Şimdi Ara

Mini 0801-0803-0805 ve 0806 Ambarella Araç İçi Kamera Kullanıcıları Kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
14
Favori
14.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Bu konuyu açarken, on gün önce kargodan teslim aldığım kameramın araç montajını hava ve yol şartları nedeniyle gerçekleştiremediğimi belirtmeliyim. Güzel bir havada bu işi bizzat kendim yapmak istiyorum. Bir oto elektrikçi veya tuning shop larda da, makul bir ücret karşılığı bu işlem yaptırılabilir. Ancak ben, araç şarj çoklayıcı gibi, farklı malzeme montajı yapmayacağımdan, eli az biraz tornavida tutabilen bir amatör olarak yapılabileceğini kanıtlamak istiyorum. Bu montajın görüntülerini de, bu konu başlığına eklemeyi düşünüyorum.

    CİHAZ ÜZERİNDEKİ DÜĞMELERİN ÖZELLİKLERİ :
    Sol Tarafındaki Düğme : Açma ve Kapama işlemini yapıyor. İki saniye kadar basmak yeterli. On saniye basılı tutulunca cihazı resetliyor.
    Ekranın Sağındaki Düğmeler : Yukarıdaki düğme : İki saniye basılı tutulunca Menü ekranı açılıyor. Menü ekranındayken yine iki saniye basılı tutulunca ana ekrana geri dönüyor. Çekim esnasındayken ses kaydı özelliğini açıp kapatıyor.
    Ortadaki OK düğmesi : Çekime başlayıp durdurmayı sağlıyor.
    Alt düğme : Çekim esnasındayken basıldığında kayıt ettiği part'ı (Kaç dakikalık ayarladıysanız) kilitleyerek silinmesini veya üzerine yeni kayıt yazılmasını engelliyor.


    CİHAZ ÖZELLİKLERİ :

    Arabirim ve Bağlantı : AV-Out,HDMI,SD/MMC,USB2.0
    Video Format : MOV
    GPS logger : Opsiyonel olarak eklenirse menü seçimi ile kayıt üstüne araç sürati ve Arz Tül olarak eklenir
    Dil : İngilizce, Rusça ve Çin'ce
    İşlemci : Ambarella A2
    Kamera Çekim Açısı : 120°
    Pixels : 300
    Mega Video Code : H.264
    Battery : Şarjlı, cihaz içinde.
    Kamera Çözünürlüğü :1920x1080 (1080P, 720P)
    Diğer Özellikler : Cycle Recording,G-sensor,GPS Tracker,Led Display,Microphone,SD/MMC Card,Time&Date Display
    Çekim Kare sayısı (Saniyede) : 30
    Ekran : 1.5" TFT panel
    Çekimde Araç Plakası Gösterimi : Menü ayarları ile Var
    GPS : Var
    Video codec : H.264
    Video format : MOV
    LENS : wide angle view 135 degree




     Mini 0801-0803-0805 ve 0806 Ambarella Araç İçi Kamera Kullanıcıları Kulübü Mini 0801-0803-0805 ve 0806 Ambarella Araç İçi Kamera Kullanıcıları Kulübü


    "ankay2" arkadaşımızın anlatımı ile Firmware güncellemesi:

    Öncelikle yazılım güncellemesi riskli bir iş olup tüm sorumluluk yapan kişiye aittir. Kayıtlarda sorun yaşamıyorsanız yapmanızı önermem.

    1- Öncelikle cihazımız ile uyumlu olan sürümü aşağıdaki adresten indiriyoruz. Şu anda ben 20140906 kodlu sürümü kullanıyorum.
    http://dc.p-mc.eu/0801/firmware

    2- Dosyayı bilgisayarımıza indirdikten sonra cihazda kullandığımız mikro sd kartın root kısmına Yani klasör olmadan direkt içine atıyoruz.

    3- Cihazın pili sağlam ise sadece pil ile güncelleme işlemi yapabilirsiniz, Ancak ben kesinlikle cihaz enerji kablosu takılı iken (PC usb bile bağlı olabilir.) bu işlemi yapmanızı öneririm.

