Şimdi Ara

Ekran kartı oyunda tam yükte çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
15.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba başlıkta belirtiğim gibi ekran kartı kullanımı bazen tam yükte bazen ise %50 yükte çalışıyor.
    Window yeni kurdum hiç güncelleme yapmadım daha öncede sorunum devam ediyor diye Windows kurdum ama yine sorunum devam ediyor.
    Sistemim
    intel i3 3240
    asus rog striker gtx 760 4gb
    2x8 = 16 gb kingston 1333mhz ram
    psu =corsair rm1000
    ssd samsung 256gb 840 pro
    cpu soğutucusu h100i
    Windows 8/8.1

    şimdi kesinlikle sıkıntı çıkarmayan maddeler.

    Ekran kartı psu dan tam güç alıyor.
    Ram gayet yeterli.
    Ssd de sorun yok.
    Cpu sıcaklığı oldukça iyi 50 dereceyi geçmiyor yükte.
    İnternet paketi 50mps nette de sıkıntı yok.

    oynadığım oyun battlefield 4 işlemci düşük evet ama gtx 760 için çok düşük değil zaten darboğaz olduğunu düşünmüyorum çünkü cpu tam yük kullanılmıyor %80 kullanım yapıyor ekran kartı ise bazen %80 bazen %50 sorunu ne olabilir gpu kullanımını kısıtlıyan nedir ?


     Ekran kartı oyunda tam yükte çalışmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat 123 -- 31 Ocak 2015; 21:23:11 >



  • islemci yetmedigi zaman ayarlari low da yapsan ultra da yapsan sonuc degismez videoda ayar dusuruyorsun ama fps firlayip gitmiyor.vsync acik oynadigin icin 60'i gecmiyor 40 kusur gordum en dusuk bu kadari takilma yapmaz fraps gibi program olmasa anlayamazsin.o oyun cok islemci istiyor ama senin durum da oynanmayacak gibi degil arti server'e gore degisebilir biraz.
  • murat 123 kullanıcısına yanıt
    80% CPU kullanımıyla darboğaz olduğunu sen düşünmüyorsun belki ama ben düşünürüm, hatta online oyun'sa direk düşünürüm çünkü videolara baktığım'da offline oyunda'da i3 3200 serisiyle gtx 760 çok iyi görünmüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 31 Ocak 2015; 22:03:32 >
  • bu konuda duyduklarima gore diyebilirim ki i3'lerin hicbiri o karti o oyunda besleyemiyor hatta bf3'te besleyemiyor.kart ayni butun konuya bakmak istersen i3 muhabbeti biraz ilerde.

    http://forum.donanimhaber.com/m_101439854/tm.htm
  • Benim sorunum darboğaz olayına benzemiyor daha demin mesela düzeldi 1080p ultra 60 70 fps de oynadım hiç takılmadı ve kart tam yükte çalışıyordu.
    diyelimki darboğaz oluyor ben ayarları en düşük seviyeye getiriyorum ekran kartı tam yük kullanmadığı zaman ama sonuç değişmiyor tam yük olmuyor low seviyede bile. hatta video çekmiştim bf4 online.
    https://www.youtube.com/watch?v=03Rjbv849RQ
  • Aynı bu şekilde oyunlar da yüke girmeyen Sapphire HD7950 kartım vardı. O aralar Metro LL oynuyordum gpu yerlerde geziyor %20-30 kullanım bile görüyordum. MSI Afterburner'dan power limiti biraz arttırınca kart yüke giriyordu fakat gene de tatmin etmiyordu. En son sattım kartı 7850 PCS+ aldım. Aynı oyunda hiç bir ayar değiştirmeden 7850 PCS+ ile %99 yük altında çalışıyordu kart. Velhasıl kelam bazı kartlar böyle sıkıntılı oluyor.

    Furmark da biraz test et kartı orada kesin %99-100 sabit yüke girmesi lazım orada da girmiyorsa kesinlikle kart sıkıntılı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat 123

