Şimdi Ara

Magnat MA-600 Deneme ve Goruslerim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
7.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar, yaklasik 4 ay once hi-fi sistem virusu banada bulasti, kucukten baslayalim derken butceyi zorlayarak isterleri yukselttim. Pioneer sc-1223, magnat quantum 677, heco victa prime 102/302 takimla bu sevdaya basladim. Sistemi yavas yavas tanidiktan sonra eksiklikler goze carpmaya basliyor, tabi butce cok olmadigindan imkanim dahilinde degisiklikler yapabiliyorum. Ozelliklede fiyat/performans oranini yuksek tutarak tercihler yapmak istiyorum. Forumda arkadaslara danisarak ozellikle "eraycelik80", "***radyo***" ve "Orada Olmayan Adam" sagolsunlar hep geri donus yaptilar bana. Ilk olarak kabloyu degistirdim supra ply 3.4 temin ettim ve bi-amp baglanti sekli kullanarak on kulelerde kullanmaya basladim. Zaman gectikce kablo dahada pisti ve muzik te detay, derinlik ve dolgunluk belirginlesti, daha keyifli hale geldi. Ama farkli cihazlar dinledikce insan eklenti/guncelleme ihtiyaci duyuyor. Gaza gelip sistemime stereo amfi eklemeye karar verdim. Bir iki haftadir ilanlara ve yorumlara bakiyorum. Butceme uygun alternatifler fazla yok. Genellikle Marantz 6005, 7005, Creek Evolution 50A, Pioneer A-50, A-70 modelleri var. Tabiki kaynak icinde HTPC kullandigim icin DAC ihtiyacimi dusununce butce sinirima ulasiyorum.

    Yukarda bahsettigim cihazlara ek olarak Magnat hybrid amfi leride incelemek istedim. Yurtdisi forumlarda giris seviyesi icin MA-400 modeli daha ust seviye icin MA-800 modeline ovguler var. Herkes pre katinda lamba kullanildigi icin sesin yumusakligini vurgulamis. Yeni cikan iki modeli ise MA-600 ve MA-1000. MA-1000 fiyati yuksek oldugu icin hic listeme girmedi. Ama MA-600 modeli sunduklari dusunuldugunde cok cazip gorundu. GSA dan orhan ila konusarak dinlemeye karar verdim. Muzikleri alip haftasonu yanina ugradim, yaklasik 2 - 3 saat beraberce farkli hoparlorlerde denemeler yaptik. Cihazin genel cikis gucu asagida;

    Output power
    Nominal
    20 Hz – 20 kHz, THD < 1.0%, 4 Ohm - 2 x 70 W
    20 Hz – 20 kHz, THD < 1.0%, 8 Ohm - 2 x 55 W
    Peak power 1 kHz, 4 Ohm - 2 x 150 W


    Cihazi Magnat Quantum 675, 757, Heco Victa Prime 702 ve benim cok sevdigim ve ileriki donemde gecmek istedigim Clean GT serisinden 502 kule hoparlorler ile denedik. Cok farkli tarzda muziklerle surekli hoparlorler arasinda gecis yaparak dinlemeye calistim. Cikis gucu ile Clean GT 502 yi cok rahat surdu hatta trance muziklerdeki bass lar cok keyifliydi. GT kasasi itibari ile bass lari guzel hissettiriyor.

    Cihazin ozelliklerinden bahsedecek olursam, amfi dahili DAC iceriyor. Baglanti olarak USB, Optik ve Coax girisleri sunulmus. Bilgisayariniza ufak bir surucu kurulumu ile cihaza baglanti yapabiliyorsunuz. Diger bir dikkat ceken ozelligi ise Bluetooth alicisinin dahili olarak sunulmasi ve telefon/bilgisayar ile baglandiginizda bu kanal uzerinden dahili DAC a veri gonderebiliyorsunuz. Eger kullandiginiz kaynak Bluetooth APX baglanti destegi sagliyorsa ses dosyalari daha az kayipla gonderilebiliyor. Telefonunuzdan cihaza baglandiginizda, bluetooth kullakligi nasil kullaniyorsaniz ayni sekilde ses dosyalariniz amfiye gonderiliyor. Cihazdan kaynagi BT sectiginizde bagli hoparlorlerden yuksek kaliteli muzikleriniz az kayipla dinlemeye basliyorsunuz. Bluetooth performansi hic fena degil, eve geldiginizde, bluetooth uzerinden baglanip hizlica muzik dinleme keyfi cihazla cok kolay saglanmis.

