Şimdi Ara

Polo 6n Değişik bir Silkeleme Sorunu Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
13.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikler herkese selamlar.Benim araçla ilgili bir sorunum var.98 model VW Polo 6n HB 4 kapı 1.6 motor 75 ps AEE motor aracım var.Şimdi sorunumu her ince noktasına kadar anlatacağım.

    Aracımda Landirenzo marka sıralı sistem LPG var.İlk çalıştırınca benzinle çalışıyor sonra LPG ye geçiyor.

    *Araç yokuş yukarı çıkarken gaza bastığımda silkeleme yapıyordu ve sanayide ustaya götürdüm [ Bujinin 1 tanesi çatlak dedi ] ve 4 buji değiştirdi sorun çözüldü.
    *Buji değiştikten sonra araç performansı süperdi.1 ay sorunsuz kullandım.
    *Araçla Edirne tarafına Uzun yola çıktım yolda araba yine silkeleme yapmaya başladı.Sanayi buldum ve usta motoru açtığında buji kablolarının oradan elektrik kaçırdığını söyledi.Bende gözümle bizzat gördüm çakmak manyetesi gibi mavi kıvılcım çakıyordu.
    *Buji kablolarınıda değiştirdim.Sorun halloldu.

    Fakat asıl sorunum şu :

    Buji ve kablolar değiştikten sonra arabada 1-2-3 viteste giderken ayağımı gazdan çekiyorum.Araç viteste kendi kendine giderken , kendi kendine silkeleme yapıyor.Resmen arabanın içinde bir ileri bi geri bir ileri bi geri yapıyorum.
    Bakın yokuş çıkarken felan yada gaza bastığımda silkeleme sorunu yok.Kompresyon yaparken silkeliyor. Dikkatinizi çekerim.Ve sanki gaz pedalı ayağımın altında titriyor.
    Ayrıca araba rölantide çalışırken rölantide zerre gram oynama yok.8 de sabit rölanti.

    Bu beni çok rahatsız ediyor ve viteste arabayı bırakamıyorum resmen .

    Yapılan işlemleri sırasıyla yazıyorum.

    * Aracın yağı-suyu-hava-yağ filtresi-Ön fren diskleri balataları değişti.
    * Buji ve buji kabloları değişti.( Orijinal takıldı )
    * Boğaz kelebeği temizlendi.
    * Adaptasyon ayarı yapıldı.
    * LPG ayarı yapıldı.
    * LPG filtresi değiştirildi.
    * Egzoz katalizörü değiştirildi.


    Sanayide ki ustacıklara götürdüm ve dedikleri şey : Kalitesiz lpg den yapar , bujiden yapar, lpg tankın pistir , distirübütörden yapar , avans ayarından yapar , egzozdan yapar, marş motorundan yapar ,aküden yapar vs. vs...

    LPG sistemi takılalı 1 sene olmuş.Ayrıca araç benzindeyken çok fazla silkelemiyor ancak yinede az silkeliyor.Farkediyorum.

    Bakın silkeliyor diyorum ancak bildiğiniz silkeleme değil.Araç viteste iken gaza basmazsanız silkeliyor.acayip bir durum.

    Aklıma geldikçe daha eklerim

    Yardımlarınızı bekliyorum.

    Şimdi ben gidip yine 4 buji 4 buji kablosu mu alayım tekrar ? Distrübütörün içini açıp baktılar.Zımparaladı vs vs. Bir sorun yok dediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.A.T.U -- 26 Şubat 2015; 22:00:13 >







  • Hocam benzer bir sorun motor ve şanziman kulağından bizdede olunmuştu belki ondan olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -ForeverY-

    Hocam benzer bir sorun motor ve şanziman kulağından bizdede olunmuştu belki ondan olabilir

    Cevabınız için sağolun.

    Dün gittim tek tırnak bujileri yine orijinal 3 tırnak bosch marka bujilerle değiştirdim.Sorun hala devam ediyor.

