Şimdi Ara

istanbul trafiginden bezdim izmire yerlestim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
328
Cevap
8
Favori
11.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaslar. Istanbulun trafiginden bezdim. Kargasasindan bezdim. Esimle bu durumu konustuk. Izmire yerlesmeye karar verdik. 9 unda hurriyet holdinge istifami verdim. 16 sinda izmirde atay holdingde ise basliyorum.

    Trafik durumunu ozetlersek. Gencligimde pek cok kez gelip gittigim bornovada ev tuttum. Dun tasindim. Bu gun 9 dan 11 e kadar yaptiklarimi anlatayim.

    Izmirgaza gidip dogalgazi actirdim. Trafiksiz 2 dk da gittim. Onunde ucretsiz park yeri buldum.
    Bornova nufusa gidip nufus sureti kayit islemleri yaptirdim. 2 dk yol onunde ucretsiz park ettim ciktim.
    Adliyeye gittim 5 dk surdu. Arkasinda ucretsiz park yeri buldum parkettim.(onune ceza yazarlar dediler)
    Saglik ocagina gittim saglik raporu aldim. 5 dk da gittim onune ucretsiz park ettim.
    2 dk fotografciya gittim fotograf cektirdim onunde park yeri buldum ve ucretsiz.
    Askerlik subesine gittim 2 dk surdu onune ucretsiz park ettim .
    su ve elektrik abonelikleri de ucretsiz park ve 2 dk yol ile halledildi
    Trafiksiz araba kullanmanin keyfine vardim. Ne sikinti cekmisim 15 yil istanbulda yahu.

    Olayin istanbul ayagini anlatayim.
    Elektrik aboneligimi kapatmak icin caglayana gittim. Yikilmis yerine rezidans yapilacakmis. Kapatamadim. Ogrendim internetten kapattim.
    Kagithane nufusa gittim. Onune 6 tl ispark verdim. Sonra sordum tasinmis. Isparktan kavga dovus parami alip tasindigi yere gittim. Trafikle 20 dk surdu ucretsiz hallettim.
    Dogalgazi kapatmak icin de caglayandaydim. Park yeri bulamadim 300 mt ilerideki otoparka parkettim. 10 dk yurudum hallettim.

    Butun gun sadece elektrik dogalgaz ve su ile ugrastim. Burda isler 2 dk kada bitti.

    1 sene once ,10 dakikada 4. Leventten bagcilar dogan centere ve 15 dakikada 4. Levente (10:00 da evden cikarak ve4:30da isten cikarak) yol aldigim guzrrgahin bu sene itibari ile ayni saatlerde girip cikmama ragmen 30 dakika gidis ve 1 saat donuse uzamasi sebebiyle istanbuldan ayrilma karari aldim.
    Tabiiki cocuguma iyi bir egitim verememe gibi kaygilarim ve daha rahat bir hayat yasama gibi isteklerim de bunda etkili oldu.

    Sonuc itibari ile gecen sene 200bine aldigim 4. Leventteki 1+1 in kirasi ile bornova ozkanlarda otoparkli luks ve bolge metro cikisindaki sifir bir evde oturuyor olmanin keyfi de bambaska.

    Istanbulda kendinize iyi bakin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • izmire hoşgeldiniz
  • Tam izmirlilerden alisageldigim ve bekledigom tepki. Tesekkur ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin veremeyeceği doğru bir karar vermişsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır yapmayı planladığım ama bir türlü o fırsatı yakalayamadığım olayı gerçekleştirmişsiniz.

    Aldığınız bu mantıklı karardan dolayı sizi tebrik ediyorum.

    Umarım bir gün banada şu lanet şehirden kurtulmak nasip olurda güzel bir akdeniz ya da ege şehrinde yaşamaya başlayabilirim.
  • valla İzmir dede trafik zaman zaman çok yoğun oluyor;ben sömetr de izmir deydim millet alsancakta resmen yakmış 4 lülere park etmiş aracını yolun ortasına;şerit felç...Ayrıca İzmir dede ciddi bir park sorunu var..Bilemiyorum izmir de nereye yerleştiniz???
  • Bende bıktım İstanbuldan.
    Allah nasip ederse Bursaya yerleşmeyi düşünüyorum.
  • İzmire hoş geldiniz hayırlısı olur inşaallah. İzmir büyükşehirler içinde trafiği en rahat olan ildir, bence en doğru kararı vermişsiniz. Birde yaşadıkça göreceksiniz benimde en çok hayret ettiğim şey, insanların saygısı olacak. Bakın aracınızla trafiğin en yoğun olduğu yerde bile, aracınızın burnunu yola doğru çıkarın emin olun yola çıkmanız için size yol vereceklerdir. Ben bunu hiç bir ilde görmedim. Öyle ki yaz tatilinde memleketime gittiğimde, İzmir den kalan alışkanlık yola aracımın burnunu çıkarıyorum nerdeyse üstüme çıkacaklar, bu yüzden kaç kere kaza tehlikesi atlattım
  • Helal olsun hocam, doğru karar vermişsin

    Ben de yurtdışı düşünüyorum.