    4- Sd kartımızı cihaza takıp cihazın açılmasını bekliyoruz. Cihaz açıldığında otomatik olarak dosyayı bularak güncelleme yapayım diye soruyor. Onay verdikten sonra güncelleme işlemi yaklaşık olarak 1 dk sürüyor. Sonra cihaz kapanıyor.

    5- Bu işlem tamamlandıktan sonra SD kartı çıkartarak ilgili dosyayı silin.

    6- Son olarak cihazı açın, işte yeni sürüm ile cihazınız kullanıma hazır.

    4.madde hakkında önemli bilgi: Eğer cihaz otomatik olarak dosyayı görmedi ise ismini değiştirmeniz gerekiyor;
    Rutinde dosya ismi bu şekilde "firmware-NO1-SPIF-TB15", ancak güncelleme almaz ise "firmware-NO1-SPI-TB15" olarakta deneyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 18 Şubat 2015; 11:19:24 >







  • İkinci mesajımda Menü ayarlarını irdeleyeceğim. Şimdilik ayarladığım seçenekler bu şekilde. Kayıtları farklı kombinasyonlarla gece ve gündüz tecrübe ettikçe bu mesajıma ekleyeceğim. Bilgim olmayan menü seçeneklerini araştırmaya başlıyorum. Öğrendikçe karşılarına açıklamalarını yazacağım.

    Video resolution : Video çözünürlüğü 1080P30 (Full HD ve 720P30 seçeneğide var ama sanıyorum bu seçenek kayıt süresi ve netliği açısından en uygunu olacak)

    Photo Size : 12 m (Fotoğraf çekimi için kullanmayacağım ama en yüksek çözünürlükte)

    sharpness : hard (Keskinleştirme, görüntüdeki kenarların tanımını geliştirir. Görüntüleriniz dijital kamera ya da tarayıcı görüntüsü olsa da çoğu görüntü keskinleştirme özelliğinden yararlanabilir. Gereken keskinleştirme derecesi, dijital kamera ya da tarayıcının kalitesine bağlı olarak değişir)

    contrast : hard (Kontrast ayarı, bir resimdeki açık ve koyu olan bölgeler arasındaki ışık farkını ayarlamak demektir.)

    flicker : 60 Hz (Ekran yenilenme hızı. Ancak bu ayarın kendi ekranındaki mi yoksa çektiği kayıt ayarı mı olduğunu anlayamadım. Sanıyorum 60 Hz insan gözü için çok daha iyi bir seçenek olacak. Bununla ilgili bir video buldum. Sol taraf 50 Hz. Sağ taraf 60 Hz. Sol tarafta gökyüzündeki dalgalanma fark ediliyor İzlemek için TIKLAYINIZ .)

    ae iso : auto (Otomatik pozlama ISO değeri, genellikle yetersiz ışık olan ortamlarda (gece çekimi gibi) arttırılabilir. Ayrıca çok hızlı hareket eden nesneleri çekmek için yüksek ISO değeri kullanılır; böylece perde hızı düşürülerek nesneler duruyormuş gibi gösterilebilir. Benim anladığım kadarı ile fotoğraf çekimi için yapılan bir ayar. Video çekimi için gerekli değil. Yanlış anladıysam beni düzeltin lütfen)

    white balance : auto (Güneşli, bulutlu vb seçenekler var. Ancak hiçbirimiz arabaya binince hava durumuna göre bu ayar ile uğraşmak istemeyiz. Açıklaması ise Kırmızı, yeşil ve mavi olan temel renklere bağlı bir parlaklık ayarlamasıdır ki bu sayede resimdeki en parlak obje ortaya çıkar. Bu ayarlama kameralarda otomatik olarak yapıldığı gibi manuel olarak da yapılabilir.)

    ae bias : 0 (Otomatik pozlama dağılım-sapması olarak bir takım sonuçlara ulaştım. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımını memnuniyetle kabul ederiz. -2 ila 2 arasında değerler mevcut. Orta değer olarak 0 seçili. Zaten fabrika ayarı da o şekilde.)

