Şimdi Ara

sony a58 crop sensör uyumlu portre amaçlı lens tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler. 18-55 den sıkıldım. Makineyi çoğunlukla portre amaçlı kullanıyorum. Lens alacağım. Malum makinenin alpha mount uyumlu olması sebebiyle lens yelpazem çok dar. Öncelikle şunu sorayım; başka markaların lenslerini adaptör aracılığıyla bağlamak ne kadar sağlıklı? İkincisi de sony sal 50mm 1.4f ya da 85mm 2.4f hangisini tercih etmeliyim? Teşekkürler.
    edit: maksimum bin TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandakulağı -- 6 Mart 2015; 21:41:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • bulabilirseniz sigma ex 50mm 1.4 bakın derim .

    adaptörle bağlamanın sağlıksız bir yönü yok , adaptörünüz çok kalitesiz değil ise . kullanım da gayet kolay oluyor focus peaking sayesinde . manuel lens kullanımı kolay oluyor bu bakımdan . porst 55 1.2 tarzında manueller de düşünülebilir değişik bokeh efektleri olan . bokeh demişken helios 40-2 85mm 1.5 ' i hatırlatmadan da olmaz tabii
  • 50mm crop sensör için idealdir, yeri geldiğinde portre amacından farklı yerlerde de kullanabilirsiniz. Bence sal 50mm bakın. 2. El temiz bir ürün bulursanız ileride kaybınız fazla olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mandakulağı kullanıcısına yanıt
    manuel kullanımı becerebiliyorsanhttp://www.sanalpazar.com/Contax-Carl-Zeiss-Planar-50mm-1.4__isp6527948
  • Tekrar teşekkürler. Mesajda belirttiğim gibi bin liranın üzerine çıkamayacağım için sigma, porst ve planar gibi ürünlere bakamıyorum. Evet bazen eski modeller yenilere göre harikalar yaratabiliyor ancak helios gibi yaklaşık 1kg lik bir lens kullanmak istemem açıkçası :) Aslına bakarsanız idareten ucuz modellere bakıyorum. İki sene içinde makineyi tamamen değiştirmeyi planlıyorum. Fotografiumdan sal 50mm 1.8 alacağım sanırım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. el düşünürseniz bol miktarda minolta af 50mm 1.7 de mevcut piyasada . ayrıca forum.alphakulup.com adresinden de satış bölümünü takip edebilirsiniz sony uyumlu ekipmanlar için .
  • Almadıysanız daha bulabilirseniz 35mm f1.8 alın,50mm dar kalabiliyor bir yerden sonra.17-50 f2.8 falan da düşünülebilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.