Şimdi Ara

FOTOGRAF BASTIRICAM TAVSIYE & ONERI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar fotograf bastiricam hava yagmurlu su an cikamiyorum okullar acilincada hic vaktim olmayacak yani yarindan itibaren,internetde ki hangi siteyi onerirsiniz biraz bakindim ama yazan ifadeleri anlamadigim icin size sormak istedim normal fotograf kagidi,supreme kagit parlak&mat vb gibi ifadeler var ne anlama geliyor hangisi iyi hangi site iyi bilgi verirseniz sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirswager -- 8 Şubat 2015; 15:35:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yardim edecek kimse de mi olmaz yahu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baskı alacağın fotoğrafların içeriği ne? senin için ne kadar önemli fotoğraflar? site adı bilmiyorum. kağıtlar ve ebatlar hakkında öneride bulunacağım. ben bastıracağım zaman Yalçınlar'ın dükkanını tercih ediyorum. Fuji marka mat kağıda bastırıyorum.

    bütçenin de kısıtlı olduğunu varsayarak;

    sıradan fotoğraflarsa ve adet çoksa, mesela 30 tane, 10x15 normal kağıda

    çekim yada çekim sonrası işlemesine özen gösterdiğin, az sayıda fotoğraf ise, 13X18 yada 15X21 ebatlarında supreme mat kağıda baskı alabilirsin.

    normal kağıt ile supreme kağıt arasındaki farklı isimlerinden de anlayabilirsin. parlak kağıt, mat kağıt farkı da aynı şekilde garip oldu farkındayım.

    ör: eskiden filmli makinelerde çektiğimiz fotoğraflar, 9X13 parlak kağıtlara basılırdı. fotoğrafa ilk bakan odun da, fotoğraftaki kişinin yüzüne parmağını yapıştırıp "amma komik çıkmışsın laa" demesiyle, o fotoğrafla birlikte yaşayacak olan parmak izi de ortaya çıkmış olurdu. derken parmak izleri çoğalır, 2-3 gün içinde doğal bir vintage görünüme kavuşurdu fotoğraflar.

    supreme, mat kağıtları da günümüzdeki stüdyo yada profesyonel diğer çekimlerde görebilirsin. en çok düğün fotoğrafı olarak karşımıza çıkar. yakından bakarsan, dokulu bir yapısı olduğunu görürsün. normal kağıda göre daha ağır ve kalındır. mat olması nedeniyle parmak izi kolay kolay çıkmaz. baskıyı yaptırdığın yerdeki lab makinesinin kimyasalları yeniyse, senin fotoğrafın renkleri de iyiyse; iyi derken, doğru yerde doğru ışıkta çektiysen yada sonradan bilgisayarda olması gerektiği şekilde düzelttiysen, neredeyse canlıymış gibi görünen sonuçlar alabilirsin.

  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Hocam cok tesekkur ederim yesjllendirdigin icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.