Şimdi Ara

Tüylerde renk değişikliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Siyah beyaz renkli olan kedimin,siyah tüyleri matlaşıp kızıla çalmağa başladı,başka bir kedide böyle bir durum görmedim.Aklıma gelen tek faktör mama nın değişmesi sanırım.Fikri olan var mı?
     Tüylerde renk değişikliği



  • Aynı durum benim kedimde de var.Bende ilk başta mamadan yaptığını düşünmüştüm - ki hep premium mamalar kullanırım - ama Veterinere sorduğumda safkan olmayan kedilerde bu durumun normal olduğu annesi babasında olmasa bile önceki aile bireylerinden renk pigmentini almış olabilirmiş ve yaş büyüdükçe bu renkler ortaya çıkabilirmiş.

    Endişelenecek bir şey yok yani.
  • bende siyam var.(taylan kedisi versiyonu-orjinal siyam.kısa tuylu-tuysuz olanlar modern siyam diye geçiyor.)

    kışları tuylerı kararır yazları açıklaşır.bildigim kadarıyla tum tayland kedılerınde bu durum var.kedıye bır bakışta soguktamı sıcaktamı yasadıgını anlıyorsun.patı ve yuz-kulak harıc bej olan yerler yazın acık bej-beyazımsı olurken kısın koyu bej-sarımsı oluyor.

    korkacak bırsey degıl yanı. yaz gelınce tuy doker uzun-sık kışlık tuyler gıder.yerıne yazlık ınce-seyrek tuyler gelır. bunlarında rengı farklı olabılır.cunku kedı bir avcıdır.ve yazın ortam rengı kışın olandan farklıdır.genetık olarak mevsımsel degısıklıklere uyum saglayacak hale gelmıs olması gerekır zaten.

    hatta sevınmelısın bene bukadar başarılı bır kedın olduguna...bır avcı ıcın kamufşaj ve ortama uyum pahabiçilemez bır ozellık.

    ayrıca tebrıkler kedın trioh svetnıy olmuş.bu rusçada üç renkli anlamına gelir ve 3 renk barındıran kedilerin şans getirdigine inanır ruslar.

    bence sevinmelisin.

    sevinemiyor ve korkuyorsan kedinin saglıgı için şoyle yap.

    kedını furmınator yada benzerı tuy taragıyla tara.her gun. taragın topladıgı yanı dokulen tuylerın rengıne bak...
    eger hepsı sıyah ve beyazsa demekkı kedın yaz geldıgı ıcın tuy degıstırıyor ve yazlık tuylerının rengı bu.yok eger karısık tuyler dokuluyorsa gene boyle olabılır.YOK EGER SADECE YADA BUYUK COGUNLUKTA KIZIL TUYLER DOKULUYORSA bır hastalık olabılır-tuyler once kızıla donup gucsuzlesıp dokuluyordur falan.ama boyle bır hastalık hiç duymadım.bırıncı seçenek yanı yazlık tuylerının cıkıyor olması secenegı cok daha makul-aklayatkın.bızzat hergun kendı kedımde gozlemlıyorum benzerını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 7 Nisan 2015; 3:13:24 >
  • Bilgiler için sağolun..Geçenlerde bir kafe'nın bahçesinde,tesadüf işte,daha genç ama benimkine kardeş gibi benzeyen bir tane gördüm. aynı şekilde renk'te kızıla çalma vardı, o zaman,haa tamam bu cinste normalmiş demiştim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.