Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA LİFE FORD FOCUS TRENDX, STYL

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
2.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler 2 3 güne kadar bir araç almayı düşünüyorum sadece sıfır olacak max 50 55 000 tl verebilirim. Az yaksın istiyorum yaş 27 focus mu corolla mı ya da alternatif varmı yorumda bulunan herkese teşekkürler.



  • İşin içine FOCUS girince durum değişir. FOCUS al ve bas marşa bak keyfine.

    Alternatif olarak SEAT LEON 1.2 TSI / MANUAL VİTES diyorum..! Zaten LEON yaşına da hitap eden bir araba bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 6 Şubat 2015; 15:48:28 >
  • bagaj çok önemli değilse golf
  • İkisi arasinda Focus bence.Style kovalayin.Donanimi iyi bir arac ve motoru 1.33 corolla ya gore daha seri

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55000'e Focus'un 1.6L TiVCT 125PS 5 İleri Manuel Style donanımlı aracı alınabiliyor ki pazarlıksız fiyatı. Özellikle benim bu renk yeni Focus'ta çok hoşuma gidiyor

     TOYOTA COROLLA LİFE    FORD FOCUS  TRENDX, STYL
     TOYOTA COROLLA LİFE    FORD FOCUS  TRENDX, STYL
  • Hocam herkese cevap için teşekkür ediyorum peki Fokus ta lpg uyumu nasıldıHocam herkese cevap için teşekkür ediyorum peki Fokus ta lpg uyumu nasıldır sorun oluyor mu ? Seat Leon öneren arkadaşım pek seat düşünmüyorum önerin için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumlarda focusun motoru lpgde subap sorunu yapıyor, diyorlar.Toyota lpgye daha uyumlu.
    Fakat 1.33 motor, focusun 1.6 motoruyla yarışamaz.Söz konusu motoru corolla da test edemedim fakat corolladan daha hafif olan yariste test ettiğimde performans anlamında çok sıkıntılı geldi.Fakat performans kriteri yerine yakıt tasarrufu istemişsiniz bu yüzden size uygun olabilir.
    1.33 life modeline serviste navitech geri görüş kameralı navigasyon ekletirseniz çok güzel araç olur.
    Focusun test sürüşünde ise araç bana daha sportif geldi.Yol tutuşu özellikle çok iyi.Keza iç mekanda toyotaya göre daha sessiz.
    Mutlaka her iki aracı da test edin.
  • Corolla yakıt, güvenlik ve kalite olarak daha iyi ama focusta motoru iyi, gûçlü. Corolla yol tutuş ve izolasyon bu kasada çok iyi, focusun 2015 teki kasasını bilmiyorum ama eskilerini hiç beğenmedim.
    Zor seçim. Gidip baktınız mı hiç. Güç bakımından bariz fark var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azad_van -- 6 Şubat 2015; 17:13:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki hocam ford a lpg olayı hiç mi olmuyor yoksa 50 100 000 de falan mı sıkıntı oluyor. LPG olmadan focus a binilme z gibi bu fiyata başka alternatif neler olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sadece corolla ya baktım test aracı yoktu hafta sonu ikisine de bakacağım inş beğendiğim i alacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -K@-

    Peki hocam ford a lpg olayı hiç mi olmuyor yoksa 50 100 000 de falan mı sıkıntı oluyor. LPG olmadan focus a binilme z gibi bu fiyata başka alternatif neler olabilir.

    Opel Astra düşünebilirsin. Ama LPG uyumunu bilmiyorum.
  • 1.33 corolla TR'deki en saçma motor seçeneği. Vergide yukarıda kalıyor. Ama alt dilimdekilerden az gidiyor(1.2tsi mesela).Atmosferik olması sebebiyle beklenen ekonomiyi sunmuyor. 6. viteste 100'le giderken devir 2800-2900 civarı oluyor.