    Bu arada araç kalkışlarda çok titriyor.Ayrıca geri vitese geçirirken geçmemekte ısrar ediyor.
    Sizin yazdığınız şanzıman kulağı aklıma takıldı.Biraz araştırma yaptım sanırım bundan dolabilir.

    yarın yine sanayiye ............
  • T.A.T.U kullanıcısına yanıt
    BİZ KAYSERİDE LPG DÖNÜŞÜMÜ YAPIYORUZ SİZ İYİ BİR MOTORCUYA GİDİN ARACINIZIN DİSBİRÜTÖRDEN AVANS AYARINI YAPSIN VE DÜZELDİĞİNİ GÖRÜRSÜNÜZ HATTA AVANSI BENZİNDEKİNDEN BİRAZ DAHA YÜKSEK TUTSUN MÜMKÜNSE
  • sa.
    aracımın arızası ve bulduğum çözüm: yokuş yukarı çıkarken tutup bırakma gibi şiddetli vuruş yapardı. gaz pedalı, kendi kendine gaz verirdi, vites kolu oynardı, ışıklarda stop etme.
    araştırmalarım sonucu
    distribütör dediler ve bende dedikleri gibi distribütörü değiştirdim şu anda çok süper .

    şu anki tek sıkıntım, ilden uzak olduğum için avans ayarı yaptıramadım ondan dolayı bazen stop ediyor ve yokuş aşağı silkeleme var onunda avans ayarından olduğu söyleniyor.
    hiç bişeye elletme disribütör başka bişey değil

  • Konuyu hortlatmis olacam ama olsun

    Polo 6n lerde distribitorun icinde atesleme okuyucu bi parca var sikinti orda .. Kucuk bi parca distribitorun ustunde .. Fiyati yaklasik 350 tl orjinal bosch..yan sanayi almayin bosuna cope atarsiniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba ilk yazan arkadaşın problemi bende de var Allah aşkına beni kurtarın bu dertten disbiruter içindeki parçayı degistirdikten sonra düzeldi mi ara lütfen cevap atın arkadaşlar Allah askına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harbiden şu sorunu çözen yokmu bende çok araştırdım bogaz kelebegi diyolar kaç kere baktırdım sorunum çözülmedi lambda sensörü diyolar oda değil yeni deyiştim atiker sıralı sistem var lpg ayari yaptırdım olmadı bujiler kablolar degişti olmadı distpiratör deniliyor onuda baktırıcam birde emme manifotu contası diyolar bakalım onuda yaptırıcam avans ayarınoda yaptırıcam inşallah sorunum çözülür ARABA GAZDA İKEN DEVİR KENDİ KENDİNE YÜKSELİP KENDİ KENDİNE AŞAGI GÜŞÜYOR VE SONRA STOP EDİYOR BU ARADA ARKADAŞLAR ( araç muyne zamanı geldigi için egzoz muaynesinden geçmedi ve katalizörü deyiştirdim bujileri 3 tırnak bosh takıldı 1 2 gün sonra araba problem yaratmaya başladı bi dede araştırmalarıma göre distpiratörü elektironik ateşlemeye çevire biliyormuşuz kaça mââl olur ben arabamı lpg ayarı için gittigimde bilgisayarda ustanın demesi dışarı çiğ gaz yakıt atıyor ondan bogulup stop ediyodur dedi bende lambda sensörünü detiştim şimdi stop etmiyor ama devir saati bi aşagı bi yukarı yapıyor NOT: (BELZİNDE İKEN SIKINTI YOK AMA GAZDA ARABANIN DEVİR SAATİ ARA ARA Bİ YUKARI Bİ AŞAĞI ARABA ZORLANIYOR SONDA KÜT STOP EDİYOR ) ARABAYI BİLGİSAYARA BAĞLIYORUZ LAMBDA SENSÖRÜ GEÇİCİ ARIZA VERMİŞ DİYOR SORUNU ÇÖZEN ARKADAŞLAR VARSA Bİ YAZSIN BİZDE FAYDALANALIM SANAYİDEKİ USTACIKLAR AL TAKCI KAÇ USTACIGA GİTTİYSEM Bİ HAT YAPAMADI ÇOK BİLİYOLAR YA SAGLAM BOGAZ KELEBEYİNİ BOZACAKLAR HER ARIZADA BOGAZ KELEBEYİ DEYİP İNSAN SÖMÜRÜYOLAR YAPAN SORUNU ÇÖZÜLEN VARSA İNSANLIK İÇİN BİR YARDIM BEN UGRAŞIYORUM OLDUGU BÜN YAZICAM UZUN OLDU KUSURA BAKMAYIN TEŞEKKÜRLER

