Şimdi Ara

fps düşüşü sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler arkadaşlar. laptopta çoğu oyunu oynarken ilk 10 dakika fps sıkıntım yokken biraz zaman geçince fps düşüşü yaşıyorum. özellikle cod adwanced warfare de oyunu oynanamaz hale getirmese de 25-30 civarında fps akıcılığı oldukça etkiliyor ve daha birçok oyunda da böyle hevesini kaçırıyor insanın . sanırım bilgisayarın ısınmasıyla alakalı işlemci çekirdeği frekansı azalıyor. oyun esnasında cpu sıcaklığı 95 derece civarlarında. bilgisayarın fanın üfleme yaptığı kısmı buz gibi iken diğer kısma el değmiyor. nasıl halledebilirim bu problemi? bilgisayarın garantisi hala devam ediyor



  • quote:

    Orijinalden alıntı: fck93

    iyi günler arkadaşlar. laptopta çoğu oyunu oynarken ilk 10 dakika fps sıkıntım yokken biraz zaman geçince fps düşüşü yaşıyorum. özellikle cod adwanced warfare de oyunu oynanamaz hale getirmese de 25-30 civarında fps akıcılığı oldukça etkiliyor ve daha birçok oyunda da böyle hevesini kaçırıyor insanın . sanırım bilgisayarın ısınmasıyla alakalı işlemci çekirdeği frekansı azalıyor. oyun esnasında cpu sıcaklığı 95 derece civarlarında. bilgisayarın fanın üfleme yaptığı kısmı buz gibi iken diğer kısma el değmiyor. nasıl halledebilirim bu problemi? bilgisayarın garantisi hala devam ediyor

    Turbo fan açık mı ? Pc şarj damı ?
  • blade1239 kullanıcısına yanıt
    turbo fan oyun oynamasam bile kendiliğinden süreklli çalışıyor bilgisayar soğuk olsa bile çöyle bi sorun da var sanırım monsterlaada . evet bilgisayar sürekli prize takılı çalışıyor
  • Genel olarak böyle bir sorun yok. Fakat Soğukken bile açıyorsa fanı, servis ile iletişime geçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al bi snickers ye kullanıcısına yanıt
    muhtemelen sorununuz başka veya sorunlarınızdan biri bu ama ek sorunlarınız var gibi ama kullanmasanız bile turbo fan sürekli açıksa, ya fan kontrolörü bozuk vs ya da bi şekilde ısınma oluyor demektir. bozuk vs kısmı servislik konu ama eğer sorun ısınmaysa aklıma şöyle bişey geldi; bu tarz oyunlar oynadığınıza göre bilgisayar büyük ihtiamalle sürekli olarak yüksek performans modunda. bu modda, prize takılı iken işlemci sürekli (minumum ayar olarak) %100 de çalışmaya ayarlı. bu da gereksiz elektrik tüketimi ve ısınma demek.
    1-)sağ alttan pil simgesine sol tıklayın, (ya da sağ tıklayıp güç seçenekleri diyip direkt 3. adıma geçin)
    2-)diğer güç seçenekleri diyin.
    3-)yüksek performansın yanındaki plan ayarlarını değiştire tıklayın.
    4-)ordan da gelişmiş güç ayarlarını değiştir diyin.
    5-)gelen listede en aşağılara doğru işlemci güç yönetimi var, ordan en düşük işlemci durumu bölümünü açın. pilde %5 ama prizde %100 yazıyor kuvvetle muhtemel. prizdeyi de %5 yapın ve tamam diyip çıkın.

    en azından boştayken fanın turboda çalışmasını, ısınmasını engeller diye ümit ediyorum

    edit: ben kafadan win7 baz alarak anlattım ama herhalde çok da farklı değildir win8 veya win8.1 de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 31 Mart 2015; 3:05:31 >




