Şimdi Ara

3 kasktan hangisini tavsiye edersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sanırım iyice yaklaştım :) İnşallah bir motor sahibi olacağım. Motordan ziyade kaska öncelik verdiğime göre işler ciddileşti, yakındır motosiklet kullanıcısı olmam.

    Bell M1http://www.motosikletaksesuarlari.com/Bell-Motosiklet-Kaski-M1-Flag-FL1-Kirmizi-Beyaz-Mavi-Kapali-Kask_8072.html

    AGV K4http://www.motosikletaksesuarlari.com/AGV-Kask-K4-Mono-Parlak-Siyah-Kapali-Kask_8908.html

    SHARK S700http://www.motosikletaksesuarlari.com/Shark-Motosiklet-Kaski-S700s-Trax-Kirmizi-Gunes-Vizorlu-Kapali-Kask_17387.html

    Bu kasklar arasında tercih yapacağım.

    Bell M1 belirtilene göre daha hafif 1.35kg, kompozit fiber dış kabuk, ve 5* ı var.

    SHARK S700 1.5kg, termoplastik, güneş vizörü var (+1 avantaj) ve 4* almış. (ses aldığı vb bilgiler paylaşılmış, kişisel yorumlar olduğundan net konuşamıyorum.)

    AGV K4 1.46kg, fiberglas, 4* almış. (bunun birde K4 evo modeli var, daha hafif olduğu belirtilmiş ancak başka farkı var mı? bilemedim.)

    Yukarıda erişebildiğim somut veriler, ses, rüzgar alma gibi göreceli bilgilerden emin değilim. Hangisi için karar vermeliyim bilemedim.

    Bu tişört değil ki bu hafif bir büyüklük önemsiz olsun bunu biliyorum ama benim bu kaskları deneme imkanım yok. Konya'dayım, internet üzerinden almam gerek, baş çevremi ölçüp öyle sipariş vereceğim. Olmazsa (ki umarım böyle bir durum olmaz) büyüğü veya küçüğü ile değiştirmem gerekecek.







  • Denemeden kask alınmaz. Mesele sadece beden ve ölçü değil. Büyüğü de küçüğü de olmayabilir. Konya gibi büyük bir şehirde kask bayisi yok mu yani.
    Bence bu üçü arasında bell m1.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece beden olarak düşünmeyin. Asıl olay kafa şeklinde bitiyor. Oval, uzun-oval gibi bir çok kafa şekli ve ona bağlı olarak kask modeli var. Bell M1 çene kısmından olmamıştı bana örneğin.

    Denemeden almak çok riskli hocam.
  • aynı modelde (arai de ) bazı modellerde aynı beden kafama uydu bazı modeller aynı beden kafama uymadı. Bak aynı marka aynı beden diyorum !!!! Senin kafana hangi model uyar bilemezsin. Gidip denemen gerek . En az 10 dk kafanda dursun mağazada. Denemeden kask alınmaz. Sadece şunu söyleyebilirim. Pinlock kasklarda hayati önem taşıyor. Bence önceliğin pinlock olan modellerde olmalı. Bende k4evo var pinlock yok buğu yapıyordu çok sıkıntı çektim. Sonra yapıştırma pinlock buldum idare ediyorum . Başkalarının tecrübelerinden ders çıkarın. Buğunun tek çözümü pinlocktur. Eğer kaskta buğu problemi varsa kaza yapabilirsiniz.
  • Arkadaşlar uyarılarınız deneyimlşeriniz için teşekkür ederim. Değerli yorumlar bunlar, farkındayım bende ancak bulabileceğim yerler yok.
    Ama sipariş vermeden önce olması muhtemel yerlere gidip bakacağım. Perşembe, cuma gibi gidip göreceğim ama bu aradıklarımdan birini bile bulsam ne büyük bir lütuf :)

