Şimdi Ara

JIAYU S3 Ana Konu-İnceleme Yardımlaşma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.923
Cevap
20
Favori
77.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefonu aldım ve 2 günlük kullanım sonucu elde ettiğim deneyimleri yazmak istedim. Neden jiayu aldığım konusunda ise daha önceki telefonum jiayu g4s di , o telefonun hızı pil dayanımı ve sağlamlığı hoşuma gitmişti ama çok oyun oynadığım için 4.7” yetmiyordu ve bende arayış içine girdim.Önce 5” telefonlara baktım, tam mi3 siparişi verecektim ki 5 “ inde ufak kalacağını düşündüm.
    Alacağım tel 5” üzeri olacaktı ona karar verdim. Daha sonra foruma da açtığım konuda bahsettim garantili bir tel alayım kafam ağrımasın dedim .Mx4-g2-z2 arasında kaldım ama konu fazla rağbet görmediği için bende arayışa yabancı sitelerden devam ettim.
    Gelelim telefona; telefon ince hafif bir yapıda. Elinize aldığınızda kaliteli taş gibi bir izlenim vermiyor. Ama kopmak bir his veriyor. Kullanımı kolay, ellerim iri olduğu için tek elle kullanabiliyorum ele oturuyor.
    Telefon ilk geldiğinde google playstore yoktu. Hat bağlanmadı, 4g/3g bölümünden tercih edilen ağ türünü 3g yapınca tel bağlandı. Hat turkcell di 3g ile ile facebook ve interneti denedim baya hızlı. Daha sonra ota dan update var dedi indir dedim kurdu yeniden başlatırken hata verdi. Telefon açılmadı; bende aşağıdaki siteden ;http://www.needrom.com/download/jiayu-s3/
    Update ROM 3 olanı indirdim ve kurdum. Kurduğum romda gapps lar var. Telefonu kurarken firmware update yapmak gerekiyor.
    Telefon sabaha kadar şarj oldu ve işe giderken şarjdan aldım. 8:30-17:30 arası wi-fi bağlı akşam 3g açık halde kullandım. Wi-fi den dead trigger ve asphalt8 indirip oynadım. Wi-fi çekim gücü galaxy s5 e göre iyi geldi bana çünkü aynı yerde s5 zor çekerken ben rahatça internete girebiliyordum. İlk gün telefonu kurcalayarak geçti, oyun oynadım radyo dinledim internete girdim. Telefonda herhangi bir takılma donma görmedim gayet hızlı. Asphalt üst üste oynayınca biraz ısındı ama dead trigger da falan ısınmadı. Bana göre ısınması çok değil.Oyunlarda felan takılma görmedim internette dünya kadar video var zaten ona bakabilirsiniz. Telefonu mtp cihazı olarak bilgisayara bağlayınca kopup duruyordu bende usb aygıt olarak bağladım resimleri almak için ama sorum benim bilgisayardan da olabilir. Aşağıdaki resimlerde batarya ile ilgili; telefonun kullanım esnasındaki batarya süresi fena değil ama bence stanby da bir sorun var. Akşam yatarken 23:00 gibi şarj %38 di 3g wi-fi kapalı sabah kalktığımda %30 du. %8 batarya azalması ben daha önce hiç görmedim. Sony xperia M de bu %1-2 ,g4s de ise %1 i geçmezdi. Bence bu konuda bir anormallik var ama yazılımsal mı donanım mı bilmem.

    Kamera nasıl diye sorularda gelecektir ben kameradan anlamam benim içinde çok önemli değil aslında ama birkaç örnekte ekleyim dedim iyi mi kötümü kendiniz karar verin diye ama dış ortam resimlerini yükleyemedim 5 mb civarı belki ondandır.
    Kimse beni fanboyluk veya firma yetkilisi yerine koyupta yorum yapmaya kalkmasın, ben alacak olan arkadaşların tarafsız olduğunu düşündüğüm yorumlarıma bakmalarını istedim sadece. Ben kendim bile yabancı sitelerdeki inceleme ve yorumlara bakıyorum çünkü bizim toplumda neyi kullanıyorsan en iyi o algısı var. Adam samsung kullanırken en iyi samsung ,sony e geçerse en iyi sony. Maalesef tarafsız yorum çok az o yüzden ben kendimce yorumlarımı yazdım, taktir sizin.

