Şimdi Ara

Motorlarınızı nereye koyuyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar MSX125 almak istiyorum ama koyabileceğim bir yer yok ve çalınmasından korkuyorum, siz motorlarınızı nereye koyuyorsunuz. Otoparka 100 TL vermek istemiyorum aylık.



  • halisakal kullanıcısına yanıt
    bende fz6 var yamaha,otoparkları gezdim 80 den aşşağı yok,arabayla aynı fiyat,binanın içine sokuyorum arkadan demire zincirliyorum ön tekere disk kiliti takıyorum,ve alrm kuruyorum alarmda taktırdım,genede yalaşık 1 saat önce binanın içine girip yoklamışlar motoru :S
  • garajım var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halisakal

    Arkadaşlar MSX125 almak istiyorum ama koyabileceğim bir yer yok ve çalınmasından korkuyorum, siz motorlarınızı nereye koyuyorsunuz. Otoparka 100 TL vermek istemiyorum aylık.

    Sirf bu sikintidan dolayi suan vasitasizim.her sabah o kilidi cikar. Govde zincirini coz . Tekerlektedi kilidi coz .onlari eve cikar . Donunce tekrar bagla .ulan zaten makinaya bindigimiz sure 6 ay .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evim müstakal bahçeme alır bahçenin kapısınıda kitlerim heryer demirle çevrili demirin üstüde çit bahçemdede garaj var garaja alırım motorumu garajı kitlerim garajdanda eve giriş var garaj soğuk olduğu için eve alırım binada 3 adetde kamera ve alarm var bunlara ek ROTVAYDIR (ROTTWEİLER) var zinciri yoktur ailemizi tanır dışardan gelene saldırır
  • ben kapının önüne koyuyorum. bugüne kadar Allah'a şükür birşey olmadı. maşallah diyelim. küçük bir ilçede yaşıyorum. herkes birbirini tanıyor neredeyse
  • açık otoparkımıza koyuyorum. disk kilidi takıyorum. zincir de var ama onu sadece şehir dışına çıktığım zamanlarda takıyorum.
    bu arada msx125 ne ya, o düdük kadar motora para mı vereceksiniz yazık günah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 14 Şubat 2015; 0:42:22 >
  • Msx125 küçücük zaten eve sokarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence çok güzel bir motor şehir içinde çok eğlenceli olacaktır .
    -kendi motorumu merdiven altında gözden uzak v-brandalı tek zincirle bağlıyarak koruyorum .
    -göz önünde olursa davet olur . Ortada brakıyosan mümkünse branda kullan
    -kılıt olmassa polisten "tabi ki çalarlar" yanıtı alırsın .
    -alarım işe yarar aküye zarar veriyo diye ben taktırmadım. illaki zararsız olanlarıda vardır araştırmak lazım .
    - araç takip sistemi ile çalınmaya korumalı online sistemler hatta güvenlik şirketleri var aylık 100 tl gelmiyo
  • binaya sokuyorum bide zincire bağlıyorum
  • 2,5 yıldır hep aynı yerde
     Motorlarınızı nereye koyuyorsunuz?
  • ben sokağa balkonun altına koyuyorum. Bizim evin bulunduğu yer hırsızlık olaylarına müsayit ama güvenlik kameraları yok. ayrıca biraz yokuşlu bir yerde oturuyorum. Samsunda çok prof. hırsızlar olmasada işimi sağlama alacağım.

    hırsız kafaya koyduğu zaman illaki çalar ama ne kadar önlem alırsak o kadar caydırıcı olur ve bazı amatör hırsızları elemiş oluruz.

    Hırsız, direksiyon kilidini bir hamleyle kırar, başka kilitler yok ise bayır olan yerlerde üzerine biner kaydırır götürür. Bayır olmayan yerlerde çeker-iter götürür veya çalıştırır götürür. Ekiple çalışıyorsa araçla gelir yükler alır götürür.
    Bir yere kilitliyse, kilidi demir makası ile keser veya açar üstteki işlemleri uygular götürür.
    işini ne kadar zorlaştırırsak çalma süresi artar; yakalanma, vazgeçme veya hiç başlamama ihtimalleri artar.

    Bizim önceden scooterda aldığımız önlemler; ön tekerde disk kilidi, arka tekerde doğalgaz kutusu koruma demirlerine bağlanmış kilit, branda ve pilli alarm.

    Yeni alacağım motora ise; doğalgaz koruma demirine bağlı kilit, branda, ayrıca kendi yapacağım alarm sistemi.

    Kendi yapacağım alarm: Alarm devreleri ve güc kaynağı ev içinde olacak, cat6 kablo ile motorun yanına gizlenmiş kablo çekeceğim. sonra çeşitli hareket, iletkenlik sensörleriyle motora, kabloya, brandaya müdahale anında evde alarm çalmasını sağlayacağım. Yapacağım sistemi alarmı kurduktan sonra sistemi yapan ben dahi ev harici alarmı kesemeyeceğim. alarmdan bi haber hırsızdan anında haberdar olacağım evde. Gerisi malum!

    Alarmın tasarım aşamasındayım kafamda planı kurdum. Bir sıkıntı görünmüyor. istediğim gibi düzgün olursa forumlarda tasarımımı paylaşırım elektronikten anlayanlar yapar. yapamayanlara maliyeti karşılığı ben yapıp gönderirim hırsızlar avucunu yalasın...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.