Şimdi Ara

MACBOOK AIR MID 2012 için Mountain Lion mı Mavericks mi? Yosemite eskitti cihazı!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Macbook Air 13" Mid 2012 sahibiyim, geçenlerde işletim sistemini Yosemite'ye yükselttim. Görsel olarak hem hoşuma gitti hem de gitmedi fakat yine de kullanmaya devam edebilirdim. Fakat batarya kapasitesini aşırı derecede azalttı, aradan 2 yıl geçmesine rağmen macbook'umu çok yoğun kullanmadığım için Coconut programı ile kontrol ettiğimde pil kapasitesi hala %90'da olarak gözüküyor. Fakat buna rağmen Yosemite'den sonra toplam kullanım sürem ortalama 6 saatten max. 3,5 - 4 saate düştü. Üstelik tekrar sıfırdan temiz kurulum yapmama rağmen değişen birşey olmadı. Üstelik sistemin açılma süresi 8-10 saniyelerden 30 saniyeyi aşkın bir seviyeye geldi. Kapanırken her ne kadar hızlı bir kapanma sergilese de, dock'un yamuk yumuk şekillere girip kilitlenmesi, işletim sisteminin kasması çok canımı sıktı.

    Bunun sonucunda ben de AppStore Mountain Lion'ı indirip kurulum diski oluşturup sıfırdan yükledim. Fakat Mountain Lion'da da insomniaX gibi bazı programlar hata veriyor veya tam randımanlı çalışmıyor. İşletim sistemi biraz eski geldi sanırım, çok bi bilgim yok :) Sizin tavsiyelerinizi de almak istedim, gerek pil kapasitesi gerek de sistem performansı olarak hangisini tavsiye edersiniz?

    Mountain Lion ile devam mı etsem?
    Mountain Lion'ı silip daha yeni bir sürüm olan Mavericks mi yüklesem?
    Yoksa tekrar Yosemite'ye dönüp, muhtemel güncellemelerle performans ve pil kapasitesinin iyileşmesini mi beklesem?

    Rica ediyorum yardımlarınızı esirgemeyin. Mac zevkim baltalandı son 2 haftadır :/



  • Hocam pil konusuna o kadar takılma bence.Uygulamalarda eski işletim sistemi kullanırsan muhtemelen zaten uyumsuzluk nedeniyle problem yaşayacaksın.Bence Son sürümü kur ama tertemiz kurulum yap.Sıkıntıların geçecektir.
  • Yosemite tam hazır olana kadar Mavericks devam herkes heryerde bağıra bağıra söylüyor bunu.Bu hatalarla karşılaşıp göz yuman kesimde var tabi ama hem görsel açıdan en önemlisi de sorunsuzluk açısından bisüre daha Mavericks kullanın edin bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quarizma06

    Yosemite tam hazır olana kadar Mavericks devam herkes heryerde bağıra bağıra söylüyor bunu.Bu hatalarla karşılaşıp göz yuman kesimde var tabi ama hem görsel açıdan en önemlisi de sorunsuzluk açısından bisüre daha Mavericks kullanın edin bence.

    Mountain Lion yuklemistim, Mavericks'e gecis yapiyim o zaman. Pil performansi olarak cok bir fark var mi hocam aralarinda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mavericks Apple'ın vaat ettiği pil süresini yaklaşık olarak veriyor ve gayette düzgün çalışmakta ne hata alıyorum ne de sistem kitlenmesi ve görsellik olarak ta çok daha güzel Yosemite yanında görsellik açısından benim şahsim görüşüm fakat diğer konular çoğunluğun eleştirdiği ve beğenmediği hususlar.İlla son çıkan iyidir bunu kullanmalıyım mantığı bana göre yanlıştır.Düzgün çalışan ve hoşuma giden birşey varsa eğer yenisi çıktı diye ondan vazgeçmem karar sizin yinede

    Not:Mavericks , Liondan daha iyi ilk Lionla başlamıştım çünkü iyi hatırlıyorum.İlk çıktığında Mavericks'te de sorunlar vardı sonradan çok güzel oturdu ama aynı şekilde programlara destek kesilene kadar devam etmekten yanayım.Yeni gelen özellikler bana hitap etmiyor açıkcası zaten mesajlaşmayı seven telefon üzerinden çalışan bir insan değilim.Telefonla konuşur Mac'imle çalışırım.Bence siz Mavericks yükleyin krallar gibi yaşayın

    Düzeltme:İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 22 Ocak 2015; 12:55:54 >
  • mid 11 13" air var bende de hiçbir sıkıntısı yok lakin uzun süre reboot etmeyince sıkıntılar olabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mid12 11" 2 gb ram var bende de yosemite ten çok memnunum eskiden ısınıp fanı çalıştıran cihaz fana bile gerek duymaz oldu :) retina için satmayı düşünüyordum ama sonradan yavaşlama dahil hiçbir sorun olmadığı için gerek yok dedim daha ben bunu 3 sene daha kullanırım :)
  • TaKo kullanıcısına yanıt
    KESİNLİKLE

    2010 aşağısı LİON 10.7.1 veya SNOW LEOPARD 10.6.8
    2010 yukarısı MAVERİCKS 10.9.1 veya 10.9.4

    KESİNLİKLE
    --------------------------------------------------------
    başka arayışa veya denemeye gerek yok...en az 50 sefer kurdum 10.6 snowleoparttan yukarrısı OS X leri 3-5 ayrı makinaya..

    kurduğum makinalardan bazıları

    macbook 2007 mid en stabil 10.7 ve 10.6.8 ama malesef program desteği yavaş yavaş azalmakta

    mac mini 2010 mid..mavericks 10.9.1

    mac mini 2012 Late yosemite 10.10.1( ama mavericks daha iyi gibiydi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000_ankara -- 14 Nisan 2015; 18:41:06 >
  • Hocam o da birşey mi 2008 macbook Pro var elimde yosemite sorunsuz yani, 2012 Cihazı fazla düşünmeyin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mid 2011 kullanıyorum ben de, Lion'dan Yosemite'ye atladım. Pil performansında %15 gibi bir değişim oldu fakat takılma, kasma ya da geç açılma gibi sorunlar yok. Şu an için memnunum. İmkanınız varsa Mavericks denemelisiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.