Şimdi Ara

-[+]- Web Hosting & Domain Nedir? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? -[ Genel Bilgi ]-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
6
Favori
67.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Web hosting nedir?

    Bir web sitesi kurmak istiyorsanız, yayınlamak istediğiniz sayfaların, resimlerin veya dökümanların internet kullanıcıları tarafından erişebileceği bir bilgisayarda durması gerekir. Bu bilgisayar sizin evdeki bilgisayarınız olamaz, çünkü gerekli program ve donanımınız varsa bile bilgisayarınızın internet bağlantı hızı bu iş için oldukça yetersiz kalacaktır.

    O sebeple internette site yayınlamak için özel olarak üretilmiş, internet omurgasına çok hızlı bağlantısı olan, yüzlerce kullanıcıya aynı anda hizmet verebilecek bir bilgisayarda (sunucuda) yayınlamak istediğiniz dosyaların saklanması gerekir.

    İşte web sitenize ait dosyaları saklayan ve internet kullanıcılarının erişimine sunan bu bilgisayarlara web sunucusu (web server), bu veri saklama ve yayınlama işlemine de web hosting denir.

    Web hosting işini yapan yüzlerce firma ve her firmanın size uygun olabilecek farklı boyutlardaki hosting paketleri vardır.

    ---

    Unix mi Windows mu?

    Bu sorunun cevabı sitenizde ihtiyacınız olan yazılımlara göre değişecektir.

    Eğer sitenizde ASP ile birlikte Acess veya SQL veritabanı kullanmak istiyorsanız Windows hostingi tercih etmelisiniz.

    Eğer sitenizde Php, Mysql, Cgi ve Perl kullanmak istiyorsanız Unix hostlar sizin için uygun olacaktır.

    Unix hosting Windows hostinge göre genellikle daha ucuz ve stabledir. Güvenlik açısından Unix, kullanım ve kurulum kolaylığı açısından ise Windows tercih edilir.

    Eğer sitenizde sadece HTML dosyaları kullanacaksanız, Windows veya Unix sizin için fark etmeyecektir.

    ---

    Sitem için ne kadar web alanı ve veri transferi limiti gerekir?

    Web alanı:


    Eğer sitenizde büyük resim dosyaları, film dosyaları veya MP3 barındırmayı düşünmüyorsanız hosting firmalarının sundukları web alanları size fazlasıyla yetecektir. Ortalama bir html dökümanı 20kb boyundadır. 10mb'lık bir web alanına yaklaşık 500 html sayfası barındırabilirsiniz.

    Eğer verilerinizi html sayfalarında değil, veritabanınızda tutacak, ve sitenizi PHP, ASP gibi sunucu tabanlı bir programlama diliyle oluşturacaksanız, web alanınızın boyutunu veritabanınıza göre hesaplamalısınız. 100.000 kayıttan oluşan bir Access veritabanı ortalama olarak 10mb yer kaplayacaktır.

    Veri transferi:

    1 GB'lık veri transferi limiti (bandwidth) 50kb'lık bir sayfanın bir ayda 20.000 kere gösterilmesi için yeterli olacaktır. Eğer yüksek ziyaretçi potansiyeli olan bir siteniz varsa, ve ziyaretçilerinize sunduğunuz dosyalar (html, gif, jpg, swf vs..) büyük boyutlardaysa veri transferi ihtiyacınız da buna paralel olarak yükselecektir.

    Çoğu site için 3 - 5 GB arası veri transferi limiti yeterli olacaktır.

    ---

    Web hostumu seçerken neye dikkat etmeliyim?

    Kuracağınız web sitesinin gereksinimlerini belirleyip, bu iş için ayırmayı düşündüğünüz bütçeye karar verdikten sonra sıra web hosting firmaları arasında tercih yapmaya gelir.

    Firma seçimi aşamasında yanlış yapmamanız için size bir kaç tavsiyemiz var:

    1) Seçtiğiniz firmalar hakkında araştırma yapın

    Google'da ve webmasterların yoğun olarak ziyaret ettiği forumlarda arama yaparak çeşitli yorumlara ulaşabilirsiniz.

    Her okuduğunuza inanmayın! Bazı yorumlar firma tarafından veya rakipleri tarafından yazılmış olabilir.

    2) Firmanın referanslarına bakın

    Firmanın web sitesindeki referanslara göz atın. Yeterli sayıdalar mı? Önemli referansları var mı? Firma hakkında geniş yorum almak için referanslarda bulunan bir kaç sitenin webmasterına mail atarak hosting firmalarından memnun olup olmadıklarını, teknik desteğin yeterli ve hızlı olup olmadığını sorun.

    3) Firmaya e-posta atarak cevap süresine ve kalitesine bakın

    Bir firmanın teknik desteğini ölçmenin en kolay yolu e-posta atarak onları test etmektir. E-postanızda cevabı sitede yazıyor olsa bile teknik konularda sorular sorun. E-postanızı uzun tutmaya özen gösterin ve bolca soru sorun. Cevapta her sorunuza itinayla cevap verilmiş mi yoksa baştan savma bir cevap mı gönderilimiş inceleyin.

    Eğer telefon veya msn desteği veriyorlarsa o yolları da kullanarak teknik desteklerini her yoldan test edin.