    XDA Uzerindeki yardımlaşma konusu :http://forum.xda-developers.com/android/general/jiayu-s3-5-5-inch-1080p-hd-4g-lte-t3015809






     JIAYU S3 Ana Konu-İnceleme Yardımlaşma JIAYU S3 Ana Konu-İnceleme Yardımlaşma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dys -- 24 Nisan 2015; 10:51:22 >







  • Bazı arkadaşlar bu telefon hakkında ROM nasıl kurulur diye çok soruyor o yüzden tek tek cevap vermek çok zor bende yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle telefonu tanıyalım telefonun iki versiyonu var advanced versiyonu ve basic versiyonu. Advanced versiyonun da 3gb ram ve NFC desteği var diğer donanım ve özellikleri 2 gb olanla aynı. İnternette kutu içeriği ve inceleme videoları var xda sitesinde yayınlanan videolar şu şekilde ;
    Xda linki :
    http://forum.xda-developers.com/android/general/jiayu-s3-5-5-inch-1080p-hd-4g-lte-t3015809
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iz0u0DKzZJQ
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=O6R3bI6RFfE
    çin sitesi :
    http://www.592zn.com/forum-286-1.html
    http://bbs.ejiayu.com/forum-27-1.html
    Needrom genelde romların paylaşıldığı bir sitedir, offical olanlar resmi custom olanlar ise bu işlerden anlayan bazı kişilerin değişik telefonlardan portladığı veya bazı özellikler ekleyip düzenleme yaptıkları romlardır. Jiayu S3 e ait romlar için :
    http://www.needrom.com/category/jiayu/s3-jiayu/
    Burada romlarla ilgili bilinmesi gerekenler ;
    S3 = 2GB Google APPs yüklü değil
    S3W = 2GB Google APPs yüklü
    S3S = 3GB/NFC Google APPs yüklü değil
    S3SW = 3GB/NFC Google APPs yüklü
    Düzenli olarak yeni güncellemeler çıkmakta, bunlar telefonunuza otomatik olarak yeni güncelleme var diye gelir sizde kurarsınız ancak bazı şikayetler bazen (seste eko, batarya göstergesi, galeri durdu….) güncelleme ile de düzelmemekte. Bu tarz şikayetler genelde yeni rom kurmak ile düzeliyor, veya telefon saçmaladı yeniden rom kurduğunuzda düzeliyor. Genelde flash tool ile ve OTA ile kurulan romlar yayınlanıyor ben ilerde herhangi bir çökme ihtimaline karşı bilgisayardan flash tool ile atılanını anlatacağım. Bunun içinde ;
    ROM 3 - JIAYU S3 - Update 02/05/2015 tarihindeki veya isterseniz daha ileri bir tarihteki yanında flash yazan (OTA değil) bir romu indirin. Benim bu romu seçmemdeki asıl amaç bu tarihten sonra gapps içeren ve flashtool ile kurulan bir rom şimdilik needrom da yok, o yüzden bu romu yazdım.
    Telefona ait driver aşağıdaki linkte :
    http://s5.dosya.tc/server2/49r2ij/DriversS3B.zip.html
    Flashtool ve rom dosyasını C: dizinine çıkarın. Dosya adı uzun olduğunda Çince karakterler olduğunda sorun çıkarabiliyor xp ve win7 dede sorun yok ama win8 dede sorunçıkardığını söylüyorlar. Telefonu kapatıp bilgisayar taktığınızda MT65xx preloader bulundu diye yazı çıkıcak burada sürücü olarak usb vcom sürücüsünü kuruyoruz. Eskiden pili söküp takmak gerekiyordu artık gerekmiyor. Daha sonra flashtool programını açıyoruz ve scatter loading kısmına basıp zipten çıkardığımız romun içine giriyoruz ve MT6752_Android_scatter.txt dosyasını seçiyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta firmware upgrade yi seçmelisiniz. Dowload only seçeneğini seçerseniz her şey gidiyor. Daha sonra altta durum çubuğunda ilerlemeler olacak durum çubuğu değişik renkler alacak ve işlem tamamlanınca yeşil ok kutucuğu çıkıcak. Kutucuk çıkınca telefonu söküp açıyoruz. İleriki sayfalarda OTA üzerinden güncellemeleri nasıl yaptığımızı da anlatacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dys -- 25 Nisan 2015; 11:07:20 >