  • Snelius kullanıcısına yanıt
    Hocam güç ayarlarından işlemci en yüksek yüzdesini 25 yapmama rağmen hala bilgisayar azıcık bile ısınsa turboya geçiyor ve bir daha da durmuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al bi snickers ye kullanıcısına yanıt
    sizin durum servislik görünüyor hocam
  • hocam fps durumu oyundan kaynaklıymış sanırım. fan problemi de yok ben büyütmüşüm biraz fn+1 yapınca susuyor kerata
  • Al bi snickers ye kullanıcısına yanıt
    turbo benimkinde de fn+1 ama ben açmayınca otomatik, kalıcı olarak turbo fan açılmıyor hocam, sizinki başlangıçta turbo fan açık mı başlıyor ya da ısındı diye turboya geçince, soğuduğunda otomatik kapanmıyor mu?

    genel olarak sorunlarınızdan kurtulmanıza sevindim
  • Snelius kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.normal başlıyor açılıyor ısınınca, soğunduğunda otomatik kapanıyor da bana biraz geç kapanıyor gibi geldi sanki bilmiyorum
  • Al bi snickers ye kullanıcısına yanıt
    kasanız ince ise soğuması uzun sürüyor olabilir. eğer uzun zamandır fan temizliği ve termal macun değişimi yapılmadıysa da fan ne kadar hızlı çalışsa da efektif olarak soğutamadığı için uzun sürüyor olabilir.
  • bende de kimi oyun 10dk oynuyorum çok akıcı sonra birden fps düşüyor oynanmıyor bi de 1 ay öncden gta 5i çok rahat oynardım şimdi 2-3 fps oluyo hiç oynanmıyo ısınma sorunum yok bu neyden kaynaklanıyordur ? edit: ben virüsten şüpeleniyorum arada sistem dosyalarında trojen çıkıyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3uRocKSiyoN -- 11 Ekim 2015; 20:12:09 >
  • I3uRocKSiyoN kullanıcısına yanıt
    Sn. I3uRocKSiyoN;

    1- Notebook adaptörünüzün takılı olduğundan ve batarya üzerinden notebookunuzu çalıştırmadığınıza emin olun.
    2- Denetim Masası > Tüm Denetim Masası Öğeleri > Güç Seçenekleri > Yüksek Performans modunun aktif olduğundan emin olun.
    3- NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Genel Ayarlar > Tercih Edilen Grafik İşlemci > Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olarak seçili olduğundan emin olun.
    4- Genelde NVIDIA harici ekran kartını fazla yormayan bazı oyunlar ilk çalıştırıldıklarında oyun önce dahili Intel HD 4600 dahili ekran kartı üzerinden açılır. Bu da size oyunun aşırı kastığı ya da çok düşük FPS verdiği gibi bir izlenim yaratır. Buna göre oyun 3. maddede belirtilen ayarı yaptığınız halde hala dahili Intel HD 4600 dahili ekran kartı üzerinden açılıyorsa, oyunun masa üstündeki kısayolu üzerine sağ tıklatarak > Grafik işlemciyle çalıştır > Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi 'ni seçip direkt harici ekran kartınız üzerinden çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
    5- Diğer bir yöntem de masaüstünde sağ tıklatarak > NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Program Ayarları > Ekle > Oyun Kısayolu seçip > Seçilen Programı Ekle > Tercih Edilen Grafik İşlemci > Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olarak seçmeniz ve oyunu tekrar çalıştırmanız olacaktır.
    6- Oyun yine de kasıyorsa ya da hala FPS düşük gözüküyorsa muhtemelen oyunun grafik ayarları çok yüksek ayarlara alındığı için ekran kartınız oyunu bu ayarlarda oynatamıyor olabilir.

    En optimal oyun ayarları için; NVIDIA GeForce Experience'ı Aç diyerek Oyunlar sekmesi altından bilgisayarınızdaki yüklü oyunu bularak, oyunlar sekmesinde oyun gözükmüyor ise de Oyunları tara dedikten sonra listede göreceğiniz Oyunu Başlat diyerek en az bir kez çalıştırıp oyundan çıktıktan sonra tekrar NVIDIA GeForce Experience 'ı açıp Oyunlar sekmesinden Oyunu Optimize Et seçeneği ile oyunu bilgisayarınızın çalıştırabileceği en uygun ve optimal ayarlara getirerek tekrar açmayı deneyebilirsiniz.

    7- Oyun oynarken, oyunun haricinde bilgisayarınızın o anki performansına olumsuz etki edebilecek başka bir uygulamanın arka planda çalışmadığına emin olun.

