Şimdi Ara

İhracatçılara ‘euro’ uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İhracatçılara ‘euro’ uyarısı
    Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “İhracatçıların bütçe yaparken mutlaka trend analizi yapmaları ve döviz riskine karşı enstrümanları kullanmaları gerekiyor” uyarısında bulundu.


    Bu yıl gerek emtia fiyatlarında gerek Euro-Dolar paritesinde öngörüleri aşan düşüşler gerçekleştiğini anlatan Büyükekşi, şunları kaydetti:


    ‘Yüzde 10 değer kaybı olacak’
    “Euro/dolar son 11 yılın en düşük seviyelerine geriledi. Bu gelişmeler ihraç birim fiyatlarına baskı oluşturabilecek önemli hususlar arasında yer alıyor. İhracatçılarımızın ani kur ve parite değişimlerinden etkilenmemek için gerekli önlemleri alması gerekiyor. O yüzden ihracatçılarımızın türev enstrümanlardan ve hedge işlemlerinden daha etkin şekilde faydalanmaları gerektiğini düşünüyoruz.”
    Büyükekşi, “Euro’da son dönemdeki gelişmelere paralel olarak senelik bazda ortalamadan yüzde 10’dan daha fazla bir değer kaybı olacağını öngörüyoruz” dedi. Büyükekşi, geçen yılın son çeyreğinde paritedeki gelişmelerin ihracat birim fiyatına yüzde 4 baskı yaptığını anımsattı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Araba fiyatları artacak diyenler için açtım bu konuyu. ÖTV artışı olacak diye acele araba alanlar (biri de benim ) maalesef hata yaptı. Hem eski model almış olduk hem de fazla para vermiş olduk. İnş. Bu fiyat düşüşünü yansıtır fiyatlara firmalar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İthal mal kullanımı ısrarla azaltılmak isteniyor hatta milletin cep telefonlarını bile diline dolayan yöneticiler var.

    Araç fiyatları düşecek normal olarak ama düşüş kadar vergi gelir diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşmez hocam . Düşmeyecek Sadece Kur artinca zam yapılır Düşünce indirim vs olmaz

    Fadil Akgündüze Milyonlarca TL Kaptirip akillanmayip Tekrar milyonlarca Para kaptıran insanlarla Dolu bu Ülke
  • iniyesta kullanıcısına yanıt
    Ileride gelirse onu bilemem hocam ama Euro'ya bağlı araçların düşmemesi demek distribütörler tarafından Türk Milletine atılan kazık diyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.