  • Şimdi size yeni çıkan romlara nasıl upgrade yapacağımızı anlatacağım. Öncelikle s3 romları khakkında bilinmesi gerekenler;
    S3S olarak gecen romlar 3gb versiyonu içindir. Sadece S3 yazanlar (basic)2gb versiyonları için. Burada birde S3W yazanlar var bunlar uluslar arası versiyonlar farkı google applications (gapps) yüklü olmalarıdır başka bir fark yok. Sadece S3 yazanlarda play store yok. En son çıkan rom da S3W değil yani play store yok. Linki şu ;
    http://www.needrom.com/...2015/04/S3-20150319.zip
    Şimdi bu romu indiriyoruz. Zipten çıkarınca klasör içinde update.zip dosyasını telefona yada sd karta atıyoruz. Birde güncellemeyi nasıl yapacağımızı anlatan çince pdf dosyası var.
    Bunları yapmadan önce benim tavsiyem aşağıdaki 3 programın apk larını sd karta indirmeniz.
    - Root Explorer
    - jiayu.es (bunun apk sını playstoreden bu programı kurduktan sonra drivers and-tools bölümünden jiayu apk altında descarga e instala version 1.14 e basıp indirebilirsiniz. İndirilen apk tel hafizasında jiayues klasöründe app içindedir oradan sd karta alabilirsiniz. Eğer isterseniz yine aynı yerde google apps 4.4.x var onuda indirebilirsiniz oda download klasörüne inecektir.)
    -Eğer jiayu.es üzerinden gapps kurmayacaksanız aşağıdaki linkten fastcardtech in google play install apk sını indirin.
    http://www.boardsforpho...le-service-on-jiayu-s3/
    -veya needromda twpr ile kurabileceginiz gapps zip dosyası var onu indirip recovery den kurabilirsiniz.
    https://drive.google.com/file/d/0B9ioUIkEIdrUSnhWUUVTZDFmdG8/view?pli=1
    * güncellemeden önce imei dosyanınızın yedeği alıyoruz her ihtimale karşı ;
    Root Explorer den data/nvram/md/nvram/nvd_imei klasöründeki mp0b_001 dosyasını storage dizinine kopyalıyoruz. Daha sonra dosya yöneticisinden sd karta alalım.
    Gelelim güncelleme işine ; unutmadan verilen linkteki romda gapps yok
    Ayarlar/telefon hakkında/yazılım güncellemeye basıyoruz. Sağ üst köşedeki üst üste 3 noktaya basıp local updateyi seçiyoruz. Sd karta yada tel hafızasına attığımız update.zip dosyasını gösterip güncellemeyi yapıyoruz.
    Güncelleme bittikten sonra gapps yüklü bir romdan güncelleme yaptıysanız google play hizmetleri durdu hatası alırsınız. Bundan kurtulmanın en temiz yolu fabrika ayarlarına dönmek yoksa jiayu.es tekrar kurulup indirilen gapps dosyası tekrar eski yerine konup jiayu.es programından device tools/ instal rom zip/ zip downloaded a basarak gapps gözükünce on basın.
    Bir diğer yöntem olan fastcard tech gapps apk sını kurup root yetkisi verip sitede anlatılan gibi yükleyebilirsiniz.
    yeni rom nasıl diye sormayın bende kuralı 24 saat olmadı daha tam olarak nasıl bir fikrim yok ilerde yazarım.
    Rom güncellemeye korkan yada bilmeyenler için yol göstermesi umudu ile…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dys -- 18 Mayıs 2015; 11:57:02 >




  • Aldığınız model ram 2gb veya 3gb mı? Nerden ve nasıl temin ettiğinizi yazar mısınız.
  • 2 gb versiyonu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dys -- 28 Mart 2015; 13:26:06 >
  • başka bir kamerayla telefonun dış görünüşünü çekersen iyi olur. hep şık resimleri var internette. normal görüntüsünü merak ediyorum ben makyajsız . bu arada teşkler emek için
  • Güzel inceleme için teşekkürler. Pil süresi G4S'den az gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resim yukleyim dedim ama dosya sec deyince acilir pencere cikmadi telde yarin bilgisayardan yuklerim artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resim kalitelerini düşürünce ancak yüklüyor donanımhaber.
     JIAYU S3 Ana Konu-İnceleme Yardımlaşma JIAYU S3 Ana Konu-İnceleme Yardımlaşma JIAYU S3 Ana Konu-İnceleme Yardımlaşma




  • slmlar.ekran parlaklığı nasıl.ekran mat yada kirli beyaz değildir
  • eline sağlık telefonun ön paneli gerçekten şık. kutu gibi olmaması güzel. ekranının yan boşlukları fazla değil. güle güle kullan allah utandırmasın
  • Ekran parlaklığı ve renkleri güzel, ben çok sevdim. Miravision diye birşey koymuşlar standart ve canlı diye renk doygunluğu değiştirilebiliyor. profesyoneller içinde ayar vardı ama ben anlamadığım için değiştirmedim. standart bana göre iyi ama canlı yapıncada renkler baya canlanıyor. Telefon kullandıkça hoşuma gitmeye başladı, inşallah sorun çıkarmadan kullanırız iyi niyet dilekleriniz içinde teşekkür ederim.
  • Resimler güzel değil.Netteki resimlerde farklı kameralarla çekim yapıp s3 kamerası diye yazıyorlar.Biz amigoluk yapıyoruz ama yabancılarda çok yapıyor maalesef.
  • Kamera konusunda daha önce de dedim fazla bir fikrim yok. Ben nasıl ayarlanır fazla anlamam. Siz böyle dediniz diye simdi resim çektim geldim eklerse ekleyim diye çok şükür siteye eklendi. dün dış ortam resimlerinide ekleyecektim ama siteye upload edemedim bir türlü.Yabancılar konusunda bazı yerler ucuz veya bedava telefonlar gönderip inceleme yaptırıp telefonu övdürüyorlar doğrudur. Ben sadece youtube referans almıyorum, forum sitelerinide araştırıyorum.
     JIAYU S3 Ana Konu-İnceleme Yardımlaşma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dys -- 28 Şubat 2015; 13:16:37 >




