Şimdi Ara

Zaman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bana zamani tanimlayabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • zaman ve başlangıç diye bir şey yoktur nokta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaman ölümdür.Eğer ölümsüz olsaydık zamanın da önemi olmazdı.Eğer dünya güneşin etrafında sonsuza kadar döneceğini bilseydik ve ölümsüz olsaydık günlerin , ayların , senelerin , mevsimlerin ve saatlerin hiçbir önemi olmazdı.Ancak güneş bi kaç milyar yıl sonra öleceğini bildiğimiz için sonsuza kadar maddi varlığımızı sürdüremiyeceğimizi biliyoruz.Bence zamanı oluşturan şey süreçlerdir.Mesela bir yıldızın doğup milyarlarca yıl ışık saçtıktan sonra , yakıtını tüketip , süpernova patlamasıyla uzaya değişik elementleri saçması , bu elementlerin bir araya gelip gezegeni oluşturması , bu gezegenin yeni bir güneş bulup etrafında yörüngeye oturması , orada canlı hayatının yaratılması , sonra o yıldızın da yakıtını tüketip başka gezegenleri oluşturacak elementleri uzaya saçması , bunlar hep süreçtir.Eğer bizler insan değil de bir hidrojen atomu olsaydık , büyük patlamanın ilk anlarındaki yoğunluk da düşük olsaydı ve uzaya saçılan hidrojen atomları asla bir araya gelemiyecek şekilde , yüksek hızla uzaya saçılsaydı , evrende gezegenler , yıldızlar , galaksiler asla oluşamasaydı , evren sadece etrafa saçılmış ve hızlıca birbirinden uzaklaşan hidrojen atomlarından ibaret olsaydı.Bizler de o hidrojen atomlarından biri olsaydık ve bu hidrojen atomlarının asla bir araya gelmiyeceğini veya bozunmayacaklarını bilseysik zaman diye bişey olmazdı.Boşlukta sonsuza kadar süzülecek varlıklar olurduk.İşte bu yüzden zamanı var eden şey süreçlerdir.Galaksilerin oluşması , yıldızların oluşması , ömürlerini tamamlayıp yeni gezegenleri oluşturması , mevsimler , yıllar ve en önemlisi insan hayatının evreleri.Zamanı oluşturan bunlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 16 Ocak 2015; 0:16:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zaman bir boyuttur. Uzay ile zaman doğru orantılıdır, böylece zaman ilerledikçe uzay genişler, uzay genişledikçe zaman ilerler. Buna bakarak insanların 4 boyutta hareket ettikleri söylenebilir. 3 boyut (en, boy, derinlik) olarak uzayda, 1 boyut olarak zamanda.
  • zaman zamandır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paralelcilerin - hashasilerin medyadaki yayin organidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 16 Ocak 2015; 11:02:26 >
  • "Zamanı tanrı yaşar insan oğlu ölmek için türemiş" demiş Bilge Kağan...
  • tersden okursan "namaz"dır, manidardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chairman of the board

    tersden okursan "namaz"dır, manidardır.

    ibretlik tespit
  • Bu inanılmaz bilgi ile aydınlandım teşekkürler
  • Bizleri sınayan Allah'ın vakit vermesi. Kesinlikle olmadığını her an içimde hissettiğim bir duygu. Zaman hareketle oluşmakta fakat hiçbir şeyin hareketi sürekli değildir, film şeridindeki kare kare fotoğraflar şeklinde ve bizler bunu sürekli olarak algılıyoruz. Bizlere verilen hayat, yaşam yada can da bu şekildedir, sürekli değildir. Nefes alıp vermemiz gibi her an ölüp ölüp dirilmekteyiz. Bir ipin ucuna küçük bir ampul takın ve onu dairesel bir şekilde hızla döndürün, ışık sürekli gibi görünecektir. Ne madde nede ışık hiç bir şey bir bütün değildir, Planck sabiti de bundan dolayı oluşmakta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.