Şimdi Ara

2. El Aile Arabası Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bütcem 30 binden 45 bin 'e kadar çıktı ancak hala bir model almakta kararsızım.
    Ben alman araçları severim ve VW yöneldim direk.
    VW grubuna baktım bir golf beğendim servise götürdüm bilgisayarda DSG şanzuman hatası veriyor die almaktan vazgeçtim.
    Daha sonra VW ile ilgili DSG şanzuman üzerine baya bi araştırma yaptım, hatta youtube de 7 ve 6 ileri şanzumanların sökülmüş halini ve problemlerini anlatan biri var. VW sahiplerine yada daha önce binenlere sordum hepsi ikinci elde şansına artık dediler. Ben 45 bin liralık bir parayı şansa daha doğrusu belirsizliğe bırakmak istemem. Tamam 2. el şansdır ama kronik olarak görünen yada yaşanan DSG şanzuman problemine girmek biraz daha risk. Tedirgin oldum DSG şanzuman yüzünden VW den çekinir oldum. Halbuki donanımı ve sağlamlığında tam istediğim araç.

    Şimdi gelelim asıl soruya;
    35 000 - 45 000 TL arası bütçe ile ;
    Bi çocuk var 3 kişiyiz ama yeri geliyor Anne, Baba da bizimle bi yerlere geliyor. Bagajda lazım hani...
    Aile arabası olarak tanımladığımız C segmentinde gönül rahatlığı ile alınabilinecek Otomatik 2. el araba önerileriniz nedir. 0 alamam zaten çok bütçemi aştım.
    Ya da 45 000 Liraya B segmenti Ford Fiesta, Opel Corsa vb benzeri araçları sıfır olarak veriyorlar, küçük ve donanımsız araçlar die tercih etmiyorum ama ikinci elden vazgeçipte sınıfı düşürüp B ye mi geçmek lazım bilemedim.


    Aklıma Gelen Markalar:
    VW Jetta ve Golf - Tercihim bu ama malum DSG endişesi :(
    Hyundai i30
    Opel Astra
    Renault Megan
    KİA Ceed
    Ford Focus
    Toyota Corolla

    Aslında bu soru bir çok aile için araç arayanlara da örnek teşkil edecektir.

    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueall -- 18 Şubat 2015; 0:18:03 >







  • Özellikle golf istiyorsanız yeni modelli düşük km bir golf 5 düşünebilirsiniz. Onlardaki şanzıman 6 ileri tiptronictir ve sorunsuzdur. Astra H sedanın konforu gerçekten iyi süspansiyonlar falan. Malzeme kalitesi de yüksek. Otm şanzıman konforlu ama tüketim tork konvertörlü olduğundan biraz yüksek. Fakat şanzıman olarak kafanız ağrımaz. Diğer araçlar hakkında yorum yapamam.
  • Selam Hocam,
    Eski dizel düz vites aracımı sattıktan sonra, özellikle eşimin de rahatça kullanabilmesi için bu sefer otomatik araç almaya karar verdik. Bir ara Elentra ve Picasso üzerinde baya bir yoğunlaştık ama özellikle çevreden gelen baskılar yüzünden vazgeçtik. En son çok da aklımda yokken Fluence Exreme dizel otomatik yani imzamdaki DCI EDC li aracı 42 bin civarı bir fiyata aldım. Belki üst seviye kalite ve yol tutuş özelliklerine sahip değil ama sakin kullanılan bir aile aracı için yeterli ve Türkiye şartları için de en uygun araçlardan biri. Değişik modelde ve özellikte birçok aracım oldu, kendimi araç içinde rahat hissediyorsam kalitesi benim için de yeterlidir, araçta tıkırtı, trim sesi, motor sesi ve yol sesi oldukça düşük. Vites geçişleri ve özellikle uzun yoldaki yakıt tüketimi çok başarılı. Araç yerden biraz yüksek, iç hacim geniş, bagaj geniş, yani aslında ideal bir Türkiye yol aracı yapmış adamlar. En kötü ihtimal şanzumanı komple arıza yapıp değiştirmek zorunda bile kalsam sanayide, çıkmacıda falan ucuz bir çözüm bulmanız mümkün diye düşünüp aldım. Eğer benzinli tam otomatik olsun, yarı otomatik şanzuman ve dizel motor riskine girmeyim derseniz Elentra Prime Plus da benim gönlümde yatan bir araçtı. Motor-şanzuman problemsiz, araç geniş, tasarım-donanım harika, 44 bine temiz bir Elentra Prime Plus otomatik bulmuşken arkadaşlar aldırmadı. Aracın tek kusuru Fluence e göre km de 15-20 kuruş fazla yakması. Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tergener -- 18 Şubat 2015; 12:07:47 >




  • 2011-2012 toyota corolla ya da auris alin. Otomatik sanzumanda en ufak sikintiniz olmaz. Yakitta ortalama 8-9litre yakarsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fluence edc.
  • mahalle baskısına dayanabilecekseniz MPV alın citroen grand picasso, peugeot 5008, renault grand scenic ve grand olmayan versiyonları, alman derseniz opel zafira grand tourer var, elinizdeki bütçeye dizel otomatik olarak bulunabiliyor... C sınıfı araçlara aile arabası demem aynı fiyata MPV alınabiliyorken... İkinci el konusunda sağlam mahalle baskısı yiyeceksiniz haberiniz olsun, bu ülke 5 sene sonra sıfır aldığı fiyatın üstüne aracı satıp kar ettiğini sananların ülkesi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kia ceed in sıfırına gücünüz yetiyosa önerebilirim. Aslında o bütçeye alınacak en iyi araç skoda rapid 1.2 tsi manuel. Hem sedanı hem de spaceback i mevcut. Genişlik, konfor, donanım herşey var araçta.
    Diğer bir seçenekte honda civic, lakin 2009-2010 model temizlerine 44-45 bin tl istiyolar. 5-6 yaşında araca da o para verilirmi tartışılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberBot -- 18 Şubat 2015; 12:13:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır ve geniş hacimli olmasını istiyorsanız ve ruhsatta kamyonet geçmesini önemsemezseniz (malum 1. köprüden geçmez vs.) o fiyata tourneo courier titanium bakabilirsiniz. Onun dışında ceed çok hoş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.