    Yine ofise baska bir arkadasta ayni cihazi denemek icin geldi yaninda demo CD leride getirmis, kaynak olarak pioneer CD okuyucu baglayarak da denemeler yaptik. Ben hybrid amfilerde bass gucunun dolgun olacagini dusunmuyordum, cihaza uygun muzik icin stereo amfi arayisinda birisi olarak, dusuk beklentiyle gitmistim. Ama bass lari cok guzeldi denemeye yaptigimiz tum kulelerde odayi doldurdu, Clean GT ile vermesi gereken bass i zorlanmadan cok rahat verdi. Cihaz ses seviyesi 0-40 araliginda 30 volumu gecemiyorsunuz. Ses dogrusal artmadigindan 25 ve sonrasinda 30 da ciddi peak yapiyor. Jazz, Celtic, Classic, Pop, Rock, Metal, Trance bircok tarazda muzikle denemeler yaptik. Hepsinde tatmin ettigini soyleyebilirim. Lambanin yumusakligini her daim hissediyorsunuz. Ayrintilar ve derinlikte gayet iyiydi.

    Cihazin on kismi komple aliminyum, traslanmis gorunumu ile cok hos bir goruntusu var. Pioneer elite serilerine benziyor. Ses portu kaliteli ve kullandiginizda ses adimlarini hissediyorsunuz. Kutulamasinida resimlerden gorebilirsiniz, cihaz bez bir tozlukla geliyor. Oylesine naylon bir koruma kullanilmamis. Lamba olarak 60 saat yanma suresi saglanmis ECC 88 kullanilmis.

    Yaptigim denemeler sonucunda cihazi cok begendim ve denemem icin orhan goturebilecegimi soyledi, begenirsen alirsin dedi .

    Evimde sc-1223 ile stereo performansim hic fena degil, hatta cogu kisiye cok iyi gelebilir. Kalibrasyonu iyi yaptigimi dusunuyorum ve deneme yanilma yontemi ile manuel olarak cok degisiklik yaptim. Detay, derinlik ve dolgunluk performansi guzel. Yaptigim kablo guncellemesi ile de daha tatmin edici oldu.

    Cihazi evde fena olmayan bir sistem ile karsilastirma imkanim oldu. Baglantilari yaparak tum gun boyunca farkli tarzlarda denemeler yaptim. Pioneer pre-out cikisindan baglayarak film denemeleride yaptim. Unutmadan cihaz HT-bypass ozelligi sunmuyor, bu nedenle sesi sabit bir seviyeye ayarlamaniz gerekiyor bana gore bu 25 - 30 arasi. Cihazin surucusu web saydasindan kolayca temin ediliyor, surucuyu kurup bimeks ten aldigim basit usb kablo ile baglanti yaptim. Kullandigim avr ye gore ses yumusakligi cok rahat farkediliyor. Bass dolgunlugu ise cok daha iyi. Ama sesteki ayrinti bir tik ustte. Sc-1223 stereo performansinin ovguyu hak ettigini gormus oldum . Dinledigim Jazz ve Celtic tarzlarda detay ve yumusaklik cok guzel, amfi kesinlikle kulaklarinizi yormuyor. Bu kadar yeter demiyorsunuz . Dinledigim kayitlar agirlikli yuksek kalite SACD den donusturulmus flac dosyalari. Yine dusuk kalite mp3 kayitlarin dada denemeler yaptim. Benim kulagimda negatif birsey hissetmedim. Gayet keyifli idi. Elimdeki vocal trance kayitlardan da yaptigim denemelerde basslar yerinde idi.

    Ama gelelimki benim beklentimin cok daha fazlasi oldugunu farkettim. Ozellikle detaylarda cok cok daha fazlasini ariyorum. Bu nedenle hybrid yerine lambali amfi arayisina girmem gerektigine karar verdim. Aldigim performans kullandigim avr den biraz daha ustun ama iki sistemi beraber kullanacagim icin cok daha fazla farklilik ariyorum. Cihazi f/p orani dusunuldugunde bence arayis icinde olanlar listelerine ekleyebilirler. Dahiligi 192 kHz / 24 bit DAC ve bluetooth baglantisi dusunulurse fiyati cok makul seviyede. Benzer butce ile stereo sistem kurmak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim ve dinlemelerini oneririm. Ama SC, LX serisi pioneer avr kullananlar icin birsey diyemem, eger stereo sistemini ayirmayi dusunurlerse alternatif olabilir. Ben cihazi ozellikle vsx ve turevlerini kullanan arkadaslara ciddi tavsiye ederim. Cunku fiyati dusunuldugunde, bu sekilde hazir bir sistemde performansi ve ayirt ediciligi cok guzel olacaktir. Pioneer A ve Marantz PM-6005/7005 serisi dusunenlere cok ciddi alternatif olacagini dusunuyorum. Magnat amfilere karsi onyargili olmayin mutlaka dinleyin. Creek'i hic dinleyemedigim icin bir yorum yapamayacagim, forum da karsilastirma icin teklif ettigim arkadas olumsuz donus yapti .

