Şimdi Ara

R7 265 Power Consumption (Afterburner)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sistemime R7 265 aldım fakat MSI afterburner programı ile O.C. yapmadan sadece Power Consumption arttırdım(+20 olarak) bu ekran kartına kötü birşey yapar mı ? ve O.C. yapmadan sadece Power Consumption arttırmak oyunlarda FPS artışına yol açar mı ?



  • Güç tüketimi demek kelime anlamı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biliyorum onu fakat internette araştırdım daha iyi performans verir kart diyorlar ama bu performansın daha iyi olması için O.C. yapıp yapmayacağımızı söylemiyorlar o yüzden sordum.
  • o %20 arttirma olayi CCC'de de var TDP'yi yukseltiyorsun.sadece onu yukseltmek performans artisi yapmaz diye biliyorum ama onu yukselttiginde voltaj vermeden bir miktar gpu hizini yukseltebilirsin iste o zaman performans artisi olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi deneyeyim dedim ve denemem ile birlikte sadece consumption arttırarak gpu kulllanımı arttı buda FPS'ye pozitif bir şekilde yaradı. FPS 100 leri görmesede çok fazla düşüş yaşamadı ve GPU kullanımım genelde %95-%99 arasındaydı(tabii düştüğüde oldu) kısaca sadece power consumption arttırmak işe yarıyor denebilir fakat çok ahım şahım bir farkı olmamasına rağmen(gidip 50 fps den 60 fpsye kitlenmiyor oyun) bir pozitif artış yakaladım.

    Herkese cevabı için teşekkür ederim
  • %20 ayarı ile gpu kullanımının arttığını daha önce de duymuştum ama söylendiği gibi hazır %20 ayarını açmışken saat hızına dokundurabilirsiniz bir miktar ki bunu da daha önce duymuştum.
  • Şimdi hocam bunları arttırmanın(Power Consumption, Core Spee, Memory Speed) bir zararı olur mu ekran kartına ? Tabii bu ekran kartını gidip 5 sene kullanmayı düşünmüyorum elbet değiştireceğim ama yinede şimdilik başına birşey gelsin istemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [Z3R0]

    Şimdi hocam bunları arttırmanın(Power Consumption, Core Spee, Memory Speed) bir zararı olur mu ekran kartına ? Tabii bu ekran kartını gidip 5 sene kullanmayı düşünmüyorum elbet değiştireceğim ama yinede şimdilik başına birşey gelsin istemiyorum.

    o kadar güç arttırmanın elektrik faturasına yansıyacağını sanmıyorum 1-2 lira diyelim hadi.kartın ısısını da arttırmıyorsa o şekilde kullanmanda mahsur yok zaten öyle bir şey olsaydı amd uyarı yazardı bir yere uzun süre kullanmayın diye.kartı daha iyi besliyorsun aslında o ayarla yani kötü bir şey değil ama demek ki isteyen ihtiyaç duyan kullansın istemeyen kullanmasın diye o şekilde ayar yaptılar.
  • [Z3R0] kullanıcısına yanıt
    R9 270 Ekran kartımı msı afterburner ile 270x'in üzerinde bir hıza çıkardım herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum 2 aydır.FPS Değerleri de güzel seviyelere çıktı.Herhangi bir zarar vereceğini sanmıyorum birden arttırma mesela 5000 ise 5100 yap sıkıntı çıkacak mı dıye test et baktın sorun yok tıkır tıkır,5150 veya 5200 yap öyle öyle git ufak ufak arttır,core speed'de de 10-20 arttırarak git kartın sınırını bul.
  • Eyvallah hocam sağol cevabın içiin şimdilik oyunlarda sıkıntı yok oynatıyor tam f/p kartmış bunu anladım. Şimdilik idare ettiği için böyle devam az biraz sıkıntı çıkmaya başladığı zaman oyunlarda o zaman bakarım o.c. işlerine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Z3R0] -- 27 Şubat 2015; 18:38:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.