    ae meter mode : Center (Spot:Nokta,Center:Merkez ve Average:Ortalama çekim modları. Çeviriden anladığım kadarı ile Spot'ta kamera ön tarafta çok küçük bir alana odaklanıyor. Center'da gördüğü alanın %60-80 arası bir odaklanma ayarlaması, Average ise hiç bir noktaya odaklanma yapmadan tüm çekim alanının gelen ışık bilgisini kullanarak son pozlama ayarını buna göre yapıyor.) Ekleme : Gündüz yaptığım denemelerde en iyi sonucu Center seçeneğinde elde ettim.

    tv type : pal

    auto power off : off

    motion detect : off (Hareket algılama ayarı. Bu ayarı aktif etmek için akü ile direk bağlantı ve akü koruma aparatı olması lazım.)

    g-sensor precısıon : 3G G sensör hassasiyet ayarı. G-Sensörü ile silinemez dosya oluşturma (G sensörünün 2G, 2.5G, 3G......5G şeklinde farklı hassasiyet ayarları vardır. G sensörü çarpışma esnasında olduğu gibi herhangi bir sarsıntı algıladığında, en son kayıt yaptığı dosyayı silinemez olarak işaretler, böylece döngüsel kayıtla o kaydın silinmesini engeller.)

    g-sensor calibration : no (Akıllı cep telefonlarında olduğu gibi G-sensörünü kalibre etmek için kullanılıyor olmalı. Nasıl olduğunu ben de bulamadım. O yüzden No işaretledim)

    choose card : inner card (Dıştan takacağınız hafıza kartını veya mevcutsa cihazın içine gömülü hafıza dan hangisini kullanacağınızı seçmenizi sağlıyor. Bende henüz harici kart yok. Yaz aylarında uzun yolculuğa çıkmadan önce alacağım. Şimdilik dahili 8 Gb. işimi görüyor.)

    Stampt : Car (GPS'li modellerde bu seçenek ile hız ve arz tül bilgileri de çekim kaydına ekleniyor.)

    GPS : Open (GPS'i olmayan modeller için Close seçilmeli)

    Velocity Unit : Ülkemizde km/h ölçü birimi kullanıldığından onu seçtim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 22 Şubat 2015; 19:49:21 >




  • Kameranizi gule gule kullanin.Bende de 0803 modeli var.Zannedersem cekim cozunurlugu haric sizinkiyle ayni.7 Aydir kullaniyorum genel olarak isgoruyor.Gunduz cekimleri gayet iyi.Aksamkiler ise orta seviyede. Isinmasi nedeniyle kendi kendine kapanmasi olmasa problemsiz bir kamera.Onu da ust kapagina havalandirma deligi acarak asmaya calisacagim.Boyut ve fiyat olarak ununu hakediyor gercektende.

    Kablolari gizlemek / saklamak sanildigindan daha kolay.Biraz vakit ayirirsaniz tavan dosemesinin kenarindan,a sutununun ve kapi lastiklerinin altindan torpidoya kadar kolaylikla ulasabilirsiniz.Ben cakmakligi kullanmadigimdan toirpidoyu sokmekle vb.ugrasmayip direkt bagladim. Kablo isi kolay.Gozunuz korkmasin.Selametler.
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Konunun ilk yorumcusu siz oldunuz. Genel bir konu var. Orada ki Mini 801 kullanıcılarını haberdar edeceğim. Öncelikle biraz bilgi toplamaya çalışıyordum. Muhtemelen Mini 801 ile kalmayacak Mini 803 ve yeni çıkan Mini 805 modelini de dahil edeceğiz. Çünkü bir iki ayrıntı hariç genel olarak aynı ürünler. Sizin de bu konuda ki tecrübelerinizi memnuniyetle kabul ederiz.
  • Geçen gün konular içinde araştırırken bu ürün dikkatimi çekmişti.

