Şimdi Ara

CTB LOCKER virüsü yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,
    kayınpederin bilgisayarına ctb locker diye bir virüs tipi bulaşmış. tüm fotoğraf ve resim dosyalarını bosuyor. nasıl kurtulabiliriz?
    virüs programlarıyla tarattım ama sonuç elde edemedim.

    klasör altlarına da şöyle bir resim atıyor.

     CTB LOCKER virüsü yardım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kymelria -- 23 Ocak 2015; 13:03:03 >







  • öncelikle geçmiş olsun. Alttaki konuya bakabilirsin. bu virüsun farklı versiyonları mevcut gerçi. tubitak yayınladığı bir program günde 5 dosya kurtarabiliyormuş. Ama konudaki virüste türkçe uyarı çıkıyordu ve sahte ttnet faturası e-mail ile bulaşıyordu. Sizin ki ingilizce diye virüsün farklı bir versiyonu olablir, bilmiyorum. deneyin.

    http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=99542333&mpage=7
  • Öncelikle geçmiş olsun. Öncelikle bilgisayarı yeniden başlat. Ardından windows logosu gelmeden (açılma bölümüne gelince) önce F8'e bas ve ardından güvenli modunun altını seç. Bilgisayar açıldıktan sonra Başlattan aramaya "regedit" yaz ve tek sonuca tıkla. Ordan HKEY_CURRENT_USER ordanda Software ye ordan Microsoft a ordanda Windows a ordan CurrentVersion a ordanda Run a tıkla. Ordaki System Security i sil adına aldanma.Başlattan bilgisayara tıkla. Ordan organize ye (bilgisayar ıngilizce ise ve en üstte) ordan Wiew e ordan show hissenin files , folders and drivers a tıkla. Sonra yerel disk C: yeni tıkla ordan ordan users a ordan bilgisayardaki kullanıcı adına tıkla ve ordan AppData ya ordan yerel dosyasına ordan Temp dosyasına girip ordaki her şeyi sil. Orda bi hata vercek. Hatayı X yerine yani kapat tuşuna tıklayarak kapat. Olmazsa skip tuşuna bas. Ardından Temp yerini kapat. Ve başlatan aramaya msconfig yaz ve tek sonuca tıkla ve ordan boot a ordan safe bootu seçeneğini kapat ve uygulaya tıkla. Ve tamam butonuna bas. Ve bi uyarı gelecektir. Ordan yeniden başlata bas. Ve bilgisayar başlarken hiç bir şeye basma. Bilgisayar açıldıktan sonra masaüstü resmini değiştir. Ve az önce ki masaüstü resmini ordan sil. Kitaplığı aç ve belgelere bas. Ordan Decrypt all files cypcwvi resmini sil. Ve geri dönüşüm kutusunu boşalt. Ardından ShadowExplorer i indir. Link burda, buraya tıkla:http://www.shadowexplorer.com/downloads.html ve sayfada latest verisonun altındaki ShadowExplorer 0.9 Insallter i indir. (.exe dosyasını) sonra uygulamayı kur. Ve ardından aç. C sürücüsünü seç ve ilk tarihe geri yükle. Ve bitti CTB-Locker silindi. Ingilizce kelimeleri anlamadıysan onları çeviri sitesine yaz ve çevir. Her neyse geçmiş olsun. Bayy.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.