Şimdi Ara

MOTORDAN GELEN PERVANE SESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
11.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hayırlı günler arkadaşlar, 2005 model otomatik vites honda jazz kullanıyorum. Kalkış sırasında 10-30 km hız aralığında araç 1000-1500 devir arasında iken motor bölümünden pııırrr diye bir ses geliyor. Bu ses sanki bir fanın pervanesi dönüyor ve pervaneye bir şeyler takılıyor gibi. Bu ses sadece gaz pedalına bastığım sırada oluyor, ses olurken ayağımı gaz pedalından çekince ses kesiliyor bastığımda devam ediyor, ayrıca 40-45 km hızı geçtikten sonra yine kesiliyor. Yokuş çıkarken ve motor soğuk olduğunda daha fazla hissediyorum. 10000 bakımını yeni yaptırdım fakat ses devam ediyor. Sizce sorun ne olabilir veya herhangi bir sorun var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrahasan -- 3 Şubat 2015; 18:40:51 >



  • kayışa bağlı kasnakların birinde problem olabilir bir baktırın bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultrahasan

    Öncelikle hayırlı günler arkadaşlar, 2005 model otomatik vites honda jazz kullanıyorum. Kalkış sırasında 10-30 km hız aralığında araç 1000-1500 devir arasında iken motor bölümünden pııırrr diye bir ses geliyor. Bu ses sanki bir fanın pervanesi dönüyor ve pervaneye bir şeyler takılıyor gibi. Bu ses sadece gaz pedalına bastığım sırada oluyor, ses olurken ayağımı gaz pedalından çekince ses kesiliyor bastığımda devam ediyor, ayrıca 40-45 km hızı geçtikten sonra yine kesiliyor. Yokuş çıkarken ve motor soğuk olduğunda daha fazla hissediyorum. 10000 bakımını yeni yaptırdım fakat ses devam ediyor. Sizce sorun ne olabilir veya herhangi bir sorun var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

    Aracın hareket etmediği durumda deneyin bir de. Hareket ederken gaza bastığınızda öne doğru atılacağından bir yerlere sürtebilir.

    Saygılar...
  • Arac hareket halindeyken oluyor hocam, bostayken duyamadim. Egsoz manifoldunan veya contasindan kaynaklaniyor olabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende kayışa bağlı bir durum düşünüyorum ancak hızlanınca kesmesi kafamı karıştırdı. Yada hızlanınca siz duymuyor musunuz? Ben geçeceği kanaatindeyim çünkü bir pislik yada yaprak vb. olabilir. Biraz beklemek gerekir tabii uzun yola çıkmıyor isen.
  • HerkesMemnun kullanıcısına yanıt
    Hizlaninca kesiliyor hocam, hatta yavaslayinca gaz pedalina basarken tekrar duyuyorum. Arabayı mayis ayinda aldim o zamandan beri var. Bu gunlerde bakim yaptirdim, yaptirmisken bunu da halledeyim diyorum. Bakim yaptirdigim yerde usta motordandir normal gecer fln dedi, kesin bisey soyleyemedi. Ses kaydi yapabilirsem ekleyecegim. Ilginiz icin tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sesi duymayınca yorum yapamıyordur doğru. Kayıt işi iyi fikir. Geçmiş olsun şimdilik.
  • ses dosyasını yükledim, biraz arka plandan geliyor gibi ses, inşallah duyabilirsiniz.

    https://mega.co.nz/#!OltBySiK!WhoM__GWuGdm3pMGaOgFcMSL_CKfrhcSpzKcJzZQunU
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultrahasan

    Arac hareket halindeyken oluyor hocam, bostayken duyamadim. Egsoz manifoldunan veya contasindan kaynaklaniyor olabilir mi ?

    Eğer sesi manifold sesine de benzettiyseniz ses kaydı yapmanız en iyisi. Farklı noktalardan örnekler veriyorsunuz çünkü.

    Saygılar...
  • Hocam selamlar,

    Bu sorunu ne yaptın acaba? Halledebildiniz mi zamanında?

    Sorunun kaynağı ne imiş? Bilgi verir misin?
  • bayley1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam yetkili servis ve özel servise gösterdim. Herhangi bir sorun yok normal motor sesi dediler. Ben de umursamadım daha fazla. Zaten ses dışında da herhangi bir aksaklığa yol açmadı. O şekilde kaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ultrahasan U kullanıcısına yanıt

    merhabalar sorunun sebebini bulabildiniz mi? bende de 2011 model otomatik hyundaki getz var. hafif taşlık bir yoldan geçince başladı ses. sizinle aynı belirtilere sahip. araç yavaşken, sanki bir pervane sesi geliyor. hızlanınca duruyor. yavaşlayınca yine. aynı şekilde motor soğukken yapmıyor. ısınınca başlıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas5001 -- 14 Eylül 2023; 10:52:1 >
  • Merhaba.
    Aracı satalı uzun zaman oldu. Ama o dönem sesin normal motor sesi olduğunu söylemislerdi. Ben de kullandığım süre boyunca ses disinda herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.