    Cihazi evde deneme imkani bulunca goruslerimi herkesle paylasmak istedim, hi-fi sevdasina yeni baslamis acemi bir arkadasiniz olarak umarim yazdiklarim isinize yarar. Hatam ve yanlis bilgilendirmem olursa lutfen soyleyin bende dogrusunu ogrenmis olurum. GSA elektronik den Orhan'a cok tesekkur ederim, kendisi herzaman yardimci olmaya calisiyor ve butcem dahilinde alternatifler sunuyor.

    Ornek olmasi icin video cekimide yaptim bugun youtube'a eklemis olurum ve linki paylasirim. Video cekimi biraz sallantili oldu kusuruma bakmayin, telefonla cekim yaptigim icin ve mikrofonu engellemek istemedigimden mecburen titreme oldu, beni mazur gorunuz. Denememi istediginiz kayit varsa soyleyebilirsiniz dinleyip yorumlari paylasirim.

    Yaziyi gozden gecirince butce konusuna ammada takilmisim, parasizligin gozu korolsun .

    Video:
    Bolum- 1:https://www.youtube.com/watch?v=SDMUkKCcyVI
    Bolum- 2:https://yukle.donanimhaber.com/Embed/?Id=50782

    Not: Turkiyede icerik lisanslarindan oturu youtube'un analiz edip buldugu muzik dosyalari oynatilamiyor. PC tarafinda sorun yok ama mobil cihazlarda banliyor. Proxy uzerinden farkli ulkelerden baglanarak videoyu acabilirsiniz.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zek -- 27 Ocak 2015; 11:33:07 >







  • güle güle kullanın hocam biz sürünüyoruz logitech z-906 ile içim acılıyo burada sistemleri görünce
  • Üstad eline sağlık bu hifi dünyasında arayış hiç bitmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu uzun. İnceleme yazısı için teşekkürler.
    Bu cihazları düşünen arkadaşlar için güzel bir rehber olmuş. Emeğine sağlık. Bu arada video açılmıyor. Belki de mobilde bir sorun vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkur ederim ne demek. Arayisim suruyor :D.

    Sanirim icerikten oturu youtube banladi videomu. Muzik lisanslarindan oturu.
  • Yok hocam. PC' de açıldı. Tekrar hayırlı olsun. Magnatlar da yakıyor maaşallah...
  • O kadar ugrastim acilmasa uzulurdum, bende de acildi. Magnat lardan cok memnunum hic fena degil. Ikinci videoyuda ekliyorum, bunda daha cok bass agirlikli muzikler denedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zek

    O kadar ugrastim acilmasa uzulurdum, bende de acildi. Magnat lardan cok memnunum hic fena degil. Ikinci videoyuda ekliyorum, bunda daha cok bass agirlikli muzikler denedim.

    hocam video yu izledim müzik zevkleri tartısılmaz ben trance müzik dinlerim ama akustiği güzel bide bibebir sistemin başında nasıldır
  • Tesekkur ederim, insallah cok daha iyileri sizin olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zek

    Tesekkur ederim, insallah cok daha iyileri sizin olsun.

    herkezin gönlüne göre versin hocam bana logitech z-906 yetiyo sesi acamıyorum zaten bunda bile hıfı da hiç acamam
  • Bilgisayarda kullanmak icin z-906 ve z-5500 guzel sistemler o fiyatlarda sunduklari guzel ama hi-fi yi ses acmak olarak dusunmeyin. Tamam cihazlar cok guclu ama kac dakika yuksek seste dinleyebilirsiniz. Amac daha cok detay, gercek kaliteye yakin muzik dinleyebilmek. Ben hi-fi sistemle jazz dinlemeye basladim, daha once dinleyemezdim sikilirdim ama simdi detaylari duyunca zevklerim degisti keyif aliyorum muzik dinlemekten.

