Şimdi Ara

AMD Carrizo lanse edildi. Fx8800p 3dark puanı da geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://wccftech.com/amd-carrizo-apu-isscc-2015-presentation-leaked-5-ipc-gain-x86-steamroller-die-consists-31-billion-transistors/

    Sonunda carrizo serisine ait bilgiler geldi. Sızdırmazlar doğru çıktı. Bu arada fx8800p oldukça iyi skor almış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Foxbat

    http://wccftech.com/amd-carrizo-apu-isscc-2015-presentation-leaked-5-ipc-gain-x86-steamroller-die-consists-31-billion-transistors/

    Sonunda carrizo serisine ait bilgiler geldi. Sızdırmazlar doğru çıktı. Bu arada fx8800p oldukça iyi skor almış.

    FM2+ mi FM3 olarak mı gelecek bu seri? Baktım ancak tabloda soket kısmında farklı şeyler yazıyordu.
  • 8800p laptoplar için. Carrizo masaüstüne 2016 başında gelexek. Ve fm2+ olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de oc'li kaveri çıkacaktı, 8850k galiba, o ne oldu.
  • rodri kullanıcısına yanıt
    Godavari yani kaveri refresh haziran da gelecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fx 7600p ile performans farkı ne olacak onu merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni chipset çıkar mı acep. athlon x4 üstüne 88 chipsetli sağlam bir anakart almak istiyorum ama bu soru kafamı kurcaladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geltuzat kullanıcısına yanıt
    Fm2+'a en son 2016 başında carrizo gelecek diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobil için chipsete gerek yok, tam SOC formunda. O yüzden farklı board dizaynı istiyor olmalı. Masaüstü için de eğer fm2+'ı chipset olarak kapatma/bypass edebilme gibi acayip özelliği olursa masaüstü versiyonu da çalışabilir belki. Masaüstü versiyonunu da chipset olmadan fm2+ ile çalışabilecek şekilde de çıkartabilirler, o da farklı çip tasarımı isteyeceğinden maliyet demek. Şimdilik belirsiz sanırım?

    3dmark'dan hareketle fx 7600'a göre iyi bi artışı var. Ama gerçek oyunda veya cpu performansı açısından programlarda ne kadar fark edecek şimdilik belli değil.
  • zeki muren de bizi gorecek mi tadinda bir soru sorayim peki 2645 p puani alan mobil gpu ismi nedir neye dekgeliyor cunku masaustu kartlara baktigimiz zaman dusuk bir puan ve 2016da masaustune gelecek diyorsunuz yine 2645 olarak mi gelecek yoksa masaustu modeli daha guclu mu olacak...
  • 28W yada 22W yazıyor bu versiyon için. Fx 7600p 35W diye biliyorum ben. http://www.legitreviews.com/amd-kaveri-mobile-apu-preview-fx-7600p-with-radeon-r7-graphics_143394/3 burda 2147 skor almış. Notebookcheck'de 2 tane 3d 11 physic skoru var. Hepsine bakınca TDP düşürüp perf yükseltileblmiş gibi geliyor.

    Ama Kaveri'de düşük TDP' versiyonlarda, Richland-Trinity'ye göre üstünlük kurabiliyordu yerine göre. Bunda 28 SHP'nin de etkisi vardı sanırım.

    DAha önceden bahsettiğim tasarım kütüphanesinden + adaptive clocking / voltaj olayları faln varmış bunda. O sayede perf arttırıp güç düşürmüş olabilirler. SS'lerden sanki bu faydalar yukardıda da bahsettiğim gibi daha düşük TDP'li olanlara yarıyor gibi geldi. Gerçi fx 7600p'nin cpu frekansı da 2700-3600mhz civarında hepten düşük bi seviyede değil. SS'lerde 25W civarına kadar baya bi üstünlüğü var gibi gözüküyor yine de.

    Madem öyle masaüstüne ölçeklediklerinde 65-95W TDP limitin var haydi bre dediğinde nereye kadar gider bilmiyorum. Grafiklerden HP (high perf ) için , sanki düşük TDP'de oluşan kazanımlardan vazgeçmek zorunda kalınıyor ve bu yüzden masaüstü versiyon o kadar ileri kazanımlar getiremez gibi geldi.

    Edit: SS'lerdeki ölçeklenmeler modül başına 20W olacak şekilde diyor. Aynı şekilde olmasını beklemiyoruz ama 2 modül için belki 40 W civarlarına doğru ölçeklenebilir? Uncore / çekirdek dışı da güç tüketecek. SOC formunda olmasından dolayı çipset de bi miktar katkı yapacak. Sonuçta 55-65W seviyelerine gelebilir belki masaüstü versiyonu. O zaman sanki 65W masaüstü versiyon diye bahsedilen haberler doğru olabilir.

    Bi de bahsedilen çip büyüklüğüne çipsetin de dahil olduğunu da dikkate almak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 24 Şubat 2015; 17:46:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.