    Takipteyim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Bu işe yeni başlayanlar için ekonomik ve çekimleri ile parasının hakkını veren bir ürün gibi görünüyor. Ben aliexpress.com'da bulunan E-prance satıcısından aldım. Siparişi takip eden 10 gün içinde ürün elime ulaştı. Çin değil Hollanda'dan gönderildi. Araç kameraları genel forumunda bir kullanıcı güneş altında bıraktığı aracın içinde bulunan cihaz ile ilgili bir sorundan bahsetmişti. O forumda 200 küsür sayfa var. Tek tek okuyup tecrübeleri süzmeye çalışacağım.
  • Ben de tesekkur ederim.Bahsettiginiz forumu bende takip ediyorum.Zaten o forum sayesinde mini 0803`u almaya karar vermistim. Forumda daha cok fotograf mk.benzeri daha buyuk ve asma aparati kaba modeller uzerinden muabbet donuyor.Mini serisi cok kucuk boyutta olmasi,gps icin ayri parca olmamasi ve cekim kalitesi ile oldukca populer olan bir seri. Ama isinma nedeniyle kapanma ve yine isinma nedeniyle pil sismesi gibi onemli bir problemi var.Kasasi cok kucuk ve havalandirmada yetersiz oldugundan oldukca fazla isiniyor. Bakalim ekstra delik acarak birseyler yapmaya calisacagim.
    Bu arada 16gb`lik kart kullaniyorum. 2,5 saat civarinda kayit yapiyor.Aklinizda olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 16 Şubat 2015; 12:39:30 >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Cihazınıza yaptığınız işlemi fotoğraf çekerek eklerseniz forumdaşlara rehber olursunuz. Ben baktım da neresinin delineceğini pek kestiremedim. GPS'in bulunduğu ünite mi yoksa Kamera mı? Bir de Mini 801 Class 10 hafıza kartlarını desteklemiyor. Alacak olanlar buna dikkat etmeli Class 4 ve 6'da sorun yok. Ayrıca ısınma sorunu derken ekran sürekli açık olunca mı ısınıyor. Menü'den açık kalma süresini 1 dakika olarak seçtim. Ekran kapalıyken de mi ısınıyor?
  • Süper - güzel bir kameradır paylaşımlarım gelecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OlguErhan kullanıcısına yanıt
    Hoş geldiniz Olgu bey. Tecrübelerinizi merakla bekliyoruz.
  • Problem ekranda degil.Dediginiz gibi bir iki dakikada kapaniyor zaten.Sizin fotografta lensin hemen yanindaki delikli kismin arkasinda pil var.Onunda hemen arkasinda ambrella denilen islemci ve anakart. Yarim saat ve ustu suruslerde hem islemcinin hem de pilin isinmasi nedeniyle kamera epey sicak oluyor.Bir de buna yazin gunes isinlarini kisinda gogsun ustunden gelen sicak kabin havalandirmasini eklerseniz bizim mininin ruhu ayriliyor Bu yuzden fotografta gosterdigim bolgeleri maket matkabiyla delmeyi planliyorum. Maksat sicak hava rahat ciksin. Sonuclari paylasirim.

     Mini 0801-0803-0805 ve 0806 Ambarella Araç İçi Kamera Kullanıcıları Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 16 Şubat 2015; 14:39:26 >




  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    o delikli kısım üzerine yine delikli ve alttaki delikleri kapatmayacak aliminyum bir parça konulup aşağı doğru uzatıp geriye kıvrılmak suretiyle soğutucu yapılabilir aliminyum çabuk ısınan ve soğuyan malzemedir. arasınada elektronikçilerde satılan macun sıkılırsa plastikteki sıcaklık direk aliminyum parçaya geçer ve soğutma yapar.
  • kullanan kişiler kendi videolarını nete atabilirmi acaba? bakalım kalitesine.
  • Menü seçenekleri için mesajımı güncellerken cihaz yanımda açıktı. Yaklaşık yarım saatte şarjı tamamen bitti ve kapandı. Bu esnada çekim yapmıyordu ve ekranı genel olarak kapalıydı. Sadece ara ara menülerde gezindim o kadar. Çekim yapmamasına rağmen cihazı kurcalamak için elime aldıkça ısındığını hissettim. İşlemci ve batarya yanyana gelmemesi gereken elemanlar. Soğutma işlemi için yaz gelmeden bir çözüm üretmek zorunlu o zaman. Bir de benim korkum park halinde aracı bıraktığımızda kamerayı sökebiliyoruz ama GPS ünitesi cama yapışık kalıyor. Ana konuda bu ünitenin içinde ki bir parçanın eriyip aktığı bahsediliyordu. Yanlış ta hatırlıyor olabilirim.
  • Kulanıcılardan aknasmub arkadaşımızın youtube yüklediği çekim. TIKLAYINIZ
    Bu da aynı arkadaşımızın ürünü yeni aldığında kutu açılım videosu TIKLAYINIZ

