Şimdi Ara

Accent Admire Mercek Uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar kendimce bir uygulama yapmaya çalışıyorum. bu konuda öneri ve fikirlerinizi bekliyorum. işlem henüz tamamlanmadı ama büyük aşamalar kaydettim.
    öncelikle bosch bi xenon d2s 2 adet mercek ve kapaktan satın aldım. vede temiz ve orjinal farlarımı bozmamak adına yan sanayi sıfır içi boş (ampülsüz) far satın aldım. vede 404 sıvı contası, ve sonra işe koyulduk :)


    iş aşamaları:

    ilk olarak ön camı gövdeden ayırmak için boş bir koli alıp bildiğimiz fön makinasını sığacak şekilde yandan delik açıp farları 15dk boyunca sıcak havaya maruz bıraktık ki siyah renkli silikonumsu maddeyi yumuşatıp rahat açabilelim. açıldıktan sonra mümkün oldukça siyah silikonumsu maddeyi ben oradan temizledim.

    ardından camları söküp tüm ayna kısım (yansıtıcılar) olan bölgeleri mat spray siyah boya ile karartma işlemi yaptık. ardından merceklerin boyutuna uygun far içinde genişletmeler yapıldı. kesme biçme işlemi bayağı uğraştırdı diyebilirim.

    şimdi buraya kadar sıkıntım yok. buradan sonra aklıma takılan bir kaç soru var sizlere sormak istiyorum.

    mercekleri sabitlemek gerekirmi. uygun yerlerden vida ile tutturup sabit olmasını sağlamak doğru olur mu?

    tekrar camı kapatmak için sıvı conta ile soğuk silikon arasında gidip geliyorum bu konudaki fikirleirnizii merak ediyorum

    araçtaki far motorunu bu yeni yaptığım far sisteminde kullanabilirmiyiz? çünkü far motorunun oynayan kısmı ampul değil aynalı kısmın tamamı..

    bu merceğe uygun ampül tipi sizce nedir? ne önerirsiniz 250tl ye kadar bu iş için bütçe ayırdımç bu konudada tavsiyelerinizi bekliyorum. tam beyaz olması ve ışık kalitesinden dolayı 4300k tercihimdir.

    fotoğraflar aşağıda mevcut. işlemler ilerledikçe konuyu güncelleyeceğim iyi günler.
     Accent Admire Mercek Uygulaması

     Accent Admire Mercek Uygulaması

     Accent Admire Mercek Uygulaması

     Accent Admire Mercek Uygulaması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seca2 -- 28 Şubat 2015; 12:36:52 >



  • Sabitlemek için vida ve sıvı conta kullanın ve üstüne mercek kapaklarndan alıp takın. Ayrıca kapatmak için sıvı conta daha iyidir soğuk silikon zamanla bozuluyo sıvı conta daha dayanıklı siyah olanından alın loctite filan olabilir. Ayrıca Merceklerisi D2s ampulleri bu tip alıcaksınız fiyatları pahalı olabilir birde uzun far için gelen kabloyu merceğin altınaki motora bağlıyacaksınız bu arada.
  • far tasını far gövdesine sabitlemediyseniz far ayar motorunu kullanabilirsiniz. Ben de benzer bir far uygulaması yapmıştım sıvı conta kullansanız daha sağlıklı olur ben dayson marka kullanmıştım tekrar açmam gerekse açamam sanırım taş gibi oldu, su sızdırma yapmadı. Merceği far tasına mutlaka sabitlemelisiniz. Aslında en doğrusu bu farları ilk aldığınızda aracınıza takıp far ayarını güzelce yaptırıp ondan sonra mercek montajını yapsaydınız en azından far ayarınız da sorunsuz olurdu, korkarım mercek montajı sonrası far ayarlarınız bozuk olacak ve normal ayar vidalarıyla düzelmeyecek. ampul tipini mercekteki sokete uygun almanız gerekir diye düşünüyorum renk olarak 4300 veya 5000 en fazla 6000k uygun olacaktır.
  • Öncelikle herkese merhabalar.

    Yaptığım işlemi anlatayım. far tası far gövdesine sabit değil. ancak merceği far tasına sabitledim. yani far motoru aktif edilebilir. yarın montajı yapıcam. 404 sıvı conta kullanadm gayet sağlam oldu. yakında fotoları atıcam sizlere daha bilgi olsun. herkese selamlar.
    ayrıca xenon kit olarak d2s uyumlu forza marka kit aldım 6000k. muhtemelen 1 seneye gümleyecek ampüller bende ozaman philips gibi sağlam bir marka takacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seca2 -- 4 Mart 2015; 10:39:31 >
  • İyi günlerde kullanın. Fotoğrafları bekleriz.
  • teşekkür ederim yarın montaja gideceğim. ayrıntıları tekrar sizlerle paylaşacağım inş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.