Şimdi Ara

!!! Franz Kafka [ ÖZET LAZIM ] Dönüşüm !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
19.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yarın midterm var lanet türkçe den "Franz Kafka" nın "Dönüşüm" adlı kitabından bana özetini bulabiliceğim bi site verebilirmisiniz acill



  • bende arıyorum öyle bişey

    yarına okumuş olmamış gerekiyor.
    @cNYs bilkent mi?
  • bilkent evet
  • eee buldun mu? ben çaresizlikten okumaya başladım...

    bide raporlar var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 13 Kasım 2006; 23:59:23 >
  • valla buldumda çok yüzeysel yarın sabah erken gelip bi bilgi havuzu yapmak lazım millet napcak merak ediyorum bölüm ne senin? bide hocanın ismi ne?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cNYs

    valla buldumda çok yüzeysel yarın sabah erken gelip bi bilgi havuzu yapmak lazım millet napcak merak ediyorum bölüm ne senin? bide hocanın ismi ne?


    bulduğunu gönderir misin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 21 Kasım 2006; 19:43:23 >
  • http://www.supermp3.org/archive/index.php?f-346-p-2.html buyur inş yeterlidir sadece bunu bulabildim...
  • ya dönüşüm(değişim) zaten 40-50 sayfa bir kitap. özeti ne olacak ki? baştan okumak toplam bir saatinizi almaz. hem muhteşem bir kitaptır.

    ''gregor samsa derin uykusundan bir sabah devcileyin bir böceğe dönüşmüş olarak uyandı''. ne kitaptı ama....
  • evet banada lazım,ama onu almancaya çevircem bide o var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: buffalo

    ya dönüşüm(değişim) zaten 40-50 sayfa bir kitap. özeti ne olacak ki? baştan okumak toplam bir saatinizi almaz. hem muhteşem bir kitaptır.

    ''gregor samsa derin uykusundan bir sabah devcileyin bir böceğe dönüşmüş olarak uyandı''. ne kitaptı ama....


    ben de 1 saate falan okumuştum.özet aramaya gerek yok kanımca
  • Güzel kitap, forumdaşınız olarak okumanızı öneririm. Kafka'nın bu kısa(ama karmaşık) karamsar hikâyesi okumayı hak ediyor.

    Özet istenildiğini öğrenince Lise sandım ve Lise seviyesinde de amma kasıcı kitapların özetlerini istemeye başlamışlar diyecektim ki Bilkentmiş:)

    Kolay gelsin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cNYs

    Arkadaşlar yarın midterm var lanet türkçe den "Franz Kafka" nın "Dönüşüm" adlı kitabından bana özetini bulabiliceğim bi site verebilirmisiniz acill


    @Dave Mustaine
    arkadaşım 2006 nin konusu, muhtemelen bitirmişlerdir 2 senede
  • quote:

    Orjinalden alıntı: extra-ordinary


    quote:

    Orjinalden alıntı: cNYs

    Arkadaşlar yarın midterm var lanet türkçe den "Franz Kafka" nın "Dönüşüm" adlı kitabından bana özetini bulabiliceğim bi site verebilirmisiniz acill


    @Dave Mustaine
    arkadaşım 2006 nin konusu, muhtemelen bitirmişlerdir 2 senede


    aaa niye böyle oldu yaw. Neyse belki kalmıştır o dersten(Tabi gönlümüz kalmamasından yana).

    Alttan alıyorsan fincanı evete getir.
  • Özeti boşverin arkadaşlar gereksiz olur 100 sayfalık kitap için. Kitabın anlatmaya çalıştığı tek birşey var, o da insanın kendi içinde zaman ilerledikçe değiştiğini göstermek...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mad skillz

    Özeti boşverin arkadaşlar gereksiz olur 100 sayfalık kitap için. Kitabın anlatmaya çalıştığı tek birşey var, o da insanın kendi içinde zaman ilerledikçe değiştiğini göstermek...



    Hocam sana teşekkür ediyorum. Ömrümde gülmediğim kadar senin sayende güldüm. Hakkında kütüphaneler dolusu bir dünya kitap, makele,inceleme vs. yazılmış, enstitülerde dönem dersi olarak okutulan bir kitaptan senin çıkardığın tek sonuç bu mu!?
    Yav gülmekten kalp krizi geçireceğim.
  • banada bu kitapla ilgili görüşler lazım..
    okuyanlar fikirlerini yazabilirmi
  • özeti :
    "Gregor Samsa, bir sabah bunaltıcı düşlerden uyandığında kendini dev bir böceğe dönüşmüş olarak bulur. İlk başta gördüklerinin gerçek olduğunu inanmak istemez ancak yatağından kalkmak isteyince buna inanmak zorunda kalır. O artık dev bir böcektir. Her sabah işe gitmek için bindiği tren saat altıda hareket etmektedir; bu yüzden en geç saat beşte uyanmak zorundadır. Ancak saate baktığında saatin hemen hemen yedi olduğunu görür. Kalkmak istemektedir ama artık ona yardımcı olacak kuvvetli bacaklarının yerinde birbirinden bağımsız hareket ediyormuş gibi görünen onlarca bacakçık bulunmaktadır.

    Annesi oğlunun uyanamamış olduğunu sanır ve kapıya vurmaya başlar. Kilitli kapının arkasından oğlunu uyandırmaya çalışır. Gregor kalktığını söyleyerek annesini savuşturur ancak sesi çok garip çıkmaktadır. Annesi onun hasta olduğunu düşünmektedir. Gregor büyük uğraşlarla yatağından kalkar, yeni vücuduna alışması hiç de o kadar kolay olmayacaktır. Saat sekiz civarında patronu eve gelmiştir ve çok kızgıdır. Gregor’a birkaç soru sorar ancak Gregor artık konuşamamaktadır. Sesi hayvan sesi gibidir. Kapıyı zorlukla açar. Patronu onu görünce korkudan evden kaçar; annesi ise bayılmıştır. Babası onu sopa darbeleriyle odasına geri sokar.

    Kız kardeşi Grete Gregor’a değişik yiyecekler getirir. Artık Gregor kokuşmuş yiyecekleri tercih etmektedir. Annesi onu görmeye bile cesaret edememektedir. Babasından defalarca dayak yiyen Gregor’un vücudu oldukça zayıflamıştır. Vücudunda oldukça ciddi yaralanmalar oluşmuştur. Yemek dahi yiyememektedir. Aile meclisi toplanır ve sonuçta Gregor’ u evden atmaya karar verirler. Hizmetçi kız aileye şöyle seslenir:
    -Boş yere zahmet etmeyin, Gregor öldü. Az önce Gregor’u çöpe attım"

    ayrıca tiyatro oyununada gidebilirsen fikir sahibi olursun. kadıköy haldun tanerde izledim en son.. şu sıralar üsküdar sahnelerinde oynanıyor olabilir.

    "sen ne biçim bir insansın gregor"
  • 60 sayfa bişey zaten burada vakit geçirene kadar okurdun.
  • kitabın kendisi özetinden daha kısadır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.