    Edit : İsim Güncelleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 20 Şubat 2015; 15:29:41 >
  • Dahili hafızasız GPS Loggerlı 0803 modelini kullanıyorum. Aracın ön cam üst kısmını dikiz aynasının arkasına hafif sağ tarafa sabitledim. Şarj kablosunu cam ile tavan döşemesi arasından sol taraftaki A sütunu üzerinden geçirip kapı kenarından direksiyon altına çekip çakmak gözüne ulaştırdım. Kontağı açtıktan 5sn sonra açılıyor kayıt başlıyor. 32gb sandisk class 10 kart kullanıyorum 6 saat kadar kayıt yapıyor 1080p de.

    Bazen kontağı çevirince kamera açılırken E-Prance logosunda takılıyor kamera ve açılışta gelen ding sesi diiiidididididididididi şeklinde takılı kalıyor. Güç düğmesine 15sn kadar basılı tutmadan kapanmıyor.

    Gündüz çekimler gayet iyi fakat gece çekimlerinde olan biten anlaşılsa da plaka okumakta epey zorluk çıkıyor.

    Gece Videosu



    Bulutlu Hava Çekimi



    Güneşli Hava Çekimi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilteris_ -- 16 Şubat 2015; 16:45:23 >




  • izledim tesekkür ederim. gündüz görüntü oldukca iyi ancak plakaları okuyamadım ben.

    kullanıcılardan birde gece videosu istiyoruz.

    şimdiden tesekkürler.


    edit: teşekkürler videolar gelmiş. ben bu kamerayı ay sonunda alabilirim diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38F9BBB0B -- 16 Şubat 2015; 17:34:25 >
  • Teknoseyir için yaptığım incelemem :)

    Merhaba,
    Yaklaşık olarak bir yıldır kullandığım mini0801 araç içi kamerası hakkında son kullanıcı yorumlarını paylaşacağım. Ürünü bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine e-prance isimli siteden aldım. Çin menşeili bu tip araç kameraları özellikle Rusya gibi ülkelerde oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor.

    Mini0801 boyutları ve tak/çıkar işleminin basit olması nedeniyle oldukça tercih edilen bir model. Ben aldıktan sonra 0803, 0805 gibi ilk seriden gelen geri bildirimlere göre yeni modelleri çıktı. Yakın zamanda 0806 piyasada olacak.

    Cihaz opsiyonel olarak dahili hafıza + GPS özelliği ile satın alabiliyorsunuz. Dahili hafızada aslında cihaz içerisine takılmış olan bir mikrosd kart, cihazı aldıktan sonra kendiniz cihazı açıp takabilirsiniz. Ancak harici kart kullanım açısından daha kolay olduğu için bence dahili opsiyonu tercih etmeye gerek yok.

    Cihazı cama sabitlemek için kullanılan aparat eğer GPS’li model alınır ise içerisinde GPS alıcısını, almaz iseniz sadece elektrik akımını geçiren kabloları içeriyor. Tasarım olarak birebir aynılar. GPS aparatını sonradan alabilirsiniz. Bu durumda cihazın fw güncelleyerek kullanma şansınızda mevcut.

