Şimdi Ara

Samsung DXXX değiştirilmiş yazılımlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    arkadaşlar bir Alman forumunda 500-600-820 vs. cihazların yazılımlarını değiştirip amcalar kullanıyorlar, Almancam olmadığı için çok fazla konuyu anlayamadım bizim forumu aradım pek fazla bişi bulamadım. Bu forumdan bir iki tane firmware indirdim değiştirilmiş ama telefona yazdırmak için bir kablo ve program gerekiyor ama nerden bulunur onuda bilmiyorum ya da bu dosyaları bir telefoncuya götürsem (servis dışında tabi :)) yükleyebilirler mi? Epey geliştirmişler özellikleri Java için daha fazla alan, orta "İ" tuşu ile menüye girmek, mp3 dinlerken başka işler yapmak vs vs gibi özellikler eklemişler.
    Eminim benden önce de bulup soran olmuştur ama aradığımda bulamadım forumda. Birde telefonun ekranını çekmeye yarayan bir program buldum ancak doğru COM'u seçince acil arama yapıyor telefon ve programlar ya Rusça ya da Almanca.

    Saygılar.



  • Evet arkadasım dedigin gibi bişi var ve burdada konsuldu ama care bulunamadı,bende araştıyorum rus bi arkasım var bugun yarın gelir halletcem ben bu işi yazılımı deiştiriyolar,tema ekliyolar fln fln fln... Bizzde yapıcas neyimiz eksik ruslardan
  • Evet ya valla çok ezik hissettim kendimi Fransızlar, Almanlar ve Ruslar oturmuşlar resmen kendi yazılımlarını yapmışlar eğleniyorlar. Valla yapılabilecek birşey olursa bende yardım etmeye çalışırım İngilizce çeviri grafik ve elimden geleni.
  • Yazılımı deiştirmek icin flash kablosuna ihtiyaac varmış,ama bu kabloyu nereden bulabliris bilmiyorum.ayrıca yazılım deişince garanti kapsamında cıkıyomuş telefon.Flash kabosu sorun deil bulursda yapabilcegme inansam,ben ümidi kestim artıq temasız orjinal yazlımıyla kullanmak zorundayım
  • ya su olay bi hallolsa çooooooookkk ii olacak cyprusJazz inşallah arkadasın geldiğinde bu işi anlatırda sana hallederiz
  • arkadaşlar bu konu beni de rahatsız etti... telpanın sitesine mail falan yollayın bişeyler yaparlar belki ben yolladım sizde deneyin derim ben....
  • slm arkadaşlar..Ben bı rus sitesinde telefonuma oyun ve program atabiliyorum ama ""Uploader"" proğramını kulladığım için tema atamıyorum cunku proğ. "(java)" desteklı dosyaları kabul edıyo bu konuda bana baska bı proğram onerır senız hem kendıme hemde sıze yardım cı olurum.....(tşk)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: firatozen

    slm arkadaşlar..Ben bı rus sitesinde telefonuma oyun ve program atabiliyorum ama ""Uploader"" proğramını kulladığım için tema atamıyorum cunku proğ. "(java)" desteklı dosyaları kabul edıyo bu konuda bana baska bı proğram onerır senız hem kendıme hemde sıze yardım cı olurum.....(tşk)



    Valla temalar D820'de sanırım yazılımının içerisinde olduğu için değiştirilemiyor silinemiyor ve yeni tema eklenemiyor, bende o sitelerin birinde gördüm kırmızı D820 temasını siyah yapmışlar ana menüyü değiştirmişler vs. o yüzden uploaderla falan olacak bir iş değil maalesef ki zaten D820 için ayrı bir tema dosyasıda yok bildiğim kadarıyla.

    Firmwarela ilgili olarak da:
    Omich v1
    Omich v2
    yazılımlarını indirdim ve birincisini "inşallah" yarın yükletmeyi deneyeceğim =) olursa süper olacak çünkü epey bir özellik değişiyor ,sonuçları resimli olarak paylaşacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killedby -- 11 Kasım 2006; 17:46:06 >
  • Valla anlamadım bu işi, ya insanlar para kazanmak istemiyorlar ya da konu hakkındaki eksikliklerinin ortaya çıkmasını istemiyorlar. Yok ya yapan ya da yapabilen yok bu işi. En son kendim kablo alıp yapmaya karar verdim, boxda alman lazım dediler, inat ettim onuda alacaktım 300$ dedi amcalar 8$ da cruiser kablo hakkaten sinir oldum. Kafaya koydum yapacağım şemalarını falan bulacağım ya kabloyu yaptıracağım konuyu iyice öğreneyim box falan olmadan yapılabiliyorsa ya da nette bir sürü satan site yabancı sipariş edeceğim kendim yapacağım hırs oldu resmen :)
  • Arkadaşım öyle 300 dolarlık aletlere vs'ye gerek yok sokaktaki satıcıların lafına inanmayın adam milleti tırtıklamak için elinden geleni yapıyo.

