Şimdi Ara

Irresponsible Captain Tylor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Musekinin Kanchou Tylor, Hitoshi Yoshioka'nın 1989-1996 yılları arasında yazdığı -yan öykülerle birlikte- 15 ciltlik Light Novel'den uyarlanmıştır. Hikayede uzak bir gelecekte, Dünya Federasyonu'nun dış uzayda kolonileşirken bir başka bir ırkla karşılaşmış ve onunla savaşa girmiştir. Fakat Raalgon denen bu imparatorluk öylesine güçlüdür ki onlara karşı zafer kazanma umudu giderek azalmaktadır.

    Ortam buyken Justy Ueki Tylor adında bir genç, askerlik şubesinin bir elemanına donanmaya katılmak istediğini söyler. Görevli bunu anlayamaz çünkü savaşın gidişatı malumdur. Tylor "bedava yemek ve rahat bir yaşam" için bunu istediğini söyleyince aralarında anlamsız bir atışma başlar ama Tylor adamın söylediklerini kavrayamamış görünmektedir. Gönderildiği askeri üste yaşanan komik olaylar (anlatmayayım, siz görün) ardından Tylor bir getir-götür işi için eski bir amirale emeklilik evraklarını götürmekle görevlendirilir fakat orada birkaç Raalgon'un amirali esir aldığını görür ve durumu bir şekilde çözüp günü kurtaran Tylor'e üstleri kullanımdan çıkartılmayı bekleyen bir geminin komutasını verir. Tylor'un Soyokaze adlı bu gemide yapacakları sadece kendi ve mürettebatının değil, tüm insanlığın geleceğini değiştirecektir.

    Musekinin Kanchou Tylor'un alışılmadık bir liderlik portresi çizdiği söylenebilir. Zira seride insanlara emirler yağdırmaktan ziyade insanların sorumluluklarını üzerlerinde bir baskı unsuru oluşturmadan yerine getirmelerini sağlayan, bir karar alınması gerektiğinde de bunun o anki durumun pragmatik olarak en basite indirgenmiş yoluna yönelik kararlar alan bir kaptan söz konusu. Benzer şekilde Tylor'un olarlar karşısında aldığı kararlar ve tepkilerin sonuçlara yansıması üzerinden onun facia boyutta bir budala mı yoksa egzantrik bir deha mı olduğu izleyici yorumuna bırakılmıştır ki bu da doğru bir seçim sayılabilir.

    Notlar:

    -Serinin tutması sonrası serinin sonrasında geçen 10 bölümlük bir OVA serisi de hazırlanmıştır.

    -Seri Uchuu Senkan Yamato ve Captain Harlock gibi space opera'lara saygı duruşları içermektedir.

    -Raalgon İmparatorluğu için Star Trek'deki Romulan'lardan esinlenilmiştir.

    -Romanın yazımındaki ilham kaynaklarından biri aslen Japon komedyen Hitoshi Ueki (1927-2007)'nin II. Dünya Savaşı sonrası tepeden inme bürokrasiyi ve kapitalist sistemi, savaştan sonraki ilk kuşağı karikatürize bir salaryman tiplemesi üzerinden hicveden bir filmi olan Irresponsible Age of Japan'dır.

    -Müzikler Fate/Zero, Gundam 00, Patlabor, Ghost in the Shell, Ranma, Towa no Quon, Re Cyborg, Wold Trigger, Devilman, Vampire Princess Miyu, Eden of East, Sky Crawlers gibi animeler ve Avalon, GANTZ, Ring, Dark Waters, Death Note, Ip Man gibi filmlerden hatırlanabilecek Kawai Kenji tarafından hazırlanılmıştır.

    Bana Dostoveyski'nin Budala'sının hayli serbest ama keyifli bir yorumu gibi gelmiş olan Irresponsible Captain Tylor gerçekten de farklı bir space opera arayanlara birebir. Blu Ray'inde hala seeder varken indirmeniz şiddetle önerilir.



     Irresponsible Captain Tylor
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • güzel bir final yapıyorsa seriye, ardından da ova'sına başlayacağım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.