Şimdi Ara

Elektrik Süpürgesi Tavsiyesi (Tozları hapseden versiyon)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar.

    Elektrik süpürgesi almak istiyoruz. Birinci ve en önemli önceliğimiz dışarıya toz vermemesi. Sanırım bu modeller su hazneli olanlarmış. Öneriniz, kullandığınız veya sizin araştırdığınız tüm bilgiye, marka-modele açığım. Evde mevcut olarak Bosch un toz torbalı bir modeli var, 1800 W.

    Araştırma yapayım dedim kafam karıştı. :) İçinden çıkamazsam Bosch bayisine gider su hazneli dışarı toz vermeyen bir model önerin bana diyip ne denk gelirse artık noktasına kadar geldim. :)

    Her türlü önerilerinize şiddetle açığım. Şimdiden teşekkürler.



  • Araştırmalara devam ediyorum. Sulu sistemden sonra HEPA filtreli bir sisteme denk geldim. Bu HEPA ile ilgili de varsa önerilerinizi alabilirim. :)
  • Sulu sistem çok iyi filtreleme sağlasa da, koku-bakteri oluşmaması için ufak bir süpürme işleminden bile sonra hazneyi temizlemek zorunda kalmak zor geldi bana.
    Her ne kadar tozu sıkıştırarak hapsetse de, toz haznesini boşaltırken tozun etrafa yayılması ve haftada bir onu solumak zorunda kalmak da toz hazneli(torbasız) modellerden soğuttu beni.

    Diğer sistemlere göre ek masrafı fazla olsa da düzenli torba-filtre bakımını yaparsam en mantıklı sistemin toz torbalılar olduğu kanısına vardım sonunda. Tozla muhattap olmadan ağzı kapalı toz torbasını çöpe atmak ve bunu 2 ay gibi uzun aralıklarla yapmak çok büyük bir avantaj. Ayrıca en sessiz ve emiş gücü en yüksek olan süpürgeler de toz torbalı. İyi filtreleme yapan bir toz torbası kullanıp yanına da HEPA değeri yüksek bir filtre alırsanız fazlasıyla yeterli gelir filtrelemesi. En iyisi Hepa 14 olsa da fiyatı ve her süpürgenin uyumlu olmaması yüzünden Hepa 13 hatta Hepa 12 bile yeterli gelebilir beklentinize göre.

    Bosch'un güzel makineleri var fakat HEPA numaralarını belirtmekten kaçınıyorlar. Düşük HEPA'lı filtreler kullanmasından olabilir:)
    Electrolux USORIGINDB çok tutulan bir model. Boru ucunda 340W ile yüksek emiş gücü, 65db ile sessizlik iddaası, uzun kablosu ve uygun torba-filtre fiyatlarıyla çok tutulan bir model. HEPA 12 filtre ile geliyor isterseniz HEPA 13 takabilirsiniz daha sonra. Yalnız başlığı yere fazla yapışıyormuş, onu da turbo başlık ile çözenler mevcut.
    Geniş hacimli ve kaliteli toz torbasıyla en önemlisi sağlamlığıyla öne çıkan Miele S8310,
    1250 Watt güç ile boru ağzında 335 Watt gibi yüksek emiş gücü sağlayıp, HEPA 14 filtreye sahip Nilfisk Extreme Eco gene önerebileceğim diğer modeller. Bütçe-beklentinize göre başka modellere de bakabilirsiniz.
  • **cyborg** * kullanıcısına yanıt
    Selam, ben de benzer bir arayış içerisindeyim. Güzel öneriler vermişsiniz. Nilfix Extreme Eco modelini epey beğendim ancak fiyatı şu an 800tl civarlarında. Sanırım Electrolux'ün ki en ideali.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 8 Mart 2015; 14:32:47 >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Torba-filtre maliyeti zaten fazla bir de ilk başta süpürgeye o kadar verince, 2-3 yıl sonunda ikinci Electrolux parası çıkar:))
    O yüzden astım-alerji sorunu yoksa her türlü Electrolux alınır. Beğendiğiniz Extreme Eco'nun düşük elektrik tüketimiyse de, emiş gücü o kadar olmasa da, Electrolux USENERGY modelini düşünebilirsiniz. (1000Watt ile 260Watt emiş gücü)
    Bir tek başlığın yapısından dolayı biraz fazla yapışıyor USORIGINDB. Bu hafta denediğim teşhir cihazının kablo sarma mekanizması sıkıntılıydı. 3-4 kez destek olarak sokabildi mağaza çalışanı. Bir de güç ayarlama kısmı çabuk bozulacak hissi yarattı bende.
    İmkanınız varsa almadan önce gidip Miele-Nilfisk-Electrolux modellerine bakın derim.
  • **cyborg** * kullanıcısına yanıt
    Anladım dostum. Alerji problemim var o nedenle genelde bu tip makinalar alıyoruz ancak 2-3 farklı ev var kaldığım o nedenle burada ki seçimde biraz ucuza kaçıyorum. Yine de Dyson alabiliriz. 1400tl civarına dyson dc52 alabilirim. O daha mantıklı gibi uzun vadede.