    4) Firmanın sipariş sırasında size onaylattığı hizmet sözleşmesini okuyun.

    Hizmet sözleşmelerindeki küçük maddelerde ilk başta görünmeyen maddeler olabilir. Dikkatle okuyarak size vaad edilen özelliklerin hizmet sözleşmesine nasıl yansıtıldığını inceleyin. Genellikle sınırsız olarak belirtilen özelliklerin okuduğunuz sözleşmede sınırlandırıldığını görebilirsiniz.

    Eğer hizmet sözleşmesi yoksa, o firmadan hizmet almayın.

    5) Firma gerçekten şirket mi kontrol edin

    Firmaya mail atarak ticaret odasına kayıtlı olup olmadıklarını sorun ve bu bilgileri talep edin. Bir çok amatör firma web hosting işini şirketleşmeden yapmaktadır. Bu tip firmalar ortadan yok olurlarsa izlerini bulmanız oldukça zor olacaktır. Şirketleşmiş firmalarda ise böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.

    6) Firmanın ofis adresini ve telefon numarasını isteyin

    Her ihtimale karşı firmadan adres ve telefon bilgilerini alın. Eğer şüpheniz ve imkanınız varsa verdikleri adrese giderek veya telefonla onlara ulaşarak doğruluğunu kontrol edin.

    7) Para iade garantisi olan firmaları tercih edin

    Çoğu firma memnun kalmayan müşterileri için 15 gün veya 30 gün süreli para iade garantisi sunar. Bu garantiyi sunan firmalardan hizmet almanız daha sonra size fikrinizi değiştirebilme olanağı sağlayacağı için yararlı olacaktır. Firma para iade garantisi yerine ücretsiz deneme hesabı sunuyorsa, bu fırsatı da değerlendirmeniz önerilir.

    ---

    Alan adı (domain name) nedir? Neden alan adına ihtiyacım var?

    Alan adı (domain name) web sitenizin internetteki adı ve adresidir. Bu adres olmadan internet kullanıcıları web sitenize ulaşamazlar. Örneğin şu anda gezmekte olduğunuz sitenin alan adı Donanimhaber.com 'dur.

    Alan adları ip adresi denilen, bilgisayarların birbirini tanımasını sağlayan numara sisteminin daha basitleştirilmiş ve akılda kalması için kelimelerle ifade edilmiş halidir. Örneğin donanimhaber.com alan adını adres barına yazdığınızda Internet bu alan adını önce ip adresine çevirir, daha sonra sizi bu ip adresine sahip bilgisayara yönlendirir.

    Dolayısıyla web sitenizi ziyaret etmek isteyecek kişiler ip adresinizi bilemeyecekleri için bir alan adı alarak sitenize daha kolay ve akılda kalıcı bir adres belirlemelisiniz.

    Alan adı almak için bir domain register'a gidebilir (örnek: internic.com, directnic.com, godaddy.com vs..) veya web hosting firmanızdan sizin için bir alan adı kaydetmesini isteyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktifnet -- 11 Kasım 2006; 1:09:56 >




  • Hosting çeşitleri nelerdir?

    İnternet siteninizi oluşturmadan önce bilgi sahibi olmanız temel konu, Hosting, ya da Türkçesiyle internette web sayfası bulundurma hizmetidir. Sayısız Hosting biçiminden birini tercih etme olanağınız her zaman mevcut. Size en uygun Hosting alternatifini seçmek için bu yazıyı mutlaka okuyun.

    İnternetteki sayfanızı oluşturunken kullanacağınız Hosting'i seçerken, dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, nasıl bir hizmete ihtiyacınız olduğudur. E-ticaret yapmayı düşünmüyor ve "Şirketimin ismini taşıyan bir alan adına şu anda ihtiyacım yok" diye düşünüyorsanız, Türkticaret.net'in ya da, internet servis sağlayıcınızın sunduğu tanıtım sayfaları, Hosting ihtiyacınızı karşılayabilir. Ama, internet üzerinden e-ticaret yapmak istiyor ya da, şirtet isminizle sona eren çok sayıda eposta adresine sahip olmak istiyorsanız, ücretli Hosting hizmetini tercih etmeniz gerekiyor. Şimdi, Hosting konusundaki çeşitli alternatifleri inceleyelim.

    *İnternet servis sağlayıcıların sunduğu ücretsiz sayfalar
    İnternet servis sağlayıcılar genellikle abonelerine ücretsiz internet sayfası bulundurma hizmeti sunarlar. Bu hizmet, şirketine ilişkin sadece temel bilgileri (Adres, telefon vs.) aktarmak isteyen girişimciler için yeterli olabilir.

    *B2B sitelerinin katalog sayfaları
    Türkticaret.net üyelerinin sahip olduğu katalog bulundurma hizmeti, internette ürünlerini tanıtmak isteyenlerin tercih edebileceği Hosting türlerinin en avantajlılarından biri. Türkiye'deki en kapsamlı katalog bulundurma hizmetini veren Türkticaret.net aracılığıyla, şirketinizin ürünlerini, fotoğrafları ve ayrıntılı bilgileriyle, ücretsiz olarak internette tanıtabilirsiniz.