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ercan Mamak EXZMG

    Harbiden şu sorunu çözen yokmu bende çok araştırdım bogaz kelebegi diyolar kaç kere baktırdım sorunum çözülmedi lambda sensörü diyolar oda değil yeni deyiştim atiker sıralı sistem var lpg ayari yaptırdım olmadı bujiler kablolar degişti olmadı distpiratör deniliyor onuda baktırıcam birde emme manifotu contası diyolar bakalım onuda yaptırıcam avans ayarınoda yaptırıcam inşallah sorunum çözülür ARABA GAZDA İKEN DEVİR KENDİ KENDİNE YÜKSELİP KENDİ KENDİNE AŞAGI GÜŞÜYOR VE SONRA STOP EDİYOR BU ARADA ARKADAŞLAR ( araç muyne zamanı geldigi için egzoz muaynesinden geçmedi ve katalizörü deyiştirdim bujileri 3 tırnak bosh takıldı 1 2 gün sonra araba problem yaratmaya başladı bi dede araştırmalarıma göre distpiratörü elektironik ateşlemeye çevire biliyormuşuz kaça mââl olur ben arabamı lpg ayarı için gittigimde bilgisayarda ustanın demesi dışarı çiğ gaz yakıt atıyor ondan bogulup stop ediyodur dedi bende lambda sensörünü detiştim şimdi stop etmiyor ama devir saati bi aşagı bi yukarı yapıyor NOT: (BELZİNDE İKEN SIKINTI YOK AMA GAZDA ARABANIN DEVİR SAATİ ARA ARA Bİ YUKARI Bİ AŞAĞI ARABA ZORLANIYOR SONDA KÜT STOP EDİYOR ) ARABAYI BİLGİSAYARA BAĞLIYORUZ LAMBDA SENSÖRÜ GEÇİCİ ARIZA VERMİŞ DİYOR SORUNU ÇÖZEN ARKADAŞLAR VARSA Bİ YAZSIN BİZDE FAYDALANALIM SANAYİDEKİ USTACIKLAR AL TAKCI KAÇ USTACIGA GİTTİYSEM Bİ HAT YAPAMADI ÇOK BİLİYOLAR YA SAGLAM BOGAZ KELEBEYİNİ BOZACAKLAR HER ARIZADA BOGAZ KELEBEYİ DEYİP İNSAN SÖMÜRÜYOLAR YAPAN SORUNU ÇÖZÜLEN VARSA İNSANLIK İÇİN BİR YARDIM BEN UGRAŞIYORUM OLDUGU BÜN YAZICAM UZUN OLDU KUSURA BAKMAYIN TEŞEKKÜRLER
    Hocam çözdünüz mu araba arıza işini? Bende de aynı sorun vardı da şimdi yazıyorum. Forum da gezerken gördüm. Boğaz kelebeği komple değişmesi lazım kronik sorun pololarda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar, 1.4 benzinli 2012 polo 7 dsg. Araba yokuş çıkarken kerkinme yapıyor. Düz yolda giderkende hafiften hissediliyor. N yada P konumundayken gazi sabit tuttuğumda da gösterge aşağı yukarı sallanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba sorunu çözdünüz mü aynı sorun bendede var usta usta geziyorum ama yapabilen olmadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.