    Bunun için Görev Yöneticisi > Performans sekmesinden CPU ve Bellek kullanımı bölümlerini kontrol edin gözle görülür aşırı bir yüklenme varsa arka planda açık olan gereksiz uygulamaları kapattıktan sonra oyuna tekrar girmeyi deneyin.

    8- Ekran kartı sürücünüzün en son güncel versiyonunu kullandığınıza emin olun. En güncel ekran kartı sürücüsü içinhttp://www.geforce.com/drivers linkinden vehttp://www.geforce.com/geforce-experience linkindeki GeForce Experience yazılımlarının temiz kurulum ile bilgisayarınıza kurduğunuza emin olun.
    9- Her zaman orijinal Windows 8.1 işletim sistemi ve Steam, Origin, Playstore veya Aral Game gibi oyun sağlayıcılarından edinmiş olduğunuz %100 orijinal oyunları bilgisayarınıza kurun. Oyunlarınızın ve işletim sisteminizin en güncel güncellemelerinin yapılmış olduğuna dikkat edin.
    10- Windows 7 ya da Windows 8.1 'den Windows 10 'a ücretsiz Windows 10 yükseltmesi yaptıysanız, mümkünse bu yükseltmeden elde edeceğiniz dönüştürülmüş Windows 10 lisans anahtarı ile birlikte Microsoft 'un resmi internet sitesinden indireceğiniz orijinal Windows 10 ISO dosyasını, Rufus ile USB flash belleğe yazarak UEFI modunda temiz ve direkt Windows 10 kurulumu yapın.
    11- Tüm bu işlemleri adım adım uyguladıktan sonra yine de probleminiz çözülmez ve oyunlarda sürekli takılmalar, FPS düşüklüğü, kilitlenme ya da mavi ekran dolayısıyla bilgisayarınızın reset atması gibi problemler ile karşılaşıyorsanız, yaşadığınız tüm bu tür sorunlarda ve teknik problemlerde problem oluştuğu anda mutlaka 444 26 04 numaralı müşteri destek hattımızdan bizimle iletişime geçmenizi rica ediyoruz.

    Saygılarımızla,

    MONSTER Müşteri Hizmetleri




  • MonsterMusteriHizmetleri kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Geçtiğimiz hafta kasa cover'ındaki renk atması nedeniyle bilgisayarı servise göndermiştim. Cover yenilenmiş ancak hoparlörde cızırtı problemi başladı. Bilgisayarın garantisi de tamirattan sonra bitti. Ne yapabilirim bu sorunla ilgili ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al bi snickers ye kullanıcısına yanıt
    Sn. Al bi snickers ye;

    444 26 04 numaralı müşteri destek hattımızı arayıp arkadaşlarımıza konuyu iletin lütfen size memnuniyetle yardımcı olacaklardır.

    Saygılarımızla,

    MONSTER Müşteri Hizmetleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonsterMusteriHizmetleri

    Sn. I3uRocKSiyoN;

    1- Notebook adaptörünüzün takılı olduğundan ve batarya üzerinden notebookunuzu çalıştırmadığınıza emin olun.
    2- Denetim Masası > Tüm Denetim Masası Öğeleri > Güç Seçenekleri > Yüksek Performans modunun aktif olduğundan emin olun.
    3- NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Genel Ayarlar > Tercih Edilen Grafik İşlemci > Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olarak seçili olduğundan emin olun.
    4- Genelde NVIDIA harici ekran kartını fazla yormayan bazı oyunlar ilk çalıştırıldıklarında oyun önce dahili Intel HD 4600 dahili ekran kartı üzerinden açılır. Bu da size oyunun aşırı kastığı ya da çok düşük FPS verdiği gibi bir izlenim yaratır. Buna göre oyun 3. maddede belirtilen ayarı yaptığınız halde hala dahili Intel HD 4600 dahili ekran kartı üzerinden açılıyorsa, oyunun masa üstündeki kısayolu üzerine sağ tıklatarak > Grafik işlemciyle çalıştır > Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi 'ni seçip direkt harici ekran kartınız üzerinden çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
    5- Diğer bir yöntem de masaüstünde sağ tıklatarak > NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Program Ayarları > Ekle > Oyun Kısayolu seçip > Seçilen Programı Ekle > Tercih Edilen Grafik İşlemci > Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olarak seçmeniz ve oyunu tekrar çalıştırmanız olacaktır.
    6- Oyun yine de kasıyorsa ya da hala FPS düşük gözüküyorsa muhtemelen oyunun grafik ayarları çok yüksek ayarlara alındığı için ekran kartınız oyunu bu ayarlarda oynatamıyor olabilir.