    Tebrik ediyorum.
  • az kaldı 28 sene sonra memleketime yerleşiyorum bende
  • Hoşgeldiniz. Izmirde sabah ve akşam bilemediniz 30dk bir yoğunluk yaşarsınız. Şöförler birbirine saygılı. Yayaya ve karşı arabaya yol verilir. Yolu alan kişide teşekkürünü verir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir'im bir baskadir ya. Keske ben de yapabilsem ama bizim sektor İstanbul'da malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende uni 2 deyim istanbulda yaşıyorum ilerde fırsat bulursam izmire yerleşmeyi düşünüyorum doğduğum yer zaten bu şehirdende insanlarindanda gina geldi artık. Bu kadar dolu bi sehirken hala istanbula teşvik ediyorlar insanlari birde. Çok doğru karar vermissiniz hocam hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • I sevdalilari gelir simdistanbul

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoşgeldiniz hocam. Kendiniz, eşiniz ve çocuğunuz adına çok doğru bir karar vermişsiniz. İstanbul'dan geldiğiniz için inanılmaz rahatlamışsınızdır gerçekten. Ancak İzmir'de yaşayan biri için son 3-4 yıldır trafik çok arttı malesef eskiye göre. İnsanlar İzmir'e taşınmak için sebep arıyor, bulanlar hemen geliyor. Böyle giderse yakında İstanbullaşacak iyice.

    Bir de, İzmir'in asıl sorunu araç sayısı değil, saçma sapan tasarlanmış yollar, kavşaklar. Asıl trafiği onlar yapıyor. Bir uyarı, trafikte 45 plakalı gördüğünüzde İstanbul'da 41 plakalı gördüğünüzde ne yapıyorsanız onu yapın. Türlü türlü süprizler sizi bekliyor olabilir.

    Yazın İzmir merkez inanılmaz rahatlayacak. Hele hele hafta sonları hayalet şehir gibi olacak. Siz de Çeşme, Alaçatı, Foça vb. yerlere gitmezseniz bomboş yollarda keyifle dolaşabilirsiniz.

    Akşam trafiği 30 dakika sürmüyor malesef. Bornova'da 3-4 gibi başlıyor, 8'e kadar sürüyor yoğunluk. Ancak dediğim gibi genelde belli başlı kavşaklar yüzünden oluşuyor bu yoğunluk. Özellikle Ege Üniversitesi hastanesi önündeki kavşakla henüz tanışmadıysanız dünyanın en saçma kavşağına bir merhaba deyin. :) Hafta sonları 14.00-20.00 saatleri arasında Forum Bornova ve civarından uzak durun. İnanılmaz bir kaos oluyor hem yol üzerinde hem de otoparkında. Ayrıca yağmur yağınca İzmir direkt kilitleniyor nedense. Yine de İstanbul'dan gelen biri için pek bir şey değil bunlar.

    Trafik dışında, İzmir insanının güleryüzlülüğü ve sıcakkanlılığına bir süre alışmakta zorluk çekeceksiniz. Siz de güleryüzünüzü insanlardan esirgemeyin, güleryüzlülüğün getirdiği mutluluk halkasına katılın. İzmir'de size sıkıntı verecek insanların %98'i İzmirli değil İzmir'e belli yerlerden göç eden biri olacaktır. Futbol konusu hariç tabi. Konu futbol (Göztepe & Karşıyaka) olunca o nezih insanlar insanlıktan çıkıyor, görebileceğiniz en vahşi holiganlara dönüşüyorlar malesef. Bunlar dışında İzmir'in tabiki çok sinir olduğum yönleri de var ama İstanbul'dan gelen birine bunları anlatsam dalga mı geçiyorsun der mutlaka. Bu yüzden hiç bahsetmeyim, İstanbul'dan kurtuluşunuzun keyfini çıkarın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cesc_ -- 12 Mart 2015; 13:47:59 >
  • Eğer trafik gerçekten rahatsa bence direk bisiklete geçin.
    Hem sağlık hem paranız cepte kalır hem büyük keyif alırsınız. İzmirde de forumlardan takip ettiğim kadarı ile bayağı bisikletli var. Etkinliklere de katılır çevre edinirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulun en sevdiğim yanı Angarama dönüşünün olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda degilim. Allahda dusurmesin. Dusununce hem maddi hem manevi olarak buyuk kardasin usta. Hayirli olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Izmirin de bir 10 sene sonra istanbuldan farki olmayacaginin bilincindeyim. Halen yasanabilir bir sehirken yerlesip yasamak istedim. Bir 10 sene burada yasama planim var. 10 sene sonra da memleketim altinoluka veya akcaya yerlesme planim var. Allah utandirmasin gerceklestiririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi yapmışın. Hatta önümüz yaz şimdi. Cumartesi günleri çalışmıyorsan çıkarsın cuma akşamı gidersin bir hafta sonunu Bodrum'da geçirirsin. Öbür hafta sonu nu Didim de geçirirsin, diğer hafta sonunu Ayvalık da geçirirsin, başka bir hafta sonunu Çeşme de geçirirsin. Hepsi yakın İzmire. Valla hayatını yaşarsın.

    Ama bir şey itiraf edeyim, 2008'den beri Bodruma gidiyorum ve düzenli olarak İzmir - Aydın otobanı girişini kaçırıyorum. Çok kısa bir İzmir turu yapıp Sabuncubeli rampasından geldiğim noktaya tekrar gelip oto yola öyle çıkıyorum. 2012'de direkt girmiş kaybolmamıştım ilk kez. Ama neden? İstanbul da hep bu tarz çıkışlar köprülü çıkış tarzı olduğundan ve İzmir de yan yoldan olduğu için aklım İstanbula gidiyor ve durum böyle oluyor.

    Bu arada Erkin baba da İzmir de yaşıyor. 1999 yılında "İstanbul size kalsın bana müsaade" deyip İzmire kaçmıştı. Tabi yine geliyor ara sıra konser verecekse o ayrı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.