    Alman sitelerden kolaylıkla temin edebilirsin, ben zamanında getirticektim havale bekliyolardı ama fırsat olmadı halledemedik. Kargo ücretiyle beraber 10 euro civarı bir ücret oluyor gayet makul. Telefon yazılımını yedeklemek ve flash etmek için de yazılımlar mevcut zaten.

    Kolay gelsin derim umarım başarılı olursunuz :)

    Bu arada kablo temini için:http://www.handy-style.de/index/cat194/2323
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrlp

    Arkadaşım öyle 300 dolarlık aletlere vs'ye gerek yok sokaktaki satıcıların lafına inanmayın adam milleti tırtıklamak için elinden geleni yapıyo.

    Alman sitelerden kolaylıkla temin edebilirsin, ben zamanında getirticektim havale bekliyolardı ama fırsat olmadı halledemedik. Kargo ücretiyle beraber 10 euro civarı bir ücret oluyor gayet makul. Telefon yazılımını yedeklemek ve flash etmek için de yazılımlar mevcut zaten.

    Kolay gelsin derim umarım başarılı olursunuz :)

    Bu arada kablo temini için:http://www.handy-style.de/index/cat194/2323




    Sağolasın mrlp arkadaşım, zaten sinirime yenik düşüp iyi ki almadım dediğin gibi 12$'a bir kablo buldum onunla yapılabiliyormuş, zaten flash yapmak için gereken D820 için tüm programları firmwareları indirdim tek gereken kabloydu 9V'luk pil takılan flash kablosndan hariç bir de D900 için bir flash dersi buldum burada PCB200BSEC kablosu kullanılıyor acaba olur mu diye ondan aradım bir tek telpa'nın sitesinde bulabildim onlarında İzmir'de bir bayisinde varmış sadece yani kendin yapmaya kalkınca da öyle anında olmuyor illa kasacaklar arayacaksın kablo bulacaksın vs ama yapacam taktım iğrenç bir şeye dönüşse de cihaz yapacam mrlp arkadaşım senin verdiğin sitede de D820 için gereken kablo sanırım bu teşekkür ederim isteyen olur sa bir de burada var flash kabloları.
  • beyler telpadan niye birşey bekliyorsunuz ki..... telefonun yazılımına müdahale etmek illegaldir. telefonu garanti dışı bırakır. telpa flash kablosunu müşteriye niye satsın?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: adigehalil

    beyler telpadan niye birşey bekliyorsunuz ki..... telefonun yazılımına müdahale etmek illegaldir. telefonu garanti dışı bırakır. telpa flash kablosunu müşteriye niye satsın?


    Telpada olduğunu söylediğim kablo şu ürün "PCB200BSEC" 35 YTL fiyatla satılıyor flash kablosu olarak geçmiyor adı zaten hatta ve hatta burada D820 ile uyumlu kabloları göster dediğinizde tek çıkan kablo bu , bu kabloyu bir önceki mesajda verdiğim D900 ile ilgili siteden öğrendim + (yanlış anlama kişisel değil adigehalil) telefon benim olduğu için her türlü müdahaleyi yapma hakkım var ha bunu paylaşmak belki problem bilemiyorum ama cihazı daha verimli kullanabileceksem ve kendi servisi, kendi firması beceremiyorsa yardımcı da olmuyorsa kendi işimi kendim görmeye çalışırım örn. V3i Monster Pack yükledikten sonra herkes cihazını daha çok beğeniyor zaten nette onlarca firmware, program, kablo yani gereken herşey mevcut



