Şimdi Ara

Creek Evolution 50A, Marantz PM6005, Magnat MA-600 ve Magnat MA-400 Karşılaştırması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar, geçen haftalarda Magnat MA-600 hybrid stereo amfiyi denemek için bir süre GSA elektronikten almıştım, görüşlerimi ve sonçları bir başlık altında paylaştım. Listemde bütçeme uygun olan iki model daha vardı, bunlar Marantz pm-6005 ve Creek Ev. 50A cihazları. Forumdan Coşkun abi'nin (tema59) aldığı Creek amfiyi elden ben teslim aldım ve sağolsun denemem için bir kaç gün bana müsade etti. Fırsat varken de fiyatları birbirlerine çok yakın olan modellerle karşılaştırmak istedim. GSA Elektronik'de hazır olarak diğer tüm cihazlar vardı, Orhan da zaman ayırıp karşılaştırma isteğimi kabul etti.

    Cihazları yine magazada kurulu olarak bulunan Magnat Quantum 675, 757 ve Heco Clean GT 502 ve Victa Prime 702 küle hoparlörlerle test ettik. Kaynak olarak Pioneer CD player kullandık. Ara bağlantı kablolarımız TTAF Silver Line serisi kablolar. Yine her zamanki gibi farklı tarzda müziklerle denemeler yaptık. Diana Krall dan tutunda hareketli ve bas ağırlıklı vocal trance kayıtlara kadar çok farklı müzik türleri ile denemeler yaptık.

    Magnat MA-600 ile ilgili görüşlerimi diğer başlıkta paylaştığım için fazla detaya girmeyeceğim. Dinleti sonuçlarına gelirsek, Magnat MA-600 ve MA-400 hybrid olmaları sebebi ile çok sıcak ve yumuşak bir ses tonu verdi. Yukarıda bahsettiğim tüm hoparlörlerde gayet tatmin ediciydi. Beni şaşırtan Creek oldu. Evde denediğimde ses rengi hiç fena değildi, sadece bas ları bana çok az gelmişti. Ayarlardan bas seviyesini epey yükseltmek zorunda kalmıştım. Ama GSA'da dinlediğimde sonuç çok kötüydü. Bas lar çok azdı ve diğer üç amfiye göre cihaz çok geride kaldı. Belirli bir ses seviyesinin altında bas ları varsaymazsak cihaz fena değil ama ses seviyesi yükselince midler ve tizler birbirine girmeye başladı ve detay yok oldu.

    Örneğin geri planda davul sesi olan bir ses kaydında özellikle magnat bas vuruşu ile çok tatmin ediciydi ve ses geride kaybolmuyordu. Marantz da biraz daha kayıp ve bas zayıflığı vardı, ama Creek burada çuvalladı, ses çok gerideydi ve davul sesinin davulla alakası yoktu. Creek 50A bas sevenlere kesinlikle hitap eden bir cihaz değil. Belirli bir ses seviyesinin altında cihaz fena dağil ama ses seviyesi artınca ne yazık ki diğer cihazların çok gerisinde kaldı ve beni hiç memnun etmedi. Creek ten kesin memnun kalacağım beklentisiyle gittiğim GSA da şaşkınlığa uğradım.

    Karşılaştırma ve dinleti yapmadan kesinlikte cihaz almamanızı tavsiye ederim. Hatta mağaza bile sizi yanıltabilir, daha önceden dinlediğiniz ve bildiğiniz bir cihazlar karşılaştırma yapmakta çok yarar var çünkü ev ve mağaza ortamı birbirinden çok farklı oluyor.

    Marantz ise arada kalan bir cihazdı detaylar Magnat MA-400 e yakındı ama entegre olması sebebiyle daha sert bir amfi. Hybrid amfi yumuşaklığı ilk dinlediğinizde belli oluyor. Bas lar tam arada diyebilirim. Dört cihaz arasında bana göre en iyisi Magnat MA-600 dü, Magnat MA-400 ve Marantz PM-6005 birbirine yakındı, Creek ise sonuncu oldu.

    Tabiki iyi/kötü herkese göre değişir kimseyi yanıltmak istemem ama dört cihazı yan yana dinleyince fark bariz ortaya çıkıyor. Bu aralıkta stereo amfi düşünenlere yeni olan Magnat MA-600 ü listelerine eklemesini öneririm. İçerdiği yenilikler ve DAC tarafını düşünürsek fiyat olarak diğer cihazlardan daha avantajlı.