  • Görüşme sesi nasıl hocam, yani dahili kulaklıktan gelen karşı tarafın sesi, yüksek ve net-kaliteli mi? Ayrıca senin sesin karşıya nasıl gidiyormuş, onu da bi test eder misin sana zahmet?

    Bi de cihaz çift hoparlör, onun kalitesi, yüksekliği ne durumda? Onu kıyaslayabileceğin bi cihaz var mı?
  • Karsidan gelen ses net ve yuksek bir sikinti yok. Muzigide dis hoparlodan yuksek ve temiz cikiyor. Siz deyince ozellikle denedim ve begendim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dys kullanıcısına yanıt
    Ben sizin çektiğiniz resimlere göre böyle konuştum.Çektiğiniz resimler kötü.İnternetteki incelemelerde farklı resimler dolaşıyor.
  • Teşekkür ederim hocam, benim için önemliydi sorduğum şeyler, hayırlı olsun, siz de güle güle kullanın cihazınızı...
  • cihaz dan kısa ca bahsedeyim..

    +Jiayu telefonu iyi bir kasaya oturtmuş alt ve üstten .çok boşluk bırakmamış 5,5 olmasına rağgen compact yapıda..
    +Ekran kalitesi tatmin edici düzeyde telefon ekranını önce telefon kapalı iken test ederim yeterince siyah mı?siyah
    +Ekran açıldığın da 1080 p'nin verdiği parlaklık üst düzeyde contrast konusun da çekincelerim var dı renkler doğru? Samsung gibi aşırı mavi aşırı kırmızı v.s. durum söz konusu değil.
    +Cihaz da yamaha ses chip'i kullanılmış çinliler neden se bu chip'i cirrus logic gibi lanse etmeye çalışıyorlar hi-fi cihazlar da çok kullanılmayan bir chip markası ama adı var değil mi!! peki telefon da nasıl bir performans veriyor konuşma ses kalitesi oldukça iyi net ve anlaşılır yine samsung'a çatacam karşı taraf ile görüşürken sanki herkes kuyudan konuşuyor gibi derin ve anlaşılır değil zira firma wolfson ses chip'i kullanmasına rağmen o ses chip'i ni nasıl bu hale getiriyor ayrı bir ders konusu..
    +1,7 64 bit işlemci yağ gibi akıyor zira 6595 nasıl 50.000.-antutu alıyor şaşıyorum zira mx4 tekleyen ada vapuru gibi demekki kendi içinde hızlı dışarıya çaktırmıyor ondan çok daha performanslı..
    +Çekme v.s. sıkıntısı yok telefonun
    +Fotoğraf kalitesi ortanın iyi si zira sony lens kullanmış sony'in kendi fotoğraf makinelerinde (üst düzey) carl zeiss kullandığını düşünürsek sony lens'den çıkacak kalite de fotoğraflar..
    +Malzeme kalitesi iyi düzey de




  • birazda ben bahsedeyim
    _kasa olarak çok keskin hatları var yere düştüğünde kırılması olağan
    _ekran 5inç altı telefonlar kadar parlak gelmedi bana nedense ama dokunmatik hassas
    _ şarj olayı bir gün klasik telefonlar gibi
    _kamera gündüz çekimi güzel gece idare eder
    _oyun performansı olarak asphalt8 biraz oynadıktan sonra oyundan atıyor neden olduğunu çözemedim aşırı ısınma yapıyor
    _wifi nedense bağlı gibi gösterdiği halde indirme yapmıyor muhtemelen kötü bağlantı olmasındandır
    _gps olayına gelince arkadaşta discovery 2 var 5 dakkada falan buldu. benimki 30saniyede buldu şaşırtıcı
    _bluetooth bağlantısı stabil smartwatch var herhangi bir kopma olmadı discovery sürekli kopardı
    _ses arrkadaşın dediği gibi kuyudan geliyor gibi. çift hoparlörün herhangi bir farkını pek hissedemedim.
    _hoşuma giden gesture sensör ve smartwake çift tıkla ekran açma vs
    _bildirim ışığı mevcut

    tam bir fp cihazı gmd2 den katkat iyi benim hoşuma gitti
    tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.