    *Ücretsiz Hosting siteleri
    İnternetteki sayfasında, kısa bir tanıtımla yetinmek isteyenler için bir başka alternatif, Geocities.com gibi ücretsiz Hosting siteleri. Ama, ücretsiz Hosting siteleri aracılığıyla internet sayfası oluşturanların sayfalarına, Hosting şirketi tarafından, zorunlu ilanlar yerleştirildiğini belirtelim.

    *Ücretli Hosting
    Ücretli Hosting şirketleri, e-ticaret sitesi oluşturmak isteyen, ya da şirketi hakkında kapsamlı bilgi aktarmak isteyenler için ideal tercihi oluşturuyor. Ücretsiz Hosting sayfalarının aksine, dinamik interet sayfalarının oluşturulmasına da (ASP, PHP vs.) imkan tanıyan ücretli Hosting şirketleri, aynı zamanda onlarca eposta adresine sahip olmanızı da sağlıyorlar.

    *Alan adı bulundurma
    Şirket adını taşıyan bir alan adına sahip olmak isteyen ama şimdilik e-ticaret yapmak istemeyen ya da şirket hakkında kapsamlı bilgi aktarmak istemeyenler için bir başka alternatif de, alan adını aldıktan sonra, bu alanı ücretsiz bir Hosting servisine yönlendirmektir.
    Bu durumda, alan adını satın aldığınız şirkete, gerekli elektronik ayar bilgilerini vermeniz yeterli olacaktır.

    *Şirket bünyesinde Hosting
    Hosting konusunda en yüksek maliyetli alternatif ise, internet sitenizi, şirketinize kuracağınız sunucularda bulundurmak. Yüksek veri trafiğine sahip şirketlerin tercih ettiği bu alternatif için, bilişim altyapıları konusunda faaliyet gösteren şirketlerden biriyle (Sun, Microsystems ya da Hewlett Packard gibi...) işbirliği yapmanız şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktifnet -- 11 Kasım 2006; 0:24:59 >




  • Domain;
    Domainler genel olarak iki ana gruba ayrılırlar:

    1. Uluslar arası domainler:


    Bu tip domainler ABD'den ICANN (http://www.icann.org ) konsorsiyumuna kayıtlı firmalardan alınır. Bu domainler de ilk başvuran alır kuralı geçerlidir. Bu ne demektir? Bu şu demektir. Size veya firmanıza uygun bir domaini sizden önce herhangi birisi başvurmamışsa üzerinize kayıt edebilirsiniz.

    Şayet alınmışsa; ya alan kişi ile irtibat kurup yüksek meblağlar ödeme durumunda kalırsınız yada farklı bir isimde yeni bir domain alırsınız. Bu domainlerin diğer bir özelliği de kayıt sırasında herhangi bir belge istenmemesidir. Bundan dolayı günlük hayatta kullandığımız kelimelerden, şehir ve bölge adlarına, sektörel terimlerden, ünlülerin adlarına kadar her şey domain olarak kaydedilmektedir. Neden kaydediliyor diye aklınıza bir soru geldiyse cevabı şu; bütün bu domainler ilerde lazım olur düşüncesi yüzünden kaydedilmektedir. Yani ilerde çok para eder düşüncesi ile. Uluslar arası domainler uzantılarına göre de sınıflandırılır; en çok bilinen uzantılar .com,.net, ve .org'dur.

    2. Coğrafi veya yerli domainler:

    Bu domainler de uluslar arası domainler gibi aynı uzantılara sahiptir. Aralarında ki farka gelince. Bu domainler de tescil edildikleri ülkenin internet takısı domainin sonuna gelir. Örneğin domaini Türkiye'den almışsanız domainin sonuna Türkiye'nin internetteki uzantısı .tr eklenir. Bu domainlerin tescil işlemlerini Türkiye'de ODTÜ yürütmektedir. Yerli domainlerde ilk başvuran alır kuralı geçerli değildir. Ayrıca ODTÜ kendisine verilen yetkiyle nom.tr, k12.tr ve gen.tr uzantılarında domainde tescil etmektedir.

    Sub Domain nedir?

    Bir Alan adının alt alan adları olup, aynı alan adına ait web bölgenizde yönetici tarafından verilecek izin çerçevesinde sayısız alt alan adı açılabilir.
    Bir alt alan adının bağlı bulunduğu bölge, alan adından bağımsız olarak farklı şekilde düzenlenebilir ve bu bölgelerin kontrol ve yönetimi farklı kişi-kurumlara verilebilir.

    www.siteniz.com size ait bir alan adı ise, "altalanadi.siteniz.com" da bunun bir alt alan adıdır

    Örnek verilecek olursahttp://www.donanimhaber.com olan bir alan adı altında açılmış olanhttp://forum.donanimhaber.com bir subdomaindir.

    Bir alan adıyla birlikte subdomain almak istenirse bu alan adı için alınan hosting özelliklerine bakılmalıdır. Subdomain hostingle birlikte verilen bir hizmettir.




  • Reseller Hosting Nedir? Hakkında Genel Bilgiler:

    Reseller kelimesi tekrar pazarlayan anlamında algılanmalıdır.