    Sevgili Coşkun abiye (tema59) ve GSA dan Orhan'a çok teşekkür ederim.

    Hatam ve yanlış bilgilendirmem olduysa lütfen beni uyarın. Yukarıda yazdıklarım kendi görüşümdür ve arayışta olan arkadaşlara görüş niteliğindedir.

    Magnat MA-600 ile ilgili yazdığım başlık linli aşağıdadır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_101980378/tm.htm

     Creek Evolution 50A, Marantz PM6005, Magnat MA-600 ve Magnat MA-400 Karşılaştırması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zek -- 7 Şubat 2015; 15:44:45 >



  • Ustat butik Uretim yapan creek

    Digerleri ile yaptığınız mukayese de kesinlikle bir yerde hata yapılmış

    Mukayese edilmeyecek kadar iyi cunku

    Cliping e girmesi için çok ohm dusuk olmalı hoparlör de anlık

    Yada bir baska sıkıntı var

    Hibrid dediğiniz cihazların
    Testeki cihazların 3 Yada 5 katı fiyata sahip olan
    Audioanalog ve unisionresource modellerini uzun zaman kullanan biri olarak ben creek e kötü diyemem

    Anfinin güç çıkış devrelerinde kullanılan transistör Mosfet ve bipolar lar bu amp da diger amp larin transistörlerden en temel farkı hızlarıdır cihaz hoparlöre gore davranış sergiliyor

    Butik ve iyi bir markanın giris seviye iyi bir cihazı

    Sahsi görüşüm


    Sizinkine de saygım sonsuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 7 Şubat 2015; 15:54:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustad gercekten baska sıkıntı yoktu, hatta seninle konusmustuk hatirlarsin. Gercekten buyuk beklentiyle gittim denemeye ve Orhan a da cok ovdum cihazi, soyle iyi boyle guzel seklinde. Cihazlari kotu/iyi seklinde karsilastirmak yanlis olur, herkesin kulagi farkli benim sevmedigimi baskasi cok sevebilir yada tam tersi. Sadece mevcut cihazlarla ayni parcalarda karsilastirma yaptik ve cihaz benim beklentilerimi karsilamadi. Coskun abi suan cihazdan cok memnun ve keyifle dinliyor ikon larla. Ama paylasmamin sebebi, fiyatlari yakin cihazlar olmasi ve almak isteyenler icinde kafasinda fikir olusturmak ve mutlaka dinleyerek almalari.
  • zek kullanıcısına yanıt
    Karşılaştırma paylaşımı için teşekkürler. Keyifli bir gün geçirdiğiniz kesin, Creek konusunda ki hayal kırıklığı hariç. Arkadaşlara fikir vermek açısından, test cihazlarından Magnat Ma600 kullanıyorum ve genel performansından ve özelliklerinden oldukça memnunum ancak daha önce bu ayarda bir stereo amfi kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum. Yukarıda da belirtildiği gibi cihazları dinleyerek almak, mümkünse ev ortamında, en sağlıklısı.

    Iyi Pazarlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın zek açıklayıcı bilgilerin için çok teşekkür ederim creek evolution 50 a ile çok keyifli saatler geçiriyorum dali ikon 6 lar ile çok iyi ikili oldular kadife gibi yumuşak yeri geldiğinde çok sert çalıyor ben çok memnunum bana bu anfiyi almamda yardımcı olan başta eraycelik.80 ve zek arkadaşa teşekkürü borç bilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kişinin ingiliz cihazlarını yere göğe sığdîramıyor dediği WHAT HIFI dergisi creek 50A ya incelemesinde bass yoksunu demiş bu ne pehriz bu ne lahana turşusu...

    http://www.whathifi.com/creek-audio/evolution-50a/review

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet üstad whathifi doğru söylemiş baslar zayıf ama hiç yok değil ben bas ve tiz ayarını 0 kullanıyorum bana yetiyor kullandığım alan anca buna müsade ediyor benim için önemli olan bas degilt dinlediğim müzikte tüm enstrümanları tek tek duymak creek evolution 50 a bunu fazlasıyla yapıyor varsın basları eksik olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten ben bu amfilerin en önemli yeteneğinin frekans bandının en alt ve üstlerinde harikalar yaratmayacağını biliyo ve söylüyordum. Ingilizlerin yakalamaya çalıştığı ozellik her zaman detaylar olmuştur ...sizin hoparlorlerde yaedımcı oluyordur. Mutlu olduğunuza sevindim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam, ankarada gsa elektronik işyerinin tabelası var mı?ankaraya gittiğimde adresine gittim, fakat tabela göremedim, cepten aradıgımda heco magnat bayiliğini bıraktığını söyledi, en azından işyerime gelin bir çay için demedi. Forumda yazılan sıcaklığı göremiyoruz.zorda olsa sehirdısından geliyorum, işyerine davet edebilirdi, sigmases asım beyin ilgisinden çok memnun kaldığımıda söylemeliyim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhendis1969

