Şimdi Ara

Yüksek Donanım - Düşük FPS?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Kağıt üzerinde bu oyunu en yüksek ayarda 50fps'nin altında açmamam lazım. Fakat oyunda 15-25FPS arası bir değer alıyorum. Oyunun fazla CPU'ya yüklendiği duydum fakat CPU'ya ne kadar yüklenirse yüklensin gene de bir sorun çıkmaması lazım.

    Laptop sistemim şu şekilde;
    Intel i7 i7-4700HQ 2.4GHz 8CPU
    nVidia GTX 760M
    8gb Ram - DirectX 11
    Asus N56J

    Şu oyuna dek FPS sorunu yaşadığım bir oyun olmadı. İşin garibi ayarları düşürsem bile Frame düşmesi oluyor. Ya oyunun optimizasyonu relazet, ya da benim donanımda bir aksaklık var, sadece bu oyun için.
    Ayrıntıya girer isem, dizüstünde çift ekrankartı var. Masaüstündeyken Intel HD'yi kullanır, güç tüketimi için. Belki de oyunda ekran kartı değişmiyordur. Bunu anlamamın bir yöntemi var mıdır?
    Driverlar güncel, fakat "dxdiag" komutunun girince Display kısmında Intel HD'yi gösteriyor. Bir ilişki olabilir mi? Son olarak sizin kendi sisteminizle aldığınız FPS'ler neler?







  • KKochaKK kullanıcısına yanıt
    Wolrd vs World dışında düşük fps alıyorsan şayet direk GPU kaynaklı olduğunu söyleyebilirim. World vs World de rahat oynamak için grafik ayarları kısmında character model limit ve quality ayarlarını low düzeyine çekersen eskisi kadar sıkıntı yaşamazsın.
    bu arada işlemcinin ne kadar iyi olduğunu düşünsende mobil sistemde böyle oyunlar için büyük bir beklentiye girmemekte yarar var :)
  • grafik ayarlarında sorun çıkartan birşey vardır. Deneyerek bulmalısın.
    Gölgeler sorun yaratıyor olabilir
    Best Texture Filtering sorun oluyor olabilir
    Depth Blu
    High-Res Character Textures
    Shaders
    Postprocessing
    Character Model limit ve Character Model quaility zaten medium da olsun.
    Reflections u terrain & sky a al.
    Antialisign i kapat.

    Deneyerek bul işte sorunun nerede.
  • Bir yerlerde sorun var ya. Hiç stabil değil FPS. Zaman zaman 50yi geçiyor, bazen 20nin altına düşüyor.
  • En düşük ayarlara alıp, sırayla yükselt herşeyi. Sorunu bulduğunda, onu en yüksekte değil de bir alt da kullanırsın. Özellikle Character Model limit, Character Model Quaility, High-Res Character Texture ve antialisgn e dikkat et
  • Asıl ekran kartınızı görmüyor olabilir.Birde tam nerelerde düşük fps alıyorsun onu belirtirsen iyi olur.Kalabalık yerlerde 15-20 alman normal.
  • erdem3463 kullanıcısına yanıt
    Heryerde aşağı yukarı aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKochaKK -- 12 Mart 2015; 23:37:17 >
  • Sorun sende değil,oyunun optimizasyonu rezalet.Eğer dediğin ekran kartı meselesi olsaydı map loading zamanı çok uzun sürerdi ki sen ondan bahsetmemişsin.
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    15-20 saniye civarı map yüklüyor. Normal sanırım. Ayrıca eğer ekran kartı devreye girmiyorsa Intel HD ekran kartı bu performansı gösterebilir mi onuda merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KKochaKK

    15-20 saniye civarı map yüklüyor. Normal sanırım. Ayrıca eğer ekran kartı devreye girmiyorsa Intel HD ekran kartı bu performansı gösterebilir mi onuda merak ediyorum.

    Playclaw yükleyip yükün neyde olduğuna bakmanızda yarar var diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

    Sorun sende değil,oyunun optimizasyonu rezalet.Eğer dediğin ekran kartı meselesi olsaydı map loading zamanı çok uzun sürerdi ki sen ondan bahsetmemişsin.

    map loading süresi Disk performansıyla doğru orantılıdır. SSD kullanıyorum ve map geçişlerim maksimum 2 saniye sürmekte. oyunda herhangi bir optimizasyon sorunu yok düşündüğün kadar. ben gayet akıcı ve sıkıntısız oynuyorum Full HD çözünürlükte.
  • Oyunun optimizasyonu fena değil.Sadece AMD işlemci kullananlar Intel'e göre daha kötü performans alıyor.Buda oyunun 1-2 core üzerinden çalışması ve diğer coreları zorlamamasından dolayı.

    Hd 7950 ve Fx8350 ile çoğu haritada sabit 60 fps alıyorum. (Frame limiter kullandığım için 60 üstüne çıkmıyor) Kalabalık yerlerde 15-20 lere kadar düşüyor ama çok aşırı rahatsız edecek bir fps düşüşü yaşamadım şimdiye kadar.
  • amd fx6300 kullanıyorum 260liralık işlemcidir sıfırı. 8gb ram, hd7950 ekran kartım var. çok iyi performans alıyorum. oyunun pve içeriğinde öncelikle full ayarlarda kasma yok. fps'de genelde 60-45 arası gidip geliyor.

    yalnız şöyle 100 kişinin 200 kişinin savaştığı aşırı büyük WvW savaşlarında haliyle kasma meydana geliyor. yine oynayabiliyorum ama onun için model limiti low yapıyorum açıkcası o zaman rahat rahat fight yapıyorum.

    rahat rahat dediğim şu çektiğim büyük savaş videosunda görebilirsiniz:





  • shagunz kullanıcısına yanıt
    Playclaw'ı kurdum, denedim. Sadece GPU'nın sıcaklık değerini gösteriyor. Aktif olan kartı göremiyorum. Var mıdır bunun ayarı?
  • KKochaKK kullanıcısına yanıt
    sanıyorum ki işlemci üzerindeki grafik biriminiz aktif oyun esnasında. nvidia denetim masasında "nvidia optimus" diye bir sekme veya ayar olması gerek. onu devre dışı bırakın ana gpu' nuza geçecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.