    Benim sorunum darboğaz olayına benzemiyor daha demin mesela düzeldi 1080p ultra 60 70 fps de oynadım hiç takılmadı ve kart tam yükte çalışıyordu.
    diyelimki darboğaz oluyor ben ayarları en düşük seviyeye getiriyorum ekran kartı tam yük kullanmadığı zaman ama sonuç değişmiyor tam yük olmuyor low seviyede bile. hatta video çekmiştim bf4 online.
    https://www.youtube.com/watch?v=03Rjbv849RQ

    islemci yetmedigi zaman ayarlari low da yapsan ultra da yapsan sonuc degismez videoda ayar dusuruyorsun ama fps firlayip gitmiyor.vsync acik oynadigin icin 60'i gecmiyor 40 kusur gordum en dusuk bu kadari takilma yapmaz fraps gibi program olmasa anlayamazsin.o oyun cok islemci istiyor ama senin durum da oynanmayacak gibi degil arti server'e gore degisebilir biraz.
  • Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Msi kendi stres programlarında denedim hiç bir sıkıntı olmadı Gpu %100 çalışıyor ve sistemde herhangi bir problem olmadı.
    Cpu darboğaz yapsa %100 çalışmaz mı ? max %90 95 %99 olduğunu görmedim oyunda.
  • Kimsede dikkat etmemiş gpu 536Mhz ile çalışıyor. Gpu kullanımı duşse bile gpu hızı duşmemesi gerek. Ben surucu sorunu olarak hissediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • video'nun devamında vsync kapattığımda oldu 70 80 fps de oynadığımda ama zaten işlemci ekran kartına zoru zoruna yetiyor farkındayım birde oyun video çekme programı zorluyor normalde 50 fps nin altına hiç düşmez 57 ile 60 fps de oynarım ama bir kaç oyun sonra sıkıntı çıkarıyor tam yük olmuyor bir ara telefon ile videosunu çekerim o zaman daha açıklayıcı olur yada işlemciyi değiştirebilirim i5 1155pin düşünüyorum şuan zaten emanet sistem sayılır diğer pc yi bitirme çabasındayım idarelik takılıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deathness666

    Kimsede dikkat etmemiş gpu 536Mhz ile çalışıyor. Gpu kullanımı duşse bile gpu hızı duşmemesi gerek. Ben surucu sorunu olarak hissediyorum.

    oyun ici degil menude o sekilde olmus videoyu izledin mi bir iki mesaj yukarida bence 536 mhz calismiyor yani oyle olsa videoda surunurdu.benim bf3'te girdigim gibi kalabalik catismalara girmemis yalniz girse o fps biraz daha duser.
  • deathness666 kullanıcısına yanıt
    oyunda vsync açık'sa 30~60 fps gibi değerlerin yeterli geldiği sahnelerde gpu kullanımı auto olrk düşer, oyun içinde düşmesi durumunda dediğin şey tabiki sıkıntı, ancak menüler için değildir en azından vsync açıksa değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat 123

    Msi kendi stres programlarında denedim hiç bir sıkıntı olmadı Gpu %100 çalışıyor ve sistemde herhangi bir problem olmadı.
    Cpu darboğaz yapsa %100 çalışmaz mı ? max %90 95 %99 olduğunu görmedim oyunda.

    O zaman işlemci kaynaklı gibi duruyor ki i3 de bu tür kartlar için pek sağlıklı bir işlemci değil.
  • Mobildeyim video yu izleyemedim. Ama dediğiniz gibi olabilir. Loading dışında menu olsa dahi gpu hızı duşuyor muydu ya? Bende olmuyordu sanki yaa. Loading ekranından sonra boost dahil full hızda sabit kalması gerek. Menude olsa dahi. Evimde değilim pc yi açıp bakamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat 123

    video'nun devamında vsync kapattığımda oldu 70 80 fps de oynadığımda ama zaten işlemci ekran kartına zoru zoruna yetiyor farkındayım birde oyun video çekme programı zorluyor normalde 50 fps nin altına hiç düşmez 57 ile 60 fps de oynarım ama bir kaç oyun sonra sıkıntı çıkarıyor tam yük olmuyor bir ara telefon ile videosunu çekerim o zaman daha açıklayıcı olur yada işlemciyi değiştirebilirim i5 1155pin düşünüyorum şuan zaten emanet sistem sayılır diğer pc yi bitirme çabasındayım idarelik takılıyorum

    o oyunu oynuyorsan ve o karti kullaniyorsan 1155 de olsa bir i5 alsan cok rahatlar kart ama cok da acele etmene gerek yok simdilik bu sekilde de oynayabilirsin bir sure.cozunurlugu yukseltme sansin var mi su yeni suruculerle gelen dsr olayi ile?2k yapsan islemcinin etkisi azalir kart yarilir medium oynarsin onemli olan sabit 60 fps oynamak dusmemesi yoksa vsync ben de acarim 59 ortalama oynuyorum fraps ile test ettigimde.51 52 dusmus en dusuk ama killcam'da dusuyor bence cunku ben takip ettigimde surekli 59 niye cunku bf3 oynuyorum ve islemci 8320 4.5 ghz oyuna fazla geliyor yoksa benim de gpu kullanimim %99 degil vsync actigim icin dusuk oluyor.onemli olan fps'nin sabit kalmasi kalabalik catisma bile olsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deathness666