    selam, ankarada gsa elektronik işyerinin tabelası var mı?ankaraya gittiğimde adresine gittim, fakat tabela göremedim, cepten aradıgımda heco magnat bayiliğini bıraktığını söyledi, en azından işyerime gelin bir çay için demedi. Forumda yazılan sıcaklığı göremiyoruz.zorda olsa sehirdısından geliyorum, işyerine davet edebilirdi, sigmases asım beyin ilgisinden çok memnun kaldığımıda söylemeliyim.

    Bir "Hecozede" olarak demek istediğinizi çok iyi anlıyorum:)
  • ikisi ile de yani Orhan ve Asım abi ile de uzun yıllardır tanışırız ikisi de işinin ehli ve misafirperver insanlardır Asım Abinin demli çayı çok meşhurdur. Siz yoğun bir zamana denk gelmiş olabilirsiniz Orhan Bey'le görüştüğünüze emin misiniz onu da bilmiyorum ama şu aralar Gsa'ya Heco ve magnat kelimeleri pek iç açıcı kelimeler olarak gelmiyor olabilir. Ankara'ya giderseniz tekrar iletişime geçebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, sanırım Orhan Beyin yoğun zamanına denk gelmiş olabilirim, efsane olmuş heco ve magnatları satmayacağını söylemesi, sabırsızlıkla dinleti yapmayı beklerken hayal kırıklığı oldu. Asım Beyi aradım ,sağolsun işyerinde epos k1 k2 k3 , elan 30 ,creek evolution 100a dinleme imkanını verdi. Asım Beyin elinde bulunan cdlerden dinleti yaptık, cdlerin kaydı çok iyiydi, sanki gerçek bir konser salonunda gibiydim.Sesler olması gerektiği gibiydi. O an bir çift EPOS K2 almayı düşündüm, İnşallah fırsatım olduğunda kendi cd ve flac parçalarımla daha uzun dinleti yapabilirim. Epos k2 fiyatı 4000 tl civarı, fiyatı yüksek gibi ama performansı yüksek diye düşünüyorum, tabi başka markalarla kıyaslama imkanım olmadı, istanbula yolum düşerse polk audio rti a5 , monitor audio rx 6 , q acoustic concept 40 ile karşılaştırma yapmak isterdim. K2 what hifi de 5 te 4 , hifi choice da 5 te 5 almış. Bahsettiğim diğer hoparlörler de dergilerde olumlu yorumlar almış, Bu arada kablo değişimi yapmak istiyorum, hangi marka modeli tavsiye edersiniz, tesekkürler, Herkese iyi dinletiler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhendis1969 -- 10 Mayıs 2015; 23:28:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkaçası Creek in bu kadar kötü olmasına imkan veremedim pek. Hatta o boyuttan beklenmeyecek kadar üst düzey çalıyor gibiydi. Şöyle bir konu var, biri İngiliz diğeri Alman. Her zaman herşey birbiriyle uyuşacak diye kavram yok. Her hoparlör her amfi ile iyi sonuç vermeyebilir unutmamamız lazım. :) Forumda zamansızlıktan dolayı pek dolanamıyorum ancak ki. Creek kesinlikle küçümsenmemesi gerekli. Boyundan büyük işler başardiğina, oranlarina, speclerine "sadık" bir marka oldugunu unutmamak lazım. Neyse odur.

    Asım abi sağolsun her zaman gittiğimde dinleti de olsun günlük hayatta olsun, çok misafirperver bir o kadar da, malı neyse o davranişlari içerisinde abimizdir. Neyse onu bize verir, fazlasını azını sağlamaz. Bir işletmeci gözü ile bakarsak uyguladıgı fiyat stratejisi, ingilitereden uygun sağlamaya çalışırsa. Ben o adamı tebrik ederim. :)

    Magnat hybrid leri dinlemedim arkadaşlar bunu da not edeyim arkadaşlar. Bir gün inşallah kısmet olur. :)
  • Selamlar, Orhan'in kesinlikle yogun bir zamanina denk gelmisinizdir. Ofis cok buyuk degil, yogunlukta cidden sikinti oluyor. Aksi halde cok sicak birisidir ve sizi cok iyi karsilar. Haftasonu ugradiysaniz cok yogun oluyor. Bu arada Orhan paradigm monitor leri getirmis.