    Hosting şirketlerinde satılan paketlere dikkat ederseniz reseller paketleri de bulacaksınız. Bu reseller paketleri ile hiçbir altyapıya sahip olmadan hosting ticareti yapmak mümkündür. Tüm gerekli altyapı hosting şirketi tarafından sağlanırken satışları kendiniz gerçekleştirerek iyi bir gelir elde edebilirsiniz. Yapmış oldugunuz bir nevi komisyonculuktur.

    Reseller paketi sunan hosting sitesine giderseniz, bu paketlerin genel paketlerden daha pahallı olduklarını göreceksiniz. Ancak fiyat ile birlikte bu reseller paketlerinin olanaklarının da daha fazla olduğu dikkatinizi çekmiştir. Bir reseller paketi içerisinde birçok site barındırmak mümkündür.

    Bu paketleri satın alıp sonra kendi ismi altında daha yüksek bir fiyata satanlara reseller denir. Haliyle hosting alırken resellerlerden hosting paketi almak aslında önerilmez. Bir ürünü sağlayandan doğrudan doğruya almak, bir aracı veya komisyoncudan almak her zaman daha akılcıdır. Hosting hizmeti için de bu kural geçerlidir.

    Bir reseller ile anlaşmanın birçok eksi yönü vardır:
    # İlk önce ürünün maliyeti daha yüksek olacaktır: aracı da para kazanmak zorundadır.
    # İkincisi ise teknik hizmetin hızı olumsuz yönde etkilenecektir: bir sorun olduğunda siz aracı ile iletişim kuracaksınız ve sorununuzu anlatacaksınız; aracı da sonra kendi açısından sizin anlattıklarınızı ( sorunu kendi iyi anladıysa tabiî ki ) kendi acısından hosting’i sağlayan şirketin teknik destek bölümüne ilecektir...

    Kaynak : hosting.gencturk.net




  • Dedicated Hosting Nedir?

     -[+]- Web Hosting & Domain Nedir? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? -[ Genel Bilgi ]-


    Bir sunucunun tümüyle bir kullanıcı tarafından hosting amaçlı olarak kiralanmasına dedicated hosting denir.

    Genelde hosting için bir sunucuyu tümüyle kiralamanız gerekmez. Bir sunucunun bir bölümü siteniz için yeterlidir. Hosting şirketleri de zaten normal hosting paketlerini bu şekilde oluştururlar.

    Ancak bazı siteler performans gereksinimleri ve ziyaretçi yoğunluğu gibi nedenlerle bir serverin bir bölümü ile yetinemezler ve bir sunucu hatta birkaç sunucu üzerinde barındırılırlar. Mesela toplistler, sayaç siteleri performansları için, mp3 siteleri ise kullandıkları band genişliği için tek bir sunucuda barındırılırlar.

    Sitenizi tek bir server üzerinde barındırmak için bir dedicated hosting paketi almanız gerekir. Bu hosting paketleri tabiî ki alıştığınız hosting paketlerinden çok daha pahallıdır.
    Hosting siteleri birçok müşteriye bölerek aldıkları server ücretini dedicated hosting paketinde tek müşteri olması nedeniyle tek müşteriden alırlar.

    Ancak fiyat konusu sadece server’ın kendisi ile ilgili değil, server için verilen hizmet ile bağlantılı olarak da değişir.

    Dedicated Hosting alırken dikkat etmeniz gereken ilk husus, sunucunun “managed” olup olmamasıdır, yani sunucuyu size kiralayan hosting şirketi tarafından yönetilip yönetilmediği. Eğer sunucu hosting şirketi tarafından yönetiliyor, serverın bakımı, serverın bir sorun yaşaması durumunda bu sorunun çözülmesi, her türlü teknik desteğin sağlanması gibi hizmetler hosting şirketi tarafından gerçekleştiriliyorsa buna managed dedicated hosting kiraladığınız servera ise managed dedicated server denir. Aksi halde sadece dedicated server denir.

    Eğer teknik bilginiz bir serverı dışardan yönetmeye, server sorun yaşadığında veya çöktüğünde onu kurtarmak için yeterli işlemleri yapmaya yeterli değilse managed bir server almanızı tavsiye ederiz.

    Kaynak : hosting.gencturk.net



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktifnet -- 18 Nisan 2008; 10:12:05 >




  • EMAIL HOSTING NEDİR?

    Email Hosting, elektronik yazışmalarınızda kendi domain adınız altında kullandığınız e-postaların sunucuda barındırılmasıdır. Normalde her web hosting paketimizde kullanabileceğiniz email hesapları vardır. Fakat bir web hosting paketi almadan sadece emaillerinizi kullanmak isterseniz yada şirketiniz bünyesindeki personelinize email dağıtacaksanız veya web sitenizden ziyaretçilerinize email hizmeti vermeyi düşünüyorsanız bu hizmetimiz sizin için idealdir. Emailler pop yada web mail olarak iki tipte kullanılabilir.