    Mobildeyim video yu izleyemedim. Ama dediğiniz gibi olabilir. Loading dışında menu olsa dahi gpu hızı duşuyor muydu ya? Bende olmuyordu sanki yaa. Loading ekranından sonra boost dahil full hızda sabit kalması gerek. Menude olsa dahi. Evimde değilim pc yi açıp bakamıyorum.

    nvidia'dan o kadar anlamiyorum ama oyun icinden saymiyorsa menuyu belki ondan olabilir.videoya bakinca ekran karti sabit 60 oynatmaya calisiyor 500 kusur mhz olsa olmaz ya da tam hizinda olsa cok daha yuksek almasi lazimdi ama 760'a gore o ayarda normal fps aliyor bence sadece su 40'lara dusme sorunu var onda da kartin sucu yok.
  • coax47 kullanıcısına yanıt
    Hiç bir oyunda vsync kullanmadım. Bir kaç kez denedim sanki gecikme oluyordu. İnput lag dedikleri olsa gerek. Bende bunu sevmediğim için hiç kullanmıyorum vsync. BF4 gibi multi oyunları çok hızlı oynamaya çalıştığım için yırtılmaları görmüyorum diyebilirim. Görüyorum yırtılmaları aslında ama rahatsız olmuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar en iyisi ben telefondan 2dk boyutunda bir video çekeyim o zaman daha iyi anlatmış ve daha iyi anlamış oluruz.
  • Arkadaşlar videoyu çektim daha önceden aldığım oyun içi resimlerde oyunun içindeyken aynı fps ve aynı gpu kullanımı mevcuttu oyunun içinden görüntü almaya çalıştım ama alamadım dediğim gibi oyun bazen hiç takılmaksızın fps düşmeksizin oynanıyor 50 fps nin altına hiç düşmüyor 60 70 fps de oynuyorum, Ama zaman fark etmez oyundan çıkıp tekrar girdiğimde bu durum değişiyor gpu tam yük kullanmıyor veya cpu tam yük kullanmıyor bunun nedeni ne olabilir bende sizlerden bunu öğrenmek istiyorum.

    @.45 ACP
    Ayrıca bir ara kalabalık çatışmalarda video çekerim fps ye ne kadar etki edicek diye @.45 ACP

    @.45 ACP @coax47 @Siyah Kalem @deathness666

    Buda 31,01,2015 Günü saat 23.02 de çekmiş olduğum video.
    LİNK=https://www.youtube.com/watch?v=eUUUjWS9MuQ&feature=youtu.be

    Edit= video yeni yüklendiği için 360p görüntü kalitesi düşük 1 saat içerisinde 720p olarak güncellenmiş olur.
  • En yoğun fps de bile kart tam yük kullanımında hiç 40 fps nin altına düşmedi video kayıt programı sistemi zorladığı için fps 40 50 60 geziniyor normalde 50 fps altına hiç düşmüyor yeni cevap yazdım konuya yeni bir video çektim izleyebilirsiniz tabi yoğun catişma kayıt edemedim çünkü hem telefondan çekim yapıp hemde oyun oynayamıyorum ancak bir arkadaşım geldiğinde yardım etmesini isterim daha aksiyonlu bir video çekersem konu açar videoyu paylaşırım.

    İşlemci ile ekran kartı birbirlerini tamı tamına kullanıyor iken video çekme programı fps yi daha çok düşürüyor. işelmci yüksek model olsaydı sıkıntı olmazdı.
    Daha önceden i7 3770k ve msi 660ti pe ekran kartı ile video çekmiştim 4xmsaa kapalı tüm ayarlar ultra fps programı açmamıştım ama fps ile haşır neşir olanlar 40 fps de oynamadığımı rahat anlarlar.
    video link.https://www.youtube.com/watch?v=Qq-qfPN9glI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat 123 -- 1 Şubat 2015; 0:23:38 >
  • Gpu 500 mhz deyken 30 fps de oynuyordum o yüzden bu konuyu açtım keşke telefondan çekseydim oyun içi resmi ama pc de çekemedim neyse video çektim bakarsanız sevinirim son mesajlara.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.