    Ford'da lpgli binenler var bi araştırın derim. Eğer başka bir seçenek düşünecek olursanız 1,4t astra sport tavsiye ederim. Çok boş olmaz derseniz 1.2 tsi golf midline plus ya da 1.2tsi jetta trendline da mantıklı tercihler arasına girebilir.
  • 1.33 Corolla ile ilgili az önce bir başka konuya yazdım, aynısını buraya da aktarayım.

    2.5 aydır 2014 model 1.33 Corolla kullanıyorum. 1760 km deyim şu an. İlk 1000 km ücretsiz kontrole kadar yüklenmedim arabaya. 1000'i geçince yavaş yavaş yüklenmeye başlayıp vites uyarı lambalarını bazen pas geçerek devirli kullandığım oluyor.

    Performans görecelidir. Bu arabayı eğer bilerek alıyorsan, 150 HP ve üzeri bir arabanın veya Turbo motorlu bir arabanın performansını beklemiyorsan 1.33 motor yeterlidir. Ben arabam ile iki kere 170 km/h'a da çıktım. Belki yol müsait olsa 185'i de görebilirdim. Genelde bu motor için "gitmez, yürümez, yokuş da kalkmaz" gibi yorumlar yapılır. Hiç birini de yaşamadım. Beşiktaş / Barbaros yokuşunda ışık yeşil yanınca gayet güzel de kalktım. Ümraniye / Hekimbaşı mezarlığı yokuşu dik bir yokuştur. O yokuşu 3 kişi ile önce 1. vites ve daha sonra yokuşun başına doğru 2'ye alarak çıktım. Babamın mezarını bir daha ki ziyaretim de çekebilirsem video da çekip yüklerim. Hatta isteyen bir cumartesi sabahı Göztepe / Petrol Ofisi benzincisine gelir ve oturur yanıma birlikte gider deneriz. Bu derece de eminim.

    Fişek gibi gitmiyor araba ancak gitmemezlik de yapmıyor. Tüketime gelince, 3-4 hafta önce yol bilgisayarını sıfırladım ve Göztepe'den çıkıp TEm yoluna girip Kartal'a gittim ve Kartal gişelerden devam edip E-5'e sapıp Göztepe'ye geri döndüm. 55 km'lik bir menzil. 6. vites ve 110 - 120 km/h ile 6.0'a kadar düştüm. Şehir içinde şu aralar 7 ila 7.5 arasında seyrediyorum.

    Donanıma gelirsek. LIFE donanım olduğundan siyah jant ve kapaklı. Şahsen yaza doğru 4 tane 16" ATHENA tip jant alacağım. Sis farı yok. Direksiyon ve vites deri değil. Direksiyonu da bir önce ki arabamın direksiyonunu kaplattığım yere götürüp deri kaplatacağım. Onun dışında direksiyondan ayarlı Radyo/CD/MP3 çalar, 4 hoparlör (2 ön, 2 arka) otomatik ön ve arka camlar, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon, sürücü koltuğu yükseklik ayarı, elektrikli ve buğu çözücülü dikiz aynaları, içeriden açılır bagaj ve benzin deposu, camları içeriden kilitleme, bej ve siyah döşeme seçeneği, ön kol dayama (hareketsiz) gibi donanımlar mevcut. bunlar bana yetiyor şahsen. Güvenlik olarak ise en full donanım PREMIUM ile aynı. Yani; ABS, ESP, TRC, EBD, yokuş kalkış desteği, led'li gündüz farları, 7 hava yastığı, lastik basınç sensörü mevcut.

    Yol tutuşa gelirsek. 130 ve 140 üzeri hızlar da yan rüzgarlardan çok fazla etkilenmiyor. Keskin virajlara eğer sert girersen arkayı bırakabiliyor. Henüz adam akıllı bir uzun yola çıkmadım. Asıl hünerini yazın tatil için gideceğim İstanbul - Bodrum arası yolda ve meşhur Sabuncubeli rampasında gösterecek.

