Şimdi Ara

windows 8.1 sağ tıklayınca pc donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşletim sistemi w8.1 64 bir,masaüstünde veya herhangi bir yerdeki dosyaya sağ tıklayınca pc 20 saniye kadar donuyor,bu arada fare imleci yavaş yavaş hareket ediyor daha sonra bütün açık dosyaları kapatarak tekrar eski haline geliyor,sonuçta hiçbir dosyaya sağ tıklayarak bir işlem yapamıyorum,rardan dosya çıkaramıyorum,kullanıcı denetimi yapamıyorum,bir dosyaya sağ tıklayıp aç,sil vs hiç bir şey yapamıyorum.yanlızca masaüstünde sağ tıklayabiliyorum yenile filan.
    İnternetten araştırdım registryde bi kaç değişiklik yapılarak bi çözüm olunacağı belirtilmiş ancak bir değişiklik olmadı..
    . Aynı sorunla karşılaşmış ya da çözümü bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim,formak atmak istemiyorum:(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zultaran -- 16 Ocak 2015; 22:35:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kimsenin başına böyle bişey gelmedi mi ?
  • zultaran Z kullanıcısına yanıt
    Sizin İçin Video Çekip Anlattım Bunları Uygularsanız Düzelebilirhttps://www.youtube.com/watch?v=N-xuH7Sr9Ig
  • çok teşekkürler uğraşıp video çekmişsiniz, söylediklerinizi yaptım bir değişiklik olmadı daha sonra bellek üst sınırını belleğe göre düzenlediğimde uygula deyip tekrar kontrol edince sürekli 0 olarak görünüyor belki 0 olunca sistemdeki bütün rami gösteriyor olabilir ancak şu an sistemde 8gb ram olmasına rağmen kullanılabilir 5gb olarak görünüyor,sistemin ramle ilgili bir hatası olduğunu düşünmeye başladım,ancak bu sorun bir kaç tane driver yükledikten sonra oldu nvidia driverlarını yükledikten sonra oldu,driver geniousla yükledim hatta sistemin backup'ını almak istedi ben es geçmiştim şimdi sistemi geri yükleyemiyorum,hatta ilginç bir biçimde sistem geri yüklemede hiç sistem geri yükleme noktası görünmüyor daha önce yakın bir tarihte almış olmama rağmen, ne zaman lazım olsa sistem geri yüklemede hiç bir şey kalmıyor ilginç bir işletim sistemi w8 :)
    Sorun sadece bir dosyaya sağ tıklamaya çalıştığınız zaman ortaya çıkıyor onun dışında sistemin açılışında ya da herhangi bir işlem yapmada sıkıntı olmuyor oyunlarda,programlarda vs, sadece bir dosyaya sağ tıklayıp bir işlem yapmaya çalıştığınız zaman sistem donmaya başlıyor sanki ram çok az gibi daha sonra hiçbir işlem yapmadan aynı hale geliyor yani dosya üstüne sağ tıklayınca açılan seçenekler açılmıyor başa dönüyor donduktan sonra , fare imleci bu arada çok ağır hareket edebiliyor
    imzamı güncellemiyordum uzun süredir işletim sistemini 8.1 x64'e yükselttim ve şu an 8 gb ram var
    sistemin ghostuda var aslında ama uzun süre önce almıştım sistem bu sorun çıkmadan önce son derece stabildi ancak bu çok can sıkıcı bir sorun ve bir kaç şey daha denememe rağmen bir düzelme olmadı bu yüzden ghostu yükleyeceğim sanırım
    yardımların için teşekkürler




  • sorunu muhtemelen halletmişsinizdir ancak aynı sorunları yaşayan arkadaşlara bir öneri olması açısından benim de yaşadığım bu sorunu nasıl hallettiğimi anlatmak istiyorum. ekran kartım amd. dolayısıyla amd catalyst yüklü bilgisayarımda. ayrıca yüklemiş olduğum k-lite codec pack'in de sağ tıkta menüsü çıkıyordu. ekran kartı driver'ını ve catalyst'i güncelleyip, üstüne tekrar codec pack'i kurunca sorun halloldu. denemeye değer diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.