Şimdi Ara

İLK 3 AY VERİLMEYEN BURS/KREDİ!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler-Bayanlar sorum şu;
    Üniversiteye başladiniz diyelim ilk ay.Devlet ve vakiflar burslari neredeyse 4 ay sonra basliyor.O 4 ay icerisinde ne yapacağiz.bir tek ailemizden gelen parayla mi gecinecegiz.beni aydinlatabilir misiniz lutfen?
    He birde o ilk dört ay bankadan veya kredi kartindan nakit avans alsak sonra onu takside bölsek sadece 4 ay yetecek kadar tabi.bu konuda bilgisi olanlar cevaplayabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kredi kartından para çekmek çok yanlış bir işlem. onun yerine bi kredi kartı çıkarttırıp harcamayı oradan yapıp ilk zamanlar asgari ücreti ödeyebilirsin. Kendini iyi ayarlarsan çok paraya ihtiyacın olmaz.
  • Asgari ücreti derken borcun belli bir kismi degil mi ? O belli kisim yuzde kaç? Örnegin 500 tl lik kredi karti aldim.400 tl lik harcama yaptim.diyelim asgari ödeme %50si.200 tl ödedim.200 kaliyor değil mi.Bir daha ki ay yine 500 tl limitim mi var yoksa o kalan 300 tl yi mi harcayabilirim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RealFak61

    Asgari ücreti derken borcun belli bir kismi degil mi ? O belli kisim yuzde kaç? Örnegin 500 tl lik kredi karti aldim.400 tl lik harcama yaptim.diyelim asgari ödeme %50si.200 tl ödedim.200 kaliyor değil mi.Bir daha ki ay yine 500 tl limitim mi var yoksa o kalan 300 tl yi mi harcayabilirim ?

    Asgari ücret genellikle %30-40 civarı oluyo yarı yarıyo olmaz. Limitin hey ay sonu sıfırlanmaz. Borcunu ödedikçe açılır limitin yani evet 300 Tl harcayabilirsin. Bana kalırsa bu şekilde bir şeye bulaşma. Bankaya borçlanıpta ödeyememek kadar kötü bir şey yok inan bana. Bide sen asgarasini yatırdıkça kredi notun düşüşe geçiyo ileride acil paraya ihtiyaç duyduğunda problem çıkar. Kısaca bilinçli kullanman lazım.
  • İlk 4 ay bunu yapmayi dusunuyorum ben ya.4 ay boyunca katlanip burslar geldiginde kapatirim tum borcumu cunku ailemden gelen para yetmeyecek biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.