Şimdi Ara

aracım sub koymadan amfi ve 2 takım component koymak istiyorum. yardımcı olabilirmisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2014 toyota auris aracımın ses sistemini beğenmediğimden hoparlör taktırmak istiyorum ancak subwofeer koymak istemiyorum. ben şu ürünler geçiyorda aklımdan amfi hoparlörlere yeterli mi bilemedim 1000tl bütçem var sıfır olacak farklı tavsiyelere açığım.

    2 adet aşağıdaki sony xs-gs1621c Component takım.

    http://www.hepsiburada.com/liste/sony-xs-gs1621c-premium-ust-seviye-gs-serisi-mid-takimi/productDetails.aspx?productId=otblcxsgs1621c&categoryId=26090

    1 adet aşağıdaki sony xm-n1004 amfi

    http://www.hepsiburada.com/liste/sony-xm-n1004-4-3-2-kanal-stereo-guc-amplifikatoru/productDetails.aspx?productId=otsonyxmn1004&categoryId=26050







  • Anfi 4 ohmda 70wx4 rms güç veriyor.
    Midler ise 110 w rms.
    Tam olarak besleyemez bu amfi. Bilen arkadaşlar bu fiyata daha güçlü amfi onerirler.
    210 TL ye mg audio anfi var mesela 4x80w rms veriyor 4 ohmda. Bu mideleri beslemek için 400-500 TL lik amfi gerekir. Ayrıca daha düşük rms değerli mid takımı bulmanız gerekir. Aksi taktirde tam besleyemezsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan_4234 -- 2 Mart 2015; 19:09:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @serkan_4234 teşekkür ederim cevap için bütçeyi biraz arttırıp 2 takım pioneer ts-e170ci component ile pioneer gm-a6604 amfi alacağım amfi çıkışı hoparlörün rms değeri ile aynı bide pioneer araç ses sisteminde daha iyi olacağını düşünüyorum.
  • rstm kullanıcısına yanıt
    Bass koymayacaksanız,, mid hoparlörler seçiminde çok dikkat ediniz.. component (bir takımın parçası,, parça parça) hoparlörler bass hoparlör tamamlayıcısı olarak, size bass ses vermeyebilir.
    amaç bass sesin woofırdan, diğer seslerinde güçlü ve kaliteli olarak komponentlerden alınmasıdır.. hoparlör bass haricinde filtre edilmişse isterse 300w olsun, 50w lık bass çıkmaz. alacağınız hoparlör frekans aralığı 30Hz--20Khz olmalı.. önler için component,, arkalar için coax (bütün sesleri aynı anda verebilen) seçimi yapabilirsiniz. pek bilgim yokda,, internette sıkça tartışılmaktadır.. ben müzikseti hoparlörü bağladım, disko gibi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

    Bass koymayacaksanız,, mid hoparlörler seçiminde çok dikkat ediniz.. component (bir takımın parçası,, parça parça) hoparlörler bass hoparlör tamamlayıcısı olarak, size bass ses vermeyebilir.
    amaç bass sesin woofırdan, diğer seslerinde güçlü ve kaliteli olarak komponentlerden alınmasıdır.. hoparlör bass haricinde filtre edilmişse isterse 300w olsun, 50w lık bass çıkmaz. alacağınız hoparlör frekans aralığı 30Hz--20Khz olmalı.. önler için component,, arkalar için coax (bütün sesleri aynı anda verebilen) seçimi yapabilirsiniz. pek bilgim yokda,, internette sıkça tartışılmaktadır.. ben müzikseti hoparlörü bağladım, disko gibi..

    +1




  • 1000 tl bütçe varsa mid takımı olarak sony falan uğraşma . Focal , Hertz tarzı falan al :) . Amfi olarakta jbl serileri veya xetec serilerine yönelebilirsin. Kablolarada bi bütçe ayırmalısın bence :) ne kadar kaliteli kablo okadar iyi :) .
  • Mid takımı olarak infinityde alabilirsin mesela ;
    İnfinity Ref-6500CX Özellikleri ;
    Güç aralığı: 90 watt RMS
    Maksimum Güç: 270 watt
    Frekans tepkisi: 58-21kHz
    Hassasiyet: 95 dB
    Montaj derinliği hoparlör: 60mm
    Tweeter: 22mm
    Empedansı: 2-ohm

