Şimdi Ara

Cosmos S1100+H110 Kasa modifiye BEYAZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, magicrea ile bir kasa modifiyesi yaptık umarım beğenirsiniz. İşin çoğunu magicrea arkadaşımız yapsada benimde katkım olmadı değil :) Öncelikle bileşenlerimiz:
    1-Cosmos s1100 alimünyum kasa
    2-Asus z77 anakart, i7 3770k
    3-Sapphire r9 270x twin fan Ekran kartı
    4-32 Gb ddr3 ram
    5-Vertex 4 256 GB SSD
    6-1 adet Raid 0
    7-Corsair H110 CPU soğutucu + 2 adet ekstra Noctua 140 mm fan
    8-OCZ 1000 watt gold PSU Modüler
    9-ASUS 27" MX279H AH-IPS
    Kasanın orjinal rengi kurşuniydi, magicrea sağolsun zımpara boya vs derken bu hale getirdi. Yandaki ejderha ile yan kasa kapağını kendisi yaptı. Şimdilik ejderhanın arkasında bir aydınlatma yok ama ilerde kırmızı bir led ile tüm ejderhayı aydınlatmayı düşünüyorum. Kasa içinide mavi led ile aydınlatmayı düşünüyorum.
    Kasanın sata ve fan kablolarını özellikle siyah renk ile değiştirdik . Siyah 180-180 derece sata bulmak baya yordu doğrusu. H110 un 4 lü sandwiç fanlarının hepsi aynı devirde tek bir hız kontrolcüsünden (anakarttaki) sağlanmaktadır. 4 pin fan kablosunuda zor bulduk açıkçası.

    H110 u sığdırmak kolay olmadı tavana sığdı radyatör ama anakarta çok yakın oluyordu. Bizde Dvd çalar a gerek yok dedik ve HDD yuvasının hemen üzerine dışa hava akımı verecek şekilde 4 140mm fan ile üflettik. 2 Adet noktua önünde Corsair in kendi fanları arkada olacak şekilde yerleştirdik.
    Fan yerleşimi olarak kasanın
    İçeri hava üfleyen fanlar: 2 adet yukarıda 140mm, 1 adet kasa arkası 140mm,1 adet Hdd yuvaıs önünde 120mm, 1 adet kasa tabanında 140mm
    Dışarı üfleyenler sadece H110 un 4 adet sandwiç fanıdır. Psu zaten alttan havayı alıp arkadan çıkarmakta kasa içine hiç karışmıyor. Tüm fanlar içeri üflerken önden geri çıkıyor. Aslında tam tersi bir hava akımı oluşturacaktık ama radyatörün sıcak havası anakart ve ekran kartına gelmesin diye böyle bir yola başvurduk. Ve dışarıdan gelen tüm fanlara ızgara koyduk, tozu azaltmak için.

    Kasanın fotoğrafları aşağıda umarım sizlerde beğenirsiniz teşekkürler.


    http://hizliresim.com/mrkqmZ
    http://hizliresim.com/89dmAW
    http://hizliresim.com/ayGPmg
    http://hizliresim.com/MPv9qk
    http://hizliresim.com/7VN2la
    http://hizliresim.com/qmW95Q
    http://hizliresim.com/n5WYX5
    http://hizliresim.com/oYknb7
     Cosmos S1100+H110 Kasa modifiye BEYAZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tranz -- 6 Şubat 2015; 13:12:56 >







  • şöyle , h100 2 adet fanı üst kısımdan , iki tanesini ise iç alt ttan taktığınızda sorun kesinlikle çıkmıyordu , bu şekilde cpu soğutma performansınız etkilenecektir.. renk güzel olmuş eski bilgisayarım aklıma geldi ...

  • CryTurkiye-44peace44 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler dostum bende düşündüm bunu 2 tanesi dışarıda 2 taneside içeride. Böyle olursa anakarta geliyor. malum h110 un radyatörü ve fanı daya büyük. Şuanda cpu performansı 100% testte 21 derece oda sıcaklığında en fazla 51 derece idle iken 16 derece:) Bence gayet yeterli. Ekran kartı ise en fazla 58 derece oluyor fotoğrafları atarım ilerde.

    Bu videosunu attığınız sizin eski kasamı? Öyleyse çok güzelmiş, Bu matrix yansıtmasını nasıl yaptınız acaba? Birde h100 ün yanında ,direkt cpu nun yanında 2 tane fan dönüyor ne fanı acaba onlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tranz -- 21 Ocak 2015; 18:28:16 >
  • Başarılı olmuş. Kablolar sırıtıyor sadece.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • başarılı
  • Dönen fanlar corsair dominator ram'lerin AİRFLOW model ram soğutucuları , matrix kendim yaptım lazer kesim ile siyah plexi üzerine çizimler halen saklıyorum sanırım :) kabloları matrix gibi bişey ile kapatıp sıfır göstermessen çok daha şık olacaktır. istanbulda isen yardım istersen müsait bi zamanda yardımcı olurum ....
  • Eline sağlık hocam , güzel olmuş
  • esasen kablolar için eskiz çalışmamda ayrı bir katman yapmıştım,

    zaman bulursak @tranz kardeşimle birlikte o alana L şeklinde siyah pleksiyi lazerde kestirip şekil vermeyi planlıyorum. kablolar altta kalır üstüne de ssd yuvası yapılır. fena durmaz sanırım.

    ekstradan psu yu da pleksi ile gizleyeceğiz. bakalım nasıl olacak.
  • magicrea kullanıcısına yanıt
    Yine harika bir iş hocam da aklıma şöyle bir fikir geldi: Hazır anakartınız da Sabertooth, ekran kartınızın altından aşağı doğru ucu yan kapağa değecek eğik bir plexi parçası koyarsanız ve üstüne anakarttaki desenden yapıştırırsanız hem düzeni bozmaz hem de farklı bir görüntü yakalamış olursunuz. Ya da siyah arkaplan üstüne ejderhanın alt yarısını tamamlamış olursunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.