Şimdi Ara

AYLARDIR SÜREN DERDİME ÇARE LÜTFEN!!!(Ses Gelmiyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 2-3ay önce 2+1 altec lansing mx5021 ikinci el ses sistemi aldım.İlk taktığım zaman bikaç gün sorunsuz kullandım.Sonra ses gelmemeye başladı.Bütün kabloları söküp takınca yine gelmeye başladı.Fakat elektrikle bağlantısını kesip tekrar bağlayınca hiçbir şekilde ses gelmiyordu.Bende bıkıp pc'yi bile açmaz oldum.Yaklaşık 1hafta önce yeni bir eve taşındım ve sistemi tekrar denemek istedim.Yine ilk aldığım zamanki gibi oldu ilk taktım sorun yok kullandım.Fişten çekip takınca yine gitti.kabloları tak çıkar yaptım uydularına kadar yine çalıştı.Ama bugün az önce pc'yi açtığımda yine ses yok ve kabloları çıkarıp takmama rağmen yine ses yok.Enazından bi fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun deli oldum iyice artık.



  • Öncelikli olarak ses sisteminde herhangi bir temassızlık/arıza olup olmadığını kontrol edin. Bunun için telefon yada mp3 player gibi farklı kaynaklarla bağlantıda sorun olup olmadığını deneyin,. Onboard ses kartlarının yardımcı yazılımları jack algılaması yapıyor, sapıtma yapabiliyor (mic-hat girişi vs..). Ses kartı HDMI yada SPDIF kaynağa geçiyor olabilir.
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    Sistemde belirttiğim sorun harici bir sorun yok hocam.Herseyi kontrol ettim. Mp3 ve telefondada denedim.Sürekli aynı sorun ses veriyor fişi takıp çıkarinca yok.Kabloları tak çıkar ses var.Elektrik kesintisi yaşayınca sistem yine ses gidiyor ve bu sefer kabloları yineden çıkar tak yapsamda düzelmiyor ses gelmiyor :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımda statik elektrik ya da temassızlık (lehim çatlağı, korozyon, kablo soketleri vs..) kaynaklı problem olabilir. Benzer bir sorunu Creative T7700 7+1'de yaşamıştım, ön hoparlörlerden hiç ses gelmiyordu.Çıkış hattı üzerindeki kapasitörlerden bazıları static elektrik birikmesinden dolayı salınım yapamıyordu, kısa devre ile deşarj edince düzelmişti. Sonuçta aynı topolojide çalışan sistemler, içerik TDA7295 çip transistör. Elektronikten anlayan birinin kontrol etmesi yerinde olur.
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz banada mantıklı geliyor.Çünkü bisüre kullanmayıp tekrar denediğimde çalışıyor.Muhtelen statik birikmesi oluyor.Ama benim bunu çözecek teknik bilgim yok.Öteberi bir elektronikcide soruna çözüm getirebilir mi bilmiyorum.Oturduğum yerde vasıflı insan yok gibi :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.