    Tekrar teşekkürler.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Benim alerjim var. Fakat şu an oturduğum evi dış ortamdan izole edemeyeceğimi bildiğim için Hepa'ya fazla takılmıyorum. Hergün en az 5-6 kez cam açılıyor ve her defasında tekrar havayı filtreleme yapmayacağımız için Hepa 14-13 hatta 12 çok fark yaratmayacak.
    Dyson uzun vadede mantıklı olabilir(gerçi Electrolux'ten mantıklı olması için kaç yıl geçmesi gerekir bilemiyorum) fakat toz haznesini kendiniz boşaltacaksanız hata edersiniz. Ne kadar dikkat edilse de, tozun etrafa yayıldığını gördüm birkaç videoda.
    Alın torbalı bir model, tozla muhattap olmadan eskiyi çöpe atın gitsin. Ayrıca boruyu çıkardığınızda toz torbasının ağzı otomatik kapanıyor bazı süpürgelerde diye biliyorum. Toz haznesini haftada bir temizlerken, torbalar 2 ay gider. Kendiniz de bakın hazne temizliklerine son kararı ona göre verin...
  • Öncelikle: Doğru yazımı "elektrikli süpürge"dir :)

    ---
    Sessiz modelleri tercih edebilirsin. Biz şu modeli kullanıyoruz:

    quote:

    Electrolux Ultra Silencer USORIGINDB 1800 W Hepa Filtreli Elektrikli Süpürge
    http://www.hepsiburada.com/liste/electrolux-ultra-silencer-usorigindb-1800-w-hepa-filtreli-elektrikli-supurge/productDetails.aspx?productId=eveleusorigindb&categoryId=155123

    Fiyatına göre başarılıdır. Sessizlik ciddi fark yaratıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Mart 2015; 23:50:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rds

    Arkadaşlar merhabalar.

    Elektrik süpürgesi almak istiyoruz. Birinci ve en önemli önceliğimiz dışarıya toz vermemesi. Sanırım bu modeller su hazneli olanlarmış. Öneriniz, kullandığınız veya sizin araştırdığınız tüm bilgiye, marka-modele açığım. Evde mevcut olarak Bosch un toz torbalı bir modeli var, 1800 W.

    Araştırma yapayım dedim kafam karıştı. :) İçinden çıkamazsam Bosch bayisine gider su hazneli dışarı toz vermeyen bir model önerin bana diyip ne denk gelirse artık noktasına kadar geldim. :)

    Her türlü önerilerinize şiddetle açığım. Şimdiden teşekkürler.

    Sulu süpürgeler de en temel bariz sorunumuz bakteri oluşumu ve hızlı emiş gücü kaybetmesi.ayrica bakarsan eğer sulu süpürgeler toz kaçırmiyor olsalardı neden motor sonrası birde filtre kullanma gereği duymuşlar. Tavsiyem dyson olacak ne filtre ne toz torbası maliyeti yok özellikle dc52 Animal ve allergy parke serisinde benim golden cinsi köpeğim var Animal olanı kullanıyorum. Senin hayvan besleme gibi bir problemin yoksa evdeki zemin yoğun olarak parke ise allergy parke serisinide alabilirsin fiyatı biraz yüksek ama emin ol son kez bir süpürge ye para vereceksin zaten garanti koşulları mükemmel suan teknosalarda 7 yıl garanti veriyorlar memnuniyet garantisi var bence al kullan dene zaten iade etmezsin ama istersen 30 gun icinde memnun kalmadım deyip paranı iade alabiliyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde Arnica Bora var:http://www.hepsiburada.com/liste/arnica-bora-4000-2400-watt-su-filtreli-turbo-fircali-elektrikli-supurge/productDetails.aspx?productId=evarnicabora4000&categoryId=155123&SKU=EVARNICABORA4000

    Hiç memnun değiliz, şimdi yeni bir süpürge bakıyoruz. Eşim çeyiz olarak almış. Evleneli 1,5 yıl oldu.
    Sorunlar:
    - Emişi kuvvetsiz, güç ayarı bile yok, sadece aç/kapa var.
    - Eve ufak birşey mi döküldü, hemen içine su doldurman lazım, sonra da o suyu temizlemen lazım, inanılmaz zahmetli
    - Bir de kocaman gövdesi var

    Ha illa alacaksanız bunları da göz önünde bulundurun, zira biz bıktık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.