    En optimal oyun ayarları için; NVIDIA GeForce Experience'ı Aç diyerek Oyunlar sekmesi altından bilgisayarınızdaki yüklü oyunu bularak, oyunlar sekmesinde oyun gözükmüyor ise de Oyunları tara dedikten sonra listede göreceğiniz Oyunu Başlat diyerek en az bir kez çalıştırıp oyundan çıktıktan sonra tekrar NVIDIA GeForce Experience 'ı açıp Oyunlar sekmesinden Oyunu Optimize Et seçeneği ile oyunu bilgisayarınızın çalıştırabileceği en uygun ve optimal ayarlara getirerek tekrar açmayı deneyebilirsiniz.

    7- Oyun oynarken, oyunun haricinde bilgisayarınızın o anki performansına olumsuz etki edebilecek başka bir uygulamanın arka planda çalışmadığına emin olun.

    Bunun için Görev Yöneticisi > Performans sekmesinden CPU ve Bellek kullanımı bölümlerini kontrol edin gözle görülür aşırı bir yüklenme varsa arka planda açık olan gereksiz uygulamaları kapattıktan sonra oyuna tekrar girmeyi deneyin.

    8- Ekran kartı sürücünüzün en son güncel versiyonunu kullandığınıza emin olun. En güncel ekran kartı sürücüsü içinhttp://www.geforce.com/drivers linkinden vehttp://www.geforce.com/geforce-experience linkindeki GeForce Experience yazılımlarının temiz kurulum ile bilgisayarınıza kurduğunuza emin olun.
    9- Her zaman orijinal Windows 8.1 işletim sistemi ve Steam, Origin, Playstore veya Aral Game gibi oyun sağlayıcılarından edinmiş olduğunuz %100 orijinal oyunları bilgisayarınıza kurun. Oyunlarınızın ve işletim sisteminizin en güncel güncellemelerinin yapılmış olduğuna dikkat edin.
    10- Windows 7 ya da Windows 8.1 'den Windows 10 'a ücretsiz Windows 10 yükseltmesi yaptıysanız, mümkünse bu yükseltmeden elde edeceğiniz dönüştürülmüş Windows 10 lisans anahtarı ile birlikte Microsoft 'un resmi internet sitesinden indireceğiniz orijinal Windows 10 ISO dosyasını, Rufus ile USB flash belleğe yazarak UEFI modunda temiz ve direkt Windows 10 kurulumu yapın.
    11- Tüm bu işlemleri adım adım uyguladıktan sonra yine de probleminiz çözülmez ve oyunlarda sürekli takılmalar, FPS düşüklüğü, kilitlenme ya da mavi ekran dolayısıyla bilgisayarınızın reset atması gibi problemler ile karşılaşıyorsanız, yaşadığınız tüm bu tür sorunlarda ve teknik problemlerde problem oluştuğu anda mutlaka 444 26 04 numaralı müşteri destek hattımızdan bizimle iletişime geçmenizi rica ediyoruz.

    Saygılarımızla,

    MONSTER Müşteri Hizmetleri

    bilgisayarım öncelikle win7 orjinal onun dışında herşeyi yaptım ama hala en kasmıcak oyunlar dahi kasıyor sanırım formattan başka kurtuluşum yok




  • I3uRocKSiyoN kullanıcısına yanıt
    Sn. I3uRocKSiyoN;

    Deneyip sonucu buraya yazarsanız en azından sonucu herkes öğrenmiş olur.

    Sorun çözülmezse 444 26 04 numaralı müşteri destek hattımızı arayabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    MONSTER Müşteri Hizmetleri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.