    PopMail Nedir?
    Popmailde emaillerinizi bilgisayarındaki Outlook, Endura gibi mail programlarıyla kullanırsınız. Bu programlar gelişmiş özelliklere sahiptir. Mail programını çalıştırdığınızda web sunucusundan emaillerini bilgisayarınıza indirirler. Fakat bazı virüslü yada worm taşıyan emailler bu programların açıklarını kullanarak sisteminize zarar vermeye çalışırlar. Siz bu virüslü emailleri açmasınız bile yine size zarar vereceklerdir. Popmailin diğer bir dezavantajı emaillerinize bilgisayarınız dışında başka yerden ulaşmanız zordur. Bu yabancı bilgisayarlara belki pop3 ayarlarınızı girerek maillerinizi kullanabilirsiniz ama emaillerinizin güvenliği bakımından sakıncalara da maruz kalabilirsiniz.

    WebMail Nedir?
    Webmailde emaillerinize popmailinin aksine her yerden ulaşabilirsiniz. Çünkü bu programlar web tabanlı programlardır ve mail ayarlarınızı tekrardan girmenize gerek kalmadan direk emaillerinizi kullanabilirsiniz. Örneğin; Hotmail, Yahoo webmail tarzı hizmet veren email servisleridir. Ayrıca webmailinize gelen viruslu bir mail sizi o emaili açmadıkça sizi etkilemez. Webmailin dezavantajı olarak popmail programları kadar çok detaya sahip değillerdir. Ancak yine kullanabileceğiniz çoğu özellikle email ile ilgili işlemlerinizi yapmada sorun yaşamazsınız.

    Neden Email Hosting Avantajlı?
    En büyük avantajı email başına fiyatın çok düşmesi be böylece toplu kullanacağınız email hesapları için size düşük maliyetler getirmesi.




  • IRC SUNUCU NEDİR?

    IRC server, internet üzerindeki kullanıcıların IRC'de (internet Relay Chat) aynı yada birbirine bağlı sunucularda birbirleriyle online iletişim kurabilmelerini sağlayan bir chat ortamdır.

    IRCd yazılımları bu chat ortamına olanak tanıyan yazlımlardır. Bu yazılımlara örnek olarak: PTlink, Bahamut, Unreal, Conference Room IRCd lerini verebiliriz.

    IRCd yazılımlarının yanında bir de IRCd services denilen yazılımlar vardır -ki bu ChanServ, NickServ, MemoServ, OperServ gibi servisler olmadan bir IRC server düşünülemez bile.

    IRC dilinde BOT olarak bilinen aslında roBOT un kısaltması olan yazlımlar ise kanal içinde normal bir kullanıcı görüntüsü veren, sizin ayarlamalarınız doğrultusunda kanal içinde düzeni sağlayan ve sürekli kanala bağlı kalan çok yararlı yazılımlardır. Genelde servislerin aktif olmadığı sunucularda kanalınızın başkaları tarafından ele geçirilmesi önlemek amacıyla kullanılır.

    BNC diye tabir edilen BouNCer kullanıcıların shell üzerinden IRC sunucularına bağlanmalarını sağlar. Bir nevi kısıtlı özelliklere sahip irc proxy diyebiliriz. BNC IP adresinizi gizlediği için DOS ataklarına karşı size kısmi bir koruma sağlar. Ancak bu gizlenme sadece IRC sunucularında çalışır ve bu yüzden BNC yi proxy sunucularından ayıran en büyük özelliği budur. Örnek olarak BNC, psyBNC ve EzBounce yi gösterebiliriz.

    IRC operatörleri yani IRCop lar irc sunucusunun yöneticileri olup serverin hal ve gidişatından sorumludurlar. Yüksek derecede yetkilerle donatılan IRCop lar kendilerine özel komutlarla sunucudaki düzeni sağlarlar.




  • WEB SİTESİ NEDİR?

    Web sitesi çagın medyasi olan Internet üzerin de yer alan size ait bir iletişim panosudur.
    Bilindiği üzere Internet, Radyo ve Televizyon gibi bir medya sayılmakta ve etkinliği açısından diğerlerinden ön plana çıkmaktadır. Bir web sitesi sayesinde, Firmanızın tanıtımını yada Kendiniz ile ilgili bilgilerin sunulmasını çok daha büyük kitlelere (tüm dünyaya) en ekonomik şekilde yapabilirsiniz.
    Web siteniz bir bakıma sizin vizyonunuz olacaktır. Sitenizi ziyaret edenler firmanız yada ürünleriniz/hizmetleriniz hakkında daha detaylı bilgiye sahip olacaklardır. Kurumsal kimliğinizi tamamlamış firmanız ile web siteniz bir bütün olup, daha büyük bir anlam taşıyacaktır.

    Bir web sitesi tasarımında dikkat edilecek hususlar:
    Sayfalara çok yoğun içerik eklenmemeli, çabuk açılan ziyaretçileri fazla bekletmeyen sayfalar tercih edilmeli
    Sayfa içerisindeki grafikler optimize edilmeli ve uygun formatlar seçilmeli. Gerekirse çok büyük boyutlu grafikler için sıkıştırma yöntemleri uygulanmalı ve ön izleme kareleri oluşturulmalı
    Alt sayfalara kolay ulaşılmayı sağlayacak iyi bir navigasyon yapısı sağlanmalı
    Bunların dışında web sitesine daha değer katacak İletişim, Sipariş ve benzeri formlar, FormMail, Sayaç, MailList, Anket gibi eklentiler de yararlı olacaktır. Ayrıca JavaScript, DHTML gibi öğeler kullanılarak sayflar daha da etkileşimli bir hale getirilebilir.

