Şimdi Ara

A 101 sütas 500gr kasar peyniri 8.35 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
6.530
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • tuzlu salamurada yapılmayan bekletilmeyen peynir yenmez diyen profesörleri duydum yemem, köyden gelen salamura peyniri alıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün gittim 2 adet aldım sütaş kalitesi yeter haber veren arkadaşa teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Peynirin espirisi mayalanmasındadır. Mayalanmayan, uzun süre fermante olmayan peynir yenmemeli. Çünkü vücuda hiç bir faydası yoktur.

    Bu konuda bahsedilen, marketlerde satılan beyaz peynirlerin,kaşarların %99 u fermante olmamış peynirlerdir. Onun için fermante olan ürünlere göre daha ucuz satılırlar. Hepsi krema gibidir,tatlıdır ve kokmazlar. İnsanların damakları küçüklükten beri bu tatlara alışkan olduğu için fermante olan,küflenen ve kokan peynirleri sevmezler,yemek istemezler.

    Halbu ki fermante olmuş ürünler sindirim sisteminde kalıcı probiyotikler oluşturur,zenginleştirir.
    Mesala Konya obruk kaşarı,kars kaşarı.
    Bu kaşarlar küflüdür,tarları kekremsidir,içlerinde küçüklü büyüklü delikler vardır. Dışları küflüdür.

    Korsan kaşar yağda erir, gerçek kaşar yağda erimez kızarır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • haber veren arkadaşa teşekkürler. burda görmesem a101 e girsem bile fark etmezdim. kaşarımız da bitmitşi bizde haftada 1 kilo gidiyor. 7 tane aldım buzdolabımna attım. sonuçta bu fiyata şu anda bilindik marka başka kaşar yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedikeresekiz -- 18 Ocak 2015; 12:47:57 >
  • Sütaş kaymaksız yoğurt alırım sürekli.Ancak son 2 aldığım yoğurdun tadı değişmiş.Daha bir cıvık hal almış.2 kere farklı marketten böyle alınca yoğurdu bozduklarına kanaat getirdim.Ucuz etin yahnisi işine döndü olay iyice...
  • yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt
    77 tane mi?
  • Torku'nun kaşarı bomba cidden. Sütaş falan yağlı geliyor çok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsnyvz

    77 tane mi?

    pardon hocam 7 tane bir 7 fazla yamışım düzelteyim şimdi
  • beyler şimdi tostta en iyi eriyen kaşar hangisi acaba.
  • Şimdiye kadar marka olarak yedigim en güzel kaşar peyniri Moova idi. O da artık yok! Yörsan ve İtimat' ın da güzeldir. Sütaş ise yoklukta her türlü gider...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zombitch

    Zaten sütaş'ın 1 kilosu heryerde 16-17 lira. Ve hiç güzel değil onun yerine teksüt veya tarabya(a101'in) tavsiye ederim

    Dun 700 grami kipada 15 yl olup kilosu 22 Ye gelir,bence bu sicak firsat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az once gittim 8 tane aldim son kullanma tarihi mayis ayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaşarı 10 numara olsa almam sütaştan mal.. işçilerine yaptığı zulmü gördükten sonra.... Torku alın.. işçiye , çiftçiye destek olun, ne yediğinizide bilin..
  • Ben indirimsiz döneminde almıştım.Sütaş bilindik marka alayım bilmem ne diyerek.4 günde küflendi peynir.Birde okadar hava almasın falan diye buzdolabı poşetine koyup bağlamıştım.Bu sefer gidip kipadan aktaze diye bilmediğim bir marka aldım belki bu daha kaliteli çıkar.
  • Ben Torunuoğlu kaşarı tercih ediyorum. Ankara New Gross'ta 700 gr./10.95 TL hem uygun, hem güvenilir, hem de lezzetli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

    Peynirin espirisi mayalanmasındadır. Mayalanmayan, uzun süre fermante olmayan peynir yenmemeli. Çünkü vücuda hiç bir faydası yoktur.

    Bu konuda bahsedilen, marketlerde satılan beyaz peynirlerin,kaşarların %99 u fermante olmamış peynirlerdir. Onun için fermante olan ürünlere göre daha ucuz satılırlar. Hepsi krema gibidir,tatlıdır ve kokmazlar. İnsanların damakları küçüklükten beri bu tatlara alışkan olduğu için fermante olan,küflenen ve kokan peynirleri sevmezler,yemek istemezler.

    Halbu ki fermante olmuş ürünler sindirim sisteminde kalıcı probiyotikler oluşturur,zenginleştirir.
    Mesala Konya obruk kaşarı,kars kaşarı.
    Bu kaşarlar küflüdür,tarları kekremsidir,içlerinde küçüklü büyüklü delikler vardır. Dışları küflüdür.

    Korsan kaşar yağda erir, gerçek kaşar yağda erimez kızarır.

    Gayet faydalı bilgiler vermişsin hocam. Ziyadesiyle faydalandık. Özellikle son cümle bitirici olmuş.




  • Üçüncü sıradaki mesajıma birkaç cevap gelmiş. Tabii ki damak tadı farklı ama ben tadıyla birlikte kaşar peynirinde başka bir özelliğe de bakarım. Kimse bahsetmemiş şimdiye kadar bundan.

    O da, kaşarı eline aldığında, keserken, ağzına atarken kaşarın biraz sert, dirençli bir yapıda olması. Öyle parmağının, dişinin arasında hamur gibi eziş büzüş olan kaşarı ben yiyemiyorum.

    O yüzden hamur gibi diyerek tadından ziyade yapısal özelliğine dikkat çekmek istemiştim. Pek kimse farketmemiş.

    Bu da benim tercihim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.