    Creek 50A ne yazikki bass lari zayif bir amfi, tabiki kisisel tercih bu durum. Iyi/kotu gibi bir karsilastirma yapmak yanlis olur ama ben cok buyuk beklenti duymustum lakin sonuc benim acimdan husran oldu. Sinirlari belli bir amfi. Yukarda yazdigim Magnat ve Heco hopalor ile iyi sonuclar almadik. Forumda Heco 302 kullanan Coskun abi cok memnun. Farkli hoparlor ile ne olur bilemem, ben elimdekine gore yorum yaptim. Uc amfi ile karsilastirma yaptik ve gorusleri paylastim. Magnat ma-600 fiyatina gore iyi bir urun, dac/amp ikilisi ile uygun fiyatli sistem kurmak isteyenlere oneririm. Eger creek dusunurseniz benim tavsiyem denemeden almayin, ozellikle kendi sisteminizde deneyin farkli bir cihaz. Kullaginiz karar versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zek -- 11 Mayıs 2015; 11:17:41 >
  • Merhaba Arkadaşlar
    Yeni bir ev kuruyorum araya ses sistemini eklemek istiyorum ancak hiç bir bilgi sahibi değilim. Bir çok bayii ile konuştum her kesin önerisi farklı gibi görünüyor.
    En basiti
    Harman Kardon Bds 877 veya 880

    Sırasıyla Şöyle

    Onkyo Tx-Nr 727 veya 728
    Fazon Dali 5.1 veya Focal Dome Pack 5.1

    Marantz Nr-1605
    Fazon Dali 5.1

    Denon Avr 2100
    Dali Fazon 5.1

    Marantz Nr 1605
    Kef T205

    Konu hakkında yardımcı olurmusunuz bu sistemler uygunmudur uygunsa hangisi ve neden hiç biri değil ise ne önerebilirsiniz. Yardımcı olursanız çok sevinirim
  • Arkadaşlar
    Herhangi bir geri dönüş alamadım ancak sistemcilere sora sora en son şu seçeneğe kadar geldim. Sizler konunun uzmanı olarak sürüncemede kalmış olduğum son konuda yardımcı olur iseniz çok sevinirim.

    Anfi
    Onkyo Tx-Nr 828 veya Denon Avr-X3100W

    Hoparlör
    Focal Dome Pack 5.1


    Seçimler hakkında yardımınızı rica ederim. Bu hafta almayı planlıyorum anfi bir tek kafamda oturmadı Onkyo hoşuma gitti ancak ondada airplay özelliği yok.
  • Thinktwice10 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu sistemi ne kadarlık bir alanda kullanmayı düşünüyorsunuz? Eğer odanız 20m2'den büyük ise bu set oda için küçük kalacaktır. Kule tipi hoparlör kullanmayı düşünür müsnüz?

    Ve de bu iş için tam bütçeniz ne kadar? Ona göre diğer arkadaşların da önerileri olacaktır. Yalnız bu konu stereo amfi başlığı olduğu için arada kaynayabilir. Bence net bütçenizi ve şartlarınızı belirten yeni bir konu açın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Turuncu
    Öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim takribi oda 25 m2 civarı biraz mütevazi bir set sanıyorum yorumunuzdan bunu anladım takribi bütçe 5-6 bin civarı ki, bu dahi beni zorluyor bu sistemin iyi olduğu iddia edildiği için ufak tefek ama aynı zaman gözede hitap eden bir sistem olsun istedim. kullanılacak yerin resminide görebilirsiniz arkadaşlar yardımcı olabilir ise çok memnun olurum.

     Creek Evolution 50A, Marantz PM6005, Magnat MA-600 ve Magnat MA-400 Karşılaştırması
  • Bu tip küçük sistemlere baktığınızı gördüğüm ve kablo karmaşasının güzel dizaynınızı bozacağını düşündüğümden Ben olsam SONOS Playbar ve SONOS SUB ile başlar ardından iki adet PLAY1 ile kablosuz 5+1 yapardım. O salon için değerlendirin derim. Ayrıca PLAY1 ler diğer odalara götürülüp oralarda da kendi başlarına çalabilir.....
     Creek Evolution 50A, Marantz PM6005, Magnat MA-600 ve Magnat MA-400 Karşılaştırması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.