    Web siteniz hazır fakat bilen var mı?
    Sayfa tasarımları bittiğinde site çalışmaya hazır hale gelir ve internetteki yerini alır. Unutulmamalı ki; ziyaretçilerinin siteye ulaşabilmesi için haberdar olmaları gereklidir. Bunu, çevrenizdeki kişilere sitenizin varlığı hakkında haber vererek yapabilirsiniz fakat tek başına yeterli olmayacaktır. Daha etkili bir çözüm olarak Arama Motorlarına kayıt etme işlemi yapılabilir. Bu işlem için sayfaların MetaTag bilgilerinin hazır halde bulunması ve gerekli anahtar kelimelerin girilmesi arama sonuçlarında sitenin üst sıralarda yer almasını sağlayacaktır.




  • NEDEN WEB SİTESİ?

    Bir web sitenizin olmasının size kazandıracağı avantajlardan bazıları;


    Firmanız için çok iyi bir imaj sağlar, diğer firmalar üzerinde kaliteli bir firma olduğunuz izi bırakır.
    Firma ise; sitenizde tanıtımı yapılan ürünün; hareketli, görüntülü ve sesli sunumlarla ziyaretçiye en iyi şekilde tanıtımının yapılmasını sağlar.
    Şahıs sitesi ise (sanatçı, siyasetçi, yazar vb.) Eserleri ile ilgili bilgi almak isteyen ziyaretçileri bilgilendirmekle beraber, site üzerinden satış yapılmasına da olanak sağlar
    Sanal ortamda açmış olduğunuz bir sergi salonu veya şube olarak çalışır.
    Rezervasyon sistemli firmalarda; online rezervasyon imkanı sağlar, kredi kartı ve banka havalesi ile ödeme olanağıyla, müşterinin hiç yerinden kalkmamasını, firma sahibinin de hiç bir uğraş sarf etmeden satış yapmasını sağlar.
    Broşür gönderme, faks yollama yerine e-mail ile daha kolay ve masrafsız iletişim imkanları kazandırır.
    İstediğiniz değişiklikleri saati geçmeden değiştirebilme imkanı sunar.
    Sizinle veya bir ürününüzle ilgili bilgi almak isteyenlere sitenizi söylediğinizde zamandan kazanmanızı sağlar
    Her zaman söylediğimiz gibi, diğer reklam çeşitlerine göre size mal olabilecek en ucuz reklam aracıdır.
    Diğer reklam yöntemlerine bakıldığında en geniş ve gelir seviyesi yüksek kitleye hitap edebileceğiniz tek reklam aracıdır.




  • Evet bilmeyenler için rehber olucak, klavyene sağlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lasguard -- 11 Kasım 2006; 0:59:36 >
  • İşte bilgi paylaşımı budur bilmeyenler için birebir ellerine sağlık aktifnet
  • VPS Nedir?



    VPS, Virtual Private Server (Sanal Sunucu), içerdiği en son teknolojilerle donatılmış DNS, Web, Uygulama Geliştirme Desteği, Veritabanı, Mail servisleri ile internetteki kurumsal kimliğinizin oluşturulması veya varolan altyapının günümüz teknolojilerini destekleyecek şekilde güncellenmesi amaçlı sunulan ve yatırım maliyetini ortadan kaldırarak toplam sahip olma maliyetini minimuma indirgeyen komple bir internet ve datacenter çözümüdür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktifnet -- 18 Nisan 2008; 10:12:50 >
  • ' Plesk ' Nedir?



    plesk, swsoft tarafından üretilen hosting otomasyon yazılımıdır. plesk size web siteniz için yönetim alanı sağlar. plesk sayesinde yeni web sayfası oluşturabilir, oluşturulan web sayfasını, mailleri, ftp kullanıcılarını, dnslerinizi, veri tabanlarınızı, sertifikalarınızı, kısacası bir sunucuda yönetilecek her ne varsa web üzerinden yönetmenizi sağlayan bir yazılımdır.

    plesk sayesinde sistem yöneticisine ihtiyaç duymadan, kendi işinizi kendiniz yapabilirsiniz. kendiniz e-posta hesabı açabilir, bir veritabanını sistem yöneticine ulaşmadan kendiniz oluşturabilirsiniz. yine web sayfanız için subdomainler oluşturabilir, alanadı kullanıcıları tanımlayarak sitenizi özelleştirebilirsiniz.


    plesk'in hem linux, hem de windows platformu için geliştirilmiş sürümleri mevcuttur.

    plesk, beraberinde kurulan birçok yazılım sayesinde, sizin ekstra kurulum yapmanıza ihtiyaç bırakmamaktadır. gelişmiş raporlama yazılımları sayesinde web sitenizin ziyaret ve kullanım raporlarını detaylı bir şekilde alabilirsiniz.

    plesk şu anda dünya çapında bir çok sunucuda güvenle kullanılmaktadır.


    ---

    cPanel Nedir?