    Eğer ki bulmazsam görmeden almaya mecburum, motoru almadan kask almalıyım. Baktım eğer olmadı geri gönderirim, evet büyük zaman kaybı ve ayrıca masraf (kargo)

    *Sanıyorum ki bu modellerin hiçbirinde pinlock yok :(

    Gerekirse az bir miktar daha bütçeyi artırabilirim, rahat ve güvenilir bir kaskım olsun isterim ama en büyük olumsuz nokta sanıyorum ki kaskı deneme imkanımın olamayışı.
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    bunlarda ısrar etmen şart mıdır? Bak sana bir kask tavsiye edeyim %100 memnun kalırsın. Nolan N86: güneş vizörü de var pinlock da standart olarak var. Üstelik fiyatı da uygun, desenli olanlar 600TL civarı. Düz renkler daha da ucuz. 6 aydır yağmurda soğukta kullanıyorum pinlock sayesinde buğu yapmıyor. Bedenleri ideal denemeni tavsiye ederim yine de deneme şansın yoksa ölçüm metodu ile elde ettiğin beden tam uyacaktır. AGV için aynı şeyi söyleyemem, her kafa yapısına uymuyor üstelik pinlock yok ekstradan almanız lazım.
  • Forumnike katılıyorum. Bir daha kask alacak olsam N86 alırım. Güneş vizörüde var pinlockuda bence en iyi f/p kasklarından biri. Düz renklerinin bazılarında intercom bağlanabiliyor. Grup sürüşlerinde faydalı olabilir diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g3rilla -- 24 Şubat 2015; 23:02:22 >
  • N86 için okuduğum yorumlarda (derecelendirmelerde) içeri çok ses alıyor yorumlarını okudum, tabi çok/az beyanı nasıl boyutlarda bilemiyorum, rahatsızlık seviyesi, ses seviyesi kapalı bir kaskta ne derece ciddi boyutta olabilir, hemde bu kadar para verilen ürünlerde (tabi uygun fiyatlı ürünlerden bahsediyoruz ama yine de 500+ lira)

    Ek: Bell M1 özellik olarak (fiber oluşu ve hafifliği) iyi gibi ama kullananı yorumu az ve satıştaki deseni hoşuma gitmedi. Vazgeçtim diyebilirim.
    AGV için de pek bir şey söyleyemiyorum.
    Nolan N86 başta iyi hoş gibi geldi ama Shark'la aralarında hissedilir ses farkı var sanıyorum. Shark'ta da güneş vizörü var ayrıca pinlock bağlantısına uygunmuş. Shark'a daha yakınım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuckulteli -- 26 Şubat 2015; 2:12:22 >
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Hocam Shark yerine en azından AGV almanız senin için daha yararlı olacaktır. Dış kabukları biri fiber biri termoplastik.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Nolan al bence pişman olmazsın. kaskların hepsi bir miktar ses alır, beklentiyi yüksek tutmamak gerekiyor. Ben rahatsız edici bir ses duymuyorum (70-80km/h ortalama hızım)
    Bell m1 güneş vizörü yok, pinlock yok
    AGV k4 güneş vizörü yok, pinlock yok bedenler tuhaf (yarış tipi) kafanıza olmayabilir.
    Shark S700 : pinlock yok, kaskın dış kabuğu aşırı büyük, tasarımı güzel de olsa karınca misali kafa kocaman duruyor.
    orjinal pinlock fiyatları 70-80TL bunu da göz önünde bulundurun.
  • denemeden kesinkikle alma ceneden ittirdiginde geriye gitmemeli kafanda saga sola donmemeli ve cenen disarda kalmamali agvler genelde bircok kisiye olmadi tanidigim.

    Bende n86 kullaniyorum bunladan 6-7 sene shoei bir kaskim vardi o daha cok ses aliyordu sesi dert etme bir tikac ya da kulaklik cozer olayi sehir icinde kullanmadigin surece zaten sehir icinde ruzgar sesi alcak kadar surat yapamazsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.