Şimdi Ara

Ses kartı ile ses sistemi tavsiyesi yurtdışından

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    halihazırda kullandıgım creative T3300 + Creative audigy value 7.1 ikiliyi elimden çıkartıp daha üst seviye birşeyler yapmak istiyorum.Ebay'den de alışveriş yapabilirim.dinledigim müzikler genelde degisiyor; klasik agırlıklı,ara sıra jazz,pop ve az olsa rock olabiliyor.Film de izlerim.

    bütçe 250 dolar civarında olacaktır.Bu bütçe ile elimdeki sistemden çok daha üst seviye bir ikili oluşturabilir miyim ? degerli yardımlarınızı ve önerilerinizi beklerim.Teşekkür ederim şimdiden.selam.



  • Aquilo A kullanıcısına yanıt
    500-600 TL bütçesi olan birçok kişiye önerdiğim gibi 100-150 TL civarına bir T sınıfı amfi alıp geri kalan kısmı ile de 2. el raf tipi bir hoparlör alarak gayet başarılı bir stereo sistem kurabilirsiniz.

    Bahsettiğim T sınıfı amfilerle ilgili konu başlığı aşağıda. Burayı bir inceleyin derim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_72708317/tm.htm

    Yada daha kompakt bir şey olsun derseniz ise aşağıdaki gibi bir mini müzik seti fena olmayabilir. Tabii bundan pek emin değilim, denemek lazım.
    http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=evpioxhm21k&categoryId=17011&sku=EVPIOXHM21K&wt_gl=cpc.elk.evelektronigi.pla&gclid=CIeG7c3UnsMCFUzMtAod_B0A9Q




  • Peki bahsetmiş oldugunuz lepai 2020 amfiyi ebay'de buldum bunun üzerine nasıl bir hoparlör tavsiye edersiniz ? :)
  • Aquilo A kullanıcısına yanıt
    300-350 tl aralığında Magnat supreme 100 olabilir
    http://gsaelektronik.com/urun/magnat-monitor-supreme-102-raf-tipi-hoparlor_483.aspx?CatId=229

    600tl civarına da Magnat supreme 200 olabilir
    http://gsaelektronik.com/urun/magnat-monitor-supreme-202-raf-tipi-hoparlor_709.aspx?CatId=229

    Liste fiyatları bu tarz hifi ürünlerde genelde yüksek yazılır. Belirtilen fiyattan %10-15 indirim olacak şekilde düşünebilirsiniz.

    bunların dışında q aqustic 2020, heco victa 202 gibi modeller de düşünülebilir. Ya da 2.el daha iyi modeller alınabilir.

    Fakat dikkat edeceğiniz husus hoparlörlerin hassasiyetinin minimum 88db gibi olmasıdır. DB (desibel) logaritmik artan bir değer olduğu için ciddi fark yaratan bir değerdir. 3db farklı iki hoparlör arasında 2 kat ses şiddeti farkı olur. Oradan hesap edin. Bu amfiler çok güçlü amfiler olmadığı için hassasiyeti yüksek hoparlörler ile kullanılmalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • peki sizce ekteki sistemi alsam ekstradan a2020+ amfiyi alırsam bunu bilgisayarda masamın altına yerleştiricegim.şuan halihazırda buluna creative t3300 + audigy value 7.1 ile arasında hem film izlerken hem de müzik dinlerken dağlar kadar fark görür müyüm ?


    ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.elinize emeginize ve önerinize saglık.
  • bu arada bir başka tecrübeli arkadaşın da creative titanium ses kartı ve altec lansing mx6021 önerisi de oldu sizin yorumunuzu da alabilir miyim :)
  • M-Audio düşünürseniz Delta 1010lt kartımı satıyorum.
     Ses kartı ile ses sistemi tavsiyesi yurtdışından  Ses kartı ile ses sistemi tavsiyesi yurtdışından




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İmportant

    M-Audio düşünürseniz Delta 1010lt kartımı satıyorum.
     Ses kartı ile ses sistemi tavsiyesi yurtdışından  Ses kartı ile ses sistemi tavsiyesi yurtdışından

    Bu kart kayıt vs için yapılmış bir kart. Bu kartın konuyla ne alakası var?




