Şimdi Ara

6 plus'ın şarjı 4 saat gitmeye başladı, restore için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Battery doctoru 6 plusta ilk defa kullandım, ondan mı bilmiyorum ama 8-10 saat giden sarj 4 saatte bitmeye başladı ve telefon kullanımda aşırı ısınmaya başladı.Gemide olduğumdan uçuş modunda sadece wifi açık halde 4 saat sonra bitiyor. Yavaş uydu internet bağlantım var, restore edip temiz bir kurulum yaparsam düzelir belki diye düşünüyorum ancak restore yaparken laptopımdaki ios 8.1.2 dosyasını gösterip kurabilir miyim yoksa illa serverden kendisi son ios sürümünü mü indirmeye çalışacak? 8.1.2 zaten son sürüm ,bilgisayardakini yüklemeyi tercih ettirir mi? Ettirmezse 2 gb lık dosyayı indiremem. Restore a başlamadan bunun cevabını bulmam lazım. İnşallah anlatabilmişimdir. Bir de böyle bir durum yaşayan duydunuz mu 6 plusta, sarjın birden yarı yarıya hızlı bitmeye başlaması? Bu arada mail hesabımı kapattım, konum servisleri kapalı ama değişen birşey olmadı.
     6 plus'ın şarjı 4 saat gitmeye başladı, restore için yardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam 6 plus'ın şarjının 4 saatte bitmesini geçtim 8-10 saat bile çok az ben sürekli 3G açık aktif kullanımda 18saati görüyordum plus'da, 6 bu 12 saat civarıydı. Eğer bir de Wi-Fi kullanıyorsan 24 saati bile görmesi gerekiyor eğer tüm gün oyun oynamıyorsan. Restore et ama bence cihazı fırsat bulunca bir servise götür normal bir durum değil sadece yazılımla alakalı olduğunu düşünmüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • treko kullanıcısına yanıt
    Oyun hiç oynamıyorum ( resimdeki arabalar oyunu oğlumdan kalma, silmeden bakayım dedim çıkmış orada) . Yaklaşık 1.5 aydır plusı kullanıyorum, hep 8-10 saat civarında yüzde 20 ye düşerdi. Diğer kullanıcılarda 10 saat civarı kullanım oldugunu yazdıklarından garip gelmemişti. Ancak battery doctoru açıp sarj ettikten sonra gözle görülür şekilde pil hızlı boşalmaya başladı. Yazılımsal birşey olabileceğini bundan düşündüm. Yaz başında görev sürem bitiyor maalesef, 4 ay bu böyle gitmesin :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: treko

    Hocam 6 plus'ın şarjının 4 saatte bitmesini geçtim 8-10 saat bile çok az ben sürekli 3G açık aktif kullanımda 18saati görüyordum plus'da, 6 bu 12 saat civarıydı. Eğer bir de Wi-Fi kullanıyorsan 24 saati bile görmesi gerekiyor eğer tüm gün oyun oynamıyorsan. Restore et ama bence cihazı fırsat bulunca bir servise götür normal bir durum değil sadece yazılımla alakalı olduğunu düşünmüyorum.

    abartma hocam ya 3g de aktıf kullanımla 18 saat imkansız,face,messenger,whatsapp,safari vb int kullanan uygulamalarla -8-9 saat anca,3g yi açıp kenara bırakırsan telefonu bişey dıyemem tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fastforyou kullanıcısına yanıt
    18 saat sürekli açık imkansız ama ben kendimden örnek verecek olursam sabah saat 6.30da kalkıyorum ve ortalama saat 6 gibi eve geliyorum 12 saatlik bu periyodun 4 saati yolda geçiyor bu 4 saatte internet whatsapp ve müzik inanılmaz şekilde kullanıyorum geri kalan 8 saatinde ise biraz daha az aktif olarak kullanıyorum ve şarjım eve geldiğimde %40 civarında oluyor. Bu Sürenin içinde oyun çok az oynuyorum clash of clan gibi oyunlara göz atıyorum. Aynı koşullarda iPhone 6 da %10 kalıyor. Işin içine oyun girmediği sürece verdiğim Değerler gayet normal.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • treko kullanıcısına yanıt
    18 saati görüyordum derken bekleme süresi 18 saat sanırım. Kullanım 18 saati görmen imkansız. Birde 3g de.
  • brkbrktgl B kullanıcısına yanıt
    Toplam süre olarak şuan elimde cihaz yok. olduğunda kullanım değerlerini eklerim daha net ele kendimi anlatmış olurum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • captaingurkan kullanıcısına yanıt
    Daha önce itunes da mevcut ise zaten birdaha indirmeyecektir kuracaktır.