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killedby -- 14 Kasım 2006; 20:54:48 >
  • ben yanlış anlamam emin ol... çünkü iki senedir sx1 in anasını ağlattık yazılımla oynaya oynaya... şu an neredeyse tamamen farklı...
  • Zaten bence bırakmalılar, kullanıcıya açık olmalı "bence" bu şekilde bir firmanın argesinde çalışan misal 20 kişinin yaratıcılığını değil, cihazı kullananların yaratıcılığını yeteneğini vs kullanırlar hem ilerleme hem de fayda daha fazla olur kanaatindeyim. Ayrıca herkes istediği gibi kişiselleştirebilir, tabi ürün ya da yazılım ne kadar esnek olmalı o da ayrı konu.
  • yazılımı açık bırakırsa cihaza garanti veremez... yapılacak yanlış işlemler telefonu çalışmaz hale getirecektir..... firmada kendini garantiye almak zorunda... yasalara göre iki sene garanti vermeli
  • İyi de Symbian işletim sistemi olan cihazlara garanti veriyor firmalar (hatta tam hatırlamıyorum ama kılavuzunda yazılım problemleri garanti kapsamı dışındadır diye bir ibare vardı sanırım virüs vs.) onun benzeri bir şey yapılabilir belki yani Linux gibi oturup herkes kendi sistemine kendi sürücülerini vs yazacak şekilde açık kaynak kodlu bir sistem değilde belki en basiti arayüzün değiştirilmesiyle başlanabilir örn. P800 kullanıyordum tema yoktu cihazda firmanın birisi tema programı yapmış, aynı şekilde şimdi D820 kullanıyorum fotoğraf, video, ses kaydı gibi işlemleri direk hafıza kartını kullanarak kaydedemiyorsun illa kopyalaman ya da taşıman gerekiyor şimdi bence bu bir eksiklik hatta "bence" bir bug 1GB hafıza kartı aldım aleti alırken şimdi hiç bir işime yaramıyor çünkü hafıza kartını cihazda aksesuar olarak taşıyorsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: killedby

    İyi de Symbian işletim sistemi olan cihazlara garanti veriyor firmalar (hatta tam hatırlamıyorum ama kılavuzunda yazılım problemleri garanti kapsamı dışındadır diye bir ibare vardı sanırım virüs vs.) onun benzeri bir şey yapılabilir belki yani Linux gibi oturup herkes kendi sistemine kendi sürücülerini vs yazacak şekilde açık kaynak kodlu bir sistem değilde belki en basiti arayüzün değiştirilmesiyle başlanabilir örn. P800 kullanıyordum tema yoktu cihazda firmanın birisi tema programı yapmış, aynı şekilde şimdi D820 kullanıyorum fotoğraf, video, ses kaydı gibi işlemleri direk hafıza kartını kullanarak kaydedemiyorsun illa kopyalaman ya da taşıman gerekiyor şimdi bence bu bir eksiklik hatta "bence" bir bug 1GB hafıza kartı aldım aleti alırken şimdi hiç bir işime yaramıyor çünkü hafıza kartını cihazda aksesuar olarak taşıyorsun.


    symbian açık bir sistem değildir... romunu hiçbir şekilde değiştiremezsin...

    yakında sx1 e linux qtopia kurulacak...

    quote:

    D820 kullanıyorum fotoğraf, video, ses kaydı gibi işlemleri direk hafıza kartını kullanarak kaydedemiyorsun


    d820 den böyle birşey beklemezdim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: adigehalil

    symbian açık bir sistem değildir... romunu hiçbir şekilde değiştiremezsin...


    Olur mu ya adamlar ta ne zaman girdiler bu olaya yazılım geliştiren firmalar zaten belli bir kısmını alıyorlardı burada mesela platinium üyelere veriyorlar kaynak kodunu ha halka açık değil o konuda haklı olabilirsin ama bir Windows gibi kimseye vermem demiyor adamlar, romun değiştirilmesi konusunu bilmiyorum açıkçası.

    Ayrıca maalesef D820 yok böyle bir şey bende baya yıkılmıştım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killedby -- 14 Kasım 2006; 21:59:27 >
  • Bu arada ben de bi aralar telpa'nın seri data kablolarından almayı düşünmüştüm, bunun nedeni de yabancı alışveriş sitelerinde seri kabloların yalnızca telefonu unlock etmek için kullanıldığını söylemeleriydi. Fakat 35-40 ytl verdikten sonra garantisi olmadığı için yurtdışından 10 euro'ya getirtmek daha mantıklı sanırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.