  • Aquilo A kullanıcısına yanıt
    Önemli değil efendim, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz

    Dediğiniz Altec Lansing sıradan bir pc hoparlörü. Bahsettiğim amfi+hoparlör kombinasyonun yanına bile yanaşamaz. Özellikle müzik dinlerken arada dağlar kadar fark olur.

    Bir tek film yada oyunda sub woofer olmadığı için bas anlamında belki biraz eksiklik olabilir diye düşündüm. Ama elinizdeki creative'in sub sürücüsündeki hoparlör size önerdiğim hoparlörlerin sürücüsünden büyük olmadığı için bu konuda da eksik kalacağını düşünmüyorum.

    Bir de lepai dışında daha farklı T sınıfı amfi modelleri de mevcut. Misal ben 2021 çipli olan aşağıdaki modeli kullanıyorum. Birebir karşılaştırma şansım olmadı ama sanki benim ki daha iyi gibi bir izlenim veriyor, sanırım tipinden kaynaklı
    http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-S3-TA2021B-Class-T-AMP-Tripath-Stereo-Amplifier-SMSL-14V-Power-Supply-G-/301430718383?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item462eabbfaf




  • Aquilo A kullanıcısına yanıt
    hocam konuyla çok alakasız özür dilerim ama ebaydan daha önce alışveriş yapmadım şimdi ebaydan hesap açsam TL ile alışveriş yapabilirmiyim ? atıyorum bende 15 tl var 5 dolarlık bişey alabilirmiyim ? yoksa dolarmı yaptırmam lazım paraları ?
  • ahmetoguz10 kullanıcısına yanıt
    Ebay'dan alışveriş yapmak için paypal hesabı da açman gerekiyor. Paypal'a kredi kartını tanımlıyorsun (normal hesap kabul etmiyor). Daha sonra paypal ödemeyi kredi kartından döviz cinsinden kesiyor ( dolar, sterlin, euro neyse). Bankanız da ödemeyi yaptığınız zamanki kur ne ise ona göre tl'ye çeviriyor ve o ayın ekstresine ekliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler ben şunu anladım bende paypal hesabı var ben şimdi atıyorum atm ye gidip 20 tl yüklesem ebaydan 5 10 dolarlık bişey alabilirim dimi ?
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Önerileriniz için çok çok teşekkür ederim.Öyleyse bahsetmiş oldugunuz raf tipi hoparlör + bu vermiş oldugunuz amfiyi satın almayı düşünüyorum.

    Aynı zamanda şöyle de bir öneri aldım.Creative Sound Blaster Z ses kartı ile creative T3.

    Bu arada film izlerken DE hakikatten iyiki böyle bir sistem kurmuşum dedirtir mi ?? :))

    Sanırım sizin tavsiyeniz ile bu ikili arasında hem hitab ettigi kullanıcı açısından hem de kalite açısından fark var.
  • Aquilo A kullanıcısına yanıt
    Açıkçası filmlerde creative t3 kadar iyi olmaz. Sonuçta Creative'de bir sub var. Ama Creative'de amfi hoparlör kombinasyonu kadar müzikte başarılı olmaz. Özellikle caz, rock, blues gibi müziklerde. Ama rap, hip pop gibi türler dinliyorsanız creative bas anlamında daha başarılı olacaktır.

    Aslında olay yine sizin kullanımınıza bağlanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam sizin tavsiyeniz gerçek anlamda müzik dinlemek için daha iyi görünüyor.Ben ebay'den free shipping ile sipariş edeyim.75 Euro sınırını da geçmedigi için vergi ödemem gerekmez sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.