    Amfi olarakta ;
    Jbl 75,4 Özellikleri ;
    Output Power: 104W RMS x 4 channels @ 4 ohms; ≤1% THD + N
    (14.4V supply) 142W RMS x 4 channels @ 2 ohms; ≤1% THD + N
    284W RMS x 2 channels @ 4 ohms; ≤1% THD + N


    4 ohmda 104 watt rms üretiyor amfi. İnfinitylerde 90 watt rms. Gain ayarı yapılarak güzel ses elde edilir bence bu ürünlerle.
  • Ben hatayda ikamet ediyorum buralarda da bu işten gerçekten anlayan birileri yok bende foruumlardan arastırıp almak istiorm. Bütçeyi biraz yukarı cekebilirm sorun olmaz. Tek marka kullanmak istediğimden öyle yaptm. Subwoofer koydrmak istemiorm çok eksiklik hissedersem aktif sub alıcam. Kablo ve montaj için ayrı bütçw ayırdm onları burdan hallederm. Orjinal ana ünite ile ne yapsam çok kaliteli ses alamam gibi bi izlenim oluştu ses işlemcisi olayı tamamen çözermi bide ses işlemcisini nereye koycam onn yerine ana ünite alırım diorm 😔 double din çerçevesi bulmaya çalışcam 😔 cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rstm kullanıcısına yanıt
    Evet ses işlemcisi ayrı bir maliyet,, onun yerine iyi sınıf ana ünite işinizi görür. ses işlemcisi için düşüncem,, eskiden Cd falan vardı orjinal,, ana üniteler zayıftı,, cd deki orjinal ses işlemci ile DSP eq gibi ayarların eklenmesiyle evdeki müzik setleri tarzında ses kalitesine ulaştı... bu sağdece varsayım.
    şuan ana ünitelerin durumu iyi ve çıkışı güçlü.. double teyp olayı >> şuanki sistemde gerekli müzikleri yürütebiliyorsanız, high in girişli otoanfisi (rca çıkışı yoksa) bağlantı yapabilirsiniz.. woofer hiç düşünmeseniz bile bir çift sağlamından coaxiel veya component.. 1 adette 20cm woofer, araç içinde size dengeli ses sunabilir,,, anladığım kadarıyla,, malzemeleri bütçeniz yettiğince en kalitelisini almayı düşünüyorsunuz,,
  • evet benim öncelikli amacım kaliteli ses. asıl istediğim orjinal özel ses sistemleri oluyo araçlarda o tarz bi sesi yakalamak amacım componentleri koyduğumda bass eksikliği hissedersem zaten küçük bi aktif sub koymayı düşünüyorum bütçe konusunda çok sıkışık değilim kaliteyi yakalamak için arttırabilirm. ana ünite koyabilmem için çerçeve lazım o da dünyada tek 1 marka bulabildim o da türkiyede yok o çerçeveden bulma şansım olsa zaten direk ana ünite alacağım. çevirici taktığımda kalite olarak şimdiki sistemden kalitesiz olacaksa anlamı olmayacak benim için :( high level in giriş içinde ses kalitesini düşürüyo diyolar anlamadım ben bu işten :/
  • kaliteyse gel benım tavsiyem auris kucuk bılgıgım kadarıyla cam altına gomersın blackdeathlerı arka kapıya gerek kalmaz on kapıyada uygunundan jl audıo vıbe black aır kompenant gomersın kalitenin diplerini yasarsın benım dsuncem yıl olmus 2015 pıoner kalmamıstır illaki vardır guzel parcaları ama benım dusuncem bu yanlıs anlmayın :)

    kompenant :http://shop.baykalelektronik.com.tr/Arac-Ses-Sistemleri/Koaksiyel/BDQB69-V2 (pisman olmazsın kendim kullandım) 428 tl


    amfi :http://shop.baykalelektronik.com.tr/Arac-Ses-Sistemleri/Amplifikator/SF-604 236 tl


    sub ıstemedıgıne gore tiz seversın ts 20 al tak gıtsın :D 150 tl max

    815 tl yapar 200 e de jl audıonun dusuk serılerı senı tatmın edıcektır on kapılarda :)




