Şimdi Ara

ARKADAŞLAR ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese iyi akşamlar.
    bilgisayarım acılmıyor, monitör ısığı sarı yanıyor ekranda hic bişey gorunmuyor :( fakat bilgisayarım çalışıyo yanı fanlar ve bilgisayarın ısığı acılıyor. monitörü kontrol ettim, hard diski degistirip baska harddiskte taktım. ama sorun dvm ediyor. acaba ana kartımda mı bi problem oldu.
    cvplarsanız sevınırım. iyi akşamlar, simdiden tesekkürler



  • grafik kartini sokup yeniden tak ve tam olarak yerlestigine emin ol ayrica anakartinida resetle bu resetleme isi makineni fisten tabi anakart takili olan guc kaynagi soketinbide cek ve ana kartinda pilini cikar ve 20 dakka beklet sonra fislerin hepsini takip ac

    anakartda resetlenmis olacak sonra bi durumuama bak gene ayni sorunu yaparsa sorun windovstan kaynaklanabilir windowsu yeniden kur oda olmadi anakartini sokup gercek sahibine gotur
    bilmiyom artik degisir heralde
  • teknik yardım bölümüne yazarsan daha çok ilgilenen olur, benim fikrim anakartın gitmiş. Yine de bi kaç sorum olacak, kasadan herhangi bi ses geliyormu? kasa hoparlöründen dıt lar geliyorsa, onların anlamı vardır.
    eğer parça söküp takmaktan anlıyorsan, işlemci, ram, ekran kartı hariç her şeyi sök öyle dene. Yine olmazsa onlarıda sök tak tekrar dene. Eğer kasa hoparlöründen hiç ses gelmediğine eminsen, büyük ihtimal anakart, düşük ihtimalle de işlemci veya PSU gitmiştir.
    Yok parçalardan anlamıyorsan, direk servise gönder.

    edit: sistemin başlatılmadığını varsaymışım nedense tabiki ekran kartı da olabilir giden. Normalde sistem başlarken bir dıt sesi gelir kasadan. o ses evvelden geliyorduysa da şimdi gelmez olduysa yukarda dediklerimi tekrarlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfig -- 5 Kasım 2006; 22:33:54 >
  • O.C. yaptıysan bu olmuş olabilir. Çözüm basit: Bilgisayarı kapat, fişi çek, kasayı aç, anakart pilini çıkart anakartta bi tane "jumper" olacak onu anakart kitapçığında anlatıldığı şekilde yer değiştir, tekrar eski haline getir, pili geri tak, fişi tak, bilgisayar aç, biosa girip önemsiz ayarlarını yap ve devam et.
  • Çok teşekkürler arkadaşlar. Sorunu ET 7'nin söylediği gibi yaptım ve tekrar açıldı. Tekrar cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dirra

    Çok teşekkürler arkadaşlar. Sorunu ET 7'nin söylediği gibi yaptım ve tekrar açıldı. Tekrar cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

    acildiysa sorun yok ama sen nedenini anlamaya calis bence her zaman ayni sorunøa karsilasma
  • arkadaşım sana banım tavsiyem ekran kasayı aç bir ekran kartına bir bak belki onda bir gevşeme sonucu bu proplem meydana gelmiş olabilir.bir de anakarında bir proplem meydana gelmiş olabilir kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.