    Yardım cPanel, hosting hesabınız ile ilgili işlemleri kendiniz yapabileceğiniz bir kontrol panelidir. ElmaHost hosting hesapları ile birlikte ücretsiz olarak sağlanmaktadır. cPanel üzerinden;


    * Disk ve trafik kullanım bilgilerinizi görebilir

    * Email hesapları açabilir ve yönetebilir

    * Şifrenizi değiştirebilir

    * Domain park edebilir

    * Eklenmiş domainleri görebilir

    * FTP yöneticisi, dosya yöneticisi gibi araçlara ulaşabilir

    * Yedekleme yapabilir

    * Klasörlerinizi şifreleyebilir

    * Hata sayfalarınızı değiştirebilir

    * Alt alan adı yaratabilir, yönlendirebilir, silebilir

    * MySQL veritabanı yaratabilir ve düzenleyebilir

    * PostgreSQL veritabanı yaratabilir ve düzenleyebilir

    * Sitenizi yönlendirebilir, yönlendirmeleri düzenleyebilir

    * Frontpage uzantılarını yükleyebilir ve temizleyebilir

    * Web ve FTP istatistiklerinize erişebilir

    * 'Raw Access Logs' indirebilir

    * Hata kayıtlarına ulaşabilir

    * Altalan adı istatistiklerinizi görebilir

    * Chat sayfası yaratabilir

    * Hazır CGI scriptleri kullanabilir

    * Interchange ve Agora gibi alışveriş sepetlerini kurabilir

    * Cronjobs kurabilir

    * Network araçlarını kullanabilir

    * MIME tiplerini düzenleyebilir

    * Hotlink koruması sağlayabilir

    * Indeksleme ayarlarını değiştirebilir

    * IP adreslerini yasaklayabilir

    ve benzeri onlarca ayar ve düzenlemeyi kendiniz yapabilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktifnet -- 18 Nisan 2008; 10:10:34 >




  • WHM / WEB HOST MANAGER Nedir?



    WHM, Hosting yöneticiliği ile ilgili işlemleri kendiniz yapabileceğiniz bir kontrol panelidir. cPanel 'de bulunur.
    WHM Panel müşterilerimize ücretsiz olarak sağlanmaktadır.


    * Servis durumunu görebilir sunucu bilgilerine ulaşabilirsiniz
    * Hosting hesapları açabilir kapatabilir askıya alabilirsiniz
    * Host edilen sitelerin alan kullanımları ve trafik kullanımlarını takip edebilirsiniz

    * Host edilen sitelerin hesap bilgilerini ve şifre bilgilerini otomatik değiştirebilirsiniz
    * Hesaplara ek özellikler yükleyebilir ve kaldırabilirsiniz
    * Kendinize hosting paketleri oluşturabilirsiniz
    * Hostinglerin DNS ve MX ayarlarını otomatik değiştirebilirsiniz
    * Yeni açılan hesaplar için otomatik sayfa belirleyebilirsiniz
    * Sunucuda kendi bayiliğinize virüs taraması yaptırabilirsiniz
    * SSL Sertifikaları yükleyebilir kaldırabilirsiniz
    * Hesaplara Shoping Cart Kurabilirsiniz

    * Kendinize özel kontrol skinleri belirleyebilirsiniz
    * Müşterilerinize demo cpanel açabilirsiniz
    * Hesaplarda toplu değişimler yapabilirsiniz
    * Frontpage eklentilerini hesaplara yükleyebilirsiniz
    * Panel güncellemelerini yapabilirsiniz
    * Hata kayıtlarına ulaşabilir
    siniz
    * Alt alan adı istatistiklerinizi görebilir

    * Site yönetim panellerine direkt geçiş yapabilirsiniz
    * Host edilen siteleri ip üzerinden gezebilirsiniz
    * Interchange ve Agora gibi alışveriş sepetlerini kurabilir
    siniz
    * Cronjobs kurabilir
    siniz
    * Network araçlarını kullanabilir
    siniz
    * MIME tiplerini düzenleyebilir
    siniz
    * Hotlink koruması sağlayabilir
    siniz
    * Indeksleme ayarlarını değiştirebilir
    siniz
    * IP adreslerini yasaklayabilir
    siniz

    ve benzeri onlarca ayar ve düzenlemeyi kendiniz yapabilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktifnet -- 18 Nisan 2008; 10:09:22 >




  • Fantastico Nedir?

    FANTASTICO




    Fantastico, satın alınarak Cpanele eklenebilen en popüler 3. parti eklemelerinden biridir. Fantastico muhtemelen en gelişmiş script kurucularından biridir. Cpanele entegre şekilde çalışan Fantastico ile otomatik olarak scriptler kurabilirsiniz. Şu anda içerik yönetim sistemlerinden portal ve bültenlere kadar geniş bir script yelpazesine sahiptir. Bir script seçerek ve her biri için de gerekli kurulum bilgilerini girerek dakikalar içinde istediğiniz scripti kurabilirsiniz. Ayrıca, özel dizaynı sayesinde de kurmuş olduğunuz script her zaman güncel kalır.