    Sorunun tekrara yaşanmaması için kurarken dfu mode ile (kapama tuşu ve home tuşuna aynı anda basılı tut itunes e bağlıyken cihaz, daha sonra ekran karardığında kapamadan elini çek home tuşunda basılı kalsın , ekrana uyarı gelince home dan da elini çek ve kur) kurman gerek.

    Eğer çok bir arşiviniz yok ise uygulamaları yedekle sorusuna da hayır demeni ve ayrıca restore dan sonra yeni bir iphone olarak telefonu başlatmanı tavsiye ederim. Bu şekilde yaptığın da da sorun devam ederse Apple Store a gitmen gerek.

    DFU modelu kurulumu kesinlikle yap ama pc deki dosyayı kurucam dersende Shift + GeriYükle aynı anda bastığınızda pc deki sürümüde kullanabilirsiniz.
  • belmont B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim detaylı cevabınız için. Apple destek ile yazışmam sonucunda itunesadaki 8.1.2 yi kuracağını belirtti. Sizin bahsettiğiniz gibi DFU moda alıp kurulum yaparsam İOS 8.1.2 i serverdan indirmesi mi gerekecek. Ben itunesdan geri yükle deyip sıfır cihaz haline getirip, backuptan geri yükelememeyi , app leri tekrar kurmayı düşünüyordum.

    Edit: son cümlenizi anlayamamıştım, şimdi anladım. Dfu moda aldamda shift ile geri yükleye basarsam bilgisayardaki ios dosyasını seçebileceğim. Şimdi zaten telefon çekmediğinden , sıfırlarsam whatsappı aktive edemem. Ondan 2 gün sonra telefon çekince işlemi yapcağım. Umarım o zamana kadar ios 8.1.3 çıkmaz. Çıkarsa indirmem gerekecekmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captaingurkan -- 23 Ocak 2015; 16:45:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • treko kullanıcısına yanıt
    biz o 18 saate toplam bekleme süresi diyoruz.Kullanım süresi telefonun ekranı acıkken veya online olarak arkaplanda işlem yapılırken yazılır.Ama olsun eskiden bi günü cıkarmıyodu iphonelar.Şimdi plusda bu işi çözmüşler aksam eve geldiğinizde hala %40 kalıyosa iyi işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrolTrolleyenAdam -- 23 Ocak 2015; 17:59:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonum önceden kullanım süresini 10 saat , beklemeyi 23 saat civarı veriyordu, şimdi 4 saat kullanım 6 saat civarı bekleme veriyor. Apple online desteğe telefonun bilgileri gitti, incelediler ve pilin çok sağlıklı göründüğünü söylediler. Telefonu son backuptan geri kursam whatsapp ve tango tekrar telefon doğrulaması ister mi acaba? Telefonum çekmediği için bari son backuptan kurmayı deneyeyim eğer telefon doğrulama kodu istenmeyecekse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • captaingurkan kullanıcısına yanıt
    Ben apple store a gittiğim de bana sorunlu bir durumdan dolayı restore edecekseniz kesinlikle uygulamaları geriyükle yapmayınız dedi ve dfu mode kullanın dedi. O nedenle birdaha gitmek durumunda kaldım.
  • belmont B kullanıcısına yanıt
    Bugün telefonum çekecek ve dfu moda alıp teli baştan kuracağım. Ancak gerekli bir kaç uygulama kurmam gerekecek ve onları da itools ile aldıgım uygulama yedeklerinin içinden seçip kuracağım, bir sıkıntı olur mu acaba. Bağlantım hızlı olsa tek tek tekrar indiririm storedan ama öyle bir şansım yok şuanda. DFU Öneriniz için tekrar teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum şuan yapılan tüm yorumları boşver ve cihazını pc den restore et. daha önceden indirmiş olduğun firmwareyi kullanır yeniden indirmeni istemez yani. ve öyle saçma programlarda yükleme battery doctor vs. gibi
  • captaingurkan kullanıcısına yanıt
    Bir sorun olmaz ama bu şekildede sorun yaşarsanız cihazınız değişime gider büyük ihtimalle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Restore ettim , sorun düzeldi . 4 saat 50 dk Kullanım süresi ile şarj şuna da yüzde 73 de. Battery doktoru direkt silmiştim , birdaha kullanmam zaten, teşekkür ederim. Denizin ortasında Çaresiz kalmak kötü, bir daha yaşamam umarım. Selamlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: captaingurkan

    Restore ettim , sorun düzeldi . 4 saat 50 dk Kullanım süresi ile şarj şuna da yüzde 73 de. Battery doktoru direkt silmiştim , birdaha kullanmam zaten, teşekkür ederim. Denizin ortasında Çaresiz kalmak kötü, bir daha yaşamam umarım. Selamlar...

    ne demek her zaman. düzelmesine sevindim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.