    Ford hakkında bir şey diyemem. Çünkü kullanmadım. Corolla, 33 cc'lik farkdan dolayı dezavantaj. Ancak ben arabayı sevdiğim için, beklentilerime cevap verdiği için bunları bilerek aldım. 20.11.2014 günü 48.500 liraya kauçuk paspas, bagaj havuzu ve arka park sensörü hediye edilerek aldım. Ve ilaveten 1.300 liralık 5 yıl garantili Williams marka seramik kaplamayı 900 liraya, 600 liralık şeffaf cam filmini de 500 liraya yaptırıp öyle teslim almıştım arabayı. 3 yıllık garantiyi de 565 lira verip 2 yıl uzattım.


    2014 model 1.33 Corolla kullanıcısı olarak araba hakkında aklıma gelen bilgileri verdim. İki arabayı da git bak, içine otur, donanımlarını vs. karşılaştır. Son karar senin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 6 Şubat 2015; 17:32:44 >
  • Hocam focus u görmeden corolla tek seçenek ti focus ta fena değil lpg uyumu olsa one geçer gibi bu işler gerçekten zormuş. Hafta sonu bayi ye gideceğim beğendiğim i alıp çıkacağı. Golf te düşünebilir dim ama bekleme işi bana uymuyor. Gir beğen al çık bizde böyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -K@-

    Hocam focus u görmeden corolla tek seçenek ti focus ta fena değil lpg uyumu olsa one geçer gibi bu işler gerçekten zormuş. Hafta sonu bayi ye gideceğim beğendiğim i alıp çıkacağı. Golf te düşünebilir dim ama bekleme işi bana uymuyor. Gir beğen al çık bizde böyle

    Bencede, gidip incele güzelce ve kararını ver. Ben FOCUS'da çok severim. Ama almadım. Çünkü benim araba aldığım dönem de (2.5 ay öncesi) yeni kasa FOCUS'lar gelmemişti. COROLLA tarafım dağa ağır bastı. 12 yıl önce hayattayken babamın da (2002 yılı) Corollaydı. Bakalım, belki 10 yıl sonrası FOCUS olur.Bir arabayı 14 yıl ve 10 yıl gibi uzun zaman kullanıyorum da.
  • Mondeo 1.6 125ps aracimda lpg var.
    Uyum olarak bir problem yok.Başta ben de lpg uyumu için endişeliydim.
    Biraz araştırın lpg işini çok ekonomik.
    Corolla sıfır alacaktım 1.33 vazgeçip mondeo aldım.(2.el)Çok memnunum.
    1.33 yeterli olmayabilir.cc ve daha birçok gerekli donanım yok sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki hocam corolla da olmayıp ford ta olan neler var artıları eksikleri nelerdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -K@- kullanıcısına yanıt
    Hız sabitleme.Alaşım jant.
    Arkada bağımsız süspansiyon.
    Daha fazla güvenlik donanımı.
    Style donanım çok iyidir.Trend x de yeterli sanırım.
    1.6 125 hp mondeo da çok iyi bilhassa 120 den sonra uzun yolda çok iyi.Hız sabitleme ekonomi sürüşte de geçerli.
    Corolla ile deneme sürüşü yapmıştım.1.33 motor biraz sağır gelebilir.
    Bence focus... @-K@-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soner76 -- 6 Şubat 2015; 18:49:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yapmayın böyle söyler tam corolla derken şimdi ford düşünür oldum. Keşke internetten siparis verilse de ev getirip bırak salar. Bu işlem gerçekten çok zormuş diğer arkadaşlardan da yorum bekliyorum birçok kişi aydınlansın mis olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -K@-

    Peki hocam corolla da olmayıp ford ta olan neler var artıları eksikleri nelerdir


    Focus Style in su artilari var.

    Hiz sabitleyici
    Celik jant
    On sis farlari
    Otomatik kararan dikiz aynasi
    Yagmur sensoru
    Far sensoru
    6 hoparlor(Corolla Life ta 4 tane var)
    Kendi katlanan yan aynalar
    Karartilmis arka camlar
    Deri direksiyon

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.