Şimdi Ara

Hatchback Araç Tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Hatchback bir araç bakıyorum. max bütce 60.000 kadar. şu an üzerinde durduğum aşağıdaki iki model var.

    Yeni Leon 1.2TSI manual(full led paket+sunroof+alacantara döşeme)
    Golf 7 1.2 TSI manual ComfortLine

    İki aracında fiyatları aynı sayılır. Leon çok daha donanımlı. araçları bu donanım paketleriyle kıyaslama nedenim bayilerden öğrendiğim max 1 aya kadar teslim edilebilecek modeller olması. özel sipariş ile 3 ay kadar beklemek istemiyorum.

    1.2TSI motoru seçmemdeki neden performans/yakıt oranı diğer benzinli motorlara göre daha avantajlı. en azından okuduğum kadarıyla böyle gördüm. yanlışsam düzeltin lütfen. ayrıca ufak olduğu için vergi avantajı da var. dizel motorlara bakmıyorum çünkü + 10.000 lira fiyat artışı oluyor. şu an aracı yılda 5-7 bin km kadar kullanıcam gibi görünüyor. daha az da olabilir. bu nedenle dizel fiyat farkına pek değmeyeceğini düşünüyorum.

    Özellikle motordan dolayı yukarıdaki 2 aracı seçtim. ancak bilmediğim ve sizlerin önerebileceği seçenekleri de değerlendirebilirim.

    Daha çok C sınıfı bakıyorum ancak B sınıfının üst donanımlı, sınıfına göre geniş araçlarını da düşünebilirim. tabi B sınıfı için 60.000 bütçeyi kullanmayı düşünmyorum.

    Leon ve golf'un 2. el fiyatları sıfır fiyatından aşağı olmadığı için ikinci el düşünmedim. ancak farklı modellerde yaşı ve km si az sıfıra göre 2. el almaya değecek modeller olursa düşünebilirim. 2. el konusunda ön yargım yok.

    Bunlar göz öne alındığında iki araçtan hangisi daha mantıklı ve nedenleri nedir? veya bunların dışında önerebileceğiniz model/modeller nedir?







  • Bu ikisi arasında golf derdim. leonun içi dar geldi ban golfe göre. Ayrı bi seçenek isterseniz de mazda 3 HB 62.000 den başlıyo. Alıyım yıllarca sorunsuz biniyim diyosanız tercih edilebilir.
  • 60.000 tlye zam gelmediyse dizel leon da alabilirsiniz.mazda 3,focus hb,peugot 308(birkac bin tl daha zorlarsanız),opel astra hb turbo 1.4 bakılabilir tabi bunlari sadece hb baktıgınızı düsünerek yazdim
  • Mazda 3 bakılabilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda 3 icin yarin telefonla veya bayiye gidip bi fiyat almaya calısicam. Giris paketi yeterli gibi duruyor. Eger bayi indirim oranları guzelse alınabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.