    Sinema tarafi daha farkli, insan filmde atilan adimin yada etrafinda ucusan sinegin sesini duydugunda cok keyif aliyor. Ornegin basik bir alanda geri plandaki sesleri duyabilmek sizi filme daha cok cekiyor.
  • by.onr B kullanıcısına yanıt
    Sesin açılması ile hifi nin hic bir alakası yok
    Ustat

    Sesi acmak isterseniz sizin sistemin yarı fiyatına düğün salonu hoparlör U al daha iyi

    Hifi daha temiz daha detaylı enstrüman larin sesini orjinal e yakın vermeye yakın sistemler

    Yuksek sesle alakalı bir olay yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam döveydiniz anlatmak istediiğim şey yüksek volum de yüksek kalite tabiki z5500 veya z-906 bu sistemlerle kıyaslanamaz söz dahi edilemez sadece ben yüksek sesde müzik dinlemeyi sevdiğim için öyle demişdim tabe sizin dediklerinize gelince sonuna kadar haklısınız
  • by.onr B kullanıcısına yanıt
    Estafirullah sadece bakış acınız yanlis sadece onu yazdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önceden bende marantz sr6004 sony ss-f6000 kule tipi hoparlör vardı sattım ciddi anlamda komsular rahatsız oluyodu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80

    Estafirullah sadece bakış acınız yanlis sadece onu yazdım

    Hocam görüşlere acıgımdır daha öğrenicek cok şeyimiz var sizlerden sizler tecrübelerinizi söyliceksiniz ki doğru ürün doğru kullanım olsun düşüncem yanlış gelebilir arabada bile 2 tane 38cm kıcker kare L7 var bazen diyorum bu bile yetmiyomu hani abartmıyorum yüksek sesi gercekden severim ama kaliteli oldugu sürece sesler karışmıcak bass tiz mid uyumu bozulmıcak
  • zek kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun üstad, keyifli dinletiler dilerim öncelikle. Bende geçen hasta sayın erdos113 den sc 1223 aldım. Yeni yeni bilgi sahibi oluyorum bu alanda kulllanma klavuzunu okuyorum ve çeşitli denemeler yapıyorum ancak, bir çift bookshelf ve bunlara uygun kablo arayışım var. Bir süre stereo olarak kullanıcam. kablo ve hoparlör olarak ne önerirsin hocam.
  • Selamlar, ama magnati almadim. Sc-1223 e gore bir iki adim onde. Bende daha atilim yapicak birsey bakiyorum.

    Hocam, sc-1223 iyi kalibre edildiginde ve oda akustigini duzenlediginizde stereo tarafinda sizi cok memnun eder. Tecrube ettikce karar verirsiniz sonrasina. Kablo konusu onemli ama butcenize gore tavsiye vermek gerekiyor. Bende yakin zamanda degisiklik yaptigim icin alternatif modelleri soyleyebilirim. Ama bu cihaza bookshelf yakismaz bence, sinema sistemi kurmayacak misiniz? Baslangicta bookshelf alip sonrasinda surround olarak mi kullanmak istiyor sunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zek -- 26 Ocak 2015; 11:01:00 >
  • zek kullanıcısına yanıt
    İlk etapta 19m2 lik dikdörtgen bir odada kullancağım için önce iki adet bookshelf alıyım diyorum şef. sonra sinema işine geçince dediğiniz gibi surrounda geçiriyim diyorum. hoparlör ve kablo için ayırdığım bütçe yaklaşık 2000 tl. Anladığım kadarıyla çeşitli dinletiler yapmışşsınız. aklımda Magnat, focal, heco var ama işte ses renkleri hakkında hiçbir fikrim yok. kablo olarakta supra, inakustik internetten bulduklarım. sizce nereden alınabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vagus35 -- 26 Ocak 2015; 14:14:15 >
  • Focal icin birsey diyemiycem hic listeme girmedi. Benim tavsiyem dali, heco ve magnat tarafinda olabilir. Ama sizin dinlemeniz cok onemli ben sadece butcenize gore su iyi diyebilirim. Butceniz ic fena degil surround olarak guzel birsey alabilirsiniz. Sinema icin daha fazla butce ayirabilecek misiniz? Sistemde hoparlorlerin uyumuda onemli bookshelf i surround olarak kullanacaginizdan ileriyi dusunerek secmek gerekiyor. Asagidakileri dinlemenizi oneririm. Ikiside sisiz uzmez. Daha vocal bir bookshelf isterseniz butcenizi biraz asarak Magnat Quantum 753 olabilir. Ben Heco ve magnat karisik sistem kullaniyorum. Sc-1223 ile uyumlari cok iyi.

    Magnat Quantum 673
    Heco Victa Prime 302
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.