Şimdi Ara

Apple Türkiye Fiyatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, herşeyen önce spekülasyon, şeytanın avukatlığını ve felaket tellallığı yapmak istemiyorum.

    Aşağıda belirteceklerim tamamen kişisel bulgularıma dayalı TAHMİNLERdir.

    2015 başında Apple Türkiye ürün fiyatlarına, Amerikan Doları'nın kur artışı nedeniyle (vergi vs. geldi/gelecek diye DEĞİL!...) zam yapmıştı.Ben o tarihlerde bir çalışma yaptım ve bu yeni (zamlı) fiyatların nereye kadar "dayanabileceği"nin üst sınırını bulmaya çalıştım.

    Maalesef şu son günlerdeki Dolar/TL paritesi benim saptadığım sınırı geçti bile.

    Eğer Amerikan Dolarındaki bu artış sürekli hale gelirse (örneğin 2.70-2.75 sınırına dayanırsa...) Apple TR mecburen bir zam daha yapacaktır. Yapmazsa, kar etmemeyi göze alıyor demektir.

    Yıllar boyunca olan deneyimlerime dayanarak söylüyorum ki, Amerikan Dolarını frenlemek u anki hükümet tarafından yapılması gereken EN ACİL iştir. Ne kadar başarılı olup olunamayacağını bilemem, ben ekonomist değilim. Ancak Dolar'ın bırakın Yılbaşındaki kur olan 2.35'lere inmesini, 2,50'lere inebilmesi bile yeterince büyük mucize gibi gözüküyor.

    Bütün bu kur artışının üstüne Mart sonu veya Nisan'da IT ürünleri, TV vb. cihazlara getirilmesi düşünülen ek ithalat vergileri ile durum daha da çıkmaza sürüklenecektir....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 10 Mart 2015; 12:06:35 >







  • Soyle soyleyim bugun zam yapilir. Etkinligine bir kac saat kala dunya genelinde online store kapaniyor. Ve etkinlik sonunda aciliyor. Tabi bu sure zarfinda yeni urunler siteye ekleniyor vs... Ayni zamanda fiyat guncellmesini de bu ara yaparlar. Hayaldi gercek oldu iphone 5000 Tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.