    Aşağıda Fantastico ile kurabileceğiniz scriptler verilmiştir:

    Navigation
    Fantastico Home
    Control Panel Home

    Blogs
    b2evolution
    Nucleus
    pMachine Free
    WordPress

    Content Management
    Drupal
    Geeklog
    Joomla
    Mambo Open Source
    PHP-Nuke
    phpWCMS
    phpWebSite
    Post-Nuke
    Siteframe
    TYPO3
    Xoops

    Customer Relationship
    Crafty Syntax Live Help
    Help Center Live
    osTicket
    PerlDesk
    PHP Support Tickets
    Support Logic Helpdesk
    Support Services Manager

    Discussion Boards
    phpBB2
    SMF

    E-Commerce
    CubeCart
    OS Commerce
    Zen Cart
    F.A.Q.
    FAQMasterFlex

    Guestbooks
    ViPER Guestbook

    Hosting Billing
    AccountLab Plus
    phpCOIN

    Image Galleries
    4Images Gallery
    Coppermine Photo Gallery
    Gallery

    Mailing Lists
    PHPlist

    Polls and Surveys
    Advanced Poll
    phpESP
    PHPSurveyor

    Project Management
    dotProject
    PHProjekt

    Site Builders
    Soholaunch Pro Edition
    Templates Express

    Wiki
    TikiWiki
    PhpWiki

    Other Scripts
    Dew-NewPHPLinks
    Moodle
    Noahs Classifieds
    Open-Realty
    phpAdsNew
    PHPauction
    phpFormGenerator
    WebCalendar

    Extras
    Language
    Side menu appearance
    Email notifications
    Installations overview

    Eğer hosting şirketiniz size Fantastico destekli Cpanel sağlıyorsa yukarıda bahsedilen scriptlerden istediğinizi herhangi bir ek ücret ödemeden kolayca kurabilirsiniz. Fantastico olmadan da bu scriptleri kurabilirsiniz ama o zaman scriptleri elle kurmanız ve düzenlemeniz gerekecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktifnet -- 18 Nisan 2008; 10:08:08 >




  • RVskin Nedir?
    RVskin :


    RVskin, Cpanel yönetim sistemleri için geliştirlmiş, ileri seviyede kontrol sağlayan, çoklu dil ve tema desteği sunan, gelişmiş bir arayüz yönetim yazılımıdır. RVskin ile Cpaneli 14 farklı tema ve 17 dil desteğinden istediğinizi seçerek kullanabilirsiniz ve sadece birkaç dakika içinde Cpanel görünümünü istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

    RVskin'in şu anda desteklediği diller : English, Spanish, Portuguese, French, German, Swedish, Romanian, Dutch, Russian, Brazilian-Portuguese, Simplified-Chinese(GB), Traditional-Chinese (Big5), Polish, Italian, Norwegian, Finnish, Indonesian, Arabic, Slovenian, Korean, Turkish, Japanese-shift_JIS and Japanese-euc-JS


    Örnek Ekran Görüntüleri :
     -[+]- Web Hosting & Domain Nedir? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? -[ Genel Bilgi ]-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktifnet -- 18 Nisan 2008; 10:07:01 >




  • Tam zamanında açmışsın bu topici ve ben de tam zamanında okumuşum...
    Ellerine sağlık diyor ve sorularımı yöneltiyorum:
    Kişisel bir site yapmak istiyorum,www.vt.com.tr'den alan adımı aldım...
    Fakat hosting konusunda kararsız kaldım.
    Web tasarımdan anlamam ve siteyi bir arkadaşım yapacak. Sitenin Flash olmasını istiyorum (Görsellik açısından).
    Bana en uygun fiyatlı ve en iyi hizmeti sunan bir hosting firması önerebilir misin?
  • eLine sağlık tek kelime ile harika bilgiler tşk
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Shen

    Tam zamanında açmışsın bu topici ve ben de tam zamanında okumuşum...
    Ellerine sağlık diyor ve sorularımı yöneltiyorum:
    Kişisel bir site yapmak istiyorum,www.vt.com.tr'den alan adımı aldım...
    Fakat hosting konusunda kararsız kaldım.
    Web tasarımdan anlamam ve siteyi bir arkadaşım yapacak. Sitenin Flash olmasını istiyorum (Görsellik açısından).
    Bana en uygun fiyatlı ve en iyi hizmeti sunan bir hosting firması önerebilir misin?


    www.vt.com.tr
    www.adamer.com.tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktifnet -- 12 Kasım 2006; 0:54:43 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aktifnet

    quote:

    Orjinalden alıntı: Shen

    Tam zamanında açmışsın bu topici ve ben de tam zamanında okumuşum...
    Ellerine sağlık diyor ve sorularımı yöneltiyorum:
    Kişisel bir site yapmak istiyorum,www.vt.com.tr'den alan adımı aldım...
    Fakat hosting konusunda kararsız kaldım.
    Web tasarımdan anlamam ve siteyi bir arkadaşım yapacak. Sitenin Flash olmasını istiyorum (Görsellik açısından).
    Bana en uygun fiyatlı ve en iyi hizmeti sunan bir hosting firması önerebilir misin?


    www.vt.com.tr
    www.adamer.com.tr



    Teşekkürler, az önce de şu mesajını görünce inceledim...

    quote:

    Orjinalden alıntı: aktifnet

    quote:

    Orjinalden alıntı: hazardouspunch

    Domain ve hosting 2.5 YTl ye nerde var yaw ben de aliyim bi tane


    isimtescil.net ve adamer.com.tr inceleyebilirsin


    Bu işlerden pek anlamam açıkçası... Bana daha detaylı alabileceğim bir link vs. verebilir misin?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.