizler oldukça iyi, gayet net ve berrak geliyor.. midlere gelince, bana mükemmel derecede berrak ve pırıl pırıl gelmedi(bunda IE4'ün de payı büyük) ama soundchaser um1'le dinlediğinde sesi beğendiğini söylemişti(midlerden bahsediyorum) basslar için yorum yapmam zor, alet flat modda bası düşürerek verse bile IE4 bundan anlamaz.. o yüzden bassları -2'de dinliyorum şahsen..




  • Öncelikle hayırlı olsun diyelim, sonra da iyi günlerde rahat ve hafifçe(!) dinlemen dileğiyle

    Bir şey dikkatimi çekti, beğenmediğin yeşili mi aldın sen? Neyse cihazdan memnunsan sorun yok. Ben cihazı çok da istediğim ortamda test edemedim açıkçası, ayaküstü, dandik rip edilmiş 3 şarkı ile ne kadar anlayabildiysem o kadar anladım. Özellikle tekno çok dinlemediğim için, hangi frekans nerde anlayamadım. Tek duyduğum bam güm bam gümdü. En sonunda 3. şarkı olarak Marc Anthony' den You Sang To Me şarkısını buldum rastlantı eseri. En azından cihazın genel frekanslara yayılımına bir kulak ucuyla bakma imkanım oldu.

    Testlerde cihazı özellikle dipseslerine varlığına bakmak için zorladım; fakat hiçbirine rastlayamadım. Ne şarkı geçişlerinde, ne de şarkı sonlarında en ufak bir hışırtı, fışırtı, cazırtı yok [bakınız; i.River]. Eğer bir ara Ex ile tekrar görüşürsek o zaman tam ayrıntılı yorumlarını yazarım.

    Bir de özellikle cihazın en sevdiğim yanı sağlamlığı. Gerçekten Muzio hakkettiğinin altında rağbet ve değer görmüş bir firma. Bu alemden göçüp gitmiş olmaları üzücü. Cihazın arka kasası magnezyum alaşım kaplı. Ön taraf plastik; ama öyle böyle plastik değil, suikast silahı olarak kullanabilirsiniz cihazı o derece Yalama olabilecek, kırılabilecek [bakınız; Creative] hiçbir parça yok. Olabilecekler ise acayip sağlam yapılmış [bakınız; JM100 modelinin USB bağlantı ıvırtısı].

    İşin garibi, JM250 daha yüksek çıkışlı denmesine rağmen ben JM200 ile arasında pek bir fark hissedemedim. Hatta JM200 genel özellikler olarak daha hoşuma gitti denebilir. OTG denilen diğer USB cihazlarından yolda aktarım muhabbeti çok güzel. Keşke bütün firmalar böyle ürün çıkarsa... Ayrıca JM200' ün ekranı gayet akıcı, mesela JM250 renkli olmasına rağmen daha hantal kalıyor, bir de 65k renk olduğu için biraz renk eksikliği hissediliyor.

    Diğer firmaların stok durumlarını bilmiyorum; ama bu fiyata bu cihaz hele hele kampanyası ile kaçmaz.

    Fasonculara duyrulur...




  • Beklenen inceleme gelmiş sonunda. Ellerine sağlık, güzel inceleme
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.