Şimdi Ara

Kütüphane Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
2.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Aklımda ufak bir proje var. Ben bir ortaokulda müdür yardımcısıyım, kütüphanemizi yeniliyoruz ve ben de barkod sistemine geçmek istiyorum. Yazılım programlarını araştırdım basit bir yazılım buldum. (TOKAT ANADOLU KIZ MESLEK LİSESİ VE KIZ MESLEK LİSESİ. KÜTÜPHANE PROGRAMI v1.7) Donanımı hallettikten sonra yine o kısma bakarım.

    Düşündüğüm sistem bankalardaki sıra alma makineleri gibi ayaklı bir sistem. Tabii dokunmatik ekran vs maliyetli olmasa öyle bir şeye yönelirdim.

    Elimde monitör ve anakartı bozuk standart bir okul kasası var. Güç kaynağı ve harddiski işe yarar diye düşünüyorum. Ramleri ddr2 800mhz yani ikinci el eski parçalar bulamazsam işe yaramaz. En ucuz apulu bir sistem kurabilirim sanırım.

    Almam gerekenler:

    Barkod okuyucu (En ucuz 60 TL),
    Anakart MSI FM2-A55M-E33 AMD FM2 - (120 TL)
    İşlemci AMD A4 4000 - (115 TL)
    Ram 2 GB DDR3 1333 mhz (70 TL)

    Klavye fare LOGITECH K400 100 TL (Toucpad kısmı daha işlevsel olur diye buna yöneldim. Aslında usb touchpad gibi bir cihaz aklımdaydı. Bankamatiklerin tuş takımı gibi bir yere yerleştirme düşüncem vardı. Bu konuda fikir verebilirseniz sevinirim. Standart fare kullanmak istemiyorum zira çocuklar kullanacak.

    Sistemi kabaca paintle çizdim. (İşin doğrusu paint terkim :D ) Donanım parçalarını kasa bulursam kasaya ya da mdf üzerine monte etmeyi düşünüyorum. Kırık bir dolabımız var onu marangozda uygun şekle getirebilirim sanırım. Sistemin ön tarafına ve arkasına havalandırma için fan koymayı planlıyorum. Tüm kablolar, açma kapama tuşu vs. gizli olacak, sistem duvara yaslı bir şekilde çalışacak.

     Kütüphane Sistemi

    Sizler de fikir belirtirseniz memnun olurum.
    İyi forumlar dilerim,







  • Bazı okullarda gerçekten okulu için çalışan insanlar görmek gerçekten çok güzel sizi öncelikle tebrik ediyorum.
    Tavsiye kısmına gelicek olursak bilgisayar yerine direk tablet üzerinde çalışan barkot sistemleri var hem daha ekonomik hem de daha işlevsel olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.