  • vibenin kaliteli olduğunu duydum da onu beslemek mesele olcak o yüzden bulaşmadım :) ben yukarda bahsettiğim pioneer parçalardan kurcam sistemi ses kalitesi konusunda sıkıntı yaşarsam ses işlemcisi alcam bakalm. bass eksikliği hissedersem de küçük bir aktif sub alırım artık.
  • rstm kullanıcısına yanıt
    Ses kalitesi kaynagada baglidir,, 2.000tl lik sistem kurup, 320kbsn muzik dinlerseniz. Sonuc 320kbbs lik ses kalitesi olur.. Ayni 1080p televizyonda, 720p dvd izlemeye benzer... Anfi cikisi hoparlorden %10rms dusuk olsun... Anfi ile hoparlorunuz zaten kaliteli secilmis olacak.. Geriye ana unite ve orjinal cd ve ses ayari kaliyor.. Ses ayarida onemli..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    emin abi seni yaklaşık 1 aydan beri takip ediyorum. her gece bu forum da online ım :) , ne zamandan beri konu açmaya niyetlendim tam yeri burası oldu şimdi adamın ilk yaptığı yorum daki anfi ile mid takımını bende almak istiyorum alıcağım hatta. 1 - sony xs-gs1621c 2 - sony xm-n1004 amfi şimdi bu anfi bu mid takımını yeterli düzeyde çalıştırmazmı onu anlamadım 1 takım bağlasak yani bide şu subwoofer ı XS-GTX121LS ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engelss -- 5 Mart 2015; 0:59:00 >
  • Engelss kullanıcısına yanıt
    sizde teypten sıkıldiniz, ufaktan bir anfiye gecis yapayim diyorsunuz,, teyp durumunuz nasil,, anfi orjinal fakat yukaridaki arkadaslarin soyledigi gibi rms si dusuk.. yukaridaki arkadasin onerdikleri 80-100w rmsli anfilerden kullaniniz..
    sony 16cm hoparlorler hine orjinal ve guclu.. hoparlorleri arkayami yoksa on kapilarami koyacaksiniz.. on kapi ise 80w rms li daha dusuk modellere bakiniz.. arkada ise ayrica woofer oldugu icin tizz bakimindan daha zengin ses verecek hoparlor seciniz.. wooferin 16cm hoparlor uzerinde yaratacagi asiri rezonans butun detayi ve sesi bozabilir.. subwoofer icin birsey diyemem,, tasarimini ben sahsen begenmiyorum,, seste her hangibir süslemeyi asıl yerlesik yapidan uzaklasilmasini sevmem... mesela oval hoparlorun sese azda olsa horn(sesi belli bir frekansta, hedef alana yapay olarak arttirmak) etkisi kattigini dusunuyorum, ısınamadim onlara..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 5 Mart 2015; 2:42:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Peki hocam yaratmak istediğim şey şu yani aklımdaki sistem.
    Şuan aracımda teyp olarak : PIONEER DEH-X3750UI var
    sadece arka ya 16 cm lik 1 mid takımı 4 kanal 1 anfi ve bi subwoofer koyucam 2 kanalı mid takımına kalan 2 kanalı köprüleyip subwoofer a ön hoparlör leride teyp e bağlayacağım düşüncem bu sadece orta seviye de düzgün müzik dinlemek istiyorum.
    İleri doğru 1 mid takımı daha alıp ön kapılara monte ettiricem 1 mono anfi ile de subwoofer ı beslicem. durumum bu abi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engelss -- 5 Mart 2015; 3:08:37 >
  • Engelss kullanıcısına yanıt
    ozaman sagdece wooferin 400-500rms olmasi lazim, ileriye dönuk olacak cunku.. 300w toplam midler ses verecek, woofer en azindan 400rms durumu kapatir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesaj yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. pioneer gma6604 amfi ts-e170ci component aldım 2 takım. ana ünite konusunu da bu işlerde uğraşan tanıdık bi yerle görüştüm pioneer in bi double modeli koycak sanırım x4650dvd modeli çerçeve de bulabileceğini söyledi. bass konusunda sıkıntı yaşarsam da bi tane pioneer aktif sub alıp takcam artık. tekrardan teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rstm -- 5 Mart 2015; 18:01:33 >
  • rstm kullanıcısına yanıt
    montaj ı yaptırdıktan sonra haber verirsen sevinirim merak ettim bende
  • amfı dıyınce 2 amfı anladım ben pardon :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.