    FW dosyaları için link;
    http://dc.p-mc.eu/0801/firmware

    Cihaz gücünü çakmak şarjından alıyor. Herhangibi elektrik ustasında kontak açıldığında enerji gelen bir tesisata da bağlayabilirsiniz. (tabi 12V > 5v dönüştürücü kullanarak) Kontak açıldığında cihaz otomatik olarak kayda başlıyor. Döngüsel kayıt olarak kayıt edilen dosyalar sd kart dolduğunda eskiden silerek üzerine yazarak devam ediyor. Kontak kapandıktan 10sn sonra cihaz kendisini kapatıyor.

    GPS bağlantı hızı ortalama düzeyde. Özel ücretsiz programlar ile Google haritalar+hız verisi üzerinden yolculuklarınızı izleyebiliyorsunuz.

    İyi özellikleri:
    Küçük boyutları (Dikkat çekmiyor), 1080 P çekim kalitesi, kolay takma/çıkarma, cama montaj aparatının GPS içermesi (kablo kirliliği yok)
    Kötü özellikleri:
    Pil şişme sorunu (Piyasada 10tl bulunacak piller ile değişim yapılabiliyor. Kendim yaptım), gece çekim kalitesi

    Araç içi kamerası alınırken dikkat edilmesi gerekenler; Ucuz ürünler genelde 720p bile olmayan kötü çekim kalitesine sahiptir. Ön+arka çift kameralı olan modellerin genelde çekim kalitesi düşüktür. (Pahalı modeller hariç 300 dolar ve üzeri!) Bazı tutan ürünlerin sahte modelleri piyasada satılmaktadır.

    Önerebileceğim boyut olarak küçük güncel modeller; A118, mini08 serisi, G1W serisi (özellikle g1w-c modelinde pil yerine kondansatör bulunur.)

    İlk aldığımda yaptığım çekimler; (Youtube görüntü kalitesini doğal olarak biraz kırpıyor.)
    Gündüz


    Gece



    Genel özellikler:
    1. FULL HD 1080P çözünürlük
    2. 1.5″ TFT ekran
    3. CPU: Ambarella A2S60
    4. G-sensor: OV2710
    5. Plaka kayıt edebilme
    6. GPS :opsiyonel ;Dahili hafıza 8GB opsiyonel
    7. Sensor:5M piksel CMOS
    8. 135 derece geniş çekim açısı
    9. CPU: Ambarella A2S60 (1080P)
    10. Desteklenen çekim modları 1920×1080 30FPS;1440×1080 30FPS;1280×720 30FPS
    11. G-sensor:var,OV2710
    12. Video sıkıştırma formatı:H.264
    13. Video kaydetme formatı:MOV
    14. Foto kayıt formatı:JPG
    15. Loop (Döngüsel kayıt) :1 dk/3 dk/ 5dk
    16. Kayıt tipleri : Video / Video + Ses / Hareket algılama kayıt
    17. HDMI port çıkışı (TV bağlantısı)
    18. Mini USB Port (Güç giriş / Pc bağlantı)
    19. Mikro SD card 32 gb kadar destek
    20. 370mA lityum batarya




  • ankay2 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Muhteşem bir inceleme olmuş. Kaleminize sağlık. Pil değiştirme işlemi için cihazın sökümü ile ilgili video var mıydı, yoksa deneme yanılma yoluyla mı yaptınız? Ana konuda bana önerilen bir yabancı forumda sökme fotoğrafları vardı ancak boyutları çok küçüktü büyütmek için de üye olmamı istiyordu. Bu konunun ilk iki mesajını düzenlemeye çalıştığım için fazla inceleyemedim ve sonra bakarım deyip kapattım. Bir arkadaşımız cihazın ısınma sorununu çözmek için açık beyin ameliyatı pardon kafatası delme ameliyatı yapacak. Cihazı açmadan bu işlem içinde ki devre ve bağlantılara zarar verebilir. Ayrıca açmışken hem bahsettiğiniz pili değiştirmiş oluruz hem de bilgisayarcılardan temin edeceğimiz alüminyum işlemci soğutucuyu termal macun ile kamera işlemcisine takabiliriz.
  • Kablolar beni delirtir bunkarin guneş enerjisiyle calişani yokmu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.