Şimdi Ara

Morrowind'e Türkçe yama yapılamaz mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elder Scrolls serisinde ayrı bir yere sahip olan Morrowind çevirisi yapılmadığı için çoğumuz tarafından tozlu raflarda yerini koruyor.Skyrim'in modlarına bile çeviri yapılırken Morrowind için hala bir çalışma olmaması şaşırtıcı geliyor bana şahsen.Bu konuda bir çalışma yapılamaz mı acaba?

    Saygılar.



  • Çok güzel iyi olurdu. Bi kerem dragon olayını çok karıştırdılar.

    Şaka bir yana Morrowind harika bir oyun ve Türkçe yama sayesinde çok daha oyunun içinde olur, çok daha keyifle oynardık. Üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen halen bilgisayarımda yüklüdür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efeemmi

    Çok güzel iyi olurdu. Bi kerem dragon olayını çok karıştırdılar.

    Şaka bir yana Morrowind harika bir oyun ve Türkçe yama sayesinde çok daha oyunun içinde olur, çok daha keyifle oynardık. Üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen halen bilgisayarımda yüklüdür.

    Bende severek oynarım morrowindi ama dil yüzünden çok sıkıntı çekiyorum.Eski bir oyun ama elder scrolls serisinde oyuncuların genel kanaatidir serinin en iyi oyunu.
  • EST (Elder Scrolls Türk) ekibi düşünüyor. Hatta tüm TES oyunlarını düşünüyorlar. İmkansız değil. Ama önce Dragonborn çevirisi var.
  • Oradada konuyu açtım bugünlerde tartışıyoruz.Çevirmen bir arkadaş olabilir dedi ama ilk önce dragonborn için çalılşacaklarmış.
  • andelip kullanıcısına yanıt
    Konuyu ağır hortlatıcam ama yok mudur türkçe çevirisi yaması hala Morrowindin ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaiqTheLiar

    Konuyu ağır hortlatıcam ama yok mudur türkçe çevirisi yaması hala Morrowindin ?
    Skywind çıkarsa belki de yapılması daha kolay olur ve yapılır.
  • Skywind tam olarak nedir hocam ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaiqTheLiar

    Skywind tam olarak nedir hocam ?
    Morrowind oyununun Skyrim grafikleriyle ve oynanış biçimiyle yeniden uyarlanması. yıllardır yapım aşamasında ancak ne zaman çıkar belli değil. youtube'a skywind yazıp videoları görebilirsin.
  • Morrowinde yama yapilmasi icin teknik bir engel yok ama text sayisi cok fazla. Dil dosyalarini acip editletecek araclari (tool) buldum ve denedim ama devasa kelime sayisi ve cumle yapisi işi çok zorlastiriyor. O yuzden bu yamaya kimse yanaşmadı. Elderscolls Turk ekibi ilede cok defa görüştüm ama projenin çok zor olmasi yüzünden pek sıcak bakmadılar. Yani evet yapilir ama süreç uzun ve sağlam bir ekip ile ancak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun moduna tr yama fikrine karşıyım. Bence oyunu ilk çıktıgı versiyonuyla o epik havasıyla oynamak gerekirdi diye düşünüyorum. sonuçta yapılan modlar oyun yapımcılarının elinden çıkmadıgı için 2.el ürün gibi oluyor pek güzel olmuyor. orjinali varken grafigi kötü bile olsa ben orjinalini tercih ederim.

    Çevirmenlerin bu morrowind konusunda derin düşünüp birbirleriyle danışması gerekiyor. acaba remastered sürümü çıkar mı yada enchanded edition yani düzenlenmiş ve genişletilmiş bir sürüm çıkar mı morrowinde? Çıkmaz derlerse bence morrowindin çevirisini yapsınlar. Bence çıkmaz ama bellide olmaz örnek olarak warcraft 1-2-3 yeniden yapım sürümleri çıkmadı. blizzard çünkü wowla haşır neşir, TES ONLİNE sürümü var birde yeni oyun yapıyorlardı sanırım o yüzden morrowind ve önceki oyunlara remastered yapılmayabilir. tabi TES TR sitesi bu konularla daha iç içe ve bilgililer. Ben ilk oblivion yaması çıktıntan sonra forumda yazmıştım kimse bu işi yapmaz demişlerdi.




  • harunefetr kullanıcısına yanıt
    ben Skyrim için birkaç tane büyük senaryo modunun çevirisini yapmıştım. ancak morrowind'e gelince büyük bir ekip lazım. toplansa bile çok karmaşık metinler var o yüzden yapılmadı diye düşündüm sürekli. ama skywind gelirse metinler daha düzenli olduğu için yapılması daha olası gibi geliyor.
  • andelip kullanıcısına yanıt
    Keşke yapılsa bi tek morrowindi oynamadım 3-4-5 arasından
  • uzun süredir çeviri projelerini takip ediyorum şuan aklıma gelmedi ama çok karışık metin var veya çevirilmesi imkansız denilen oyunları 3-4 sene sonra çevirmeye başlamışlardı. sanırım tool yapıldı yeni tabi bence. baldur's gate enchanded edition gibi morrowindede biraz düzenlenmiş bir paket yapılsa güzel olur. remastered olmasada olur yani
  • ah be keşke çıksa 6 yıldır xbox da 3 yıl dır steam da yatıyor oyun hiç başlayamadım ingilizce olması yüzünden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.